Deze varende Toyota Land Cruiser komt uit Nederland

Auteur: , 7 Reacties

De Amphicruiser heet 'ie. Deze 4X4 kan meer dan alleen een beetje in modderpoeltjes spelen. Het IJsselmeer is een peulenschil. Bewijs? We hebben video.

Het bedrijf achter deze Amphicruiser is een bekende in de automotivewereld: Dutch Amfibious Transport, kortweg DAT. Het bedrijf dat ook de varende stadsbussen in bijvoorbeeld Rotterdam heeft gebouwd.

Een Toyota Land Cruiser is an sich al een prima offroader, eentje die ook de waterwegen bedwingt neemt die titel nog veel serieuzer. DAT nam in de basis een Land Cruiser met krachtige V8 en 4WD uiteraard, maakte de hele body waterdicht en rustte het ding uit met een waterjet.

Laat je de verharde én onverharde weg links liggen en kies je voor het grenzeloze nat, dan zorgt de waterjet ervoor dat je met maximaal 13 km/u het ruime sop doorklieft. Handig wel, gezien 70% van het aardoppervlak uit water bestaat Files? Nooit meer. Mits er een sloot in de buurt is en een berm waar je erin én eruit kunt.

Minder cool dan een DeLorean hovercraft. Maar hé, dit had deze Wrangler graag gekund.7 reacties

Waarschijn is het een 4.2L zes-in-lijn of een 4.5 V8
Kan topgear nog wat van leren.
ben toch benieuwd hoe je eruit zal geraken als je jet het niet meer doet of als die dicht geslibd is en je er pas achterkomt als je je al in het water bevindt
Een SUV? Waar?
@SimonMc:

Scherp ;)
Volgens mij mogen ze wel een Russische ondertiteling erbij zetten. Dat is de ideale afzet markt voor dit apparaat.
Voor de brandweer lijkt het me een best nuttige wagen.Het leger ook natuurlijk.Zie het niet als ambulance.

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).