Deze i8 zal worden ingezet door de snelwegpolitie

Auteur: , 20 Reacties

Geen actie om toeristen aan te trekken. Gewoon serieuze arbeid.

BMW Tsjechië heeft aan de snelwegpolitie een i8 uitgeleend. Het gaar hier om een proef. Agenten ondervinden op deze manier een auto met een alternatieve aandrijflijn zonder in te leveren op vermogen. Dat de i8 sexy looks heeft is een prettig extraatje. Wellicht een optie voor de Nederlandse hermandad? De nieuwe auto’s van de politie moeten immers ook sneller worden dan de huidige garde.

De politie mag zes maanden of 20.000 kilometer rijden met de i8. Daarna gaan beide partijen evalueren hoe een snelle hybride politieauto bevalt binnen het korps. De BMW i8 beschikt over een geblazen 1.5 liter driepitter in combo met een elektromotor. Het gecombineerde vermogen komt uit op 362 pk. De hybride sprint in 4,4 tellen naar de honderd en heeft een elektronisch begrensde topsnelheid van 250 km/u.

Het is niet de eerste keer dat de i8 een politiepak krijgt aangemeten. Het Australische politiekorps voegde eind 2016 ook een i8 toe aan de vloot. In dit geval wordt de i8 wel enkel worden ingezet voor promotiedoeleinden.20 reacties

250khp is niet genoeg om de snelle jongens bij te houden hoor!
@focusrs1: op de snelweg in Tsjechië kan je niet veel sneller (in Nederland ook zelden
Wil wel eens een NL Melkert baan kneus in en uit zo een ding zien strompelen ..
via Android app
@lincoln: Normaal gesproken heb je best leuke opmerkingen maar déze is haast echt onleesbaar! Probeer het nog eens?
@autodrop: Lincoln wil graag iemand met een Nederlandse Melkertbaan (lees: agent) deze auto zien instappen en uitstappen.
Niet erg praktisch die sleutel…
Waarom moet de politie een supercar als promotie auto?!?! Is toch van het gekke. Je geeft ook een verkeerd signaal af. Kijk ons met een dure en supersnelle auto.
@laraki: simpel, om kinderen aan te spreken hoe gaaf de politie is. Geef ze eens ongelijk. Zo heeft dutchbugs ook een keer een bugatti uitgeleend voor promotie aan KLPD. Leuk toch.
i8 sexy looks? Het is het lelijkste van het lelijkste die ze maar niet kunnen slijten.
@right: dat krijg je als zo’n kort pittig kapsel de baas is.
Oud nieuws!
Als je arbotechnisch geneuzel wilt hebben, moet je zo’n ding gaan rijden als politie. Is met een volgehangen koppel geen doen om in zoiets te zitten.
Het is geen vag en heeft waarschijnlijk geen corrupte contracten dus word niks voor nl
De truc is om de policie lang genoeg voor te blijven, als de batterijen op zijn is de snelheid er al aardig uit. Maar ja, tegen die tijd hebben ze wellicht al een roadblock of helicopter ingeschakeld.
@marinepower: Hoe zit het met drempels nemen tijdens achtervolgingen of de stoeprand mee pakken. Neem dan net zo goed een 340I met x drive.
@audirijder: Volgens de tekst wordt dit ding op de snelweg ingezet, drempels liggen daar niet heel veel volgens mij
“Daarna gaan beide partijen evalueren hoe een snelle hybride politieauto bevalt binnen het korps.” Ik denk dat ik het verdict al ken ;)
Met een volle tank hou je het langer vol dan deze electrobak. Zit voor het 1.5je zelfs maar een 7 liter tankje in zover ik weet.

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).