Deze Lambo was een speedboot op wielen

Auteur: , 5 Reacties

Zo'n foute, snelle zonnebril en gaan met die banaan!

De eerste helft van de jaren ’90 was een heerlijk foute uitloper van de al even foute jaren ’80, die ondergetekende helaas wat minder bewust heeft meegemaakt. Desalniettemin kwam je in die tijd nog weg met foute zonnebrillen die aan een touwtje om je nek hingen, sneakers die je kon oppompen en heuptassen.

In dat rijtje durven we deze Lamborghini Diablo Roadster Prototype uit 1992 ook wel te scharen. Het apparaat is gespoten in een zeer opvallende tint groen/geel en voor de gelegenheid had Lambo het dak van de Diablo af gezaagd. Daarnaast kreeg dit prototype meegespoten spiegels, een ander dashboard, een nieuwe motorkap en andere touches, waarvan sommige hun weg zouden vinden naar de productie-Diablo’s.

Aanvankelijk was het de bedoeling dat deze Roadster in een beperkte oplage zou worden gebouwd. Kennelijk zagen ze bij Lambo ook wel in dat een “iets” conventioneler ontwerp het waarschijnlijk beter zou doen en dus werd de uiteindelijke Diablo Roadster een tikkie minder heftig.

Tuner Koenig heeft speciaal voor hele rijke klanten trouwens wel een paar auto’s gebouwd die op dit prototype leken. De tuner pompte het vermogen ook maar meteen op naar 750 tot 800 pk door twee turbo’s op de V12 te schroeven. Daarnaast gaf Koenig de meeste van deze replica’s een forse bodykit.5 reacties

Doet me eerlijk gezegd een beetje denken aan zo’n electrische auto voor peuters/kleuters.
De kleur is wel erg jaren ’90, maar verder een prachtig ding. Kleine stradale heeft zich ooit nog bij Autotron staan vergapen aan deze auto tijdens een Lamborghini expositie, ik meen naar aanleiding van het 30 jarig bestaan van Lamborghini.
Diablo is altijd goed !
@stradale : dat klopt helemaal. Dat was in 1993. Ik heb er toen foto’s van gemaakt. Ik zal ze zo op autojunk parkeren.
@joosstra: Gave auto!

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).