Mercedes-AMG C63-S: rijtest en video

Auteur: , 126 Reacties

Het beest is terug. En hoe.

[ Eerst kijken, dan lezen? Bekijk de video HIER! ]

Downsizing
Deze nieuwe generatie C63 AMG heeft de schier onmogelijke taak om de oude op te volgen. De oude met die gigantisch, misschien zelfs veel te, grote atmosferische 6.2 liter V8 in het vooronder. Maar ook Mercedes-AMG ontkomt er niet aan de schijn op te houden en er voor te zorgen dat onder gecontroleerde omstandigheden op de rollenbank de C63 zo spaarzaam mogelijk met brandstof omspringt. Vandaar dat één van ons meest favoriete blokken het veld heeft moeten ruimen voor een geheel nieuwe V8. Mercedes voert daar al een andere koers dan BMW, die voor de M3 en M4 terug greep op een zes-in-lijn.

Mercedes-AMG C63-S

En wat voor een V8. Het vier liter grote blok is al bekend uit de AMG GT en in sedan-vorm krijgt de achtcilinder wederom twee turbo’s binnen de V van het motorblok (hot-inside V). Zonder verder nog met specificaties te strooien: vier liter slagvolume is exact even groot als de V8 uit de vorige generatie M3, maar dan heeft het AMG blok ook nog twee turbo’s.

 
C63
C63 S
 
Cilinderinhoud39823982
Vermogen350 kW/ 476 pk375 kW/ 510 pk
Koppel650 Nm tussen
1750 en 4500 tpm
700 Nm tussen
1750 en 4500 tpm
0-1004,1s4,0s
Topsnelheid250 km/u (begrensd)250 km/u (begrensd)
Normverbruik8,2 l/ 100km8,2 l/ 100 km
CO2-uitstoot192g/ km192 g/ km

De M177 motor doet alles goed wat het goed zou moeten doen. Onderin is er zo veel koppel, dat je je bijna niet kan voorstellen dat het ook nog graag toeren draait. Toch tikt het vierliter blok rete-makkelijk 7000 toeren aan en dat onder het genot van de heerlijk blaffende V8. Listen and learn BMW, dit is hoe de sportieve topmodellen zich auditief horen te gedragen.

Mercedes-AMG C63-S

Stevig
Diegene die blij worden van het comfort van de reguliere C-klasse kunnen wel eens teleurgesteld worden in de C63. Gezien de prestaties en het doel van de auto is het geen verrassing dat het instelbare onderstel de standen hard, harder en nog harder kent. Stuiterig wordt het niet, maar in de C63 kun je wel exact volgen hoe het asfalt onder je van kwaliteit is.

Mercedes-AMG C63-S

Elektronisch sperdifferentieel voor de S
De extra euro’s voor de S geven niet alleen een powerupgrade van 34 pk, ook het sperdiff krijgt dan een upgrade. In de standaard C63 is een mechanische sper gemonteerd, voor de C63-S trekt AMG een elektronisch aangestuurd exemplaar uit het rek. Oversturen doet de C-klasse met 510 pk en 700 Nm uiteraard prima, maar ook als je niet je banden in orgie van rook opstookt doet het diff zijn werk. Veel fabrikanten strooien met termen als torque vectoring, maar in de C63-S met AMG Dynamic Select in Sport duikt de auto op het gas nog enthousiaster bochten in.

Mercedes-AMG C63-S

Mercedes-AMG C63-S

Dikker en langer

Uiteraard ziet de AMG er heldhaftiger uit dan reguliere C-klasses, maar in Affalterbach klopte ze de carrosserie niet alleen voor de sier op. De complete voorzijde is met 54 mm verlengd en de kale koets verstevigd om beter te kunnen om gaan met het geweld wat de V8 veroorzaakt. De in aluminium uitgevoerde spatborden zijn 14 mm verbreed en voorzien van V8 Biturbo badges.

Mercedes-AMG C63-S

Prijzen en concurrentie
Voor een “kale” C63 met 476 pk vraagt Mercedes-AMG 99.995, de prijzen van de C63-S beginnen bij 108.595 euro. De snelste labrador van Nederland kruipt voor 3400 euro extra achterin de Estate. Kort gezegd is het voor liefhebber van zo veel mogelijk pk’s heel eenvoudig: de C63 is een onovertroffen aanbieding. Een M3 komt 80 pk en 200 Nm tekort om maar te zwijgen over de atmosferische brigade in de vorm van de RS4 en RC-F waar we eerder mee reden. Die degraderen naar vedergewichten die in een het gevecht met een zwaargewicht aangaan. Filmpje!126 reacties

Heel dik! vind die andere velgen toch een stuk mooier!
uiterlijk wat ingetogen maar een hoop power dus die er maar 1, in 3 deurs dan
@bas_bzb: Ik zeg, doen!! Volgens de configurator van Mercedes.nl nog te bestellen, mét de 6.3 liter V8. Tweedeurs, en de schitterende styling van de ‘vorige generatie’. Als ik het geld had….
@dillon: Is dit trouwens de laatste Merc met een 6.3 (6.2)?
@dillon: dit is helemaal geen 6.3, de badge zegt niet alles hoor.
@gillesss123: lezen wat ie vraagt
@dillon: helaas wel
Wat een auto, op dit moment mijn favoriet van Krachtpatsers van het D segment. Geluid is goed, looks zijn behoudender dan voorheen, waarvoor dank. Interieur is netjes, prijs is best te doen eigenlijk en de prestaties zijn erg indrukkwekkend.

De RC-F is een beetje lastig te plaatsen auto (eigenlijk niet, de IS-F was een betere auto) en het uiterlijk is niet helemaal mijn ding. De nieuwe M3 was persoonlijk een grote teleurstelling (sterker nog, een 335i met M-Sportpakket rijdt mijn inziens beter, niet sneller of spectacularider, maar wel meer in balans).


De RS4 is vorige week uit productie gegaan (evenals alle andere A4’s met meer dan 170pk) dus daar moeten we op wachten met de volgende generatie om te zien wie De Beste Duitse Anabolen Middenklasser bouwt.
@gtwillem:
Waarom zou je wachten op een ongetwijfeld ondersturend hok dat het met een V6 zal moeten doen als je nu al een echte premium brulboei met V8 kan bestellen?😜

Just my 50 cents.😎
@jrk68: Ik hoop eigenlijk voor de nieuwe RS4 een terug geschroefd exemplaar van het S6/RS6 blok. Rond de 500pk zou heel mooi zijn. Eventueel kunnen vele tuners en nog veel meer vermogen uit halen, maar dat kan natuurlijk ook bij deze C63. Of moeten we C40 zeggen?
@dutchdriftking: De nieuwe RS4 krijgt een V6. Dat heeft Audi lang geleden bekend gemaakt.
@jrk68: omdat de vorige S4 wél een heel erg leuke auto was om te rijden. Die had je aanvankelijk met een handbak, hydraulische besturing, stalen veren en spirdiff op de achteras. Dat was de eerste (en enige) Audi waar ik een driftje mee heb kunnen leggen. Uiterlijk was mooi ingetogen en interieur was ook netjes. Prima auto. Ook de tweede RS4 (B7) was een pareltje. Handbak, V8 en een fantastisch afgesteld onderstel, met meer dan voldoende comfort.

De huidige RS4 en RS5 missen de boot wel een beetje, atmosferische V8’s zijn leuk, maar als het gewicht blijft stijgen en je alleen maar een automaat levert, is een blaasinstrument erop wel een goed plan.

Ik ben gelukkig helemaal ‘merkongebonden’, waardoor ik de auto’s an sich goed kan beoordelen, in plaats van een merk of concern automatisch te bashen ;-). Komt met het ouder worden, want ik was altijd een Alfa mannetje (pun intended!).
@gtwillem:
Ik heb nooit een merkvoorkeur gehad en zal die ook nooit krijgen.
Ik weiger echter goed te praten wat niet goed is, sommige merken zullen gewoon nooit bouwen wat ik wil, simpelweg omdat hun merkfilosofie dat niet toestaat.
@jrk68: ik hintte er niet op dat jij dat wel had, waarde jrk!

Gelukkig zijn merkfosofiën aan grote verandering onderhevig, dus wie weet! Alhoewel ik wel een vermoeden heb dat jouw voorkeuren duur zijn om te ontwikkelen met een zeer beperkte doelgroep. Maar je weet maar nooit, er zijn huis tuin en keukenmerken geweest die vanuit het niets met een auto kwamen die compleet anders was (denk aan de Opel Speedster, Renault Sport Spider, Clio V6, Alfa 4C en Honda NSX bijvoorbeeld).
@gtwillem: Bmw 2 serie gran divorce?
@gtwillem: Goed gesproken dikke +1
@bofkont: Willem lijdt aan overgewicht? 😉
@kapitein: lol 😋
@jrk68: confirmed; Net emoji gedownload!
@888natan:
Geen idee waar je het over hebt, die emoticons zitten standaard op mijn 📱.
Nadeel is dat nu precies ziet wat ik op de zaak heb gepost….😎
@gtwillem: ik ben echt benieuwd of je echt effectief met de m4 gereden hebt. Een M met een 335i vergelijken is echt dom.
Hele fraaie auto! Mijn keuze in dit segment als ik in de financiële positie was.
+1 voor bordje stiltegebied en AMG brul.
@ikbenmnzus: brul is het niet meer helaas.
Totaal geen mooie, volle klank. Ik vind een M3 of M4 echt beter klinken.
@jrmpower24:
Leuk, alleen ben jij nu niet bepaald objectief.
Jij durft nog met droge ogen te beweren dat een i8 beter klinkt dan een ouwe 12 pijper uit Maranello.
@jrk68: waar haal je dat nou weer vandaan?
Een i8 klinkt best lekker voor een 3 cilinder maar meer niet. Ik ben TOTAAL geen Merceder hater dus je kan me gewoon serieus nemen. Ik vind het geluid van de atmosferische AMG’s echt super en ook dat van de CLS63 is erg mooi en vol. De AMG GT en nieuwe C63 klinken heel erg matig. Totaal geen vol, bruut, of diep geluid. Er komt geluid uit, maar mooi? Nee.

De nieuwe M4 en M3 hebben gewoon een mooi, vol, racy, 6 in lijn geluid. Veel mooier dan deze C63 naar mijn mening. Zo simpel is het.
@jrmpower24: heb je wat aan de oren?
@mercedesbenze350cdi: @bouwvakkert:
nee ik niet. Jullie ook niet denk ik maar jullie kunnen nog wel een brugklaslesje Nederlands mee pakken. Naar MIJN MENING klinken de M3 en M4 gewoon veel mooier dan de nieuwe C63. De nieuwe C63 heeft, zoals te horen in dit filmpje, totaal geen diep, of brullend geluid. Een best wel zwak en lelijk geluid. De M4 en M3 hebben gewoon een mooi, vol 6 in lijn geluid waar de nieuwe C63 naar mijn mening echt niet tegen op kan.

Ben je het er niet mee eens?
dat is dan heel jammer voor jullie.
@jrmpower24: ik zit je af en toe te plagen vanwege je sterk afwijkende mening. Persoonlijk vind ik de huidige BMW M modellen niet zo mooi klinken. En de AMG’s wel. Maar je hebt VOLKOMEN gelijk dat het een mening betreft. Ik ben een ouwe lul die bij BMW M modellen een ander geluid wenst, maar dat is zoals je zegt een mening. Dus laat je niet gek maken, en geniet van het geluid!!

Ik vind zelf dat AMG’s nog een behoorlijke lekker V8 timbre hebben en dat is ook wat ik associeer met een AMG V8. De vorige 6.2 klonk beter, het volume en de intensiteit is minder, maar het karakter is hetzelfde. Bij BMW zijn we jarenlang verwend geraakt met de mooiste zes-in-lijn, V8, V10 en V12 geluiden. Die zijn nu anders. Audi heeft nog lang vastgehouden aan de atmosferische V8 en nog steeds de V10, die super klinken. En de RS6 en RS3 klinken mijn inziens heerlijk.

Maar hey: mening. Geen feit. Ondanks dat jouw mening niet door anderen wordt gedragen moet je er niet aan toegeven. Karakter heb je wel, kerel!
@jrmpower24: Hahahahhaah. ff gehoortoestelletje halen?
@bouwvakkert: Hier is mijn M4 met MPE uitlaat
https://www.youtube.com/watch?v=bfLHEZpPys8&feature=youtu.be

Ik denk dat je even je oren moet testen :)
@erind: gaaf man!! echt een perfect.
Een gruwelijk veel mooier geluid dan deze C63.
@erind: oke jij wint, maar eerlijk stock klinkt het totaal niet.
@jrmpower24:

Hahaha, welk uitlaatgeluid had je geuploaded voor de M3, die van een 63AMG? Handig die bmw-speakertjes hoor…
@kempenaer: liever een auto met een mooi geluid van binnen en buiten waarvan een klein deel door de speakers, dan een auto met een geluid dat niet mooi is.
@kempenaer: alsof Mercedes geen speakers gebruikt
@kempenaer: kijk hierboven voor een link van mijn m4 met m performance uitlaat. Ben benieuwd of je dan van mening verandert
Prachtige video, die kleur oogt ook geweldig bij zo’n blauwe lucht
Het zoveelste nieuwe model van Mercedes dat prachtig is. Spijtig genoeg blijven ze in die nieuwe modellen overal die GPS snel en goedkoop opplakken. Je kan net zo goed een Garmin kopen.
Wat ben je een ei als je deze wagen laat staan, wel even andere velgen, bij voorkeur de meer spaaks (21 inch?) amg velgen! Verder rest top kleur!
Hmmm dit is was dus geen reply..
@henkhupelschoten: 20 inch, en die velgen zijn inderdaad erg fraai!
@gtwillem: gezien de schijven zal 19″ wel geen optie zijn :-/
@gtwillem: die multi spaaks amg velgen zijn 19 inch tegenover de hier afgebeelde 5 spaaks 18 inch velgen. Beetje jammer dat het dezelfde velgen zijn als wanneer je bijvoorbeeld een c180 koopt met amg pakket. Op de c63 hadden ze best wat dikkere velgen standaard op mogen leggen. Voor de rest zeer brute auto hoor.
@gillesvda: joh, dan doe je dat toch.
Nu nog de C-klasse coupe, wat zou dat een fantastische auto worden.
@230kompr: En dan nog even een Black Series!
Prachtige auto, en klinken zoveel beter dan de m modellen van bmw.
Persoonlijk word ik er niet echt warm van. De vorige generatie C klasse is eigenlijk het enige model C dat mij aanspreekt. Deze vind ik zo anoniem, zakelijk en misschien zelfs wel een beetje saai.

Het zelfde geldt voor de vorige C63, die was een stuk meer uitgesproken qua styling. Het belangrijkste deel van de C63 was waarschijnlijk de M156 6.2L motor (die met zijn late versie met 507pk ook niet ehct onder deed). Met de subtiele look op een al vrij anonieme auto vind ik het gewoon niet speciaal genoeg. Het had ook een C350 kunnen zijn.

En dat terwijl de nieuwe M3 en M4 echt met een sprong voorruit zijn gegaan als je het mij vraagt. Die auto’s voelen echt speciaal! Omdat die M156 motor het middelpunt was voelt de nieuwe minder speciaal, en dat gevoel heb ik bij de M3/M4 niet.
@reistje: helemaal mee eens…uiterlijk vind ik ook niet spannend…en het geluid al helemaal niet vergeleken met de vorige C63 AMG. Het vermogen is dan wel weer bruut maar dat mag ook wel! Op het circuit is de M3/M4 echter nog wel sneller en speelser.
Heel fraaie wagen, hebben!!!
De W204 c63 amg was ook betreft formaat anders.. daarom zie je ook altijd die plepjes met de c63 a bumper en spoiler, maar zonder de voorkop
Zal vast een goed ding zijn maar ik zou absoluut voor een M3 of M4 gaan. Het design, de motor, het geluid,.. ja zonder twijfel.
Geweldige wagen. Hij trekt me meer aan dan de M3 en dat voor een BMW-man. Hij heeft de looks, het interieur is mooi en blijkbaar rijdt hij top. Hij klinkt ook beter dan de M3, maar eigk vind ik er ook niet veel aan. De oude klonk veel beter.
Ik weet niet nog steeds niet wat ik van de C moet vinden. Het oogt allemaal zo decadent, kwaaltje waar eigenlijk alle Mercedessen last van hebben.

Maar ik moet zeggen dat ie voor een AMG mij alleszins meevalt. Wat bescheidener geworden in vergelijking met zijn voorganger. Alleen die voorspoiler mag wat mij betreft een grondige make-over krijgen. Het blauw staat hem ook wel erg goed. Mooie kleur.
Van het interieur ga je wel heel erg zwart/wit denken. Ik zou gewoon lekker wat hout erin laten monteren. Zoiets ofzo:
http://img.netcarshow.com/Mercedes-Benz-C-Class_Estate_2015_1600x1200_wallpaper_70.jpg
Prachtig scheurijzer, ja. Mooi, nee. Voor mij wat te mild en rond gestyled.
@paulaner:
Daar ben ik het wel mee eens, een AMG hoort wat mij betreft een tikkie ordinair te zijn.
@jrk68: ga voor de gein eens 2 generaties terug van de C. Niks ordinairs aan maar vergeleken met de vorige een uiterst ingetogen scheurijzer.
@lekbak:
Daarin verschillen we dan van mening, ja de vorige had het meer dan zijn voorganger maar zet je die in zijn eigen tijdsgewricht….
Begrijp me trouwens niet verkeerd, dat tikkie ordinaire vind ik juist een pré, of het nu in het geluid of in het uiterlijk zit.
Ik vind het over het algemeen precies goed.
De s versie heeft een elektronisch sper, maar ik dacht dat meestal een mechanisch sper de voorkeur geniet? Wat is het voordeel van dit elektronisch differentieel ten opzichte van een mechanische? Ben daar erg benieuwd naar
@sleepyj:
Ze hebben het hier over een electronisch gestuurd diff, dat kan de mate van sper dus razendsnel aanpassen naar het benodigde percentage. Dat is dus iets anders dan die electrische rommel die het spinnende wiel afremt door een remingreep.
@sleepyj: elektronisch sper is lichter.
@sleepyj: bij insturen kan de Electronics zorgen voor een open differentieel en dan bij het uitkomen van de bocht steeds meer een speer werking tot een volledig dicht differentieel. Allemaal in fracties van seconden indien nodig. Die eigenschappen haal je nooit mechanisch. Die doet wat qua kracht verdeling logisch is, niet bijvoorbeeld het tegenovergestelde omdat de auto anders moeilijker te controleren is.
@w0o0dy: en jrk68, bedankt voor deze heldere uitleg! Maar als ik het zo lees, zit ik een beetje met twee gedachten. Het elektronisch gestuurde dif is beter en geeft meer controle, wat sportief gezien beter is. Maar een AMG hoort in mijn ogen beetje oncontroleerbaar en “tail happy” te zijn. In het filmpje is te zien hoe een echt mooie drift lastig te realiseren is. Ik snap dat het beter is, maar het karakter wordt toch anders. Of zwets ik nu completen onzin?
@sleepyj: nee spijker op z’n kop. Meer controle is sneller op circuits maar iets minder hoonigan support. De echte drift coureurs hebben op zich misschien liever een volledig mechanisch diff om te spelen, maar 9 Vd 10 kopers is beter af met het e-/mech differentieel dan met een puur mechanisch differentieel. Wat wel zou kunnen is dat er een setting is die meer sperwerking gebruikt dan de “variabele setting” (?)
@w0o0dy:
Zou leuk zijn, een MONGOL mode stand. Voor als je in één keer al je grijze haren kwijt wilt.
@jrk68: insane mode by AMG ;-)
Leuk, maar in dit segment is de M3 nog steeds Koning, Keizer en admiraal.

Heb ook het idee dat Mercedes weer een beetje terug wil naar de 190e dagen qua styling. Het moet allemaal weer wat statiger. Nu is dat niet erg maar waar bij de S klasse de properties juist zijn krijg je hier toch het idee dat een S klasse een extra small kostuum heeft aangetrokken en vervolgens al z’n lengte en overtollig vet binnenboord wil houden.
@Rick-dos: Het is maar wat je prefereert.. Maar BMW komt het dichtsbij bij wat zij beloven kwa “motorsport”, naast AMG en… (lol ondersturende wintersportfamiliebakken) ‘RS’…
@lekkaah: Het komt uiteindelijk neer op ieder z’n smaak natuurlijk, maar als je het objectief bekijkt dan kun je niet ontkennen dat BMW inderdaad het meest trouw blijft aan z’n motorsport roots.
@Rick-dos: Grapjas. De M3 is al sinds de laatste generatie niet meer relevant.
@Dev: Waarom niet? De laaste 1000 reviews die ik keek en mensen die ik sprak dachten daar anders over.
@Rick-dos: ja dat idee van design heb ik ook, het ziet er echt niet uit.
Pk’s zegt trouwens niet zoveel als je ze niet goed kwijt kan…

https://m.youtube.com/watch?v=Hf67GoQhFMk
@Rick-dos: Ik heb je filmpje bekeken en het is inderdaad wel opvallend. De AMG heeft 79 pk en 150 Nm (geen 200 Wouter) meer dan de M3, maar de M3 is wel sneller op het circuit. Oke, het verschil is te verwaarlozen, maar toch. BMW flikt het kunstje toch nog altijd het beste.

Overigens heb ik nu ook het geluid van beide auto’s vlak na elkaar gehoord, maar ik heb het idee dat het geluid van de AMG niet helemaal lekker over komt via de speakers. Eerlijk gezegd hoor ik hem amper, terwijl ik de M wel hoor.
@berlinetta: Hoewel 0,7 te verwaarlozen lijkt is het toch wel een hele hoop op zo’n relatief kleine circuit. Ik denk waar het verschil bij BMW ook gemaakt wordt is de versnellingsbak. Iedereen is er altijd lovend over. Het feit dat hij het vergelijkt met de bak uit de 458 en GT3 RS zegt ook veel.

V.w.b. het geluid vind ik, i.t.t. veel anderen, de M3 ook prima klinken. Wat ik tegenwoordig wel zonde vind is dat je bijna geen terugval in toeren hebt bij het schakelen. Ik vond dat altijd wel lekker klinken; terugval en dan weer doorjagen naar de max rpm. Tegenwoordig lijkt het bijna op een continu versnellingsbak.
@Rick-dos: Ja ik vind de M3/4 ook niet slecht klinken. Het is niet zo mooi als de N/A zesinlijn, maar er komt best een lekker geluidje uit. Ik snap daarentegen niet waarom iedereen zo lovend is over het geluid van de C63. Het klinkt zeker als een mooie, diepe V8, maar hij klinkt wel erg tam.
@berlinetta: Niet iedereen drinkt de AMG kool-aid hoor. Heb hier al eens eerder verkondigt dat in sommige filmpjes dat 4.0 V8 blok bijvoorbeeld bij opstarten klinkt als een diesel. Chris Harris heeft ook zo’n filmpje gemaakt waarin je de uitlaat kon zien met al die kleppen en kronkels erin en omdat het nou is omdat ik dat gezien heb of omdat ik het hoor, het geluid klinkt wat mij betreft minstens zo kunstmatig als dat van de M3/4.

De 55 ‘kompressor’ klonk top, de 6.2 klonk nog beter, de 5.5 Biturbo klinkt goed voor een turbomotor maar dit nieuwe blok…mwah.
Doe mij maar een M3 met M performance exhaust
@brandon1997: ik heb de m4 met MPE. Die klinkt veel beter dan de AMG
@erind:
🍎 🍎 en 🍐 🍐,
Standaard auto’s vergelijk je met standaard auto’s.
Niks tegen BMW overigens, ik ben slechts de mening toe gedaan dat ze hun USP aan het verkwanselen zijn om de aandeelhouders te plezieren.
De laatste fatsoenlijke M voor mij is nog immer de E46M3.
@jrk68: Niet vaak eens met je , maar nu volledig.
De E46 M3 was/is echt een pareltje, icoon van een auto.
@bofkont:
Zo nu en dan kom ik nog weleens een nette tegen.
Ik betrap mezelf dan nog steeds op een verhoogde speekselproductie.
@jrk68: De E46 is zo’n beetje de heilige graal wat BMW betreft, zelfs zonder M. Mooie looks, voor die tijd een prima interieur, lekkere motoren, perfecte proporties en nog een scherp onderstel dat daarna wat softer is geworden. Maar dat gezegd hebbende vind ik de E9x M3 ook nog wel M badge waardig. De atmosferische V8 is een juweeltje en lichter dan het I6 blok in de E46 M3 (of was het nou nauwelijks zwaarder…).

Pas nu het blok van de M3 gebaseerd is op een massaproductieblok is de glans er toch een beetje af wat mij betreft.
Totaal geen Mercedes fan (behalve de G63 6×6 hehe) maar dit.. wauw! Flinke remschijven ook
Ik zie dat jullie altijd op de maasvlakte gaan boeken, kan je daar gewoon ongestraft een beetje gasgeven?
@gop1: probeer het zou ik zeggen. Dan horen we het wel.
Doen ze dat sneue naamplaatje nog steeds ?? Iedereen met meer dan 2 hersencellen begrijpt toch wel dat die motoren hapklaar uit de fabriek komen zeilen ..
@lincoln: Het naamplaatje is er met de hand opgezet.
@lincoln: Waar anders worden ze gemaakt dan? bij die vent in de huiskamer zelf dacht je?
Feit is wel dat elke AMG motor door een monteur in elkaar geschroefd wordt, in de fabriek wel te verstaan ;)
Heel subtiel trouwens hoor, die reclame :)
De M3 blijft in mijn ogen de beste in dit groepje. Zowel qua uitstraling, look en prestaties. De C-klasse is lomp en heeft teveel anabolen ingenomen.
Ook spreekt het interieur van een M3 mij meer aan dan dat van een C.
De looks vindt ik echt spijtig, dit ding ziet er gewoon niet uit, M3 ziet er stukken mooier uit.
Super; ZUCHT!!
Brullend door zo’n stilte gebied vind ik echt goed passen bij het soort aso penose volk dat je vaak ziet in dergelijke modellen
Net als de vorige C63 heeft deze ook weer het beste geluid van de Duitse 3, eigenlijk is het zelfs de beste van de 3…
@850t5r: jahoor .. De aller aller allerbeste der beste ..
@lincoln:

Precies!
@lincoln: Dankjewel voor jouw bevestiging, geeft toch weer een extra dimensie aan deze maandag…
Mercedes maakt de laatste tijd wel grote stappen zeg. De S-klasse, de AMG E63S en nu deze AMG C63S weer.

Ze zetten hiermee de rest wel op een forse achterstand. De M3 is erg steriel geworden. De Mercedes straalt eigenlijk op alle vlakken meer hoogwaardigheid uit. Bijzonder goed gelukte auto. Erg knap.
Jup… 8,2l op 100km… Laat ons niet lachen!
@st220:

Ja klopt, maar dat is oud nieuws toch?
Altijd en eeuwig maar die discussie BMW / Mercedes / Audi.. Jongens wacht nou even rustig.. Jaguar komt er aan met de XE-R.. En die gaan er alles aan doen om deze 3 te overtreffen.. Ze weten nu waar de lat ligt dus mark my words😊
Deze generatie C-klasse blijf ik als sedan gewoon ronduit lelijk vinden. De estate is door de andere lichtunits en lijnen achter nog wel acceptabel tot mooi te noemen. Maar ook de estate haalt het niet bij de vorige generatie, die vond ik echt prachtig. Ook het dashboard van de vorige vind ik echt mooier. Samenvattend, ook als je de motor buiten beschouwing laat zou ik liever voor de vorige gaan. Helaas verkopen ze die niet meer.
mooie auto dit. Alleen is hij naar verhouding wel trager dan een M3/M4 (Audi specs weet ik niet) M3/M4 hebben veel minder vermogen maar zijn net zo snel.
Verschrikkelijk dik hoor, man man wat een specs, dat de M3 marginaal sneller op het circuit is verbaast me niets, die heeft van dat ook een naam hoog te houden.
Autobahn, rechtelijn is diezelfde M3 volledig kansloos tegen deze AMG, en daar rijden ze toch het meest.
@bofkont: haha, volledig kansloos ? Volgens mij kan de C na ettelijke decennia eindelijk de M3 volgen.
@Megakix: Volgens mij begrijp je mij niet of lees je niet goed, kwa sportief rijden is de M divisie altijd al beter geweest, maar kwa rechte lijn snelheid is AMG toch echt verpulverend sneller.
@bofkont: op rechte lijn zijn ze allebei juist even snel.
@gillesss123: dat lijkt me zeer sterk de AMG zal op hogere snelheid sneller zijn door zijn surplus aan vermogen.
@bofkont: nee hoor, jij wilt alleen niet lezen wat ik daarop schrijf. Doe eens een youtuubje voor jezelf kado…en verklaar dan je woord ‘kansloos’ nog eens ?
@megakix: ik heb de filmpjes idd niet gezien, maar uitgaande van het surplus aan vermogen van de AMG ging ik daar van uit.
Dat motorbouwer plaatje heb ik nooit zo begrepen. Het is fabriekswerk met allerlei stages en medewerkers die aan je Mercedes AMG werken. Waarom moet dan de motorbouwer een apart plaatje krijgen. Als er 1 van gemaakt zou worden zou ik het nog snappen, maar serieproductie?.
@schellekens006: 5000 veelte dure motorblokken per jaar verkopen is een kunst ..
@lincoln: stukje commercie speelt idd wel mee ja, maar toch doen ze het goed ;)
@bofkont: yep .. Voor heroïne importeurs maakt het niet zoveel uit dat ze het 5 dubbele betalen voor een inferieur corvette blok ..
@lincoln: hey! Wil jij de LS9 geen inferieur blok noemen? Dat Chevrolet V8’s erg goede blokken bouwt die ze voor een redelijke prijs verkopen kunnen zij ook niet helpen!!
‘Met de hand gebouwd’ is nogal erg overdreven verwoord
Als ik Mercedes wil rijden bel ik wel een taxi…
Op zich wel een vette auto, met name door de prestaties. Maar wat zijn die AMG Mercedessen, op de AMG GT en SLS na, eigenlijk toch enorme kamper/ drugsdealerbakken (in spe). Vooral die stervelgen vind ik zó fout.
Rond de 4.25 min. Lijkt het er toch echt op dat het blok niet een heel mooi toerenverloop heeft? Of het is de BP ultimate die niet bepaald z’n werk doet😌
Mooie auto. Moeilijk kiezen tussen m3 en deze
@autoblog Jullie doen veel opnames op plaatsen waar ik regelmatig kom om de auto even “uit te laten” en ik kom jullie nooit tegen. Wat zijn dat voor grappen?

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).