Aston Martin lanceert gloednieuw merk

Auteur: , 23 Reacties

En elk model van de Britse autofabrikant krijgt er iets mee te maken.

Aston Martin brengt sinds jaar en dag chique modellen op de markt, maar is tegelijkertijd een merk dat actief betrokken is in de racerij. Deze twee factoren gaan de Britten vanaf heden combineren met een nieuw merk dat luistert naar de naam AMR.

AMR staat natuurlijk voor Aston Martin Racing. Deze tak van het merk werd opgericht in 2004 maar staat volgens Aston Martin los van het nieuwe AMR, dat zich richt op de reguliere modellen van de autofabrikant. Klinkt ingewikkeld allemaal maar eigenlijk is het heel simpel. Elk model dat ‘AMR’ of ‘AMR Pro’ achter de reguliere modelbenaming krijgt geplakt is een racevariant op basis van het reguliere model. Pro is de extremere variant op de AMR.

De introductie van het nieuwe merk gaat gepaard met de nieuwe Vantage AMR Pro en Rapide AMR. Geen idee wie zit te wachten op een racespec van de Rapide, maar volgens Aston Martin is er blijkbaar een markt voor.

Voor de GT8 en GT12 was grote interesse. Helaas waren deze modellen in een mum van tijd uitverkocht. Aston Martin wil daarom potentiële klanten tegemoet komen met het nieuwe AMR-label.

Rapide AMR
De Rapide AMR heeft 600 pk uit de atmosferische 6.0 V12, met een topsnelheid van 337 km/u. Het model heeft daarmee 40 pk meer in vergelijking met de Rapide S. De auto zal in AMR-trim te herkennen zijn aan de Stirling Green-lakkleur, geelgroene accenten, nieuwe 21-inch wielen en een nieuwe splitter, zijskirts en diffuser. Ook ontwikkelde Aston Martin een nieuw uitlaatsysteem voor de Rapide AMR.

Vantage AMR Pro
Zoals gezegd gaat de ‘Pro’ variant nog een stapje verder. Het model heeft qua uiterlijk veel overeenkomsten met de GT4-racer en ook de V8 heeft invloeden vanuit de racerij. Vantage GT8-eigenaren zullen zich achter het oor krabben, want de Vantage AMR Pro gaat dat gelimiteerde model voorbij. Het blok is goed voor 507 pk (446 pk in de GT8) en de auto beschikt over variabele ophanging en een rolkooi. De 19-inch wielen worden geleverd met Michelin Pilot Cup 2 banden. De motorkap en spoiler zijn één op één overgenomen van de GT4-racer.

Beide auto’s zullen in productie worden genomen. Van de Rapide AMR worden 210 exemplaren gebouwd. Van de Vantage AMR Pro slechts zeven stuks. Uiteindelijk zal ieder Aston Martin-model van het AMR-merk worden voorzien.23 reacties

De Opel Ampera-e is duizenden euro's goedkoper geworden. Kijk hier voor meer info!
Leuk nog exclusiever…..
Ook leuk voor de markt in het Midden Oosten, ‘Amr’ betekent in het Arabisch ‘Prins’.
@icarus: Nope. Dat is Amir. Dat betekent leider ipv prins. Amr betekent voor de rest helemaal niets in het arabisch. Zeik taal.
Dusssss…. Aston Martin wil potentiële klanten tegemoet komen omdat de GT8 en GT12 bijzonder snel waren uitverkocht. Dat doen ze dus door nog minder exemplaren te bouwen van de bovengenoemde auto’s? Bijzondere strategie…
GT8/12 klanten tegemoet komen?? Dit is eerder een manier om die eigenaren een ton ‘armer’ te maken over x jaar.
@singer911: niet echt natuurlijk. Deze gelimiteerde speciaaltjes hebben geen afschrijving maar opschrijving.
@dare2think: reken maar dat de GT8 minder hard opschrijft of zelfs afschrijft door de komst van deze AMR pro
@singer911: Natuurlijk, dat zeker wel.
Is de rapide dan nog wel straat legaal? Of zijn het beide full blown race varianten?
Ik weet het niet… Er zal ongetwijfeld markt voor zijn, maar ik associeer Aston Martin toch voornamelijk met sportief sjiek en deze uitvoering, zeker de Rapide, vind ik er niet mooier op geworden. Meer ‘ik-heb-geen-smaak-tuning’ als je het mij vraagt.

Maar goed, qua prijsstelling hoef ik me niet druk te maken. ik val niet in de categorie potentiële eigenaars :-)
Maar de Rapide moest toch juist een chique sedan zijn. Beetje vreemd om er dan een racing versie van te maken…
@reistje: Elk topsegment auto is deels chique maar daar zijn ook snelle versies van.
Die geelgroene accenten op de Rapide kunnen gewoon écht niet. Je komt er mee weg op zo’n racemonster Vantage, maar de veel te elegant voor zit soort fratsen. Alsof je Doutzen Kroes in zo’n bejaardenonderbroek laat rondlopen.
Want we willen een extra racey limo!
Die Rapide met die racestreep slaat als een tang op een varken.
Shmee150 zal blij zijn met die Vantage AMR Pro….
@trustmeiamanengineer: Waarschijnlijk niet, maar fuck Shmee.
@trustmeiamanengineer: heeft hij ervaring mee, koopt een 675lt, en vervolgens komt de cabrio uit.
@treinrukker: Die had hij al besteld voordat z’n coupé arriveerde. Die coupé was slechts een zoethoudertje voor ‘m. Waarschijnlijk heeft hij nu al de performance versie van de 720s besteld, en krijgt hij de 720s om het wachten te overbruggen.
Moet je deze dan Aston Martin Rapide Aston Martin Racing noemen??
Leuk, Aston Martin en McLaren naaien je waar je bij staat, speciaaltje op speciaaltje.
Ik kan maar niet wennen aan die Plons-de-gekke-kikker grill…
Dus zeg maar de S en de RS-modellen van AM? Nee ok dan snap ik het…

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).