Dit is Audi’s hybride en autonome Prologue Concept [video]

Auteur: , 52 Reacties

Jep, Audi heeft de autonome functies uit zijn RS7 Concept overgeheveld naar de Prologue. Deze aan alle kanten met sensoren volgeduwde mega-coupé staat te shinen op de CES in Las Vegas, met -jawel- lichtinnovaties!

Lampjes, lampjes, en nog eens lampjes

Het draait in Las Vegas allemaal om de verlichting. Lasers en OLED’s in de M4, maar ook de Prologue heeft laserlicht. Dit gaat een stapje verder dan het licht in de R8 LMX, want dit laserlicht schijnt de complete straat nog preciezer te belichten. Ook heeft de Prologue ‘wegwerkzaamhedenlicht’, die 2 felle lichtbundels ter breedte van de auto naar voren projecteert. Dit systeem is gescheiden van de koplampen, de lenzen zitten in de motorruimte verwerkt.

Hybride

Was de Prologue aanvankelijk nog conventioneel gemotoriseerd, voor de CES is er een hybride-aandrijflijn in gelepeld, waardoor de vermogensoutput op 687 pk en 950 Nm komt te liggen. Algemeen wordt verondersteld dat de Prologue een voorbode is voor een A9 Coupé, en bovendien schijnt het design tot de (denkbeeldige) B-Stijl nagenoeg 1-op-1 naar de volgende generatie A8 overgedragen te worden.

In hoeverre we de OLED-dislays in het interieur terug gaan zien is nog maar de vraag. Wel ben ik gecharmeerd van de verticale teller-layout, die we voor het eerst zagen bij de Reventon van sportieve broer Lamborghini.

Audi klokken

Door te dataloggen in de Cloud moet deze auto ‘zelflerend’ worden, met snelheden tot 65 km/u kan hij al zelfstandig sturen, remmen en accelereren. Geheel autonoom zoals deze RS7 is ‘ie dus niet, maar soit.

Bij dit soort onderwerpen komt beeld beter over dan woorden, dus we nodigen je uit de video op autojunk te bekijken, en natuurlijk de kijkplaatjes in de gallery.52 reacties

lekkertje deze is dikkie dik
lijk op de SEC met die grote raam
@rottepeer: welke taal jij spreek?
@fijnkonijn: Die taaltje die heel cool klink..
@Dimglor: dat* taaltje
@drugsrunner: No shit Sherlock…
@fijnkonijn: Dat is Achterbuurts Amsterdams.
@mannetje: toch is daar nu een miljonair
@888natan: Niet door hard te werken…
@malefunk: echt?
@888natan: Nee Pointdexter… Ik lul maar wat… Ze hebben zo hard op de bank gehangen dat het UWV ze wilden matsen… Jij een miljoen, jij een miljoen… Je weet niet hoeveel nullen een miljoen heeft? Jij een miljoen…
@fijnkonijn: kanaaleilands
Ik moest wat denken aan de S-Klasse coupé bij het zien van de achterkant..
Dus eigenlijk ook wat aan de Laguna Coupé..
@Dimglor: een Mondeo voorkant met een S-klasse achterkant en een a5 zijkant.
And then my friends, we are done!
Op zich een zeer fraaie auto. Alleen te veel glimmertjes. Kijk alleen al naar die chromen plak op de C-stijl. En al die ledjes en andere lampen onzin. Het is zoveel kitsch ‘that only a Persian would consider it tasteful’. (South Park, SE11).

Audi doet het beter dan ooit, maar het begint ook telkens meer een ander ‘merk’ te worden. Het was altijd het ingetogen alternatief op een BMW en Mercedes. Het is tegenwoordig andersom, lijkt het. De eerste A4 Cabrio, RS4, A8 waren allemaal schitterende en onopvallande hoogstandjes. Tegenwoordig verkopen ze lekker veel S-Line bumperpakketten op 1.4’tjes…
@gtwillem: en bijna alle verkochte Mercedessen zijn tegenwoordig ook voorzien van AMG-bumperpakketten die alles behalve subtiel zijn. Ik vind het niet erg, deze auto is echt schitterend if you ask me.BMW vind ik tegenwoordig qua design het zwakste.
@stfu: ik houd van sobere, Duitse auto’s die dagelijks bruikbaar zijn en tijdens het rijden een lach op je gezicht toveren, zonder dat het opvalt. Daar voldeed Audi vroeger wel vaak aan.
@stfu: klopt, BMW is een beetje behoudend, maar dat mag ik wel, eigenlijk.
@gtwillem:
Volgens mij ben jij echt de cliché Audi hater of niet?
Voorheen was het altijd “Ow, saai Audi dit dat” “HAHA uitgerekte A4/5/6/7/8” Bla bla bla bla.

Dan komen ze eindelijk met iets wat verschilt van hun huidige line-up, is het weer niet goed.

Typisch Nederlands, alleen maar zeiken, zeiken, zeiken.
@exotic: Oeps Sorry,
Was bedoeld voor timowouters.
Zien we hier niet een concept van de nieuwe A5?
@henkhupelschoten: nee met wat kleine wijzigingen (spiegels) gekke dingen in het interieur is dit het nieuwe model A9. Dit wordt de coupé op basis van de nieuwe A8.

Er zijn leuke filmpje van.
https://www.youtube.com/watch?v=bzIOnV3bEZs

Zeker het geluid is waanzinnig.
@endofline:
Je moet niet alles geloven wat die PR-machine uitbraakt..
Dit is gewoon een A5, in het gunstigste geval een A5xl..
@tupperware: weet je zeker dat het geen Skoda Rapid is??? ;-)
@gtwillem:
Yep, daar bij Skoda snappen ze tenminste nog waar ze staan in het automobiele spectrum..
@endofline: binnekort komt die nieuwe a4 dus ook een nieuwe a5, daar kan niemand omheen. dus daarom en op die eerste foto zag hij er een beetje klein uit.
@henkhupelschoten: voor je een commentaar op een post van me maakt had je wel even de moeite kunnen nemen om mijn post te lezen en in dit geval het bijgevoegde filmpje te bekijken. Op verschillende momenten is te zien dat de conceptwagen een dijk van een wagen is in vergelijking met de andere op de weg rondrijdende wagens. Zo zie je mooi dat hij een stuk langer is dan de audi A6 volgwagen.
Die achterkant hebben ze zo gejat van Mercedes volgens mij
Foto 10 & 11 zie ik een s-klasse coupe, als ik me niet vergis?
Deze foto’s doen de Prologue goed.Ok hier gaan dan ook een hoop filters en weet ik het overheen, maar de beursfoto’s deden ‘m blijkbaar geen recht.Die chromen dak/C stijl mogen ze houden.Doen ze ook wel,wat erover blijft van wat hier staat en in welke serie/klasse dan ook die gaat vallen zal dat wel verdwijnen.
Zit ik nou naar computer renders te kijken of bestaat dat ding echt?
Idem met de video, da’s toch echt een render. Kan ik net zo goed een potje Gran Turismo 6 spelen, net zo echt :S
@hoglard: Yup. Google even rond en er zijn filmpjes van te vinden. Er zijn ook al mules gezien in Nevada.
Nog meer eikels die de hele tijd verblinden in de achteruitkijkspiegel.
@xiran: dat is nou juist het mooie met intelligente led technology, de lampen dimmen bepaalde plekken zodat de langzaam rijdende linksplakker (jij) niet verblind wordt!
@lambo4all: dan moet het wel werken… blijft een audi
@xiran: precies het is een Audi, daarom werkt het juist
@autoriteit: een fanboy op zijn tenen stampen, heerlijk. Door alleen de 1.8t motoren kan het plaatselijke revisie bedrijf prima overleven. De koppen liggen zelfs op voorraad, zo goed werken ze.
http://www.bimmertoday.de/2014/11/19/audi-prologue-2014-audi-a9-design-vergleich-bmw-vision-future-luxury/

Bmw en Audi de handen ineen geslagen?

Post is al wat ouder trouwens…
Die voorkant trekt mij wel, de achterkant vind ik wennen…
Niet gewoon een A7? Waarbij de A7 Sportback dit + twee deuren wordt? A8 coupé bekt wel lekker, maar dat is de A7 ook al.
C-style mag wat minder, stuurtje mag wat dikker. Verder een zeer geslaagd design naar mijn idee.
Grappig dat in een bericht waarin duidelijk gezegd wordt dat het de voorloper van de A9 is (en wat al eens in het nieuws is geweest) mensen toch nog twijfelen of het niet toevallig een A5, A7 of A8 is.
Audi is dus flink in het oplichtten?
@norge: Audi had vorig jaar al een model met OLED op de CES staan, BMW komt er pas dit jaar mee na een jaar lang copy-pasten. Wie is nu de oplichter?
@audirs3: Want lampjes zijn het belangrijkste onderdeel van een auto inderdaad.
allemaal leuk en aardig audi (en bmw). maar mercedes heeft al een paar decennia zo’n model rondrijden, breng dat ding nou is op de markt!
Mooie wagen, alleen de tellers vind ik juist niets. Noem me ouderwets, ik zie gewoon het liefst analoge metertjes. Hoe meer hoe beter. (uiteraard alleen originele meters, aftermarket raamstijl meters zien er eigenlijk nooit goed uit)
Prachtige bolide, misschien zelfs mooier dan de S-Klasse Coupe. Nu hopen dat de productieversie hier op gaat lijken!
Misschien moet je eerst het filmpje bekijken voordat je een artikel schrijft. De lasers aand de voorkant en de tweede brede stralen aan de zijkant zijn, laser ‘scanners’ en radar sensoren. Geen lichtstralen dus…
Eine weitere Innovation ist das Baustellenlicht im Audi A9 Prologue piloted driving. Es wirft zwei betont helle Lichtstreifen auf die Straße und visualisiert damit die Breite des Autos. Die Beamer sind von den Scheinwerfern getrennt tief im Motorraum platziert; Glasfaserbündel leiten ihr Licht in Projektionslinsen, die die Pupillen der Scheinwerfer bilden. Unter ihnen liegen, in einer filigranen Leichtbaustruktur eingefasst, fünf weitere Linsen. Ebenfalls über Glasfasern gespeist, erweitern sie das Licht nochmals.
@sir_smokalot: Say whut?
@sir_smokalot: Google translate kan Audi A9 niet vertalen…

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).