Dit iPhone-menu in de nieuwe Geely geeft je nekpijn

Auteur: , 36 Reacties

Dit zou de verkoop van de Geely Englon Haijing SC7 wel eens kunnen nekken.

Geely heeft in China een nieuwe sedan op de markt gebracht, met een keurige vanafprijs van 51.900 yuan, ofwel €7.600. Verwacht voor dat geld geen kale meuk, want de auto wordt zelfs geleverd met smartphone intergratie. Ze hebben dit echter op de meest Chinese manier mogelijk gedaan, namelijk door het scherm van de iPhone verticaal weer te geven op een horizontaal 7-inch TFT-scherm in het dashboard.

Dit iPhone-menu in de nieuwe Geely geeft je nekpijn

Nope. Dit is niet fake. Dit is een officiële persplaat van Geely – sedert 2010 eigenaar van Volvo – waarbij ons verder opvalt dat de afgebeelde iPhone met het scherm op z’n kop wordt weergegeven.

Leuk en handig, dat mirror’en van smartphones naar autoschermen á la Apple CarPlay en Android Auto, maar dan wel graag horizontaal. Ergens hebben we nog de ijdele hoop dat dit een foutje van de foto-afdeling is, maar met Geely weet je dat maar nooit.36 reacties

Dus dat… Slim gedaan hoor 😂
IPhone 6 (+) draait zich toch gewoon om en als je een app opent toch ook, overigens vind ik het wel slim zo je mobiel maar er kan wel het een en ander aan verbeterd worden
@henkhupelschoten: Bij heel veel apps gebeurt er niks.
@henkhupelschoten: maar als je die uit en aan zet moet je hem opnieuw even draaien, lijkt me niet zo makkelijk gaan als hij vast zit.
@mustanggt500: moet je even een scherpe linker of rechter bocht nemen😂
@henkhupelschoten: Als je je iPhone beeld dan kantelt, staat dat dan toch ook weer verkeerd?
Dit is toch hoe ze altijd te werk gaan? Een kopie maken, maar dan nèt even anders
Van die persplaat klopt helemaal geen drol je kan met die iPhone 5s het scherm niet eens ondersteboven doen.
@tomnomnom: echt wel… helehoop apps kunnen dat.
@gwnbmw: niet het hoofdmenu xd
Voor 7000eu best een leuke auto
@Thijsj:
ja, en kantelen is gewoon een optie, dat bmw daar nog niet aan heeft gedacht…
@Thijsj: precies! en met Led dagrijverlichting! Die zit bij Audi bij een optielijst a 7000,- euro
Het menu van een iPhone 6 kan niet kantelen. Die van de 6 plus wel
Hahaha mooi toch dit. Wat een afschuwelijke auto overigens!
De auto zelf ziet er niet slecht uit, waarom worden zulke auto’s niet tiegelaten in Nederland als de betaalbare auto
@mercedesbenz63: Verzin eens?
Ik gok zomaar dat er een vaste set regels is met eisen aan uitstoot, verlichting, actieve en passieve veiligheid, garanties en dergelijke.
In China hebben ze ook eisen – maar ongetwijfeld andere. Als ik op de botsproeven afga, zijn de veiligheidseisen minder streng. Als ik naar de smog daar kijk, zou het zomaar kunnen dat de uitstoot-eisen ook lager zijn. Als ik naar de gemiddelde leeftijd kijk waarop ze daar op de schroot eindigen, vermoed ik dat het met de garantie ook niet helemaal hetzelfde is als hier.
@mout: klopt, Kia geeft in China bijv maar 3 jaar garantie op hun wagens terwijl ze in Europa 7 jaar geven. Komt omdat chinezen niet altijd even netjes en zuinig met hun voertuigen omgaan.
@mopar: Ligt dat garantieverhaal niet meer aan dat ze in China andere auto’s verkopen, auto’s die goedkoper geproduceerd zijn en daarom niet toelaatbaar in Europa. Net zoals Suzuki in India doet.

Het zou immers veel te duur zijn om de auto’s die voor hier geproduceerd worden ook in dat soort landen te verkopen, dan is de prijs veel te hoog om tegen de lokale merken te kunnen concurreren.
@mout: kom eens met feiten ipv ”ik vermoed” , ik gok en het zou zomaar kunnen
@asmulders: De specifiek Chinese wetten ken ik niet.
Wat ik wel weet, is dat de Euro VI eisen voor emissies precies dat zijn: Eisen voor binnen de EU. http://en.wikipedia.org/wiki/European_emission_standards
Zulke eisen heb je bijvoorbeeld ook voor On-board diagnostics. http://en.wikipedia.org/wiki/European_emission_standards
Op http://en.wikipedia.org/wiki/World_Forum_for_Harmonization_of_Vehicle_Regulations kan je lezen welke landen participeren aan een bredere harmonisatie. Daar zit China niet bij (evenmin als pakweg de USA).
Verschillende Aziatische merken hadden / hebben grote moeite om auto’s geregistreerd te krijgen in Europa. Voorbeeld: http://www.autoblog.nl/archive/2011/03/30/fotos-van-wegrottende-chinese-suvs-in-rotterdam. Zoals Europese merken het lastig vinden om buiten diezelfde zone te verkopen. China, maar bijvoorbeeld ook Amerika is lastig. Denk aan Lotus, dat zijn Elise niet meer gehomologeerd kreeg in Amerika. Of aan het Fiat-concern, dat mede om die reden nauwelijks in Amerika te koop zijn / waren.
Mocht je dat in mijn reactie lezen: Ik denk trouwens niet dat het per se slechtere auto’s zijn. De eisen die in het Verre Oosten aan auto’s gesteld worden, zijn gewoon andere dan hier. Ze hebben dan ook terecht andere eigenschappen.
@mout: Zou het niet zo zijn dat China juist heel hard aan de weg timmert qua emissieeisen voor nieuwe voertuigen? Vooral gezien de smog in de steden. Al die elektrische scootertjes hebben volgens mij daar hun intrede gedaan toen wij nog lagen te slapen.
Het blijven meesters in kopieerkunst.
Het scherm van de iphone zelf staat ook op de kop!
Er wordt veel te veel gephotoshopt in deze wereld.
Maar nu weet iedere ab lezer wel van het bestaan van het merk geely af, slimme marketing?
mercedes S facelift achterkant #copycat #vergelijking
S klasse billen
Haha hoe wil je met dat ding de camera gebruiken
Mooie is dat als je de derde foto bekijkt. Je een ander scherm ziet.
In ieder geval trekt het zo wel wereldwijd publiciteit. Voor een auto die er voor z’n prijs er erg goed uit ziet.
Het scherm staat goed hoor. Het heeft net als de iphone dat het meedraait met de orientatie van je toestel/voertuig. Waarschijnlijk lag het voertuig al op z’n kant toen ze de foto maakten. Is ook handig voor de hulpdiensten als je ondersteboven in de sloot belandt.
Die iphone heb ook ze beeld op ze kop
Lezen die gelen niet van boven naar beneden?
Simpel op te lossen. De app screen rotation control installeren. (voor Android)
Haha die gekke chinezen toch!

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).