Dit is de tofste kartbaan die je vandaag gaat zien

Auteur: , 20 Reacties

Racen op een mobiele locatie terwijl je omringd bent door water. Dat is het concept van deze kartbaan, dat onderdeel is van een peperduur cruiseschip.

Karten

Het bootje, dat luistert naar de naam Norwegian Joy, zal het eerste cruiseschip ter wereld zijn met een kartbaan op het dak. Het gevaarte wordt momenteel gebouwd in Duitsland en zal voornamelijk voor Chinese cruises worden gebruikt. De Norwegian Joy is 326 meter lang en 41 meter breed. Het project kost een slordige 800 miljoen euro. Naast een zwembad en een kartbaan beschikt de cruiser ook over onder andere een Virtual Reality-kamer en een lasergame-hal.

Het fun-paradijs op het water moet in 2017 klaar zijn. Er kunnen dan 3.900 passagiers aan boord. De havens van Shanghai en Tianjin zullen fungeren als standplaats.

Norwegian Joy20 reacties

Een jaar lang je auto voltanken met korting Bepaal zelf wat je betaalt!.
Heb je wel een groot probleem als je van de baan vliegt.
@philipf:
Dan wordt je haaienvoer
Heb vaker op zo’n boot gezeten (voor overtochten), altijd ben je blij als je er weer af bent. Het is het zelfde als logeren in een pretpark. Vre-se-lijk. En bovendien alleen maar kwijlende bejaarden.
@rynnus: ik vond het fantastisch, maar dat was geen overtocht. Cruisen met de Holland America Line op de Middellandse Zee, elke dag een andere bestemming, genieten van de zon, strand en zee. Ook genoeg leuke mensen aan boord hoor ;) wat ik vooral het fijnst vind is dat je je hotel meeneemt, dus daar niet meer elke dag voor hoeft in te checken
@jzaero: Holland America line is dan ook wel heel anders dan het gemiddelde cruise schip, niet echt een vreselijk pretpark te noemen…
@joostvis: Klopt, maar ook de bovenstaande boot gebruiken ze ook niet voor ‘overtochten’ zoals waar @rynnus op zat. Zulke schepen zijn nog 1,5 tot 2x zo groot als het grootste schip van HAL (max 2100 passagiers). Op een schip als Quantum of the Seas (4500 passagiers) verveel je je ook niet zo gauw, elke 1 of 2 dagen ben je wel weer aan land en vaar je alleen savonds. En de dagen dat je echt op de boot zit, ga je lekker ff genieten van het zonnetje :) Vind het prima om zo vakantie te houden!
@jzaero: yup, same here!
Zodra je aan boord bent eerst naar de bar en even ontdekken wat waar te doen en hoe de grote stroom van mensen kan ontwijken.
Zou me niet verbazen als de karts electisch worden en dat ze zo langzaam zijn dat vrijwel elke bocht vol gas te nemen is. En dat op een circuitje waar net 2 karts naast elkaar passen.
De ‘Ovation of the seas’ krijgt ook een kartbaan aan boord, en word momenteel afgebouwd.
Het is geen wedstrijd, maar ik ben benieuwd welke het eerste af is.
@awesome: Ze komen van dezelfde werf, nrs 3 (Ovation) en 4 (Joy) van de serie.
@stephanotis: laatst nog even gekeken in Papenburg. Wat een immens grote schepen joh!
K heb ooit een keer op de Costa Fascinosa gezeten. Die had een basketbalveldje. Was t een keer windkracht 10, dus ik mooi met mn balletje naar t veld. Tsja… doel bereikt: binnen 2 minuten was ik mn bal kwijt, die over het veiligheidsnet heen waaide/woei (wat dan ook) toen ik m gooide. Oeps šŸ˜³
@denniss00: Zo zat ik eens jaren terug op de luxe pont van Genua naar Siciliƫ, anderhalve dag varen. Zwembad op de boot er bij, prachtig.
Nu waren er een paar golven en moest het zwembad even dicht omdat er te veel water uit klotste; steward trekt met collega zeil over het zwembad en toen die bij een van de hoeken stond ging de boot net even over een flinke golf.
Dat gaf een prachtig effect van water op een haakse hoek dat omhoog spat en een zeiknatte Italiaan met allerlei toeristen er om heen die smakelijk moesten lachen.
De ouwe V70 van m’n vader is zo heel wat vakanties over het water gegaan :)
Wel gaaf dit, want het is vooral zoeken naar plezier op zo’n ding. En met de Noorse prijzen is het sws geen pretje weet ik uit ervaring. 11 euro voor een pilsje. Gelukkig kon ik belastingvrij een tray Heineken blikjes kopen.
Zon duur schip en dan met Windows paint een naam erop gezet
Mooi bootje
Ach ja, persoonlijk heb ik toch het liefste gewoon een fijne buiten kartbaan. Iedereen een gammel afgetrapt hok en raggen maar!
Die karts zullen het niet lang overleven als er Chinezen in gaan rijden. In Shanghai enkele keren gekart met een paar van die mafkezen op de baan, verschrikkelijk.
Toch wel bizar als je er over na denkt. Dit kost 800 miljoen euro. Dat is toch nog steeds ongeveer de helft van wat het privƩjacht van Roman Abramovich heeft gekost.

Daarnaast 800 miljoen… Hoe maak je dat in godsnaam rendabel? Naast deze investering betaal je ook nog: Personeelskosten, haven gelden, brandstof, onderhoud, verzekering etc. etc.

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).