Deze Volkswagen Scirocco zullen we niet krijgen

Auteur: , 16 Reacties

In Genève werd het veertigste verjaardagspartijtje van de Scirocco op de meest feestelijke manier gevierd: de nieuwste variant beleefde haar wereldpremière. Alleen hebben we daar in Nederland helaas vrij weinig aan.

Dit is de Scirocco die we niet krijgen

Een behoorlijk ander design voor zowel achter- als voorbumper, die laatste mét GTI-achtige horizontale blades. LED-verlichting en op de kofferdeksel een logo dat dient als portierklink. Vanbinnen een nieuw instrumentenpaneel en verder weinig noemenswaardige veranderingen.

Volkswagen levert moeders mooiste met een zestal motoren, waarvan twee diesels en vier benzinevarianten. De lichtste benzine is een 1.4 TSI met 125 pk. De krachtigste ligt uiteraard in de Scirocco R: een tweeliter TSI met 280 pk. De dieselaars onder ons kunnen kiezen uit een 2.0 TDI met 150 pk, of eentje met 184 pk.

Helaas voor ons heeft VAG besloten de Scirocco niet leverbaar te maken voor de Hollanders. Ja, de auto heeft redelijk wat fans. Nee, er zijn er maar weinig die er daadwerkelijk eentje kopen. In 2012 werd daarom al besloten de vorige generatie de nek om te draaien in Nederland. Een woordvoerder: “We zagen de Scirocco in steeds kleinere aantallen verkopen. Het segment van de compacte coupé is de laatste jaren ook veel kleiner geworden.”

Als je het mij vraagt is dit de mooiste VW du moment. Gelukkig hebben we onderstaande foto’s nog. En een rijtest. En de echte die-hards zullen er vast wel eentje over de grens bestellen.
16 reacties

Zonde, blijf het een mooi ding vinden.
Ik weet niet, heb het altijd een raar geproportioneerd ding gevonden. Hij klopt gewoon net niet.
Is deze dan zo veel duurder dan de golf? Ik kan mij niet voorstellen dat iemand een nieuwe VW 3deurs wil kopen en de golf hierboven verkiest, deze is toch gewoon mooier?
@shiva: Volgens mij valt dat wel mee, alleen is de Scirocco minder praktisch, je kinderen moeten het zonder benen doen, de instap is behoorlijk laag, de hoofdruimte is niet zoals dat bij een Golf is en het prè facelift model had ook een hoge tildrempel bij de kofferbak… En aangezien de meeste mensen liever een grijze hatchback hebben is de keuze snel gemaakt
@shiva: Qua duurder valt het wel mee en hij is veel exclusiever en specialer, maar het is precies zoals Autobart zegt. Heb hem zelf twee jaar gereden en hij is niet heel praktisch. Ik hoefde geen praktische auto en zat er bijna nooit met meer dan twee mensen in. Maar de kofferbak is klein met heel hoge til drempel. En met name de toegang is heel smal; als je de leuning neerklapt achter heb je best wat ruimte, maar je krijgt niets groots door de opening. Bovendien heb je geen achterbank, maar twee losse stoelen/zittingen dus ook dat vergroot de psychische barriere denk ik om er een te durven bestellen. Tot slot; hoeveel mensen kopen zelf echt een nieuwe auto? Nieuwe auto’s (zeker duurdere) worden denk ik vooral gekocht als lease (?) en dan valt de Scirocco onder de coupe’s wat vaak uitgesloten wordt in auto regelingen van de baas.

Maar in the end is het wel zonde, want daardoor rijden er te weinig van dit soort leuke modellen rond. Ook zo’n gt-86 of BRZ is hartstikke leuk, maar volgens mij rekent die business case ook niet. Mensen in NL kopen een auto teveel met verstand en financiële drijfveren.
Gelukkig krijgen we hem niet verschrikkelijk om dat ding op straat te zien
Tja, ik vind deze facelift niet fantastisch, en die horizontale spijlen doen nu al hun entree op meerdere VAG-modellen. Eerder al op de Macan.
Zonde. De mooiste VW die er is. In mijn ogen zelfs een van de mooiste hatchbacks die er is. Zoiets zou ik niet snel zeggen over een VW.
Gelukkig kun je hem nog altijd zelf importeren…
Mooie wagen, maar verouderde techniek, allemaal erg Golf V.
Zal hem niet missen. Lelijk ding en idd uit proporties.
als ze dit een coupe durven te noemen dan mogen ze mij een lekker wijf noemen!

dit is gewoon een 3 deurs hatch als je het mij vraagt
@carmiggelt: Onhandig dat je eerst naar HET kofferdeksel moet lopen en daar aan het logo moet morrelen om je portier te openen!
Dat ding was vanachteren al gedateerd toen ie uitkwam. Wat een gedrocht.
Kan het geen gemis vinden. Persoonlijk vind ik het een raar geproportioneerd, lelijk ding. Objectief gezien: als je dan meer uit wil geven voor iets dat minder praktisch is dan een 3 deurs Golf, dan zijn er wel spannendere keuzes te maken.
fail!

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).