Hé kijk, het is de nieuwe Audi A7

Auteur: , 40 Reacties

Ja, ook wij moesten even goed kijken, maar het front is echt een tikje anders dan voorheen.

A7-wit

Als tegenhanger van de Mercedes CLS kwam Audi in 2010 op de proppen met de A7 (rijtest). Je moet het de boksbeugel nageven, het model was geen schaamteloze kopie van Mercedes’ vierdeurs coupé. In plaats daarvan maakte Audi van de A7 een enorm grote liftback. Je moet het maar durven.

Niet iedereen is fan van de looks van de ‘sportievere A6′. Vooral de achterkant verdeelt de meningen. De A7 staat op een eervolle podiumplaats als het gaat om auto’s die het vaakst vergeleken worden met poepende honden, achter de Chrysler Crossfire en de Porsche Panamera. Persoonlijk vind ik het overigens wel meevallen met de vermeende lelijkheid van de A7. Het achtersteven heeft op zich wel wat. Alleen die frontoverhang…

Laat dat laatste nou net een van de zaken zijn die bij de nieuwe A7 waarschijnlijk beter voor elkaar zal zijn. VAG probeert de voorwielen van haar auto’s steeds verder op te schuiven naar voren en de nieuwe A7 komt op het nieuwe MLBevo platform te staan. Een paar centimeter kan al een groot verschil maken. That’s what she…

Qua looks zien we de enorme grille die ook op de nieuwe A8 prijkt. De flank lijkt vrijwel identiek te zijn aan het huidige model. Verder verwacht iedereen A8esque achterlampen. Maar helaas kunnen we die nog niet zien op de uitgelekte plaatjes. Die zijn overigens afkomstig van Audi’s eigen webshop. Je kijkt hier namelijk naar een 1:43 schaalmodel van de nieuwe A7. Het witte exemplaar wordt nog steeds online aangeboden, maar is momenteel gek genoeg niet beschikbaar. Het zwarte exemplaar is al wel vakkundig weggehaald door Audi.

UPDATE: Een vriend van Autobloglezer @julez kwam de nieuwe Audi A7 tegen en legde hem vast op de gevoelige plaat. Het resultaat kun je zien op AutoJunk. Ondanks de camouflage is wel te zien welke kant het opgaat. De achterlichten lijken wat op die van de nieuwe A8, maar de kont is nog altijd lekker breed:

Audi A7 (2018)

Zet de nieuwe A7 jou in vuur en vlam of doet het ding je bar weinig? Laat het weten, in de comments.40 reacties

Wie wordt er Vakantieauto van het jaar in de FUN categorie, bekijk het HIER!
Overbuurman heeft die al 4 jaar staan… Prototype ofzo….
Nee meen je niet. Weer een drastische verandering…
Wat bedroevend zeg. Zelfs voor een facelift zijn de verschillen minimaal en dan moet dit een nieuw model voorstellen.
Daamn… ze mogen wel wat aan die panel gaps doen!! Lijkt wel een toy waggi man! Sterker nog… check die shine op die panels. Volgens mij is dit gewoon een toy waggi!!
@e36thuglife: Not sure if trol?
@e36thuglife: Gelukkig staat het vermeld in de test.
@wimof: Ok man true dat. Maar is een beetje voorbarig om op basis van een toy car zo stellig te zeggen “Dit is de nieuwe A7!!!!”. Er zijn wel vaker toy cars gemaakt van concept cars en design studies dus chillax en wacht op de real deal.
@e36thuglife: Bru, het is een schaalmodel dat verschenen is in de online shop van Audi UK en Dld, je weet zelluf.
@jaapiyo: laat me raden, je was te beroerd om ook een foto van de achterkant in het artikel te zetten?
@deuxmillecinqcentetcinq: kennelijk was je te beroerd om de tekst te lezen, anders wist je dat er daar geen afbeeldingen van zijn.
@jaapiyo: Kijk ff bij Autobild, wat toch wel eens doen, dan heb je een achterkant plaatje…
@jaapiyo: is dat zo? Op Audi shop uk staan foto’s van bijna elke hoek
@jaapiyo: hier heb je een kant en klare link gezien je wss te beroerd zal zijn om het zelf op te zoeken https://store.audi.co.uk/audi-a7-sportback-1-87-ice-silver21078.html
@deuxmillecinqcentetcinq: best aardig dat vorige model inderdaad, maar als je niet te beroerd was geweest om de tekst te lezen zou je weten dat dit artikel over het nieuwe model gaat.
@jaapiyo: iets in mij leest het bericht met een sarcastische ondertoon op basis van het feit dat de veranderingen weinig ingrijpend zijn. Of troll gets trolled. Anyway.
@e36thuglife: dat is zo , stel schaal 1/43 en dat gaan we vergroten en dat is dan een nieuwe Audi.
We mogen van een schaalmodel verwachten dat het op de 1/1 lijkt, maar niet meer dan dat.
Facelift onder de naam ‘nieuw’..
Deed me weinig, doet me weinig en zal ook in de toekomst weinig met me doen!
Vond de oude fraai en gezien dit niet echt revolutionair is vind ik deze ook gewoon weer fraai. Ben benieuwd naar de achterkant
Geen partij voor de nieuwe CLS gok ik
@romeoalfa: Je weet dat je nu twee nog niet bestaande auto’s aan het vergelijken bent? Lijkt me nogal lastig om te oordelen welke beter is.


OT: ik was niet echt fan van de A7. Prima auto, maar de concurrenten hebben mooiere auto’s te bieden. Als ik dit zo zie, dan zal er voor mij niet veel veranderen.
@berlinetta: “Je weet dat je nu twee nog niet bestaande auto’s aan het vergelijken bent? Lijkt me nogal lastig om te oordelen welke beter is.”
Ongeveer de helft van de Autobild bestaat uit zulke “vergelijkstests”. Tja, AutoBild is voor de helft Bild, dus met verzinsel.
Spannond! Lekkere kleurtjes ook.
Ik vind de designtaal van Audi steeds minder mooi worden
@keesieboy2:
Ja vooral die enorme muil op alle nieuwe modellen.
Past ook hier weer totaal niet bij de rest.
Nee hé, na de A5 heeft Audi dit model ook lelijk gemaakt!
@joba95: ik vindt de A5 eigenlijk best geslaagd. Als S line met grote velgen is het best een mooie auto geworden. Staat op mijn shortlist dus wellicht ben ik niet helemaal objectief
Ben over het algemeen geen Audi fan, maar voor de A7 maakte ik een uitzondering. Denk dat het nieuwe front hier best lekker op zal staan
Saai
Ben wel een fan van de A7, wel het model na de facelift. Deze ziet er op het eerste gezicht goed uit. Ben erg benieuwd naar de achterkant en wat real life foto’s in een mooie uitvoering. Laat maar komen!
Wat een prachtige auto! Mooi hoor
@jaapiyo
Check mijn spot van een gecamoufleerde A7, daar zie je duidelijk de doorlopende achterlichten zoals op de A8 :)

https://www.autojunk.nl/2017/09/nieuwe-a7
@julez: en 41/43 is de a5 :p

Ik vind de a7 overigens een hele mooie bak. Samen met de a8 de enige echt mooie Audi. De rs modellen zijn vooral dik.
@mrb: dat was niet bedoeld als reactie op @julez
@julez: Dankjewel voor de tip! We hebben de foto erbij gezet met verwijzing naar jou en jouw upload. Topper!
Zal er nog wel aan mieten wennen ofzo
De oude A7 was nog best mooi, voor een Audi. Maar dit is gewoon geen porem
@toyotafortuner: te grote kieren zeker. Dit is een MODEL auto. Duh.
Ik denk dat je op basis van een modelauto niks kunt zeggen. De vernieuwing zit hem hoogstwaarschijnlijk in de detaillering. Of de achterkant.
Ik ben groot fan van de A6, de A7 was even wennen maar ik vind het nu wel wat. Daarom hoefde die niet gigantisch te veranderen, hoef ik niet opnieuw na te denken.
Oh en de achterkant met doorlopend achterlicht gaat wat worden denk ik. En het interieur behoeft een klein vleugje A8 en ook dat gaat goedkomen.
Audi topic. Betekent traditioneel een hoop antiaudivagnietpriemijumikziegeenverschil-jankreacties.

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).