Dit is de goedkoopste AMG-occasion van Nederland

Auteur: , 94 Reacties

En de fanatieke koopjesspeurder weet aan de hand van de foto al waar hij moet zijn!

Mercedes C36 AMG

Niemand minder dan het onvolprezen Jet Cars heeft de goedkoopste AMG van Nederland in haar goed gevulde showroom staan. De kilometerstand is met 245.198 kilometer aan de hoge kant en het exterieur oogt niet helemaal fris meer, maar voor nog geen 3500 euro rijdt je wel in een exclusieve Benz met 280 pk.

Naar goed gebruik kosten de velgen je 100 euro extra. Overigens liggen er al geen originele velgen meer om, dit zijn niet die heerlijke vijfspaaks AMG-wielen die zo fantastisch bij het strenge uiterlijk van de C36 AMG passen. Persoonlijk zou ik ook liever een zilveren exemplaar zoeken, maar dat is een kwestie van smaak. Om de verschillen even aan te geven hebben we zowel een gallery met heerlijke fabrieksfoto’s als wat foto’s van Neerlands goedkoopste AMG toegevoegd.

Mercedes-Benz kwam in 1995 met de C36 AMG, destijds was AMG overigens nog geen eigendom van Das Haus. Onder de kap een zes-in-lijn met een cilinderinhoud van 3,6-liter. De nummertjesgekte was destijds nog niet toegeslagen en de typeplaatjes hadden nog écht betekenis. Dankzij 280 paarden uit Affalterbach haalt C36 een elektronisch begrensde top van 250 km/u en duurt de sprint vanuit stilstand naar 100 km/u 6.7 seconden. Na de facelift komt de C36 te vervallen, deze wordt opgevolgd door de C43 met 4.3 V8 met 306 pk.
94 reacties

Daar is zeker nog 150 Pk van over :)
Da’s echt goedkoop, leuk als circuit auto
@rb26dett: U vergeet de rolkooi en recaro stoelen. En 3 punts gordels. En gestript interieur.
@dailydriver: Ook met dat er bij nog prima te doen. Ik zag alleen later pas dat er Jet cars bij staat, deze valt dus al zoiezo af.
@rb26dett: Ik vind hem eigenlijk toch foeilelijk
@rb26dett: O leg eens uit 😉
@rb26dett: sowieso
@rb26dett: Ja, en bij een kleine botsing met de circuitvangrail kom je erachter dat je aldoor in 2 halve Mercedessen rond reed… 😆
@VeniVidiVici: typefoutje? 2 is wel weinig hoor.. eerder 20.
Hoeveel C-klasse wrakken hadden ze nodig om dit in elkaar te plakken?
Minimaal 2 stuks.
@dailydriver: optimist ;-).
Ziet er in ieder geval nog roestvrij uit en dat voor een Jetcars auto.
Ik zou er morgen bijna naar toe rijden ,gewoon uit nieuwsgierigheid.
Je ziet al aan de vloer dat de foto bij jetcars gemaakt is ..
@lincoln: dat heb ik nou ook altijd bij het surfen op mp… Weet gelijk wanneer ik door moet scrollen
@papa: idd!
@dutchdriftking: wat is Mp????
@gtwillem:marktplaats
@gtwillem: zoals al gemeld, marktplaats.
@dutchdriftking: dat dat nog bestaat… Komt nog uit de tijd van Hyves, Napster, MySpace, CU2, ICQ, MSN Messenger, Kazaa en AltaVista…
@gtwillem: Hyves? Dat is toch nog best hip?
Ik zit nog steeds 10 kudo’s te geven en te vragen om Superdudes/Sugababes!
@viezefreddyw: ik heb geen idee wat je net allemaal gezegd hebt….
@papa: Eindhoven (TargetCars) is ook zo’n plaats waarbij je door kunt scrollen.
Tenminste, als ik de reputatie geloven mag…
@e1000bmw523i: volgens mij valt Target Cars wel mee, het is meer een portaal dan een echte garage. Ze importeren daar leuke auto’s uit de UK. Dus voor een leuke M Coupe, Elise, TVR, VX220 of Caterham moet je bij hen zijn. Soms is het troep, soms is het best aardig en soms is het schitterend.

@e1000bmw523i: Targetweb zijn wel correcte lui hoor, kocht er vroeger altijd computer onderdelen. Hun zoon is toen in auto’s gaan doen meestal Engelse en schadeauto’s voor een lage prijs. Zijn absoluut geen sjacheraars zoals Jet Cars.
@schellekens006: @gtwillem: ah bedankt voor de opheldering. Gewoon goed opletten wat je koopt dus. :)
Vuilbak zijn tijd gehad
Als je er vanuit gaat dat de kilometerstand in werkelijkheid 3 keer zo hoog is en van het opgegeven vermogen nog de helft over is, heb je er ongetwijfeld een paar weken plezier van.
Waar wacht je nog op @henkhupelschoten?
@BmwMPower: Op een Tijd dat mensen hier voortaan zinvolle en leuke reactie’s neer gaan zetten inplaats van fanboy opmerkingen en andere onzin..
@henkhupelschoten: Eens, zou de blog een stuk gezelliger maken. Proost!
@BmwMPower: Uhu.. Hoe ging het ook alweer? Verbeter de wereld, begin bij ….achja laat ook maar
@henkhupelschoten: ik doe mijn best….
@henkhupelschoten: ik kon er anders wel om lachen. Prima geplaatste opmerking :p die kun je verwachten als je je commentaar bijna altijd met een mb- sausje overgiet, zou zeggen maak je er niet druk om haha
@WoutH: Haha.. ga maar lekker plussen dan..
Netzoveel pk als een c360e, leuke wagen en sommige zijn bijzonder duur maar deze sla ik ook over
Heeft er iemand hier al ervaring met de c350e toevallig? Ben benieuwd naar jullie bevindingen namelijk
@henkhupelschoten: Kijk het mercedesforum en dan zoeken op c350e, is een heel topic van c350e rijders, staan ook enkele korte reviews op.
Deze blokjes kunnen wel wat hebben
Veel te hoge kilometerstand (het is Jet Cars. In werkelijkheid staat het dubbele er al op). Daarbij een tweekleurig stuurwiel meer monotone leder, het rooster werk in de bumper is op een of andere manier missend, de velgen zijn niet origineel en nog optioneel ook, zuigers dat ze zijn, de radio is hopeloos en elke keer als ik een enigszins leuke auto zie op DIE vloertegels heb ik spontaan erectieproblemen.

Daarbij is de vraagprijs beeld te laag. Een goede C36 AMG, ook met veel kilometers, is tussen de 5 en 7.5 waard. Een hele nette met weinig kilometers 10. Als die bij Leitner staat 12,5. En dat laatste getal staat gelijk aan het bedrag wat je kwijt bent om deze ooit zo Trotse Teutoon weer in originele staat te krijgen. Hard weglopen.

Daarbij vraag ik mij toch echt af: welke idioot koopt hier nog een auto? Het zijn allemaal uitgeleefde hokken in niet originele staat. In mijn tijd als verkoper was Jet Cars het epicentrum van het schroot waar de kakkerlakken niet naar om keken, en nog steeds bestaat het automobielen equivalent van chlamydia nog altijd…
@gtwillem:
Zolang 80% van de automobilisten de ballen verstand niet hebben van wat ze kopen en ze dat ook geen moer kan schelen zolang het maar goedkoop is, blijft er een plaats in de markt voor dit soort gajes.
@noodles: helaas heb je gelijk.
@gtwillem: ik wil niemand vals beschuldigen maar heb toch een onderbuikgevoel dat het witwasserij is.
@gtwillem: kijk nog maar eens goed naar die bumper. Er mist wel meer dan het roosterwerk, zoals de bijbehorende mistlampen en de AMG-spoilerlip aan de onderzijde. Geen wonder, dit is een standaard W201 voorbumper. Koplampen zitten er ook wat scheef in. Waarschijnlijk al een forse tik op de neus gehad en alleen optisch zo goedkoop mogelijk hersteld. Dikke kans dat front, subframe en steunbalken nog steeds zo krom als een banaan zijn.
@gtwillem: het is inderdaad onbegrijpelijk. Mensen met weinig geld snap ik nog enigszins, maar er staat ook een redelijk nieuwe Range Rover. Dus ook mensen met geld gaan er naar toe. In Apeldoorn heb/had je ook zo’n bedrijf. Honderden auto’s op voorraad, een enorm pand en met die auto’s was van alles mis. En wordt/werd er verkocht.
@roppp: Tonny Keizer!!! Ook een stelletje flapdrollen. Ben er een paar keer naartoe gegaan, ze hebben vaak best leuke auto’s staan. Je weet maar nooit, ook sjacheraars hebben wel eens een goede auto staan.

Maar die verkopers zijn gewoonweg hilarisch!!! Sommigen weten zo veel onzin uit te kramen dat je de billen uit je string lacht. (“Er zit een sportmotor in, hij komt uit 2007 maar is modelmatig 2008, loopt zo tweeëneenhalf honderd kilometer per uur, er is nog een andere koper voor etc etc)
@gtwillem: tonny keijzer? Oud ijzer! maar wel vaak de nieuwste modellen die de merkdealer zelf nog niet kon leveren,…
@gtwillem: Mensen willen voor een dubbeltje op de 1e rang zitten.. Ik heb geen medelijden met degene die zo’n kat in de zak kopen daar.
Als je ergens geen auto moet kopen is het daar wel. De C36 vind ik persoonlijk een heerlijk model. Lekker anoniem en toch best rap.
Oké hoe kan het dat Jet Cars bekend staat om zijn onbetrouwbaarheid en toch een afzet heeft tientallen auto’s per week?
Iedereen snapt dat je daar geen auto hoeft te kopen. Zeker niet voor het facelift model van deze c36 voor dat geld..
Hee, onze favoriete beunhazen van JetCars!
Persoonlijk snap ik niet dat iemand ooit een auto van boven de 1000 euro daar zou kopen, want je weet dat je anders genaaid wordt waar je bij staat. Daaronder is het nog leuk omdat de oude eigenaar genaaid werd waar hij of zij bij stond.

Aangezien ik vaak genoeg daar op excursie ben geweest, gewoon omdat het leuk is, vermoed ik dat het een volledig uitgewoond drugsdealershok is dat ze via zo’n overheidsveilig opgekocht hebben. Ach, er is vast iemand die belang heeft bij een donor of een clean kenteken om een fraai gejat exemplaar om te katten.
@mgmgb: ik ken 2 mensen die onder de 1000 hebben gekocht daar. 1 stond in een half jaar net een kapotte koppakking en de andere haalde zijn huis niet eens. Koppeling gebroken
@almera-ga16det:
Ik ken ze ook, en alle drie gingen prima. Je moet daar natuurlijk wel zelf opletten, het is 100% eigen risico. In mijn ervaring: ga voor een bijzonder lullig uitziende auto in een foute kleur, dan zit je het dichtst bij een eerlijke reden voor de lage prijs. Maar inderdaad, er staat veel meuk op het randje van de sloop.
Deze oppikken, geen onderhoud en rustig nog ton erop rijden.
Weet iemand hier hoe a. het komt dat JetCars altijd van die wrakken aanbiedt en b. hoe het komt dat ze nog bestaan?
@scottishcarspotter2000:
Gokje?
a. Ze kopen vrijwel alles in via veilingen, lekker goedkoop maar veel meuk.
b. Er zijn hordes mensen die er in trappen. Iedere ochtend staan de opleggers met oost-Europees kenteken al klaar om de afgetrapte Audi’s en Volvo’s in te laden.Verkopen doen ze wel.
@scottishcarspotter2000: als ze het doen zoals A&D Auto’s dan doen ze iets in geestverruimende middelen. En anders hebben ze geen monteurs maar lassers in dienst.
He, een 6 in lijn? Moet dan toch wel een van de laatste geweest zijn? Weer iets bijgeleerd !
@SimonMc: jazeker! Vanaf ergens in 98 ging Mercedes over op V6’en.
Jammer dat het een wagen van Jet Cars is. Als ie bij een betrouwbaar verkooppunt had gestaan had ik serieus overwogen die wagen aan te schaffen
@edge: dan zet ik deze wel ff bij mij neer. Koop je hem dan wel? Wat een bullshit zeg.
@draadloos: Hoezo is dat bullshit? Bij Jet Cars is de kans groot dat het een auto is die of van dubieuze afkomst is, of waar op andere wijze mee gesjoemeld is. Tuurlijk, die kans heb je bij andere autogarages ook maar bij Jet Cars staan ze erom bekend. Vandaar dat ik er dus met een grote boog omheen loop en liever zo’n wagen ergens anders, bij een bedrijf met een goede reputatie koop.
Jetcars alert!
@mercedesbenz63:

Dat meen je niet?!?!
Jetcars: Voor criminelen, door criminelen. Niemand neemt dat bedrijf toch meer serieus nu.
@germancarsftw: Inderdaad, tuig van de richel. Autoblog zou er in rood een waarschuwing bij moeten zetten.
Reclame voor jetcars? Niet doen jongens…
Moet je toch niet willen. Wel echt dikke gangster auto!
Mn pa heeft er één die nog compleet origineel is, heerlijke auto.
Iedereen loopt altijd te klagen over de slechte auto’s van JC maar realiteit is dat de meeste mp bezoeker op prijs sorteren en naar de goedkoopste gaan kijken. Die markt is veel groter dan de markt voor wat duurdere nette auto’s. Wat wel storend is aan JC (ik probeer de term oplichting er buiten te laten) is dat ze er niet voor terug deinzen tellers terug te draaien. Dan zijn ze bij de domeinen gekocht met een hogere km stand als ze daar te koop staan.
Voor de export zijn dit soort auto’s precies wat gezocht wordt. Repareren kost daar veel minder dus die kopen bewust auto’s met gebreken.
@siemi: Tellers terugdraaien, kan dat nog ongemerkt dan? Ik weet niet wat de benaming in Nederland is, maar in België krijg je de Carpass, met de km stand per jaar. Zoiets zou dus meteen moeten opvallen.
@SimonMc: dat heet nap hier. Het valt zeker op want zonder een kloppende historie krijg je geen weblabel. Elke auto van JC staat dan ook zonder groen vinkje op mp.
Als een handelaar een auto inkoopt en in de handelsvoorraad zet wordt de km stand ook gecontroleerd. Als die niet sluitend is, komt er een melding van. Dus een handelaar weet het als met de teller is gerotzooid.
Nee, dankjewel!
Deze AMG is goedkoper! Mercedes E-Klasse 5.0 E50 AMG Sedan AUT 1996 Zwart

http://www.marktplaats.nl/a/auto-s/mercedes-benz/m943777565-mercedes-e-klasse-5-0-e50-amg-sedan-aut-1996-zwart.html?utm_source=autoblog&utm_medium=referral&utm_campaign=CA____autoblog_promotie_site_autoblog&utm_content=78596
@Rossi: vaste prijs van 3500 euro volgens de advertentie. Ook een hele lijst met dure problemen.
@siemi: tja, vast wel onderhandelbaar gezien de marktplaats vraagprijs van €3k.

En deze geeft iig eerlijk toe wat er mankeerd. Bij JC is dat gissen ;-).
@Rossi: Mankeert.

Edit knop AUB
Haha JetCars, waar je moet betalen voor een proefrit en je een mes in je lever krijgt als je geen koopcontract tekent. Nee bedankt en salam.
Blijft toch apart dat ze het voor elkaar krijgen om met al hun auto’s de goedkoopste van marktplaats te zijn. Niet dat dat een reden is er een auto te kopen. Ben er een keertje geweest ze hebben echt een ongelofelijk hoeveelheid auto’s.

Dat mensen er een auto kopen van 1000euro op goed geluk kan ik nog enigszins begrijpen, maar er staan daar ook AMG’s en andere dure wagens zoals Porsches. Dat moet je maar durven.

Heb wel gehoord dat zoals @siemi al zegt dat ze veel auto’s van domeinen kopen. En ook via andere veilingen. Niet te vergeten de grootste oplichter in dit rijtje: ikwilvanmijnautoaf en dat soort sites.
@reistje: ik heb begrepen dat ze niet meer via ikwilvanmijnautoafpuntnl kunnen kopen omdat het erg veel problemen en dus klachten opleverde.
Niks mis met JetCars, sjacheraars moet je immers ook hebben. Je moet er alleen als leek ( zoals ik dus ;-) ) geen auto willen kopen. Maar als je serieus verstand van autotechniek hebt en het niet erg vindt om te beunen kun je er vast een geschikte wagen voor weinig kopen. De verkopers die daar rondlopen moet je maar gewoon negeren ;-)
@Rob: Niet mee eens; dit soort bottomfeeders die oplichten over de rug van de veiligheid van hun klanten horen geen bestaansrecht te hebben in NL. De betuttelende overheid bemoeit zich overal mee, maar hier knijpen ze een oogje dicht ?
@dawwg:
Tuurlijk is het verwerpelijk als je ten goede trouwe klanten bewust een kat in de zak verkoopt.

Maar genoeg mensen die het lesje “als iets te mooi is om waar te zijn, dan is het ook echt te mooi om waar te zijn” gemist hebben. En tsja, er zijn bedrijven die dat soort naïeve mensen “misbruiken”. Dat ga nooit voorkomen, met geen enkele wet/regel/handhaving of wat dan ook……
@Rob: hahahah, niks mis met JC…….

Je zegt het zelf al, ik ben een leek…….
Dan moet je ook niet als leek onzin schrijven maar jezelf verdiepen in alle horror verhalen die op diverse websites staan over dit bedrijf
@slickrick:
Lol, rustig maar, heb je er soms een auto gekocht? ;-)

Maar wat ik probeerde te zeggen;
Ze verkopen troep, dat sowieso. Maar als je weet dat ze troep verkopen en je bent opzoek naar troep, dan kun je er best een auto kopen. Moet je alleen wel verstand hebben van die troep en er vanuit gaan dat de troep die je koopt ook écht troep is… Calculeer dat in, koop je troep en wegwezen. Handel.

En ja, het zijn sjacheraars pur sang, maar ook hier geldt: als je dat van te voren weet en er rekening mee houdt kun je ook (of zelfs) bij een sjacheraar een auto kopen die voldoet aan jouw wensen……
Bij Jetcars inderdaad nooit een echt dure auto kopen, maar als je een beetje verstand van auto’s hebt en een gokje durft te nemen, dan kan je best leuke dingen kopen voor weinig.
Ze kopen o.a op veilingen waar ook wel goed onderhouden spul staat…
Ze hebben een tweede vestiging (stuk braakliggend terrein) waar auto’s staan, ongeveer 250 stuks met een prijsklasse tot ongeveer 3500 euro.
Het is best leuk om er rond te neuzen, van partijen caddy’s, golfjes 1 en andere classics tot
Audi’s V8 en soms gewoon met boekjes erbij en nederlandse auto’s.
Er staat een hoop zooi, maar met een beetje verstand kan je er best wat leuks weghalen!
Autoblog koop die auto eens op en kijk eens wat er allemaal mis mee is (of niet)…. Kunnen we gelijk zien wat Jetcars verkoopt en hoeveel Mercedes je nog koopt voor dat geld.
9 eigenaren gehad en sinds 2014 geen APK meer.. Ik sla even over.
@phr34k: maar dat geeft niet jo…..

Daar om de hoek van JC zit APK keurstation “keuren zonder zeuren”

Als je een bekende was kon je gewoon even het kenteken sms’en en even later had je een een nieuwe APK.

Die tent is uiteindelijk opgerold door de RDW die een week lang met een camera wagen aan de overkant stond….
zo’n auto bij zo’n handelaar ..maar voor iedereendie het zeker wil weten; ex wok in 2006
Ik snap niet waarom hier nog reclame gemaakt wordt voor JC.

Het maakt niet uit wat je zoekt, een AMG, M, 911, BMW of iets anders, de goedkoopste van Europa staat altijd bij JC….

Aangezien bijna heel NL voor een duppie op de eerste rij wil zitten moeten ze vooral hier gaan shoppen en niet klagen.

Ik koop mijn auto’s lekker in Duitsland
Jetcars ! niet kopen dus

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).