Dieseltank vrachtwagens leeggeroofd door Oostblokbendes

Auteur: , 45 Reacties

Bendes uit het voormalige Oostblok stelen tienduizenden liters diesel uit geparkeerde vrachtwagens in Nederland met speciaal geprepareerde bestelbusjes.

Diefstal diesel uit trucks leidt tot lege tanks

Mocht je als vrachtwagenchauffeur een bestelbusje naast je vrachtwagen zien parkeren wees dan even extra alert. Het zou namelijk kunnen dat het busje geprepareerd is met een enorme tank in de laadruimte die gekoppeld is aan een pompsysteem. De brandstoftank van het slachtoffer wordt geopend, er wordt een slang in de tank gestopt en de krachtige pomp in de bestelbus zuigt in een mum van tijd je tank leeg. Arme truckers, de brandstof is al bijzonder duur hier en nu worden ze ook nog bestolen! De inzet van bestelbusjes door Oostblokcriminelen wordt steeds creatiever.

Het is natuurlijk stukken eenvoudiger dan frituurvet stelen. Naar schatting zijn er al enkele honderden gevallen geweest waarbij tienduizenden liters diesel zijn buitgemaakt, zo meldt de Telegraaf vanmorgen. De dieven slaan met name ’s nachts toe op rustplaatsen langs snelwegen en bedrijventerreinen. De brancheorganisatie Transport en Logisitiek Nederland (TLN), verzekeraar TVM en de Stichting Aanpak Voertuigcriminaliteit waarschuwen chauffeurs alert te zijn op de bandieten, die geweld overigens niet uit de weg schijnen te gaan.45 reacties

Wat doen ze met de diesel als ze het hebben gestolen, het lijkt me dat je dat in ieder geval in Nederland niet zo makkelijk kwijtraakt!
@matje140: Er rijden hier genoeg illegale Oostblokkers rond die de brandstof tegen een vriendenprijsje overnemen, ons kent ons.
Die gasten zwerven door heel westEuropa, dus niet te pakken.
Leve de Europese Unie!!!!


@toniominestrone:

a) Er zijn geen illegale Oosterblokkers ze horen bij de EU
b) Dezelfde ´EU´’ die de Polen hebben verraden en aan de Russen hebben overgelaten.
c) Stop met iedereen over een kam te scheren
@sandniggah:
OK, laat ze maar lekker west europa leegroven.
Het zijn tenslotte mede-europeanen en ze hebben het zo zwaar gehad in het verleden…
@Hubert: Ze ? Scheer niet alles over een kam .
@sandniggah:
Open your eyes… dude!
@sandniggah: Zijn er wel Oostblokbendes volgens jou?
Nergens worden specifiek een volk aangeduid.
Want er mag vooral niets “ergs” geroepen worden, over oost-europeanen, west-europeanen worden in het oostblok ook gezien als goedkope vakantiegasten, die voor een habbekrats daar vakantie komen vieren. Wij hebben daar ook een bijnaam, maar van criminele bendes heb je nu eenmaal altijd last, waar zij ook vandaan komen. Dit keer uit het Oost-Europa.

OT: Even goed, altijd opletten als je iets verdachts ziet en men zal de diesel wel lozen bij een opslagpunt, gerunt door oostblokbendes, of over pompen naar grote tankwagen, bereden door oostblokbendes.
@Orichy: Nee er zijn alleen maar criminele bendes uit bijvoorbeeld Bulgarije.
Geen last van.

ik heb een systeem dat ik direct wordt gebeld .heb hier mee samen met de politie al een dief gepakt.
ik slaap in ieder geval rustig.
Het schijnt dat die schoften nu ook al de accu’s van electrische auto’s ’s nachts leegtrekken.
@gash: haha
@gash:
Zuigen ze dan het accuzuur eruit?
Reed vanmorgen weer langs een pompstation hier in Roemenistan en verbaase me er al over waarom de diesprijs zo hard was gezakt. We weten nu waarom…
een pomp, die in mum van tijd je tank leeg pompt, dat moet toch geluid maken?
@TDI-goeroe:
Niet als de pomp in de laadruimte van het busje zit, in een houten kist met beetje demping er omheen.
Ze slopen de tankdop eraf of slaan een gat in de wand van de tank en slurpen de boel gewoon helemaal leeg.
@Hubert: jij weet er wel verdacht veel van, ben je wellicht half bulgaars?;)
@celicatwincam:
Nee, half Limburger.
En als je de media mag geloven, doen die tegenwoordig echt niet meer onder voor de eerste de beste Bulgaar of Roemeen.
@Hubert: ik snap de redenering:
Half Limburger –> compleet Limburger
Limburger –> Halve Duitser
Halve Duitser –> complete Duitser
Duitser –> Halve Roemeen
Halve Roemeen –> Complete Roemeen?
Waarom komt er toch zoveel ellende van over de grens? Grenzen dicht!
@gearhead: waarom? Dankzij de open grenzen zijn de meeste truck ook al van Oost-Europese herkomst. Want die werken voor een appel, ei en een handvol Zlotties. Ze stelen dus vooral van andere Oost-Europeanen. Eigenlijk is het geen serieus probleem voor ons Nederlanders.
via Android app
Misschien toch maar weer terug naar een soort van Berlijnse Muur idee, want het word steeds erger met dat tuig…
via Android app
@jesse026carman: *t :p voor de spellingpiraten…
En de overheid vraagt zich dan af waarom de Nederlanders zo weinig tot geen vertrouwen hebben in de Europese Unie..
@Brutus: De EU is de enige toekomst 28 parlementen kunnen nooit door een deur maar als er maar een parlement is wel.


Economisch en militair is het de enige optie waar de politiek ook keihard aan werkt men zal een verenigd Europa nooit opgeven .

Denken dat Nederland enig macht heeft is een fabeltje want onze Oosterburen dicteren.
@Brutus: Nederlanders hebben weinig vertrouwen in de EU omdat er 1 stemmen trekkende onderbuik apelerende populistische partij zich telkens negatief over de EU uitlaat en de veel van de andere partijen bang als ze zijn stemmen te verliezen, daar aan mee doet ipv tegenin durft te gaan. Het gaat echt alleen nog maar om hun eigen zetels. Niet om het landsbelang. Ging het om het landsbelang dan zouden we er juist naar streven de regering in Den Haag op te heffen.
@mashell: Pffff, de enige reden dat hij continu in de media komt is omdat gasten zoals jij continu zitten te zeiken en letten op hem.
Focus je gewoon op je eigen doen en laten, wat een geneuzel.
Je verwacht het niet he? Een volle tank diesel is al snel 700 liter. Al verkoop je die illegaal verkregen diesel voor weinig, blijft het luceratief. Dit probleem bestaat al langere tijd trouwens. 700 liter en een beschadigde tank is een behoorlijke strop voor een transporteur.
@munich: Een heleboel transporteurs huren ook heel vaak een Oosterblokker in voor een habbekrats als ie al betaald krijgt.
@sandniggah: ja, die werkt tenminste in plaats van staken of oeverloos zaniken met z’n vakbondsratten over z’n arbeidsvoorwaarden
@parker: Betaal ze dan ook netjes en buit ze niet uit komt nog bij dat ze de Nederlandse chauffeurs werkloos maken.
@parker:
tenzij je uit een oud geld familie komt zou je zonder vakbonden nu fabrieks or landarbeider met een halve vakantiedag per zijn.
@sandniggah:
Inderdaad, daar heb je gelijk in.
Maar heb je ook enig idee waarom ze dat doen?

Die vieze smerige kapitalistische uitbuiters van een wegvervoerders

Die smerige bende oplichters die er voor zorgen dat jij een computer kunt kopen, brood kunt halen en uit 93 soorten fruitsapjes kunt kiezen in de supermarkt.

Die vuillakken, die gelukkig NERGENS tol, maut of anderszinds de wegen in het buitenland moeten betalen om overheen te rijden.

Die uitbuiters die NERGENS de hoofdprijs voor een liter Diesel hoeven te betalen.

Maar wat mij het meest beangstigt, is dat we wereldwijd compleet afhankelijk zijn geworden van logistiek en vervoerders en dat juist die groep wordt uitgeknepen als een citroen.
En mocht ons logistiek systeem ploffen, omdat Russen Oekraïeners, Roemenen en Tsjechen niet meer willen rijden of varen, de hele keten in elkaar stort.

En dit allemaal omdat transport niets meer mag kosten.
En dat is de hele kicksaus.

Leve de vrije markt waar de prijs wordt bepaald door degene die, of de grootste is, of degene die de meeste honger heeft.

Een levensgevaarlijke faal van het kapitalistische systeem.
@desjonnies:
Welkom in de grote-mensen wereld.
@desjonnies:
zo ongelofelijk moeilijk is het besturen van een vrachtauto niet, ik zou me meer zorgen maken over de leraren, verplegend personeel etc. dat ook enorm onderbetaald wordt maar die wel onmisbaar zijn voor het naar behoren functioneren van de samenleving.
Ik zou zeggen ; http://www.fuelprotection.nl !!
@jasperdd: Tenzij je vrachtwagel voor de deur staat is het busje allang weg voordat jij of de politie erbij is en je diesel ook.
@robert110: 80% van alle diefstal gebeurt door.. de chauffeur zelf, ik heb zelf ook een systeem van hun en de sticker is eigenlijk al genoeg om niet bij mij te stelen. Wanneer het alarmsysteem kleine daling zien gaan ook de claxon af en lichten knipperen
@jasperdd: volgens de site begint de verkoop pas augustus 2014. Jij hebt het al. Dan werk jij dus voor het systeem dat je promoot….
Zo heb je opeens minder,minder,minder diesel in je tank.
Ik denk dat een probleem zit in de follow up. Als iemand wordt aangehouden voor diefstal, dan duurt het heel lang voordat zo iemand voor de rechter komt. Erg lang kan je iemand niet vastzetten hiervoor. Vervolgens wonen ze niet in nederland, en van een kale kip kan je niet plukken, denken we. Dus als ze aangehouden worden, wordt de transporteur niet schadeloos gesteld.

ik zeg, ongeacht je situatie, wordt je gepakt moet je ten alle tijden stante pede de schade kompleet vergoeden. Tot je dat hebt gedaan zit je vast en krijg je alleen bruin brood en water. wil je luxer, dan komt je familie maar fatsoenlijk eten brengen.
Pas als de schade vergoed is, wordt er een rechtszaak in gang gezet.

Dit geldt ook voor vandalen, inbrekers, etc. Bij heterdaad of overduidelijke schuld: Gijzelen tot de schade vergoed is, dan pas gerechtelijk traject opstarten. Voorkomt het niet de diefstal, dan verminderd het minstens het aantal daders die rondlopen.
Ik heb een van de eerste uit hun series om te testen . Heb hem al 6 maanden. En ja ik ken hun goed en daarom test ik het.
Maak de overheid van het land van herkomst verantwoordelijk voor de schade van hun (voormalig) inwoners… Dan is het snel gebeurd met die onzin…

Nu zijn die overheden blij, want zij zijn verlost van het schorem, en wij hebben de overlast EN de kosten…

Maar zeg nu eerlijk, als je een Roemeen geparkeerd ziet staan bij een pinautomaat denk je niet dat ie gaat pinnen… dat zou al genoeg moeten zijn om dat hele Europa de nek om te draaien.
Alleen maar omdat de VSvanA wil dat de VSvanE zo groot mogelijk wordt en de macht van het boze communisme zo klein mogelijk…
Alsof Nederland geen economie meer zou hebben als we uit de EU zouden stappen… WIJ hebben de EU gemaakt, we kunnen die ook weer slopen… Nu is de EU in handen van linkse rakkers die geld over de balk blijven smijten en elk jaar meer of van rechtste rakkers die geld in hun eigen zak stoppen…
Die Oostblokkers toch he…
Aaah…Tudor en Andrei hebben hun dromen om olisheik te worden waar gemaakt. Ouders zullen vas trots zijn!
Ongelofelijk dat dergelijke bendes zoiets bedenken. Inventief, maar ongelofelijk. Diesel uit een dieseltank oppompen, lucratieve biz inderdaad als je duizenden liters oppompt.

Oppassen geblazen, dus.

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).