Di Montezemolo: ‘ik heb geen goed nieuws over Schumacher’

Auteur: , 43 Reacties

Oud Ferrari-baas en goede bekende van Der Michael heeft vandaag de geruchtenmolen over de toestand van de zevenvoudig wereldkampioen weer volop laten draaien. Helaas met weinig positief nieuws.

Schumacher en Montezemolo

Vandaag kwam Luca di Montezemolo, die van 1991 tot 2014 aan het roer stond bij Ferrari, met nieuws over de toestand van Michael Schumacher. Tegenover enkele verslaggevers liet hij zich ontvallen “ik heb nieuws en helaas is het geen goed nieuws.” Verdere details wilde Di Montezemolo niet geven, maar erg hoopvol stemt het allemaal niet.

Sinds zijn ski-ongeluk op 29 december 2013 is de berichtgeving over de toestand van Michael Schumacher zeer summier. De familie is zeer terughoudend en ook manager Sabine Kehm laat zeer zelden iets los. Dat leidt tot de nodige speculaties. “Hij kan weer lopen!” kopte een Duits magazine onlangs nog, geruchten die helaas volledig uit de duim gezogen bleken en de verwarring rondom de toestand van Schumacher alleen maar groter maken.43 reacties

Misschien is het gewoon geen goed idee om te zeggen dat je nieuws hebt, maar niet welk nieuws. Vooral niet als het om andermans gezondheid gaat.
@mout: als je het zelf niet kunt zeggen, zal toch iemand anders het moeten doen. Maar iets meer details zijn in dit geval wel op z’n plaats aangezien het om een publiek figuur gaat.
@roppp: daar ben ik het niet mee eens. Nu lijkt het alsof een volgens jou publiek figuur over de rug van een slachtoffer in de spotlights wilt staan.

Hij had het naar mijn mening voor zich moeten houden en het aan de familie over moeten laten of die naar buiten willen komen met nieuws of niet…
@87sandyd: Ach de beste man heeft ook gevoelens, hij laat toch niks los,
@roppp: Absoluut oneens, wij hebben zijn privacy te respecteren, wel of geen bekendheid doet daar niets aan af, enkel sommige fans denken dat ze recht van spreken hebben.
@roppp: in een normaal mens is niemand (behalve zijn familie, vrienden en kennissen) geïnteresseerd. De heer Schumacher heeft gekozen voor een publiek beroep, heeft daarmee zijn status en vermogen opgebouwd en heeft daarmee verantwoordelijk ten aanzien van informatievoorziening.
@roppp: volgens jouw redenatie heeft iedereen een publiek beroep die zich in het openbaar vertoont. Het is geen artiest, maar een sportbeoefenaar. Ieder mens heeft recht op privacy, heb je daar wel eens van gehoord?
We vergeten gewoon dat Schumacher al een paar jaar met ‘pensioen’ is en dus gewoon een eigen leven leidt. Ik ben ook fan van de man en zou ook graag weten hoe het, en helemaal nu, met hem gaat maar aan de andere kant, zoals ik zei, hij is met pensioen en dan gaat het mij niets meer aan waar hij de vakantie heeft doorgebracht of dat hij een dagje met vrouw en kinderen uit is geweest. Die info hoeft ook niet naar buiten gebracht te worden omdat het ooit iemand was die in de belangstelling stond. Nu is de situatie wel wat anders maar nog steeds blijft de situatie zo dat hij met pensioen is. Als hij op die bewuste dag ook gevallen was maar slechts zijn pols gekneusd had, had het gros van de wereldbevolking niet eens geweten dat hij was wezen skiën.
Als ie nou gewoon z’n mond houdt. Het is aan de familie om iets te melden, als en wanneer zij dat willen.
@trustmeiamanengineer: De media lult ook maar wat.
@trustmeiamanengineer: Ik kan mij ook voorstellen dat de familie ervoor kiest om zoiets naar buiten te laten brengen door een derde.
Blijft echt bijzonder spijtig hoe hij er aan toen is gegaan. Een absolute held is het in de sport, één van de beste ooit. En dan lekker een skivakantie nemen om er vervolgens zo bij te liggen. In en in triest.
@viezefreddyw Ik ben het zeker met je eens, maar het blijft z’n eigen schuld.Meneer moest in een megagroot skigebied zonodig ook nog even off piste skiën.Dan krijg je dat.
@sydney: hij was alleen even off piste om de dochter van een vriend overeind te helpen en kwam daarbij op lage snelheid vervelend ten val. Nu niet spannender maken dan het is, hij droeg een helm en was een zeer ervaren skiër, zoiets kan iedereen overkomen.
@Foramen: En daarbij…zeer ervaren skiërs gaan vaak off piste (Schumi deed dat al jaren) want dat is meer uitdaging. En reken maar dat een persoon als Schumi uitdaging nodig heeft. Vind het nog al kort door de bocht dat het zijn eigen schuld is (dus mag hij deaud, want dat bedoel je, toch???). Dat je op een steen komt met je helm/gopro is toch pure pech?
@sydney: Mijn reactie was voor jou bedoeld.
Geen nieuws is ook nieuws.
Zometeen in het NOS-journaal:

“We hebben nieuws. Meer details kunnen we u niet geven… Goedenavond.”
@C6_R: 😂
@C6_R: god dat klinkt exact als DWDD!
Iets wat ieder nuchter kon bedenken. Schumi is een plantje . Diep treurig .
Het stelt geen reet voor om tegenwoordig F1 kampioen te worden, regel dat je in snelste auto rijd/zit en je wordt het.
Dat was ook al in Schumacher zijn tijd.
De rijkste wint.
@csx3000: Nou…
@csx3000: das niet waar. Zet maldonado in een Mercedes en hij brenger hem 9 van de 10 keer niet aan de finish ;)
@csx3000: haha de prof spreekt hoor, komt wel iets meer bij kijken hoor.
Maar ach later als je groot bent zul je dat beter begrijpen ;)
@csx3000: zoek voor de grap het verhaal van de man van Benetton op over de drie snelheidsmeters die Michael in zijn f1 wilde hebben… Eye-opener! Als sportman vond ik Schumacher een naar mannetje maar tegelijk ook een absolute grootheid. Die verdient meer respect.
@w0o0dy: Heb je een link naar dat verhaal? Kon ‘m zo snel niet vinden.
@foramen: https://www.linkedin.com/pulse/driving-formula-1-michael-schumacher-some-background-willem-toet
@w0o0dy: thanks, was zeker het lezen waard. Mooie tijd waar een engineer de F1 techniek op z’n eigen hot hatch racer ging testen voordat het de F1 in ging.
Had dan gewoon niets gezegd….. Maar wel erg lullig hoor. Rijd je jaren lang iedere week 300 plus, ga je op je skies onderuit…
Was het niet een Oostenrijks magazine die had geschreven dat die kon lopen?
Ik hoop toch zo dat we ooit goed nieuws krijgen.
Ik heb zo het idee dat de man gevraagd is of hij goed nieuws over Schumacher had….en dan luid het antwoord als je verder niks wil zeggen …Ik heb geen goed nieuws ….next.
@norge: dat denk ik ook. Ik word er een altijd een beetje pissig om als de pers hem gebruiken voor wat publiciteit.
@clarkson: zo hebben er veel nieteens over nagedacht denk ik, waaronder ik
Er is geen goed nieuws, er is nooit goed nieuws geweest en er komt nooit goed nieuws.
Face it, deze man “leeft” alleen nog omdat hij geld heeft/had, net als Friso destijds.
Bij gewone stervelingen zoals mij wordt gewoon de stekker er na een week uitgetrokken.
@bimmert: dan toch maar liever een gewone sterveling, want ik kan me niet voorstellen dat hij dit had gewild, er als een kasplantje bij liggen. Vaak is het de familie die niet los wil laten, begrijpelijk, maar dit is ook geen bestaan.
via Android app
@jerommeke: mensen hopen waarschijnlijk op een wonder.
Of hij is het gezeur van de media een beetje zat en wilde van ze af zijn of we krijgen binnenkort slecht nieuws en worden voorbereid op wat komt.
Ik denk dat hij al lang overleden is.
Geweldig artikel waarin Willem Toet vertelt over de begintijd van Schumacher bij Benetton. Na dit artikel snap je het succes van Schumacher beter en krijg je veel meer bewondering voor hem (als je dat nog niet zo had).

http://www.foxsports.com.au/breaking-news/f1-michael-schumachers-former-engineer-shares-stories-from-his-early-years-at-benetton/news-story/0a07e4504836bd869d6019296923daeb?nk=ca5105c422d5aedbf857622f42628c3b-1454621639
Voordat Schumacher in de formule 1 kwam, hielden de meeste coureurs het na een misstap buiten de baan voor gezien en gingen weer naar huis. Schumacher had echter zo’n fabelachtige voertuigbeheersing dat hij bij een fout of glijpartij zijn auto aan de praat hield en weer terug kwam op de baan, sindsdien moesten de anderen dat ook proberen.
Hij heeft bewezen met verschillende formule 1 auto’s superieur te zijn en een team naar zijn hand te kunnen zetten (en voor onbenullen: hij was niet rijk toen hij begon).
@grandmasterb: klopt maar zijn ouders wel.

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).