Dit cruiseschip heeft een kartbaan van 2 verdiepingen

Auteur: , 44 Reacties

Je vervelen tijdens de cruise is bijna onmogelijk.

Dit cruiseschip heeft een kartbaan van 2 verdiepingen

Reizen per cruiseschip. Het feit dat je op zee zit en niet kunt plaatsnemen achter het stuur van een vervoersmiddel maakt een dergelijke vakantie voor autoliefhebbers niet heel aantrekkelijk. Tenzij je gaat meevaren met de Norwegian Bliss.

Dit nieuwe schip beschikt over een kartbaan van maar liefst twee verdiepingen. De Norwegian Bliss valt onder de firma Norwegian Cruise Line’s (NCL). Dit bedrijf ken je misschien van de Norwegian Joy. Twee jaar geleden schreven we al eens over dit schip, want de Norwegian Joy komt met een kartbaan op het bovenste dek. Deze nieuwe Norwegian Bliss gaat nog een stapje verder.

In de zomer vaart het schip op een route naar Alaska, in de winter organiseert de Norwegian Bliss tripjes naar de Caraïben. De kartbaan op de Bliss is 40 procent groter in vergelijking met de baan op de Joy. De kartbaan is te vinden op dek 19. De karts hebben een maximumsnelheid van 48 km/u. Helaas valt de kartbaan niet onder de prijs voor een ticket aan boord van het cruiseschip. De activiteit kost 9,95 dollar voor acht rondjes.

De kartbaan beschikt over hoge muren, zodat de kart nooit in zee terecht kan komen bij een extreme crash. Competitief racen is er helaas niet bij. De baan is niet heel breed. Heb je een trage deelnemer voor je neus rijden, dan is het zeer lastig om een inhaalmanoeuvre te doen. Check de video hieronder om een idee te krijgen.44 reacties

De presentatie van deze attractie is in ieder geval volledig op de doelgroep aangepast *gaap*
@poursuivant: En ze gaan net zo hard als hun scootmobiel.
Ik kan maar niet begrijpen dat we cruises nog steeds oke vinden.
Autorijden wordt alsmaar duurder gemaakt en ontmoedigd, huizen moeten tot op het belachelijke geisoleerd worden en er worden miljarden verbrand aan de windmolenhausse. En ondertussen is het prima om een kolossaal cruiseschip op stookolie te laten stampen. Voor. De. Lol.
Zodat volgevreten toeristen op de meest onrendabele manier een paar plaatsen kan aandoen. Belachelijk gewoon.
Wed maar dat de luchtkwaliteitsmetingen in Rotterdam even gestopt worden als zo’n geldschip de haven binnen komt.
Maar ja. Je moet die mensen toch hun pleziertje gunnen, niet?
@kawasawasaki: helemaal met je eens, daar niet van, maar helaas wint geld het hier van de ambities voor een schonere wereld. Als zo’n varende stad aanmeert aan de Kop van Zuid, brengt dat toch +/- 3000 geldspendeerders aan wal, wat de lokale economie ten goede komt. De politiek hoor je dan ineens een stuk minder mompelen over de milieu-ambities.

Zo geldt het helaas voor veel dingen. 30 jaar geleden waren er allang alternatieven voor olie maar die alternatieven zijn allemaal uitgekocht door de oliesjeiks zelf. Bescherming van de eigen economie noemt men dat.
@kawasawasaki: gaan we dan ook niet meer met het vliegtuig op vakantie?
@erik2907: Dat moet op z’n minst veel duurder gemaakt worden.
Autorijden is duur, omdat je aan alle kanten moet bijbetalen voor de schade aan milieu. Maar de milieutax op vliegen staat geenszins in verhouding.
@kawasawasaki: laatst zelfs gelezen dat er vanwege een of ander akkoord vanuit WOII geen belasting mag worden gegeven over vliegtuigbrandstof. Wtf.
@kawasawasaki: je hoeft niet in een auto te rijden, je mag auto rijden. Allemaal eigenkeuze. Goedkopere alternatieven zijn:

– autoped;
– lopen;
– (elektrische) fiets;
– scooter;
– brommer;
– brommobiel;
– invalidewagen;
– paard (en wagen);
– (muil)ezel;
– kameel;
– dromedaris;
– roeien;
– kajakken;
– alle denkbare combinaties van bovenstaande;
– enz., enz.

#hetlevenisnietzozwaar
@erik2907: Hoewel het me heerlijk lijkt om iedere dag de ezel van stal te halen en in tweeenhalf uur naar mijn werk te hobbelen, is mijn huis niet ingericht op het houden van klein vee. En de kameel in de kajak is ook niet altijd een optie.
Natuurlijk is het goed om naar alternatieven te kijken. Als OV een (betaalbare/haalbare) optie was, dan deden we dat wel. Fietsafstand tot de werkplek is ook fijn.
@kawasawasaki: 😜😜
@kawasawasaki: zag van de week iets voorbij komen dat er een rafinaderijtje van ruwe olie was in Servië. Dat ging ook heel milieuvriendelijk.
@jpoers: Ik ben alles behalve fan van Trump, maar kan toch begrip opbrengen voor een standpunt “Als de rest van de wereld het vertikt, waarom moeten wij dan krom liggen voor het milieu?”. Het is toch van de zotte dat we enerzijds tot op de miligram nauwkeurig met de CO en deeltjes aan het finetunen zijn, terwijl ze 500km verder de ruwe olie in de rivier laten lopen?
@kawasawasaki: dat is natuurlijk omdat met het argument “zij vervuilen hun eigen leefomgeving, nou dan doen wij het ook” vooral jezelf hebt. Je moet aan landen als Servië, de VS en China gewoon het goede voorbeeld geven. Als zij zien dat mileubewustzijn een beter leefklimaat oplevert dan volgen ze ook wel.
Leven zoals in de VS met goedkope brandstof, dikke V8en, lage maximum snelheden en strenge handhaving is ook geen oplossing en eigenlijk niet eens leuk.
@mashell: Heb je gewoon gelijk in, natuurlijk. Maar de balans is kwijt. Als we enerzijds ons druk maken om de laagst mogelijke uitstoot en de eisen verhogen, maar we staan toe dat andere landen de lagere norm blijven houden of hoor niet eens op handhaven, dan trekt het werk onevenredig scheef.
Een atmosferische V8 en goedkope peut is overigens wel erg leuk.
@kawasawasaki: Vliegtuigen net zo. We doen alles voor het milieu maar ff naar de antillen of naar Thailand op vakantie heeft niemand het over. En vier keer per jaar weekendje rome omdat het zo lekker goedkoop is, ook al zoiets belachelijke.
@kawasawasaki: er komen binnenkort (2020 wat voor de schepeneigenaars erg snel is) nieuwe internationale regels van kracht die de zwaveluitstoot serieus beperken, en die einde aan het verstoken van zware stookolie in schepen zal betekenen, enkel schepen met uitrusting die de zwavel uit de uitlaatgassen kan halen (‘scrubbrs’) zullen kunnen voortdoen, maar dat zijn maar een paar % van de vloot tegen 2020. Dus het wordt binnenkort beter voor de lucht.

Overigens, zoek je een lucratieve business, hier heb je ze, zwavelscrubbers, succes ermee…
@onehp: Ik geloof ook direkt dat hier iets aan gedaan zal worden. Ook de scheepvaart ontkomt er niet aan. Maar ik ben er tevens van overtuigd dat ondanks dergelijke maatregelen, het aandeel van de vervuiling door scheepvaart best behoorlijk is (zonder cijfers, eerlijk is eerlijk). Maar daarom mag daar best wat langer over nagedacht worden.
Beroepsvaart voor goederen is nog altijd een prima oplossing. Pleziervaart op cruise schaal niet zo.
@kawasawasaki: per ton goederen is scheepvaart enorm efficiënt, de vraag is natuurlijk of alle consumentenprullen uit China ook noodzakelijk dingen zijn die iets toevoegen aan deze wereld, voordat ze op de vuilnisbelt gaan. Cruise schepen… Is niet ruwweg erger dan vliegen of autorijden per kilometer (qua CO2, qua luchtvervuiling stukken erger), en je doet er veel langer over. Maar helemaal eens, deze bezigheden mogen minstens even hard belast worden als autorijden…
@onehp: Valuable comment indeed.
Kan ik nou zo fantastisch karten, of heeft deze groep nog nooit een stuur in handen gehad?
@jcjc:
Je bent de beste..
Max..
Een cruise is net zo saai als deze kartbaan.
Nog steeds spannender dan de grand prix van Monaco.
Wat een bejaarden, dat is toch geen racen -.-‘
Ze rijden op de cruise stand
Allereerst zouden ze deze gozer van de baan moeten trekken omdat ie veel met 1 hand rijdt.
Daarnaast geloof ik niet dat ze bij NCL niet ook heats hebben waar ze een soort pre-selectie doen waar ze oude vrouwtjes ertussen uittrekken. Maar je weet maar nooit.

Overigens is cruissen geweldig. Je zit in een all-in hotel en elke dag (of 2 in de Caraïben) kan je op een andere locatie weer een stad/eiland ontdekken. Heerlijk.
Overigens is het vaak ook nog goedkoper dan een all-in hotel (alle hotels waar je om 0700 moet opstaan om je bedje te claimen sluit ik bij voorbaat uit). Heb er 2 gedaan en als mijn kleine groot genoeg is, gaan we van all-in resort weer naar all-in cruise.
@gregorius: Ik vind er niks aan. Verveel me dood op zo’n toerisme fabriek, en al helemaal bij die georganiseerde reisjes. Eten en drinken is wel top, en drie keer per dag een opgemaakt bed heeft ook voordelen…
@gregorius: Overlaatst reportage gezien over de schone lucht op zo’n cruiseschip. Bleek de lucht op het dek een factor 20 zo vervuilend te zijn als in centrum Marseille, waar het al héél erg gesteld is. En daar liggen mensen dan te zonnen en rond te lopen. Je moet er maar zin in hebben.
Blauwe vlag, blauwe vlaggen!
“De karts hebben een maximum snelheid van 48km/u”, maar er staat niet bij dat ze begrensd zijn op 15km/u.
@cossiekiller: waar lees je dat ze begrensd zijn op 15km/h?
@gregorius: Ik lees het niet, ik zie het in de video.
Haha geweldig…. Half februari ga ik op precies dit schip een 7-daagse cruise maken. Hoewel ik graag te karten ga ben ik bang dat dit niet bepaald spannend is. Ik zal een recensie van de baan hier achterlaten……
@SpeedGeek: nee, doe maar niet.
@ikleesookoverautos: *kuch* sarcasme *kuch*
Ik heb een keer een cruise gemaakt, en die had ook een kartbaan aan boord. Geen idee meer welk schip. Maar ik heb niet meegedaan, dingen gingen niet harder dan stapvoets. Cruisen is sowieso niet voor mij. Hoe meer toeristen ergens komen hoe rotter ik het vind. Hou je van massatoerisme is het helemaal iets voor jou. Wel een buitenhut nemen trouwens, prio nr 1!
@lekbak: waarom ben je dan op een cruise geweest?
@ikleesookoverautos: Als je schoonfamilie je uitnodigt om mee te gaan zeg je geen nee uiteraard. Bovendien moet je er natuurlijk ook achter komen dat massa toerisme niks voor je is, en in mijn jeugd waren vakanties nogal schaars dus ik ben daar pas later achter gekomen.

Overigens absoluut geen spijt dat ik mee ben geweest hoor. Het hoeft alleen niet nog een keer.
Afgelopen zomer de boot in Noorwegen zien liggen. Je hebt blijkbaar meerdere Bliss’sen. Maar vorig jaar werd nog gesproken dat een samenwerking met Ferrari werd aangegaan. Ik zie daar niets meer over terug. Is dat van de (kart)baan?
Schip met een kartbaan in de lay-out van Monaco vind ik ook wel een mooie: https://www.autoblog.com/2011/01/07/the-streets-of-monaco-super-yacht-features-go-kart-track/
Het lijkt me wel leuk om met een boot op vakantie te gaan. Reizen terwijl je slaapt, prima idee. Maar dat is blijkbaar onmogelijk met zonder dit soort flauwekul. Of theater diner shows. Dan maar niet.
@pomoek: Je hoeft er niet aan mee te doen. Je kunt ook gewoon gaan zuipen in een bar of casino
Dit geeft een hele andere dimensie aan uit de bocht vliegen.
Nou de adrenaline giert door je lichaam. Wat een armoe

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).