Dit huis in Nijmegen heeft een garage

Auteur: , 25 Reacties

Op stand leven in een Bolsjewieks bolwerk, het kan.

Het is vaste prik bij elke verkiezingsnacht, even grinniken om de uitslag in Nijmegen. Steevast zijn het de partijen aan de linkerkant van het politieke spectrum die de meeste stemmen trekken in Marxograd aan de Waal. Maar ook in de linkse voedselketen staan er individuen aan de top. Deze hoge apparatsjiks hebben natuurlijk passende huisvesting nodig. Wellicht is dat de reden dat deze dikke villa, oorspronkelijk gebouwd in 1910, ooit het levenslicht heeft gezien.

Het huis is gesitueerd in villawijk de Kwakkenberg, vernoemd naar het voormalige fort Quackenberg dat inmiddels niet meer bestaat. Het is een lommerrijke omgeving waar de ruimtes groot zijn en de huizen dungezaaid. De casa (spreek uit: kaaazaaa) staat dan ook op een perceel van 3.575 vierkante meter. Niet overdreven groot, maar ruim zat om te ontsnappen aan de rook die de verbrande bratwurst op de BBQ van de buren uitstoot.

Sowieso voel je je als je even buiten gaat zitten in de tuin verheven boven de rest van de mensheid. Het huis kent namelijk meerdere lagen en de bovenste lagen hebben een wat kleinere voetafdruk dan de onderste. Daar is van gebruik gemaakt door enkele hoger gelegen tuinen/dakterrassen te realiseren.

Maar niet alleen buiten heb je veel lebensraum. Het huis biedt een woonoppervlak van niet minder dan 637 vierkante meter, plus nog eens 47 vierkante meter aan ‘overige inpandige ruimte’. Daar zal men de inpandige garage met ruimte voor twee auto’s waarschijnlijk onder scharen.

Twee auto’s maar? Daar heeft de gemiddelde AB-lezer toch niks aan. Dat klopt, maar gelukkig heeft de verkopende partij daar al aan gedacht. De ruim 600 vierkante meter woonoppervlak kan je namelijk ook een nuttige bestemming geven.

nimma

De vraagprijs van dit alles is behoorlijk socialistisch te noemen. Je betaalt slechts 1.695.000 Euro voor het huis met 11 kamers. Daar heb je in Amsterdam net een rijtjeshuis voor.

Bedankt Henk-Jan voor de tip!25 reacties

@jaapiyo: Net blastingsbrief gekregen?
Opvallend dat de balustrade op het dakterras ontbreekt. Dat muurtje ziet niet zo hoog uit. Geen woning voor iemand met kleine (klein)kinderen.
@henk123456: ik vind het net een bunker. Op die benedenverdieping komt het plafond op je af.
@hallobanaan: ja omdat dat nooit bedoeld was als woonruimte. Die begint officieel op de eerste. In 1910 kwamen alleen de tuinman en de werkster op de onderste verdieping.
Ik vind dit best een mooie woning eigenlijk. Hier en daar wat kleine aanpassinkjes doen en hij is voor mij af.
@viezefreddyw: Ik heb ‘m (in de winter) in het echt gezien. Ik kom daar nogal vaak zullen we maar zeggen. Valt tegen. Het is nogal kil en kaal. Ik zou een paar blokken verder (lees: Ubbergen/Berg & Dal) gaan kijken…
@e1000bmw523i: Jammer.. Wilde net een bod uitbrengen.
Wat een prachtig huis!
Mooi huis echter vind ik dat de buren (foto 3) net even wat te dichtbij wonen. Op zo’n oppervlakte moet dat toch nog wel iets privater kunnen lijkt me zo.
@Jaapiyo: ik had toch echt een keer ‘Nimma’ verwacht.
@willeme: een dubbeltje op zijn kant.
@jaapiyo: je had toch wel een keertje ‘Moneysha’ Kaltenborn??
@willeme: na klar!
In de keuken reken je de koffie contant of per PIN af. Handig.
Mooi huis lekker perceel met bomen en geen weiland
@jaapiyo Moeilijk, hè? Ik bedoel: ’t Is nu wel duidelijk dat je ’n hekel hebt aan de democratie. Jouw voorkeur is al lang genoeg duidelijk. Probeer eens iets origineels, want dit wordt zo langzamerhand wel héél erg eentonig!
@9000cse: zeik niet!
Dit vind ik weer een heerlijk geschreven artikeltje.
@9000cse: rustaaaaaggghhhh

Hij heeft gewoon gelijk. Ben in Nijmegen geboren, jarenlang gewoond, en 1 ding weet je zeker; Nijmegen is zo links als ik weet niet wat. Is toch niets mis mee…
Dit ding was wastafel niet in gebruik al woning. Wie heeft er nou een kassa op het aanrecht staan?
Desalniettemin zou ik er best in willen wonen hoor.
@jaapiyo: Dit huis staat al heel lang te koop, geloof al bijna 10 jaar. Oorspronkelijke vraagprijs was 2.700.000 euro.

Prachtig pand, ook op een schitterende locatie (de Kwakkenberg, samen met het naastgelegen Berg en Dal het Bosch en Duin van Nijmegen e.o.).
Jammer dat niemand (lees: mensen die in deze prijsklasse en juist zoeken) er warm voor loopt. Al moet ik wel zeggen dat sommige ruimtes nogal smaakgevoelig ingericht zijn, ik noem een dakterras met kunstgras.
@granlusso: en juist=een huis
Het lijkt alsof de begane grond ooit het personeel moest huisvesten en dat een gedeelte als stallen cq garage ook is omgebouwd tot woonruimte.
Dit omdat de verhoudingen van de begane grond totaal niet kloppen met de rest van het huis.
En het inrichten van grote ruimtes is en blijft heel moeilijk.
We denken eigenlijk vaak fout wat huizen betreft, namelijk te veel in grootte en te weinig in kwaliteit en afwerking.
En daarin vind ik dit huis ernstig in tekort komen. Kwaliteit.
@desjonnies: Wat is er kwalitatief zo slecht aan dan? Lijkt me geen Ikea keuken.
Mooi pand op een prachtige locatie. Geweldige buurt. Ik zou er zo intrekken, mocht ik de centen hebben.
Is dit de nieuwe funda?

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).