Deze Golf R op Marktplaats is voor de betere schroever

Auteur: , 37 Reacties

De auto heeft namelijk een klein beetje schade dankzij een vandaal, maar dat mag de pret niet drukken.

De schade bestaat uit een pokdalig Blechkleid. Je zou kunnen denken dat de Golf R (rijtest) misschien in een hagelbuitje gestaan heeft, of dat iemand het een goed idee vond om de golfbal-styling van de GTI-pookjes van yesteryear door te voeren in het blik van de moderne R. Maar niets is minder waar. De butsen en dutten in de koets zijn volgens de verkoper het gevolg van een belhamel gewapend met een schroevendraaier. Toen de vorige eigenaar deze blauwe Golf terugvond in gehavende staat maakte hij naar verluidt spontaan een dubbele schroef van woede.

Of het ook de reden van verkoop is weten we niet, de auto komt uit Duitsland maar wordt waarschijnlijk juist vanwege de schade aangeboden in ons kikkerlandje. Op die manier is ‘ie lekker voordelig in te voeren, aldus de verkopende partij. In de advertentie meldt deze tevens met enige vrolijkheid dat de ramen, velgen en lichten niet aangetast zijn door de schroevendraaier-vandaal. Een likje verf rondom en dan is ‘ie weer zo goed als nieuw!

Onder het vernachelde blik huist een Golf VII R uit 2014, om onbekende redenen in de advertentie aangeduid als ‘R20′. Waarom verschillende adverteerders dat blijven doen is een raadsel. Er is namelijk nooit een R20 geweest. Bij de introductie van de Golf VI R waren er geruchten dat deze R20 zou gaan heten in navolging van diens voorganger, de R32. De ’32’ in R32 sloeg uiteraard op de blubberdikke motorinhoud van 3,2 liter, maar Volkswagen besloot in al haar wijsheid dat refereren naar het slechts 2.0-liter grote turbotorretje dat plaats vond in de neus van de opvolger niet verstandig was. Iedereen weet immers dat grotere getallen in badges beter zijn. Vanaf het moment van de officiële introductie zou de snelste Golf zodoende in het vervolg simpelweg als Golf R door het leven gaan.

Op zich is het natuurlijk wel een dikke bak. Onderhuids is de techniek krek eender als die van de Audi S3, alleen je krijgt je die techniek in het geval van de R in Golf-vorm. Of je dat leuk vindt of juist niet moet iedereen voor zichzelf bepalen. De R in kwestie is uitgevoerd in de typerende blauwe kleur die je op veel R’s ziet en behoorlijk dik uitgevoerd met onder andere een panoramadak, adaptieve cruise control en stoelverwarming. Op de kilometerteller zijn sinds 2014 30.438 kilometers geregistreerd.

En dan komen we bij de prijs. 29.500 Euro wil de verkoper uit Nijverdal hebben voor de Golf, maar dat is dan de ‘Duitse prijs’. Je moet dan dus nog met de RDW om de tafel om de BPM te regelen. Is dat goedkoop? Dat is een beetje afhankelijk van wat je daadwerkelijk kwijt bent aan de invoer en de schade. In Nederland zijn Golf VII R’s dunbezaaid en daardoor lopen de prijzen nogal uiteen. Momenteel beginnen ze ongeveer bij 35.000 Euro, maar dat loopt makkelijk op naar ruim 40K en dan hebben we het nog steeds over exemplaren uit 2014.

In Duitsland staan er meer te koop en begint het feest bij zo’n 27K. Dan heb je echter niet de uitrusting en de lage kilometerstand van deze blauwe R. Een goede koop, of staat deze deal dankzij teveel onzekerheden over de auto wat jou betreft op losse schroeven?

Bedankt Rachid voor de tip!37 reacties

Ondernemers hebben nooit autopech toch. of wel!?.
Hoewel ik de schade nog mee vind vallen op de foto’s, kunnen we als mensheid niet eens van elkaars spullen afblijven?!
@shibby: op zicht misschien maar ieder paneel heeft diepe relatief kleine deuken die niet heel makkelijk weg te werken zijn. Zit zo op een paar duidend euro schade.
@shibby: stel hij heeft de auto gekocht van gestolen geld en het slachtoffer neemt wraak
@carshotsnl: van de richel
@dutchcarguy: roken drinken vechten stelen
Zal ik de Golfbal grap dan maar alvast maken..?
Gaten opvullen met plamuur en een wrap met dik kleurtje er overheen.
@madoow: Hoeft niet. Er zijn mensen die dat met hamertjes en ijzeren staafje nagenoeg onzichtbaar kunnen uitdeuken. Las daar een tijdje geleden in de krant iets over. Een dag werk voor een handige Tsjech.
Soms… dan wil ik dat ook wel met golf rijders doen. Maar soms geld dat ook voor andere merken, en daarom gun ik ze het voordeel van de twijfel. En dus doen we dit soort dingen niet.
@peug206: Zal ik mijn rekeningnummer naar je sturen? Ik rij geen Golf dus kom maar op!
Kauwgum en stickerbomb fixxen dit golfje..
Wat een kneuzen die dat gedaan hebben (om het nog zachtjes uit te drukken). Waarschijnlijk prius rijders ofzo die niet tegen een beetje echte auto kunnen
@rob636: echte auto ???
@draadloos: ja, eentje met een verbrandingsmotor en karakter
@rob636: neh die durven dat niet, die zijn nog te laf om in een echte auto te rijden
@hoonigan247: hahaha
29.500€€!?? Veel te duur je vindt in duitsland met minder kilometers en helemaal in orde voor die prijs
Diegene heeft ballen wanneer hij dit koopt
@bsxc2: golfballen?
Oke, ik ben echt anti VAG maar de golf 6 R20 is wel degelijk dikker dan de R32. Mijn mening is enigszins gewijzigd door de recente import van een 6R dichtbij.
Kwart tank over en nog 100 km actieradius ?
@armanno: yep; 50 liter tank en 1:10 bij normaal gebruik
@armanno: 450/400km op een tank is geen uitzondering als ik iemand hier uit de buurt moet geloven :P
Olieservice in 306 dagen…. Hoe groot is dat carter dan? 700 liter?
@e34m5touring: – proest! –
Als je het echt goed wilt doen kost zon spuitbeurtje minimaal 2500 / 5000 euro. Als het zelf kunt doen is het natuurlijk een stuk goedkoper. Maar de vraag is dan wil je een geheel overgespoten Golf.
@thomasthomas: denk dat dit meer iets is voor een schadehersteller welke wat bij wil verdienen door de auto na het herstellen direct weer piekfijn door te verkopen!
@nielsson: Klopt vandaar 2500,- euro.
En bedankt weer hè Rachid!
@automotivedesigner: Alles voor Autoblog en jou! <3
Wrap er overheen en dan zie je er niks meer van..
Volgens mij komt de schade niet door een schroevendraaier maar door een scheve schaats
Mooi hoor. Gelukkig kan je tegenwoordig ook weer een diffuser met 2 centrale pijpjes laten monteren.
Toen ik dit artikel opende en natuurlijk eerst de plaatjes had bekeken, dacht ik dat deze golf wat extra luchtgaatjes had gekregen van een kogelregen, maar helaas ‘slechts’ een schroevendraaier. Jammer weer!
Sinds de V(r)6 werd vervangen voor een brommertjes motor totaal geen interesse meer, la ma staan.

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).