Dit is NIET de Alfa Giulia Sportwagon

Auteur: , 39 Reacties

Laat je niet gek maken!

Alfa Romeo

Waar blijft ‘ie toch? De vervanger van de 159 Sportwagon in de vorm van een Giulia Sportwagon (hier een impressie). Tot op de dag van vandaag houdt FCA de lippen stijf op elkaar over het bestaan van een stationversie van de fraaie Italiaanse sedan. Het internet trolt er in de tussentijd stevig op los.

Zo circuleert al een paar dagen de bovenstaande pica op het web. Internationale- én Nederlandse automedia (van die gasten die zich journalist noemen) kruipen opeens achter het toetsenbord. “De Alfa Giulia Sportwagon is hier!” klinkt in het in een digitaal koor. Gezonde research leert echter dat er waarschijnlijk iemand heel hard zit te lachen achter zijn computer. Het lijkt hier namelijk wel heel erg op een photoshop van een Jaguar XF Sportbrake.

Jaguar XF station

De kofferbakklep en het interieur van de fugazi Alfa komen vrijwel exact overeen met de originele foto van de Jag. Berg de slingers en feestneus dus maar weer op. Tot op heden nog geen Giulia Sportwagon.

UPDATE 14-06-2017: eindelijk officieel, Jaguar onthulde vandaag de nieuwe XF Sportbrake.39 reacties

Inbeelden hoe hij eruit gaat komen te zien is ook niet heel lastig. Een langere Giulia met een Stelvio kont lijkt me. Maar ik maak me geen zorgen, want lelijk gaat ‘ie sowieso niet worden.
En hij gaat er ook niet komen, let maar op.
@lexaudi: Zeg dat nou niet! Laat ons dromen!
@tievdz: Ja dromen mag, maar zo je weet, dromen zijn bedrog.
@lexaudi: Ojawel, maar de Station komt alleen als QV.
@lexaudi: medio 2019 waarschijnlijk, het tempo van AR kennende.
@coffeecup: Ja kan nog weleens uitlopen ook toch? 2029 lijkt me niet onrealistisch..
@lexaudi: “hoi. Ik wil niet komen bowlen vanavond.” … “8 uur is al vol, dus dat kan.”
AR HQ: “hoi. Ik wil niet de stationvariant.” … “2019 gaan we niet redden, dus communiceer dat maar.”
Moeten ze ook niet doen. Die auto scoort alleen in Europa en ik denk dat Alfa Romeo er meer baat bij heeft dat de Giulia wereldwijd gaat scoren, dis laat die extra ontwikkelingskosten maar lekker achterwege en investeer maar wat in die SUV en aan promotie en uitvoeringen voor de regukiere Giulia
@granlusso: maar Alfa scoort vooral in Italië, een beetje in de rest van Europa maar heel het VS avontuur is nog erg onzeker. Dus zowel die SUV als die station zijn belangrijk.
@mashell: Dat klopt, maar een SUV scoort op beide continenten en van een stationwagon kun je in ieder geval stellen dat ie in de Verenigde Staten niet zal scoren.
Zou wel echt de ultieme sportauto zijn station met rwd en handbak! Ik wacht nog steeds op de m3 station… :'(
Misschien komt hij wel, misschien komt hij niet.
Misschien komt hij volgend jaar, misschien pas in 2018, of in 2019, of na ‘enig uitstel’ in 2020.
Misschien komen in 2017 de diesels en in 2023 de benzineversies.
Misschien komt hij ook gewoon helemaal niet.
Misschien komen er on 2017 ook benzineversies van de gewone Giulia en focussen ze zich dan op de station variant, maar misschien ook niet.
Dat is Alfa.
@stationcar: Geen Alfa Romeo maar Alfa Younevernow
Het is idd zo simpel te controleren, afbeelding inladen in Google Image Search of in TinEye en leer dat het een Jaaaag is. Leve de kwaliteitsmedia!
ik dacht eerst een mercedes gla/glc met open klep…
De nieuwe alfa baas heeft allang aangegeven dat de station er gaat komen. Maar dat duurt echt wel tot eind 2017 voor deze echt in de showroom staat.
Hahaha serieus wie zit er nou op een station te wachten?? Een echte man wil een coupé of een sedan. En als je ruimte wil dan neem je een Range Rover of een X5 of zo. De enige reden om een station te nemen is dat je van je vrouw elke week naar IKEA moet maar dat je nog steeds wilt fantaseren dat je een coupé of een sedan hebt als je alleen naar voren kijkt.
@e36thuglife:

Tuurlijk knul .. “echte mannen” willen in een handtasje rijden ..
@lincoln: Wat is een handtasje? Dan denk ik aan een Fiat 500 of zo, maar die komt niet voor in dit verhaal…
@e36thuglife:
?
Voor ruimte neem je net een station en geen SUV…
@stijnb:
Lager zwaartepunt dan een SUV, lichter, stijlvoller, lager verbruik, sneller met dezelfde motor,…
@stijnb: Dat is nu precies waarom je voor een sedan of coupé zou moeten kiezen: Lager zwaartepunt dan de stationwagon/touring, lichter, stijlvoller, lager verbruik, sneller met dezelfde motor… en stijvere carosserie!! (met vaste achterbank).
via Android app
@e36thuglife: oeps, ik klikte op like, my bad. Thuglife, jwz jonge dat een stationwaggie best probs heeft en streetcreds scoort. Alhoewel een verlaagde Honda CRX wel echt thug shizzle is man! Jwz bra. Ik ben stieken best stationfan! En nee dan bedoel ik niet het bus- of treinstation. Probeer eens een stationwagen man, daar past zoooveel meer swag in.
@autodrop: matti, spange tori maar je weetzelf de enigste dope station is de laatste RS6.. Waarom? Omdat er geen sedan van is en je wil toch die Quattro powerrrr.
via Android app
@e36thuglife: oké ik moest lachen.
@e36thuglife: Een “echte man” heeft geen 2,5 ton zware SUV nodig als ‘ie ruimte te kort komt. Een échte man… een ECHTE man… Gooit z’n zooi in een Berlingo en dan nog vind z’n wijf ‘m geil.
@jochempie: Ja Berlingo is ook dope qua ruimte.
Maar voor effe lekker sturen en bochten is een sedan of coupé gewoon het beste geschikt. Voor veel troep achterin, grote aanhanger en ruiger terrein is dat SUV. Desnoods een Pick Up als je zooi ook nat mag worden.
Een stationwaggi is een poldermodelletje. Een zoutloos compromis. Het automobiele equivalent van de Gaastra-jas of de Vinex-woning. Vlees noch vis.
@ e36thuglife
Wat een rare opmerking. Het merendeel van de D-segmenters in Noordwest-Europa (en Italie) is een stationcar, dus blijkbaar zitten heel veel mensen op een SW te wachten.
via Android app
@rubenpriest, je hebt beter research gedaan dan AW! :P
zij hebben er nog steeds op staan dat dit wél de alfa station (impressie) is haha.
@autodrop: Misschien heeft @rubenpriest in de comments gekeken en gezien dat ene @Jochempie een plaatje van een Jaaaaag tevoorschijn toverde ;)
@jochempie: zo snel kunnen we niet typen, maar we hebben je comments inmiddels gezien;)
@autoblogger: Just teasin’ ;)
Zag het direct aan de lampen
@suheyl: lampen lijken wel op een Alfa..
“van die gasten die zich journalist noemen”, no offence maar jullie artikelen zitten vaak vol fouten of verkeerde info. Wordt vaak geen navraag gedaan bij de merken zelf bv. Dus om deze sneer nou te maken?
@stfu: we doen vaak navraag, maar krijgen niet altijd antwoord;)
En uiteraard maken we wel eens een foutje, daar zijn we bloggers voor.
@autoblogger: vaak helpt op een site van het merk zelf te kijken ook wel eens ;) En verschuilen achter ‘bloggers’ kom je nu niet meer mee weg hoor haha. Jullie testen auto’s, schrijven nieuwsartikelen en hebben af en toe een eigen leuke insteek in een artikel. Dat is gewoon autojournalistiek hoor ;)

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).