Politie wil nieuwe auto’s die 250 km/u kunnen

Auteur: , 164 Reacties

De politie wil zich weren tegen plofkrakers in Audi RS-modellen.

Politie-Porsche

‘Welk racemonster kiest de politie’, opent de Telegraaf vanochtend groot op haar voorpagina. We vergeven ze even dat ze daarbij zowel de oude Porsche Panamera als oude Mercedes E-Klasse hebben afgebeeld, want de krant heeft documenten ingezien waaruit blijkt dat de politie een aanbesteding heeft uitgeschreven voor een tachtigtal nieuwe wagens. Deze moeten de huidige Volvo V70’s gaan vervangen. Belangrijkste eis: een topsnelheid van ten minste 250 km/u! Een groot verschil met de normale dienstvoertuigen, die volgens de laatste aanbesteding slechts 170 km/u moeten kunnen halen.

In de krant legt Landelijk projectleider Infrastructuur van de Nationale Politie Egbert-Jan van Hasselt uit waarom de politie zulke snelle auto’s nodig heeft.

“We beschikken absoluut over snelle wagens waarmee we successen boeken. Maar het is wel zo dat de boeven zich sneller ontwikkelen qua verplaatsing. Kijk maar naar de plofkrakers die de zogeheten Audi-bende wordt genoemd, omdat ze deze wagens gebruiken om zich razendsnel uit de voeten te maken. Met snelheden waarbij wij af en toe moeten passen omdat we ze simpelweg niet bijhouden. Gelukkig zijn het niet altijd de beste coureurs en zijn wij tactisch goed, zodat we ze vaak toch grijpen. Maar als wij over nog betere spullen beschikken, wordt het een stuk makkelijker.”

Een keuze voor het merk is niet gemaakt, benadrukt Van Hasselt, dus in theorie is het mogelijk dat de politie-Porsche terugkeert. Grote kanshebbers zijn uiteraard vooral de Duitse premiummerken, maar vlak bijvoorbeeld ook de Volvo V90 T6 AWD niet uit. Deze ruime stationwagen haalt in standaardtrim eveneens de 250 km/u en werd door de Zweedse politie al als zeer goed beoordeeld. De Giulia Quadrifloglio (rijtest) haalt de 250 km/u ook met gemak, maar wordt ongetwijfeld als iets té overdadig beschouwd door de snorren van de snelweg.

Omdat jullie natuurlijk enkel het FD, het NRC of heel misschien de Volkskrant lezen hierbij een link naar het betreffende Telegraaf-artikel via Blendle.

Telegraaf poltiieauto

Met dank aan Roelof voor de tip!164 reacties

In 2017 komt de Panamera Shooting Brake. Misschien niet eens een gek idee.
@mercedesclk350: Of gewoon ook Audi RS’en. Vuur met vuur bestrijden.
@nvn1993: Gewoon Rs6 met het Blok van de SQ7 monster zou dat zijn maar ik zelf zou kiezen voor de Politie uitgevoerde Volvo V90 T6 AWD.
@nvn1993: Inderdaad. De hele winkel zit toch al bij Pon, dus je kunt in dezelfde showroom ook een keer naar links wijzen i.p.v. heel de tijd naar rechts. Simpel toch?
@nvn1993: idd gewoon audi tegen audi! Ik denk dat het dan gauw over is met de plofkraken
@mercedesclk350: Met de monsterdiesel erin en klaar! Goed idee.
@joris1988: die uitspraak ook “zodat we zo toch vaak grijpen” wat een lachertje….
Ford Focus RS! Ziet er dik uit, haalt makkelijk de 250, 4 wielaandrijving etc. En bovendien lekker nuchter een Ford ipv een Porsche
@aerotic: en aangezien er telkens verwezen wordt naar de Zweedse politie, de interventie unit in Engeland rijdt al met de Focus RS. Je weet wel die jongens die ook in die dikke Evo’s reden. Ik vind het een strak plan!
@jasperh: de Nederlandse politie rijdt (of reed?) ook met een getunede Focus RS. Als je googlet vind je daar nog diverse afbeeldingen van. Reed rond in omgeving Utrecht.
@donvincenzo: was een st. Die heb ik heel vaak gezien.
@rolov: Oeps! Je hebt helemaal gelijk. Ging inderdaad om een gekietelde ST.
@jasperh: De Engelse snelweg politie reed altijd in de V70. Deze zijn inmiddels door 5-series vervangen en daar zijn ze allemaal niet blij mee. Alle agenten die ik gesproken heb waren blijer met de V70 AWD dan de 5-series RWD. Iets met hoger comfort en betere stoelen waardoor het werk veel aangenamer was. En dan ook het feit dat ze bij hoge snelheden in de bochten meer vertrouwen hadden in het stabiele rijgedrag van de AWD Volvo dan het ‘speelse’ RWD karakter van de BMW…
@aerotic: 100%. Top idee.
Denk eerder iets in de trant van een 335d touring of A4 Avant 3.0 TDI.
@torsen: hier in Friesland rijdt idd ook een 335d rond. Grijze station, zonder pliessie opdruk. Lijkt mij rap zat.
@torsen: De BMW 3-serie Touring is door de politie in Nordrhein Westfahlen aangeschaft en daar klagen de Polizisten massaal over de beperkte binnenruimte. De kofferruimte is te klein en lange agenten zitten met hun knieën tegen het dashboard bij ruw rijden.
@granlusso: Hier in Beieren rijdt de politie uitsluitend BMW. In NRW rijdt de politie vooral Passat. Ik ben me daar vaker dan eens geschrokken dat de politie een Passat de voetgangerszone in gesmokkeld had.
@torsen: Diesel?? Het is 2016 hoor…
@svenska_aeroplan_ab: Volgens mij zijn Diesels nog steeds zuiniger in 2016 en hebben ook nog steeds een grotere range dan de benzine broertjes.
@torsen: En nog steeds even goor… Diesel is de paria van de overheid, word zwaarder en zwaarder belast. Zou nogal hypocriet zijn om dan als overheid voor diesel te gaan!
@torsen: met die a4 moet je wel een set extra remschijven+blokken en een extra olie reservoir in de kofferbak monteren :-)
@henkhekje: Daarvoor weet PON vast wel een mooie deal te sluiten.
@henkhekje: man kruip terug onder je steen met je oliegrapje. Werkelijk waar…
@torsen: ik zeg ook 35D. is voor minder als 1000 euro naar bijna 400pk te tillen.
Aangezien politieauto’s het over het algemeen zwaar te verduren hebben (los van dat ze goed onderhouden worden), zou ik gaan voor een auto met een zo groot mogelijk slagvolume en vierwielaandrijving. Ik denk dat een BMW 540iA xDrive Touring wel een goede kandidaat zal zijn. Een stuk groter blok dan in die kwetsbare Volvo.
@Jochempie: gewoon een Focus man. Kooperation je er twee voor ipv één BMW…
@Jochempie: Dit is alleen veel te duur waarschijnlijk. Het zou natuurlijk wel mooi zijn.
@jochempie: want een groot slagvolume maakt betrouwbaar? Een fysiek grotere motor heeft ook moeilijkere koeling en is eigenlijk alleen betrouwbaar als deze weinig vermogen levert. Dus een Amerikaanse V8 uit de jaren 60 is uiterst betrouwbaar maar of een dikke 6 of 8 cilinder met meerdere turbo’s dat ook is?
@mashell: We hebben het hier over de nationale politie.. Die hebben aan rijwind geen gebrek.
@mashell: het is allom bekend dat een grotere motor doorgaans langer mee gaat. De Audi motoren uitgezonderd.
@mashell: een grote motor is ook beter als er een flink stel turbo’s op zit. Immers gebruik je bij een bepaalde gewenste versnelling een bepaald vermogen en dat komt dan dus uit meet slagvolume. Die zware motor zal dus minder vaak vollast draaien en dat is altijd goed.
@Jochempie: eens, al denk ik dat een 530/535d xDrive Touring of vergelijkbare concurrent meer kans maakt. Ruim voldoende power en op de lagere snelheden rapper dan de benzine versies. Op hoge snelheid zullen ze het ook niet onderdoen. Ken iemand die een 335d had, 340pk na remap, 280-290 reed ie met gemak! En boven de 200 ging hij een 1M Coupe gemakkelijk voorbij
@Jochempie: ik zou juist 35xd zeggen. een vriend van me heeft een 535D die draait 390pk en 800nm. van de 3 ton heeft hij er 2 wekelijks zitten dragracen en het ging pas bij 3 ton kapot. zonder dat dragracen had hij het nu nog gedaan. en waar praten we over? roetfilter eruit en een re-map…
Ik herinner mij nog een artikel van niet zo heel lang terug dat er een gigantisch te kort is aan rij skills in het korps. Kunnen ze daar niet beter eerst in investeren??
@kennone: Politie op de snelweg hebben een hele andere rijopleiding gehad dan de politie welke in de stad werken.
@kennone: Zie het als volgt: Max Verstappen is een betere coureur dan Rosberg. De Red Bull heeft echter minder power dan de Mercedes. Gevolg? Rosberg is over het algemeen sneller. Dus die driver training lost het powerprobleem niet op.
@jochempie: dit slaat nergens op.
@hamerhaai: Het slaat in ieder geval nog als een lul op een drumstel. Mooi meegenomen.
@Jochempie: Maar met een lul kunde nog niet roffelen..
@kennone: leuk geprobeerd. Wijsneus.
Giulia Veloce diesel
BMW 335/535d xdrive
Subaru Impreza
Volvo V60/V90 D5
Ford Focus ST 5d

Zomaar een paar goeie kanshebbers in mijn ogen.
@berlinetta: de v90 d5 haalt toch geen 250 km/h, zelfs de t8 haalt dat niet. Ik vind de 335 wel een goede optie.
@youknowme: Oh dat zou kunnen. Eerlijk gezegd vind ik de V90 helemaal geen goede kanshebber. Het is namelijk een grote, comfortabele sloep die totaal niet is gericht op hard rijden. Maar hij is zo mooi ;) een verrijking voor onze wegen.
@berlinetta: Onderstel van politiewagens worden altijd flink aangepast. Ze moeten vlot kunnen rijden, ook door bochten. Maar ze hebben daarentegen wel flink veel bagage altijd bij hun. Achterveren zijn sowieso als versterkt of hebben hulpveren. Heb weleens een docu/filmpje gezien van hoe ze politie-auto’s ombouwen in Zweden (Volvo V70). Auto werd compleet gestript en eigenlijk compleet opnieuw omgebouwd. Gaat hele andere kabelboom in etc. Onderhuids en technisch is het eigenlijk geen V70 meer.
@kliko: Daar heb je wel gelijk in. Mijn schoonbroertje is sinds een aantal maanden begonnen met de politieopleiding en die zei al dat die politiewagens behoorlijk wat gewicht moeten meezeulen.

Toch zou ik dan kiezen voor een auto die in de basis al een goede wegligging heeft. De Volvo is niet direct de eerste keus.
@berlinetta: De nieuwe Volvo generatie heeft een heel geavanceerd onderstel, alleen zijn ze niet afgesteld voor stuurplezier maar voor isolatie/comfort. Maar een bocht komt die heus wel rond.
@onehp: Heb je ook zeker gelijk in. Zoals ik hier ook al heb aangegeven, is het een goede auto. Maar een BMW biedt een betere basis vind ik.
@kliko:

Bij Volvo gewoon Nivomats eronder, probleem opgelost van zware belading. Ideaal, heb ze er zelf ook onder liggen.
@kliko: bij de Nederlandse Politie doen ze dat niet, kijk maar eens hoe achterlijk die Touran’s in de kont hangen. Dit is een Volkswagen kwaal
@kliko: in een garage geweest in de uk waar ze dit deden voor allerlei politie autos en worden helemaal gestript. Meeste autos worden door de fabriek al geleverd in een andere versie.. geen radio, extra power, grotere accus, etc.
@kliko: gewoon giulia nemen: comfortabel en sportief!
@berlinetta: het is een pracht van een wagen, maar inderdaad, echt hard sturen in de V90 of S90…. heb het laatst uitgeprobeerd in een S90 maar het is echt geen wagen om hard mee te hoeken hoor. Dan beter een BMW nemen.
@freezzr: Ja precies. Om die reden heb ik ook bewust geen Mercedes genoemd. Die zijn (afgezien van de AMG’s) ook afgesteld op comfort. Nu gaat BMW ook steeds meer die kant op, maar ze gaan nog altijd goed de bocht om.
@berlinetta: Kijk dat filmpje van de politie volvo v90 op autojunk even van gisteren.. me dunkt dat die daar die testbaan effe afblaft.
@freewarefreak: Niet gezien. Ik wil ook zeker niet beweren dat het een slechte auto is. Integendeel zelfs. Maar de auto is wel gericht op comfort. De politie is op zoek naar snelle auto’s. Ik zou dan een auto kiezen die een goede basis biedt. Dan kom ik niet als eerste uit bij Volvo.
@berlinetta: Maar deze hebben ook totaal geen nut als je achter een RS6 aan moet…
@crackdavid: het gaat ook niet om pure kracht he, maar eerder om consistentie. Een RS6 zal nooit op de openbare weg constant zijn vermogen kunnen gebruiken. De politie is met veel meer en als ze hem alleen in het zicht houden is het in principe al voldoende.
@crackdavid: Denk je? Zo’n RS6 kan ook maar 250 (er vanuitgaande dat hij nog begrensd is). In de bochten rijdt de RS6 de door mij genoemde auto’s niet weg. In de sprint wel een beetje, maar alleen als de RS6 voluit kan rijden. Met het overige verkeer is dat niet altijd mogelijk.
@berlinetta: vergis je niet! Vergeet niet dat 3jaar geleden 2 audi RS4 vanuit nederland s’nachts constant 240km per uur hebben gereden naar Belgie! Helicopter kon de lucht niet in en de poltie kon ze niet eens bij houden
Geen Autoblog advies artikel voor de politie ;)??
@willeme lees je mee?
@kilum: Meer een artikel als “Autoblog advies: een nieuw scheurijzer voor onze nationale ‘snel’weg Politie”
Ik lees alleen de Staatscourant. En Autoblog natuurlijk
Porsche Cayman kan natuurlijk prima dan, of een Passat 2.0 TSI met 280pk.

Sorry voor de Pon-promotie, mochten mensen zich aangevallen voelen.
Mercedes-Benz is natuurlijk ook oke ;)
@granlusso: VAG had ik bewust niet genoemd in mijn lijstje. Vanwege het sjoemelschandaal vind ik dat de overheid een statement moet maken door er niet mee in zee te gaan.
@berlinetta: Daar heb je gelijk in. Dan over naar Guilia Veloce wellicht, maar misschien te krap…
BMW 3-serie Touring is door de politie in NRW Duitsland als negatief ervaren, eveneens vanwege de beperkte binnenruimte en een 5-serie wordt te duur vermoed ik.
Misschien een Ford Mondeo? Of Volvo V90? Met de 240pk of 300pk motoren? Ik denk dat binnenruimte namelijk wel belangrijk is. En aangezien de meeste achtervolgingen op hoge snelheid zijn, zijn compacte maten niet echt vereist denk ik.
@granlusso: Ja ik weet niet echt hoe het zit met die beperkte binnenruimte. Ik kan me voorstellen dat de politie soms wel wat kwijt moet in zo’n auto, maar aan de andere kant is een 3-serie wel wat vlotter en wendbaarder dan een 5-serie. Daarnaast scheelt het ook ekkermannen.

De Ford zat ik zelf ook nog aan te denken. De Mondeo met 240 pk is absoluut een goede kanshebber. Ik heb echter de voorkeur gegeven aan de Focus ST 5d. Kleiner, maar erg rap! Die raak je niet zomaar kwijt, ook niet met een Audi RS.
@berlinetta: Precies, snel zat en qua prijs interessant om er meerdere van aan te schaffen.
@granlusso: 280pk in een 2.0tsi… dat gaat nooit lang goed!
@henkhekje: niet? Ik ken auto’s genoeg die dat hebben. En over de 300 pk
via Android app
Goed nieuws natuurlijk.. maare wie is die engel links onder in beeld?
@autodrop: Romee Strijd als ik het goed heb.
@autodrop: Romee Strijd
via Android app
Giulia Veloce!
@allesmetturbo: Of gewoon de QV? Die is ook zo’n 40.000 goedkoper zonder btw en bpm.
@clarkson: ze willen liever awd denk ik + dan word ik veel te jaloers haha
Moeten ze zelf alleen nog wel eerst even leren rijden…
Audi rs6 of rs7
mij interesseert eerder ”Nederlandse eigen engel” dan de politie auto’s aangezien ze de auto’s met ”onze” belasting geld volledig aan gort rijden
Ook de oude 5-serie….
Ik wil ook wel een auto die 250 kan
@mb10: Elke auto kan 250, als je maar hard genoeg geduwd wordt.
@Jochempie: dan is die nieuwe snellere politie auto ook niet nodig!
Eerst eens goed leren rijden zou ik zeggen….
Goed idee…als ze er dan ook een goede rij-opleiding bij geven!
Auto moet minimaal 250 kunnen,komen sommigen weer met BMW. Die staan juist afgesteld op 250 als maximum.Moeten ze eerst de begrenzer ar afhalen. In Italie mogen ze in mooie Giulia’s QV rijden.Te luxe voor onze popo. Kunnen ze geen in beslag genomen auto’s gebruiken? Crimineel heeft ervoor betaald,die krijgt hem toch niet terug.
@alfarobert: Te Luxe of Te ordinair? Als ik dat filmpje van @Wouter over de Giullia QV me kan herinneren, valt de luxe juist erg tegen.
@Alfarobert: Voor het gemak is het wel zo fijn als het een en ander gestandaardiseerd is. Dus lukraak snelle auto’s bij de Domeinen vandaan halen zet geen zoden aan de dijk helaas.
M4?
@ff40: Is dat nou werkelijk het beste waarmee je kan komen?
Verkoop die bugatti van de politie eerst, want meest nutteloze aankoop en dan kan je vervolgens flink wat meer auto’s halen
@Henrik: je maakt een grapje hoop je. Straks ga je nog beweren dat ze ook de Spyker en de F12 ook weg moeten. Kunnen ze ook niet meer meedoen met de Gumball
@henrik_elzinga: Denkt u echt dat de Bugatti Veyron die de zoon van Michel Perridon heeft laten wrappen voor een ludiek event door de politie is aangekocht? >< Tis hier geen Dubai hoor.
@Henrik: Je hebt m’n vrijdag een stuk leuker gemaakt!
@Henrik: hahahahahaha!
Geef ze maar een paar helicopters met een snelvuurkanon eronder, lijkt me veel effectiever.
Panamera diesel !
Binnenkort verwacht ik dat Volvo met een V90 Hybrid versie op de markt zal komen. Maar zelfs een V60 Hybrid zou ook prima kunnen. Wel even vragen aan Volvo of ze aandrijflijn willen aanpassen zodat deze de gevraagde snelheid kan leveren, maar dat lijkt mij geen probleem.

Voordelen:
1. 4×4
2. Diesel en Benzine
3. Bewezen kwaliteit
4. Ruimte
5. Comfortabel voor een lange dag boeven vangen
6. Prima onderstel
@falcon: de hybride’s van volvo rijden niet op benzine èn diesel hoor ;) alleen diesel, vandaar de D
@jeroen13: ligt er maar net aan welk model je hebt. Een v60 is indd een D6, maar de xc90 en v90 krijgen/hebben een T8 en dat is een 2.0 4 cilinder benzine met 320 pk + 87 pk elektro motoren
@tdg200: helemaal vergeten.. thnx
BMW M550d! M pakket er af en je hebt een prachtige sleeper, die ook nog eens vrij zuinig kan zijn. Daarnaast nog wat Mercedes-AMG E63S’en, want powerrr!
Ik voel een “Autoblog aankoopadvies” artikel aankomen…
Bazooka’s
HET medicijn tegen de hardste crimineel.
Gewoon de auto’s van domeinen inzetten. Maak een checklist waar het aan moet voldoen, even een volledige checkup en aftrappen die hokken.
Ga voor de Giulia! En dan het liefst in het donkerblauw ipv wit. Ik beloof dat ik dan m’n best zal doende om in ieder geval eens per maand staande te worden gehouden :-).
Alfa Romeo Guilia QV of de veloce
Dit is een prima artikel dat bij de Telegraaf past. Als er verder geet reet gebeurt vandaag, heb je zelfs de kans dat men op TV er ook nog aandacht aan gaat besteden. Dan zullen ze zo’n ‘dikke BMW’ mevrouw vragen wat ze hiervan vinden.

Maar laten we eerlijk zijn. De meeste modellen die de snelwegpolitie heeft gereden zijn ook te verkrijgen met een 250kmh (of bijna 250kmh) versie. Koop je er 80 van, haalt de importeur gewoon de begrenser er vanaf: kleine ingreep te vergelijken bij alle andere elektrische troep die aangesloten moet worden.
Volvo S90 T8 en Volvo V90 T8. Misschien een een Mercedes C350 nog een ideetje. Het moeten ieder geval auto’s zijn waarmee respect wordt afgedwongen, het liefste dus een model dat boven de 250 uitkomt. Eigenlijk zie ik dan alleen een Alfa eruit rollen of een Dodge Charger SRT8 in politie uitvoering.
@vonklausenburg: Jezus, respect afdwingen doe je echt niet met een Alfa…
Dat worden dus Bentley Bentayga’s.
Volgens mij zoekt de politie station wagens.. dus dan houdt je al veel minder keuze over.
Als t geen stations hoeven te zijn is de focus RS misschien wel de beste keuze.
Als t idd station moet zijn(begrijp alleen niet echt waarom) dan kom je vaak uit bij bv Volvo V60R oid. VAG te veel problemen. BMW is ook een prima optie. Een 330(biturbo) x-drive is snel genoeg. Mercedes C misschien de betere keuze.. ook met 4×4 uiteraard. Verder qua stations, niks Frans(ook niet echt betrouwbaar) en Japanse snelle stations zijn er momenteel vrijwel niet.. dus tja..
Enige juiste antwoord wordt al gegeven in het artikel: die V90 :)
misschien audi s4/s6 avant zonder begrenzer:)
Simpel. Een Audi A6 3.0 diesel met een chipje. Snel krachtig, kan van alles mee. Een italiaan zal het iig niet worden. Autos moeten rijden, niet met panne langs de kant van de weg staan.
@sjeemsbond:
Als het moeten rijden kan je beter geen Audi nemen,
hoe is het ondertussen met remmen van de snelle Audi’s, waar hier een tijdje geleden wat aandacht aan besteed is.
@sjeemsbond: en dan draag je een Audi aan? Heb je weleens gezien hoeveel ellende die dingen geven? Verder is de 3.0 tdi niet bepaald een motor die je als lange arm der wet wilt rijden aangezien deze in o.a. de VS niet meer goedgekeurd is.
Bmw 335d, moet BMW wel even de begrenzer er af halen :)
Bizar dat Alfa Guilia hier zo vaak wordt genoemd. Deze moet zich nog volledig bewijzen op het gebied van alles eigenlijk.

Het meest praktisch en logisch lijkt mij een snelle station. Dus een 535i, 550i of een 535d begrenzer er af en klaar.
@sjaakjwt: jij snapt het…..goede keuze
Ik denk als men snelle auto willen en betrouwbaar dan kom je echt bmw diesel …. 530d kan je makkelijk 300 pk chippen. 5.2 sec.honderd en top.285…. helaas mag ik geen reclame doen tuning bedrijf
F*ck it, Mustangs!!! Gewoon de ecoboost met een chip. Blaf ze helemaal zwart ipv dat stylish wit met gekleurde streepjes, lokt soms nog wel ’s een snel petje uit z’n tent > added bonus.
Tijd voor een beetje stoere uitstraling!
Golf R zal het wel worden. Ander chippie, en begrenzer eraf. De meest veilige keuze; PON wordt gespekt naar goed oud Hollandsch gebruik, 4WD, veilige besturing, licht, en vooral; relatief goedkoop. Hoe graag ik ook dikkere bakken van de popo op de weg zou zien, gaat m toch niet worden jongens.
Haha komt die voorspelling van mij bij een artikel over een politie-volvlo toch uit. Straks rijden ze rond met een RS6!
Subaru WRX STI. Eigenlijk de enigste logische keuze nu de Lancer EVO niet meer in productie is.
@kilum: Noemde ik ook al idd. Veel beter gaat het niet worden: snel, goede wegligging, betrouwbaar, veilig door de 4×4 en ook nog eens goedkoop (want BPM betaalt de overheid niet). Het zijn alleen geen stations, maar goed.
Golf R station of Seat Leon st alle 2 met 300 pk . Nog even langs JD en je hebt 385 pk en een top van 285. EN goedkoper als de Alfa en Bmw .
@dijan: haha in een Seat..

Dacia, Lada, Simca en Seat… allemaal goedkope troep.
@henkhekje: Een echt autokenner jij…..kots ?
@leeno: Waar zou jij Seat mee vergelijken dan?
Aangezien het een station moet zijn met ruimte. Liggen de A6 3.0tdi, e350 cdi en de 530/ 535diesels t meest voor de hand. Uiteraard wel met 4×4.
Misschien wachten ze nog lang en wordt het een XF shooting brake met een dikke diesel ?
Ik schreef het eerder al in het artikel van de Zweedse Politie. Bescherm je arbeiders… dus voor Nederland een Donkervoort. Kunnen de heren/dames met open dak rijden zoals de vroegere 911 targa’s.
Haalt vlotjes 250 kph dacht ik toch!
@ericc: Lol.. sarcasme.. love it :P
Mercedes E400 4Matic Estate.. sneller, groter en op geen enkel vlak minder dan alle genoemde concurrentie hierboven (Alfa Giulia Quadrifoglio daargelaten maar geen station en te flashy voor de politie) ..en beet betaalbaar. Vast ook zeer veilig en comfortabel. Met 3.5l v6 met turbo(‘s) ook nog ruimte voor nog meer power. 770kg laadvermogen is ook fors meer dan de meeste alternatieven.
In ieder geval geen Audi RSsen want die eindigen altijd op zijn kop in de berm, althans zoals onze geliefde Noord-Afrikaanse plofcrimineel het graag laat bemerken.
Audi RS6 met JD tuning.
Ik zou voor een bmw M 550D gaan, deze is snel, voldoende koppel, automaat van zf en diesel dus redelijk zuinig.
Vroeger had je een ‘goed’ merk als Porsche, Jaguar nodig om 250 te gaan. Nu doet van bijna elk automerk een auto die snelheid, dus merken als Porsche zijn nu echt een verre droom. En omdat ze kilometers gaan maken en vanwege praktische redenen niet 2x per dag willen tanken, zal het diesel worden. De snelheid zal sws hoger worden dan 250 omdat niet-Duitse sportwagens vaak gewoon >300 kunnen, dus de begrenzer eraf als het een Duitser wordt.
Als het Audi RSen worden gaan de boeven een politie auto stelen om een kraam te zetten….. nee zonder dollen. De droomauto van @willeme lijkt me hier uitstekend voor. A6 BiTDI zonder S line.
Waarom geen impreza wrx, ze dragen toch al petjes?
@crisert55: ha mooi, petjes!
Als het maar geen Audi S6 of RS6 wordt.
Die wordt meteen gejat en kun je meteen in de achtervolging op weg naar Polen.op weg naar Polen.
Gewoon een paar dingen die in mij opkwamen:

-natuurlijk de Giulia (veloce is goed genoeg)
– Golf R avant
– CLA Shooting Brake
– Focus ST/RS
– Jaguar XE / F-Pace
– Leon Cupra
– Clio / Megane RS
– Model S/X P100D
@tvsfotografie: Een CLA vind ik geen goede optie. Hij is minder praktisch dan bijvoorbeeld een snelle station van VAG of Ford, maar omdat het een Mercedes is, kost het wel aardig wat centjes.

Een Clio RS is te langzaam. Je hebt een snelwegstormer nodig, geen hitsige hothatch die de 250 niet haalt.

En een Tesla? Die haalt maar 210, de accu raakt op hoge snelheid vreselijk snel leeg en die zijn veel te duur.
@tvsfotografie: Allemaal veel te traag. Porsche 911 Turbo met flink wat tuning dacht ik aan.
Ik heb geen zin om extra te moeten betalen omdat de politie lekker kan rondtuffen in een porsche. Die dingen moeten ook nog worden omgebouwd. Onderhoud en reparaties knallen de pan uit en wat zegt nou daadwerkelijk topsnelheid? Ze hebben toch bakkies…. dan roepen ze maar collega’s op of schieten ze een heli de lucht in. Pff een beetje luxe rond rijden van mijn belastingcentjes en respect afdwingen doen ze maar met getrokken wapen. Als er maar iemand aan het roer staat die zijn hersenen gebruikt en zich niet laat leiden door reisjes en cadeautje van een importeur.
@maferick74: Het oproepen van collega’s kost ook knaken. En een helicopter vliegt ook niet op Monopoly-geld. Ik denk dat het aanschaffen van snelle auto’s op termijn nog wel eens de goedkoopste oplossing kan zijn.
RS6 van onze belastingcenten? Doe ff normaal zeg. De bejaarden in ons land liggen te rotten in hun eigen uitwerpselen.
Henk hekje; En wat rij zelf?? Ervaring met Vag ?? Of wil je gewoon opvallen om constant alles wat met Vag heeft te maken af te kraken? Denk dat je naam beter kunt veranderen in Henk gekje. Man ,begin een leven en laat iedereen in zijn waarde ,ook degene die wel kiezen voor Vag en er zeer goede ervaringen mee hebben!
@dijan: ik heb idd VAG gereden, 3 keer zelfs.. helaas niet zulke goede ervaringen. Verder hoef je geen goed woordje over te hebben voor producenten die niet conform de wet handelt.
Mooie suggesties allemaal maar weinig modellen waarvan ik denk: nou, daar ga je als RS6-rijder wakker van liggen. Met 570+pk heb je minimaal iets vergelijkbaars nodig om bij te houden laat staan in te halen.
V90 it is then!
Kan er best mee leven; misstaat niet op straat!
Boxsters voor de afleiding,
Gtr’s voor de jacht.
Giulia Q graag.
Wordt een onopvallende, economische keuze helaas, passat
volvo polestar lijkt mij wel wat
Opel Insignis OPC is wel een goede optie hoorde ik ergens langskomen.
De trouw op de mat hier. VAG natuurlijk, desnoods laat pon door JD wat sapjes toevoegen. Wat is momenteel de vlotste passat?
Gewoon doen dan rijden ze weer wat fatsoenlijks de enige die fatsoenlijk is is de nieuwe touran
Alfa……pfff hoe verzinnen ze het……vraag maar eens aan een wegenwachter!!!

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).