6 tips om autodiefstal te voorkomen

Auteur: , 87 Reacties

Wees slim en voorkom een hoop ellende.

Diefstal

Er zijn maar weinig dingen zo vervelend als een autodiefstal. Je geliefde blik liefdeloos gestolen door tuig, niet wetende wat ermee gaat gebeuren. Door een aantal preventieve maatregelen te nemen kun je een diefstal eventueel voorkomen. Nemen deze tips door en doe er je voordeel mee.

1. Kies voor een garage
Jij ligt ’s nachts veilig in een bed, dus waarom je auto niet? Mocht je ruimte hebben dan is een aanbouw voor een garage aan huis geen overbodige luxe als je in het bezit bent van een bijvoorbeeld een snelle Audi. Gaat het om een hobby auto dan kan een plekje huren in een parkeergarage (of een garagebox) ook een mogelijkheid zijn. Even goed zoeken op het internet en je hebt voldoende aanbieders die voor een eerlijk tarief een slaapplek bieden voor je geliefde vierwieler.

2. Investeer in veiligheid
Dit kun je combineren met de eerste optie, of als je om wat voor reden dan ook niet beschikt over een garage, is het installeren van een alarm een uitkomst. Een stuurslot of een geavanceerd alarm kan een diefstal voorkomen. Een GPS-tracker in de auto is ook geen overbodige luxe. Je zult hier wel bij derden moeten aankloppen. Professionele dieven hebben vandaag de dag geen enkele moeite met het openen van auto’s in het duurdere segment met een standaard alarm.

3. Let op bij de verkoop van je auto
Een veelgemaakte fout. Regelmatig zie je dure bolides, aangeboden door particulieren, op occasionsites. Boeven zitten echter ook op Marktplaats. Maak dus foto’s op een andere plek met een andere omgeving dan waar de auto geparkeerd staat. Plaats ook niet je adres op het internet. Gebruik desnoods de naam van een ander dorp of stad om echt anoniem te blijven en spreek af op een openbare locatie.

4. Maak je auto niet aantrekkelijk voor diefstal
Een Ray-Ban, een laptoptas of de smartphone van de zaak nog in de auto? Niet doen. Het maakt de kans op een diefstal nog groter. Op een openbare parkeerplek zullen ze er niet zo snel met je auto vandoor gaan, maar schade aan je bolide is ook geen pretje en kan eenvoudig voorkomen worden. Keep it clean!

5. Connect met de app indien mogelijk
Deze tip gaat eigenlijk alleen op voor eigenaren van een moderne auto. Tegenwoordig kunnen diverse moderne auto’s verbonden worden met een app op je telefoon. De locatie kan iedere X aantal minuten worden opgevraagd, of je krijgt een seintje als de auto onverwacht wordt gestart.

6. Parkeer niet te afgelegen
Ben je van huis let dan goed op waar je de auto parkeert. Een afgelegen plek in het donker is ideaal werkterrein voor autodieven. Ze kunnen ongestoord te werk gaan en zonder getuigen is het bijna een onbegonnen zaak om je auto ooit nog terug te krijgen mocht deze gestolen zijn.

Foto via @shenkie op Autojunk87 reacties

Wat ik niet begrijp he. Waarom kunnen tegenwoordig gestolen navigaties niet worden geblokkeerd?
Ze hebben een S/N, zijn verbonden met een sateliet? Hebben misschien een simkaart/internetverb. nodig?

Hoe moeilijk kan dat zijn…
@rachid: GPS is een open protocol waarbij alleen geluisterd wordt naar de satellieten. De satellieten sturen de tijd en op basis hiervan kan de ontvanger zijn locatie berekenen.
@flutterby: je zou simpel een code moeten invoeren zodra stroom is onderbroken…..net als vroeger
@slickrick: ja dat hielp toen ook veel…
@blo3to3t: met die ervaring in het achterhoofd zouden ze het nu goed moeten doen…..eenmalig een code uitgeven…..bij verlies dikke pech
@slickrick: en die is er nog steeds. Die RNS510 van VAG die zoveel gestolen werden hebben zo’n code. Blijkbaar geen belemmering voor de dieven.
@rachid: gps staat niet gelijk aan internet. Hiermee bedoel ik dat een gps zonder internet verbinding wel zijn eigen locatie kan vinden, maar kan dit niet doorgeven aan derden bv server.
Om een apparaat te kunnen blokkeren moet je kunnen antwoorden op een vraag (deniel of service te kunnen doorvoeren). Dit is mogelijk op toestellen met een internet verbinding, maar met enkel gps zal het niet zo gemakkelijk zijn.
@acizane80: ik heb het iver blokkeren op afstand, dus zonder fysieke toegang.
7. Koop geen VAG
@jasbelle: je bent me voor
@jasbelle: 8. Koop een oude VAG , mijn deuren staan al 6 jaar niet op slot (kapot). Nog steeds niet gejat. Jammer.
@fiero: beste Client.
Wij vernomen dat uw wagen gestolen is. Helaas werden wij getipt via autoblog dat u uw deuren nooit sluit. Bij deze laten wij u weten dat wij u, omwille van bovenstaande reden, geen rotte zak uitbetalen.

Met de meeste hoogachting.
Uw verzekering.
@nasty: waarschijnlijk is de betreffende auto de moeite van een casco dekking niet waard. Dagwaarde grenst aan nul dus alleen WA. Dan maakt het feitelijk ook niet veel uit of het ding op slot staat.. je krijgt toch niets.
@jasbelle: Uhm… sinds wanneer is BMW een VAG product?
@venividivici: sinds 1534
@jasbelle: of BMW, of PSA of Mercedes…. Elk merk en type wordt gejat
Leuke tips, maar gaan stuk voor stuk veel te ver voor een doorsnee Golf, A3 of BMW.
Gewoon een auto kopen(leasen) die het gajes niet wil hebben is een betere (en meestal ook nog leukere) optie.
@trustmeiamanengineer: GPS tracker kost de wereld niet. Een extra stuurslot ook niet. Kan dus allemaal makkelijk.

Voor iedere oplossing geldt dat het diefstal niet volledig voorkomt, maar wel dat de kans een stuk kleiner is dat zo jouw auto uitkiezen om te jatten. Liever een zelfde exemplaar zonder anti-diefstal gadgets.
@poes: kost geen geld, maar wel moeite.. Mijn auto is gewoon verzekerd tegen diefstal. Als die meegenomen wordt kan ik lekker een nieuwe uitzoeken :)
@flutterby: Dat dacht ik ook. Totdat mijn premie met bijna 300% is gestegen na twee inbraken en een poging tot diefstal. Overigens met extra stuurslot en GPS tracker (eruit getrokken).
@laraki: ik zou verhuizen
@blo3to3t: ik woon prins heerlijk in Zeist. Een collega van mijn vrouw, woont in een klein dorp in NB. Zijn auto is een keer gestolen van z’n erf.
@poes: gps blocker gprs jammer. Ook niet. Bijna net zo duur als een gps tracker.

Standaard uitrusting tegenwoordig als je autootjes ophaalt zonder af te rekenen.
@kvgorp: Ja dat heb ik ook wel eens vernomen van iemand die liever met een valse sleutel een auto meenam. Geen vriend trouwens hoor van mij. Meer iemand waar veel mensen het van weten door zijn ‘stoere’ praatjes. Zo’n GPS Jam apparaat was geloof ik zijn geld wel waard begreep ik. En later gaan ze in geprepareerde containers op de boot naar een mooi Afrikaans land.
@trustmeiamanengineer: mee eens, maar het is wel jammer dat iemands keuze word beinvloed wegens mogelijke diefstal.
Koop een incourante auto.
Tip 7 ..

Maak autodiefstal strafbaar dmv wetgeving ..
@lincoln: ben weleens benieuwd wat voor straf er voor staat. Ik als gewone jongeman, fulltime werkend, gezin en schoon strafblad. Niet dat ik het van plan ben, maar puur nieuwsgierigheid.
@room850:

Slechte jeugd gehad ??
Hoeveel paspoorten heb je ??

Want tot nu toe heb je alle kenmerken tegen je ..
Anyway .. geen afstandsverklaring tekenen .. gewoon helemaal nix tekenen bij die lui ..

Ben je er met een dag vanaf ..
@room850: Meestal een werkstraf zelfs bij herhaling, en maak je het heel bont een korte vrijheidsstraf.
@room850: dat zijn allemaal factoren die geen invloed hebben op je straf. Diefstal is diefstal. Hooguit komt je er goed van af als je (tijdelijk) ontoerekeningsvatbaar bent/was of als je kan beroepen op rechten van de mens (denk aan een appel stelen als je verhongert).
@room850: ligt aan veel omstandigheden. Oriëntatiepunten geven voor eerste keer 120 uur taakstraf aan. 3 maanden bij recidive. Ex vordering benadeelde partij uiteraard. In geval diefstal auto vaak vordering verzekeraar. Schadevergoedingsmaatregel wordt dan toegepast. Wat betekent dat de overheid de schade voorschiet en cjib dan een vordering heeft op de veroordeelde. Dit betekent dan dan een deurwaarder / evt sociale instanties deze schade aan hen aflost/aflossen
Hang een foto op het dashboard van je schoonmoeder.
Rijdt net als ik een Chevrolet (daewoo) kalos 1.0 V niks. Probleem opgelost.
@jaso013: Of wel gewoon in een snel maar aftands hok ipv een pimp mobiel.
De eckte bazen weten.
@jaso013: we hebben het hier over auto’s he
Een plek in een parkeergarage huren als tip? Als je ergens rustig je gang kan gaan dan is het wel in de nacht in een parkeergarage! Hoe vaak daar auto’s worden leeggehaald of motoren worden gestolen… Helaas spreek ik uit ervaring.
@m00s: Er zijn zat parkeergarages die ’s nachts gesloten zijn en geen toegang bieden van buitenaf.. Daarnaast zijn er ook 24 uurs garages met aanwezige bewaking. Goed opletten waar je een abonnement afsluit. Niet iedere garage(aanbieder) is hetzelfde.
@RubenPriest: de R32 van een vriend van mij is in een prive garage onder een appartementen complex gestolen. Ze wachten gewoon totdat de deuren een keer open gaan van de garage of gaan via de hoofdingang naar binnen.
@m00s: klopt… Maar zover ik kan lezen staat er een garage aan huis, maakt overigens nog niks uit want dan komen ze het gewoon netjes vragen als je op bed ligt…
Gewoon ergens een switch plaatsen om je brandstofpomp uit te schakelen.
@room850: macgyver oplossing, steken ze de fik in je auto… Hun niks dan jij ook niks.
Als je meerdere auto’s hebt, zet de auto’s die wel gestolen mag worden erachter.
@bassx: Raampje tikken ze dan vast wel in, handrem omlaag en weg zijn ze.
7/8: Koop geen “premium” troep
@sracert: toevallig is hierbij het dorp van de week een 108 van een half jaar oud gestolen, ook niet bepaald een premium model.
Zoals Johan Vleminckx je Auto op zolder inbouwen werkt ook wel redelijk.

http://petersmulders.nl/500px/Jun2014/Johan%20Vlemmix%20Zolder%20met%20Porsche%20280514545.JPG
“Wees slim en voorkom een hoop ellende.”

We lijken er gewend aan te zijn dat je advies aan hoort te nemen over hoe je een criminele daad van iemand anders op jouw spullen moet voorkomen. Het is de omgekeerde wereld. Criminelen moeten eerder in de kraag worden gevat. Een slot op een auto is eigenlijk een bizarre uitrusting. Er zou überhaupt niemand aan je deurgreep moeten komen.
@Jochempie:

Logisch toch?

Criminaliteit is er altijd geweest, al 1000en jaren lang.

Zou wel heel raar zijn als we daar nog niet aan gewend waren.

Criminaliteit zal ook altijd blijven, hoort bij een samenleving.
@radeox: Blijft raar dat je rekening moet houden met wangedrag van anderen.
@jochempie:

Alleen zwakke samenlevingen MOETEN ..
@lincoln: My point exactly :)
@Jochempie:
Totaal niet.
@radeox: Niet zo janken joh, ik mag best vinden dat het belachelijk is dat men hun bezittingen moeten beschermen tegen criminelen.
@Jochempie:
Maar natuurlijk.

Dat mag je best vinden, je hebt er alleen zo weinig aan.

Vrees ik.
@radeox: Ah, oké. Nou, bedankt voor je mening daarover. In tegenstelling tot de mijne is die van jou zeer bruikbaar.
@Jochempie:

Is doodnormaal.

We doen als mens allemaal slechte dingen (ook jij en ik), het leeuwendeel gaat de grens van stelen niet over.

En bij iedereen ligt die grens ergens anders wat voor zichzelf goed te praten valt, bij bepaalde mensen ligt die grens héél ver.Wanneer je je bezit niet wil beschermen of afsluiten, kun je de keuze maken om geen waardevolle spullen te kopen.
@radeox:

Mooi he .. die grenzen ..

Zijn alleen net zoals de beschaving opgeheven ..
@lincoln:

Ach ja, het heeft wel wat.

Schijn-houvast hebben aan de meest veranderlijke dingen uit onze geschiedenis.

Grenzen.
Kies een opvallende kleur voor je RS6.

Een knalgele wordt echt minder snel voor een ramkraak gebruikt dan een zwarte of zilvergrijze. En je mede-liefhebbers-weggebruikers zijn je ook dankbaar.
1: koop een Dacia
2: leg een dood varken in de auto
3: monteer een afneembaar stuur en neem het altijd mee
4: koop een motor, een OV-kaart of een fiets ipv auto
5: geef je auto een rat-look (was bij mij zo tot m’n schoonmoeder besloot dat de auto écht gepoetst moest worden en dat dan ook deed)
6: blijf altijd bij je auto
@tjorque: punt 1. Dacia staat redelijk hoog op de’poten’, daar weten ze in het Oostblok wel raad mee.
@erik2907: je komt toch hier geen Dacia pikken voor het Oostblok, als je hier BMW’s enz kan pikken… das dubbel dom.
@tjorque: Motoren worden ook gejat, en zijn nog veel makkelijker te jatten dan auto’s. Die kunnen ze gewoon een busje in rollen als de sloten eraf zijn gehaald
@_eend_: dat weet ik, fietsen ook en OV-kaarten ook… Maar het ging om Auto’s… 😁
Mijn vorige auto een keer open laten staan op parkeerplaats Kralingse Zoom s’nachts. Zelfs toen wilde niemand em hebben (Citroën AX)
7. Koop een Peugeot, KIA, Renault, …
@jannemaneke:
Mijn Peugeotje 208 van 3 maanden oud werd ook gewoon meegenomen door het dievengilde hoor, geen braaksporen niks, sta je toch raar te kijken als je s’morgens naar je werk wil en er geen auto staat op de plek waar die altijd staat.
Een daadwerkelijke straf opleggen zou misschien helpen. 20 jaar minimaal zonder vroege vrijlating i.p.v. 10 uur schoffelen. Oh en maak de gevangenissen dan ook meteen een daadwerkelijke gevangenis waar je niet wil zijn i.p.v. de halve hotelkamers wat het nu zijn. Er moet een schrikbewind gevoerd worden tegen criminaliteit!
@rike: dat kost de gemeenschap een hoop geld, gewoon net als in de middeleeuwen, hand eraf.
@blo3to3t: op de hooistapel, publieke executie dmv stenigen. Hand eraf is zo zwak.
@ghost: hooistapel? Zonde van het hooi, dat kan je door het bloed dan nimmer aan de dieren voederen…
of je koopt een AMG die zijn standaard uit gerust met tracking systeem
@boss1: Ja, en elke autodief neemt tegenwoordig standaard een gps/gprs jammer mee.
@boss1: er is dan ook nog nooit een AMG gestolen.
Bearlock, zowel op mijn auto’s als vrachtwagens. Gewoon perfect, duurt veel te lang om onklaar te maken.
@maxidyne: Absoluut! Dat systeem is zeker top en wordt veel te weinig belicht!!
Bearlock lijkt me effectief. Misschien een apart artikel over beginnen?
Weet je wat nou mega tof en handig zou zijn… Als je een zendertje ergens op een maffe plek je auto kan plaatsen en je gewoon direct via Google Maps op je smartphone kan checken waar je auto is/staat! Of loop ik achter en kan/is dat al?
@venividivici: Je snapt toch wel dat dieven gewoon een gps en gprs jammer meenemen in de auto. Worden alle signalen gelijk geblokkeerd.
Mijn tips:

1. Installeer een OBD blocker, voorkom je de makkelijkste manier om een auto mee te starten
2. Controleer of het chassisnummer zichtbaar is achter de voorruit, afplakken. Kun je bij sommige merken sleutels mee nabestellen.
3. Plak waarschuwingstickers met alarm / gps / dashcam / obd disabled
@user888: puntje 2 heb ik gedaan, eerst een stuk dvd hoes tussen het dashboard gedrukt, de voorruit is inmiddels een keer vervangen en nu hebben ze het plaatje afgedekt voor montage.
Iddd obd blocker… veplaats dat kreng pp and3r3 plek dat bij bmw makkelijk kan
Een “belgische” alarm in laten zetten.. elke keer als je wilt rijden of de bestuurdersdeur open gaat, knopje morsecode invoeren anders gaat alarm af na 100m ofzo en kan je niks meer 😂 #truestory haha
Geen VAG, Geen BMW en Geen Mercedes. Zo 80% minder kans op dit soort ellende.
Tip 7: installeer een automatische taser gericht op de bestuurdersstoel om de boef met hoog voltage te laten sidderen. Bel daarna de poolitie.
Bearlock bakslot is een goede optie tegen diefstal.

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).