Dit gaat er gebeuren in The Grand Tour S01E03

Auteur: , 11 Reacties

Na de slapstick van de tweede aflevering ligt de focus in aflevering drie weer op de auto's.

JC

Voor sommigen was aflevering twee van The Grand Tour even door de zure appel heen bijten. De autopr0n was dun bezaaid tussen alle ingestudeerde discussies en grotendeels flauwe grappen. Zwaar gedesillusioneerd pende collega @rubenpriest er dit relaas over. Hoewel Jeremy hangend aan een touw uit een heli best lachen was, deelde ik zijn mening wel grotendeels. Doch zoals zo vaak fungeerde @willeme als de voice of reason op de redactie. Doet ‘ie wel vaker, behalve als het over frontoverhang gaat.

Volgens de man -die een kritieke massa van autokennis heeft bereikt waardoor nieuwe autokennis automatisch naar hem toe wordt gezogen- zet TGT gewoon de lijn van de laatste seizoenen TopGear met het bekende trio door. Toffe afleveringen werden daarin ook al afgewisseld met stoffige humor waar alleen het Benny Hill-theme nog aan ontbrak. Maar ach, we blijven toch gewoon kijken in de hoop weer eens zo’n goede aflevering voorgeschoteld te krijgen, niet?

Mocht het antwoord op die vraag ‘ja’ zijn dan hebben we goed nieuws voor je. De derde aflevering met de naam ‘Opera, Arts and Donuts aka The Return Home’ belooft namelijk de nodige content in zich te hebben waar de gemiddelde autoliefhebber wél warm van wordt.

Na het warme Californië en Zuid-Afrika doet de tent nu het kille Britse badplaatsje Whitby aan. De auto-gerelateerde stukjes zullen zich echter met name afspelen in Italië, waar het trio zich verplaatst per Rolls-Royce Dawn, Dodge Challenger en Aston Martin DB11. In de korte trailer van de aflevering hieronder kan je Richard ook met flapperend haar in een bootje zien zitten. Misschien komt TGT nu wel met een nieuw idee en wordt er een soort race georganiseerd?

Tenslotte zien we Jeremy’s twee beste vrienden met een bulldozer in de buurt van zijn huis rondschuimen om de zaak plat te gooien. Dit in het kader van de weddenschap die Jeremy verloor in aflevering één toen hij voorspelde dat de McLaren P1 het snelste van het trio hypercars zou zijn op het circuit van Portimao. Uiteindelijk bleek de ‘meh’ juist het traagste te zijn.

In werkelijkheid weten we echter van eerdere berichtgeving dat Jeremy sowieso van plan was zijn huis te slopen om op dezelfde grond een nieuwe steenklomp neer te zetten. Als je heel allergisch bent voor gescripte humor kan je dit stukje dus waarschijnlijk beter even overslaan.11 reacties

Meh.
@vinox: Ondertussen zijn de OPEC ministers bezig met een inperking van de olieproductie om de prijs op te drijven (want dat is wat een kartel doet).

Maar ik denk dat dat te serieus is voor autoblog?
@fanboy: veel de truk op de weg, goede zaak dus
Heb er wel weer zin in. Het mooie aan dit programma is: je kunt gerust artikelen zoals deze lezen waarin precies geschreven wordt wat er gaat gebeuren want het leukste element van de show is de chemie tussen het trio
Ja dat huis. Wist bij de vorige aflevering al gelijk wat er ging gebeuren toen ze de weddenschap begonnen.

Er lijken meer auto’s in voor te komen dus het gaat best goed komen. De eerste Top Gears nieuwe style waren ook niet allemaal briljant, het ‘nieuwe’ concept zal gewoon bijgeschaafd moeten worden en als het goed is wordt het alleen maar beter.
Haha geniaal toch weer. In aflevering 4 gaat z’n huis dus plat.
Wel een beetje een koddig gezicht, zo’n hamster achter het stuur van slagschip als de Dawn :D
Ik vond het direct al een geniale actie: je huis belastingaftrekbaar laten slopen door er een tv item van te maken
Is het al vakantie dan?
ach ik vind het gewoon goed, ik kijk gigantisch uit naar het gescripte huissloopstukje, ookal is het voorspelbaar

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).