Man die mogelijk meer dan 120 auto’s bekraste is betrapt

Auteur: , 64 Reacties

Justice!

A45 AMG

Het lijkt wel of er ieder jaar een complete idioot gekkie losgaat ergens in het land. Banden prikken, auto’s in de fik steken of een andere misdaad waarbij vier wielen een belangrijke rol spelen.

In Groningen ging sinds enkele dagen een man los op auto’s van onschuldige burgers. Sinds 14 juni kreeg de politie meer dan 120 meldingen binnen van bekraste auto’s. Naar aanleiding van alle meldingen ging de politie meer surveilleren en met succes. Gisterenavond om 23:50 zagen agenten in burger hoe een man losging op twee auto’s aan de Herman Colleniusstraat in Groningen. De man werd aangehouden en meegenomen naar een arrestantencomplex. Het bleek om een 40-jarige man uit Groningen te gaan.

Op dit moment onderzoekt de politie of de verdachte betrokken is bij eerdere vernielingen aan auto’s. De politie roept andere gedupeerden op zich te melden om het dossier zo compleet mogelijk te maken. Met het oppakken van de vandaal kunnen Groningers mogelijk weer rustig slapen.

Foto: Een Merc-AMG A45 met schade, ter illustratie via @thomcarspotter op Autojunk64 reacties

Wat moet je daar nou mee met zo iemand. Alle schade terug laten betalen is onmogelijk natuurlijk, want het is onmenselijk dat hij de rest van zijn leven alleen brood eet en geen mobieltje kan hebben.
En het zijn maar auto’s….. En opsluiten? Er zijn ergere dingen waar we mensen nauwelijks voor opsluiten. Lastig.
@realhustler: Opsluiten kan toch? Maarja voor hoe lang?
@fanboy: handjes eraf halen, doet ie ’t ook niet weer
@gove: of net zoveel ‘krassen’ geven als die 120 auto’s!
@realhustler: Ik denk dat voor een man als dit opsluiting niet gaat helpen. Laat hem maar zeer vervelende klusjes doen die niemand wilt doen met een voorwaardelijke gevangenisstraf van twee jaar ofzo.

Van een kale kip valt immers niet te plukken. Vervelend voor de ‘slachtoffers’ maar het is niet anders.
@viezefreddyw: kzou hem bij de autoschadeteam aant werk zetten
@viezefreddyw: Maar het gaat hier om een haan. En er staat nergens dat hij kaal is.
@realhustler: Waarom niet alles laten betalen?. Gemiddeld 1000 euro x 12 =120000 euro . Over 30 jaar =4000 per jaar. MOet kunnen .!
@dijan: Je helpt zo iemand op zo’n manier alleen maar van de regen in de drup als ie het niet kan opbrengen.

4.000 euro per jaar afbetalen is haalbaar, maar 30 jaar is ontzettend lang. Zoals @viezefreddyw zegt, je kunt ‘m beter nare klusjes laten doen en daarnaast wellicht een grote geldboete geven.

Ik heb liever dat ‘wij’ zo iemand de kans geven om wat van z’n leven te maken, dan dat ie mij een blok aan het been is.
@granlusso: Tsja, wat verschilt het met een huis kopen dat een klasse duurder is? 400 extra in de maand valt erg mee, als je in vrijheid je best kunt gaan doen om je inkomen te vergroten. Een lening voor een universitaire opleiding in de States is van vergelijkbare hoogte. Gewoon een afbetalingsregeling treffen.
@granlusso: Niet met je eens ;Wel een grote boete geven en dat gaat naar de regering,daar krijgen de eigenaren NIETS van.. En ,ja 30 jaar is lang ,maar er zijn mensen bij die jarenlang hebben gespaard voor hun auto.
@dijan: dertig jaar is lang, maar de geaccumuleerde jaren die de getroffenen hebben gespaard, is waarschijnlijk een veelvoud van die dertig. Dan komt ie er aardig makkelijk van af met dertig jaar.
@dijan: nog wel even disconteren, of oprenten in dit geval, natuurlijk. Nu 120000 schade is over 30 jaar geen 120000 schade natuurlijk.
@realhustler: Ja simpel… gewoon lekker toch voor eigen rechter spelen en zo iemand het licht uit z’n ogen meppen als je h’m betrapt. Politie moet h’m toch weer laten lopen volgens de wetsregels (hadden we die maar van Rusland daar weten ze wel raad met dat soort zieke lui).
@realhustler: Ik denk dat hij blij mag zijn dat hij is opgepakt ipv dat een eigenaar hem op heterdaad betrapte. Ik had hem namelijk eerst bewerkt voordat ik de politie had gebeld… “Zelf verdediging”
@realhustler: Tijd dat iemand de zelfhelende lak gaat uitvinden…
Ladies and gentlemen, we got him!
@viezefreddyw:

Bij het lezen van je post zat ik halverwege met Mambo Nr. 5 in m’n bol.
@jack_abarth: één, twee, drie, vier, vijf, dat die man nu mag betalen staat toch buiten kijf?
@jack_abarth: juist?
@viezefreddyw: gelukkig maar! Ben zelf ook de dupe van zijn acties. Een nieuwe voorruit was helaas het resultaat. Hopelijk krijgen we nog iets in de vorm van schadevergoeding…
@donar:
Dan raad ik je aan hem persoonlijk aansprakelijk te stellen
@viezefreddyw: 😂😂😂
Wat een geluk voor deze treurnis figuur dat de politie het zag!.
Ik vraag me af wat dit voor persoon is. Heeft ie al jaren lang gedragstoornissen zitten sparen of iets dergelijks? Ik heb moeite om te geloven dat een gewone man van die leeftijd ineens in z’n kop krijgt om zijn kunst in auto lak te vereeuwigen
@duckmefaddy: meerdere draadjes los, naar de garage met die vent
Wordt vast weet bestempeld als “verwarde man”. De eigenaren mogen lekker alles zelf betalen. Welkom in Nederland mijn vrienden.
@romeoalfa: Welkom in de participatiemaatschappij! Waar er geen geld meer is om voor mensen met een geestelijke stoornis te zorgen. En we het normaal vinden dat de vrouw van een koning een salaris krijgt. Oké dat laatste is wat off topic. Euh, Audi?
@pomoek:
Geld is er wel.
Wordt alleen op geheel andere wijze verspild.
@desjonnies: allebei een beetje gelijk. Er is inderdaad geld, en er wordt inderdaad veels te weinig besteed aan de zorg. Niet alleen voor verwarde/mentaal instabiele mensen, maar uberhaupt. En daar krijg je onder andere dit soort fratsen van die alleen maar nog meer geld kosten.
@pomoek: haha welkom in nederland waar iedereen misbruik maakt van het feit dat alles en iedereen een roze bril draagt en gelijk aanneemt als iemand zegt dat ie een stoornis heeft hebben we daar wel eens over nagedacht, nee? Welkom in nederland!
@bmwfreak038: let je wel een beetje op tijdens de taalcursus? Als je geen gebruik maakt van hoofdletters en interpunctie wordt het allemaal zo lastig lezen. Door mijn roze bril.
@pomoek: lekker bijdehand, we zitten hier niet in een sollicitatietraject..
@bmwfreak038: Nee, maar er is niks mis met een beetje je best doen. Die VOC-mentaliteit, over grenzen heen kijken, dynamiek! Toch?
@pomoek: dan zal ik het maar zien als opbouwende kritiek, immers is een corrigerende ruk aan de teugels ook wel eens goed. In de positieve zin uiteraard.
@romeoalfa: Wat is jouw oplossing dan? Je weet best dat het niet haalbaar is om deze man alles te laten terugbetalen.
Opsluiten heeft geen zin, dat zal z’n geestelijke gezondheid niet verder helpen, nog even los van het feit dat hij daar niet de meest frisse personen uit de samenleving tegenkomt.

In ‘andere’ landen hakken ze zn handen eraf of sluiten ze ‘m voor een paar jaar op. Lijkt me niet wenselijk dat we in Nederland onze gevangenissen met dit soort mensen gaan vullen. Kost nogal wat.
@granlusso: er staan genoeg gevangenissen leeg die ook veel kosten, ik zou als ik de regering was gwn alle cellen vol proppen met deze mensen
@granlusso: in mijn ogen moet je altijd òòk straf geven. Al is een persoon nog zo ziek, straf is voor iedereen. Van een mongool tot een kind tot tbs patiënt. Je kunt de straf aanpassen maar alleen opvang vind ik niet goed. Er moet een straf element inzitten, niet in de laatste plaats uit principe.
@lekbak: Ik zeg ook niet dat dat strafelement er niet in hoeft te zitten. Passende straf is juist waar ik voor ben. Deze mensen moet je niet opsluiten, of in ieder geval voor heel kort (stel het is een toerekeningsvatbare anti-kapitalist ofzo), dat is het enige.
Dijan; x 120 . Nulletje vergeten!
@dijan: en een @!
In mijn straat is mijn auto ook 4 keer bekrast. Ze hebben het een keer zelfs proberen weg te poetsen. Dat valt niet op natuurlijk als de hele auto onder stof zit door de bomen. Als ze dan een keer zogenaamd 2 mannen tegen mijn auto zagen leunen en het zo “druk” hadden dat ze 3 deuren verder niet even konden kloppen om te zeggen dat ze iets verdachtst zagen vind ik al helemaal triest. Vieze lul verhaal. Probeer maar te achterhalen wie de bekrasser is uit de straat.
@homer55:

Het debat aangaan ..
En vervolgens deradicaliseren ..

Zo doen we dat ..
@homer55: Wie zijn ‘ze’?
En ik denk niet dat de krasser geprobeerd heeft om z’n kras uit te wissen, waarom zou ie zich verdacht maken door langer te blijven staan dan nodig? Lijkt me eerder een buurtbewoner die wilde kijken of niet alleen zijn/haar auto bekrast is.
@granlusso: met ze bedoel ik een paar buurtbewoners die ik erg verdacht vind door hun gedrag tegenover mij. Hele auto onder stof, 3 dagen op hetzelfde plek gestaan en de linker achterdeur waar het bekrast is is blinkend schoon, verdacht….
Daarnaast hebben er meerdere situaties afgespeeld in de straat waar ik net altijd te laat was. Als ze het verhaal uitleggen klopt het niet. Enkele voorbeelden, ze weten veel over auto’s maar bij een verdachte situatie weten ze niet precies welk merk en model, geen kenteken opschrijven etc…zo zijn er nog een paar situaties.
@homer55: Dat is wel frappant. Fijn buurtje woon je dan, kom je achter.
@granlusso: ach ja… ik woon er al 25 jaar en zij zijn er later bij gekomen. Mensen zijn in staat rare dingen te doen als ze je een beetje niet mogen. Dit is over een lange termijn gebeurd. Om de zoveel tijd hebben ze weer iets verzonnen.
@homer55: vergeet niet dat er een verschil zit tussen bekrassen en bekrassen, bij mij is bekrassen met een voorwerp ofwel moedwillig. en je hebt ook daadwerkelijk per ongeluk met de deur tegen die van een ander aankomen omdat je met je reet geparkeerd tegen je deur aanstaat om de kleine vast te zétten in de maxi cosi cq. kinderstoel.
@bmwfreak038: een deur tegen de carrosserie laat vaak ook een deukje achter. Dit zijn krassen over de lengte en op plekken waar een deur niet tegenaan kan komen. Vooral de kras op de kofferklep heeft een rare boog en zelfs zo diep dat het begint te roesten.
@homer55: snap ik, ik kaartte het meer aan dat dit soort dingen natuurlijk ook wel eens gebeuren. Ik ken het, heel irritant als je dingen waar een ieder hard voor werkt, worden vernield. Helaas is het aan de orde van de dag, dat je een mooie auto niet meer kunt laten staan, omdat afgunst en misgunnen de boventoon voeren en zelfs minder mooie auto’s..
Ik zou juist op brood en water zetten
…. is toch idioot…. als zo een persoon aan mij auto had gezeten en ik kwam erachter…. had tie ook een streep op zn gezicht net als joker
Hooguit vervelend ..
Tis niet illegaal ofzo ..

Wens de politie veel plezier met hun “onderzoek” ..
En het dossier wat toch nooit iemand gaat lezen ..
@lincoln: waarom lees jij het dan niet? Voor ons allemaal?
Ik hoop voor de slachtoffers vooral dat ze goed verzekerd zijn, aangezien vandalisme niet door standaard WA-verzekering gedekt wordt.

Deze man mag wat mij betreft een flinke taakstraf krijgen. Als hij zo goed is met een kraspen kan ‘ie vast goed kauwgomresten van het trottoir verwijderen. Laat hem dat maar een paar jaar fulltime doen.
@edge:

LOL .. werken voor straf !!
In wat voor een achterstandsbuurt woon jij dan ..
@lincoln: haha, precies. Kauwgum schrapen is geen werken. In de goelag, daar leren die kapitalistische criminelen pas werken!
Vast een goede carrossier met weinig werk…
Iedere maand gewoon grootgedeelte van zn salaris of uitkering beslag opleggen tot een gedeelte dat net leefbaar is zonder luxe tot alle aangebrachte schade vergoed is. Moet je dr maar vanaf blijven.
Veroordelen en de strafmaat zou gebonden moeten zijn aan de automotive industrie. De veelpleger zou toevoegd moeten worden aan de pool van levende crash test dummies. Volvo krijg 1ste keus want zij doen de meest uitgebreide tests. Mocht deze persoon 50 crash tests volmaken dan is hij vrij om weer losgelaten te worden in onze beschaafde maatschappij. Autopilot tester bij Tesla, Volvo, BMW of Mercedes mag ook maar dan wel helemaal ingesnoerd en vastgebonden in de rechterstoel of achterbank.
Vast zo’n geitenwollensokken milieu fanaat; veganist, dan mis je écht belangrijke voedingsstoffen en ga je gekke dingen doen…. voor straf opsluiten en alleen melk en vlees te eten geven. Als ie klaar is verplicht bunkerolietanks in de scheepvaart gaan reinigen om daarmee de schade terug te betalen. Oh ja….bossen en natuurgebieden worden een no-go area voor zo’n figuur.
@406_v6:

Of eet hij helemaal niet overdag ..
Dan kunnen we het als “incident” samenvatten ..
Top. Mooi ff alle schades laten betalen plus een mooie boete.
Waarschijnlijk heeft deze man ook onze auto bekrast 4 weken na aankoop..

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).