Dit is de Aston Martin Vantage AMR

Auteur: , 12 Reacties

Ook de Vantage-serie krijgt een behandeling van het nieuwe label van Aston Martin.

Toen Aston Martin het AMR-label introduceerde in maart kwam het merk met de Rapide AMR en de extreme Vantage AMR Pro. De reguliere Vantage-modellen kregen deze behandeling nog niet. Er werd destijds bekendgemaakt dat ook andere modellen van het Britse merk een AMR-kuur zouden krijgen. Nu is het zover voor de V8 Vantage en de V12 Vantage.

De V8 Vantage AMR heeft 435 pk en komt daarmee qua specs overeen met de Vantage S. De V12 Vantage AMR heeft 600 pk. Beide auto’s zijn met zowel een automaat als een handbak te krijgen. Het verschil zit ‘m echter in het exterieur en interieur. Men kan kiezen uit vier kleurenschema’s: Stratus White met een oranje touch, Ultramarine Black met een blauwe touch, Zaffre Blue met een rode touch en Scintilla Silver met een grijze touch. Met het optionele Halo Pack krijg je de kleurencombi van de Vantage GTE-racer. De kleuren zijn niet alleen voor het uiterlijk. De thema’s worden ook doorgespeeld in het interieur.

Er zijn diverse extra opties aan te vinken. Zo kun je verscheidene onderdelen in carbon krijgen en er is ook een AMR Aero Kit met extra spoilerspul dat de Britten in samenwerking met Aston Martin Racing hebben ontwikkeld. Ook nieuw zijn voor de AMR bedachte tienspaaks velgen en een speciale titanium uitlaat voor de V12 Vantage AMR. Het uitlaatsysteem weegt 14 kg minder in vergelijking met de trompetten van de reguliere V12 Vantage.

De V8 en V12 AMR-modellen zijn zowel als Coupé als Roadster te bestellen. Aston Martin neemt de AMR-auto’s het aanstaande weekend mee naar de 24 uur van Le Mans. De productie is gelimiteerd. Er komen 100 AMR’s van de V12 en 200 AMR’s van de V8. Orders kunnen vanaf heden worden doorgegeven. Aston Martin start in het vierde kwartaal van dit jaar met de leveringen.12 reacties

De Vantage blijft toch wel echt een tijdloos ding he. Na al die jaren vind ik het nog steeds een zeer fraaie auto. Het is zeker niet de beste auto die je kunt kopen uit dat segment maar wel een van de fraaiste. Een 911 is tig keer beter. Een F-type ook. Een AMG GT ook. Maar zijn niet allemaal zo mooi als een Vantage. Van mij mag de Vantage nog wel een paar jaar in productie blijven. In tegenstelling tot de DB11. Ben daar eigenlijk niet zo kapot van, zeker in vergelijking met zijn voorganger.

Bovenstaande exemplaren zijn best mooi maar al die flapjes en spoilertjes bij de V12 heeft hij in mijn ogen niet nodig. De V8 vind ik dan wel weer een mooi ding.
@viezefreddyw: Wellicht is dit tot nu toe de meest tijdloze auto van deze eeuw? Ik kan niet veel andere auto’s bedenken, afgezien van een DB9 of DBS. Misschien dat een SLS in de buurt komt.
@berlinetta: SLS is ook zo heerlijk tijdloos inderdaad. Prachtige auto is dat. Een snaarstrakke BMW E46 coupé vind ik ook tijdloos. Mercedes SL R230 vind ik ook. En een Ferrari F430 Spider natuurlijk ook!
@viezefreddyw: Ja die mogen er zeker ook nog zijn, alleen vind ik de interieurs van de e46 en de SL wel flink verouderd.

En wat denk je van de BMW Z1? Vooral dat interieur ziet er nog steeds goed uit. Of een Mini Cooper. Wat mij betreft geen spat verouderd sinds zijn introductie.
@berlinetta: De Z1 is zeker een leuk karretje maar ik heb daar een stuk minder mee dan de liefhebbers er van. Ik vind het een leuk karretje maar zeker niet meer dan dat. De Mini vond ik wel een schot in de roos evenals de 500.
Dat cognac leder met zwart is ook fraai zeg
Al meer dan 10 jaar in productie en dit blijft nog steeds één van de mooiste auto’s die er rondrijden!

1 ding snap ik niet; verkrijgbaar in 4 kleuren, nl; wit, zwart, blauw en zilver. En deze prachtige groene kleur dus niet?
@cossiekiller: indien men het Halo pakket aanvinkt krijgt men hem in het kleurenscherm van de GTE racer.
Blijft een ontzettend mooie en tijdloze auto zeg!!
En wie wil dat nou niet; een 600pk V12 met handbak!!
Het is en blijft een schitterende auto!
V12 Vantage met handbak is toch wel een van de gaafste Britten ooit!

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).