Deze Range Rover is onoverwinnelijk

Auteur: , 19 Reacties

Hij zuipt waarschijnlijk wel een beetje.

Wie weleens in een Range Rover gereden heeft, zal het gevoel herkenen: je waant je onoverwinnelijk. Je zit hoog boven al het plebs in een cocoon van leer en hout. Mede dankzij het formaat en het gewicht heb je constant het idee dat jou niets, maar dan ook helemaal niets kan overkomen. Dat is natuurlijk niet helemaal waar. Ondanks dat zo’n Range Rover wel tegen een stootje kan, blijft het gewoon een personenauto.

Voor mensen waarbij de veiligheid in gevaar kan komen, heeft Land Rover de Range Rover Sentinel. De Sentinel wordt gebouwd door de Special Vehicle Operation (SVO) van Land Rover. De Range Rover Sentinel is een zwaar gepantserde variant. Nu was deze er al een tijdje, maar voor 2019 heeft Land Rover het model aangepast. Zo is het interieur een stukje ruimer geworden en is het mogelijk om de ruiten iets verder te laten zakken. Volgens Land Rover vanwege ‘het uitwisselen van documenten’, maar volgens ons kun je ook zin hebben in een Big Mac.

Verder kan de auto geleverd worden met sirenes en zwaailichten. Piece de résistance is de bepantsering. De Sentinel heeft meer dan 1.000 kilogram enkel en alleen aan bepantsering. Daarmee is de auto meer dan een beetje opgewassen tegen aanvallen van vuurwapens. Sterker nog, IED-explosieven zijn volgens Land Rover geen probleem. Ook nieuw voor 2019 is de motor. De oude 3.0 V6 is vervangen door een 5.0 V8, deze levert 375 pk. Inderdaad, wat minder dan de normale Range Rover Supercharged heeft. Een ongestresste motor gaat het langste mee en blijven rijden is belangrijker dan snel rijden. De auto kan in 10,4 seconden de 100 km/u halen, de maximum snelheid is begrensd op 193 km/u. Dus zelfs deze Leopard tank met lederen bekleding rijdt een Volvo in 2020 helemaal zoek.

Land Rover presenteert de vernieuwde Range Rover Sentinel op de Home Office Security and Policing-show, die van 5 tot en met 7 maart 2019 plaatsvindt in Farnborough, Groot-Brittannië.19 reacties

Ik denk dat ik toch doorspaar voor de Marauder!
@ghost: dan wel even zelf ophalen in Zuid- Afrika en hierheen rijden. Spannende rit voor de boeg 😆
@hotze: hahahaha denk dat de grootste uitdaging nog is om genoeg diesel te vinden op
Sommige plekken, maar met wat jerrycans, kan je nog best een eind komen.
@ghost: vraag me af of die wel echt duurder is…
@maartenoosterbaan: geen idee eigenlijk wat een Marauder zou moeten kosten.
Ze mikken niet op de Engelse politici na de Brexit. Die zijn nog nooit zo geliefd geweest bij het volk.
Je kunt nog een Range Rover verstoppen achter deze A-stijlen met dergelijke dode hoeken.
@AutomotiveDesigner: Ja idd ja! Snap dat nooit zo goed, als je rond het binnenhof in Den Haag rijdt, pik je alle gepantserde S klasses en 7 series er zo uit: vanwege die dikke A-stijlen. Dan weet je ook gelijk dat er een belangrijk 8emand in wordt vervoerd.
@rrk147: Als iemand een aanslag wil plegen op een dergelijk persoon, dan neem ik aan dat diegene zijn huiswerk wel even zal doen en checkt in wat voor auto die persoon wordt vervoerd. Lijkt me stug dat iemand toevallig een gepantserde auto ziet en zijn AK uit z’n broekzak haalt om te schieten.
“Documenten uitwisselen”!? Hoeveel mafiabazen en ‘staatsveiligheidsmedewerkers’ verwachten ze in de klandizie?
Deze gaat lekker verkopen in Rusland denk ik
Eindelijk een volwaardig alternatief voor de Land Rover CAV 100, dat werd tijd. Enkel het schutters luik ontbreekt, maar ik denk dat SVO dat vast wel kan monteren.
Leuk voor de 10-15 jaar, maar daarna? Wie wilt er nou een oude en extreem zware Range?
@e550: Mensen die dit kopen zoeken vooral naar oplossingen voor in het hier en het nu denk ik.
@e550: ik
@e550: Afrikaanse wapenverkopers.
Ik mis het reactieve pantser want dat heb je toch nodig als iemand een RPG erop afvuurt.
Ideale auto voor John van de Heuvel (pun intended..). Die zag ik donderdag in een bepantserde Audi A6 stappen, dat kan natuurlijk beter!
De stoelen achteraan zien er niet supercomfortabel uit.

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).