Dit is de ISIS zelfmoordtruck des doods

Auteur: , 68 Reacties

De terroristen van ISIS gebruiken in Syrië de meest bizarre voertuigen om de oorlog te winnen. Zoals deze gigantische zelfmoordtruck die werd gebruikt voor het aanvallen van een luchtmachtbasis.

ISIS terrortruck

De basis is waarschijnlijk een Belaz of Komatsu truck, ooit gebruikt om dammen te bouwen in Syrië. De truck werd door terreurgroep ISIS (of IS, of hoe die mafklappers zichzelf tegenwoordig ook mogen noemen) om de luchtmachtbasis T4, ongeveer 55 kilometer van Palmyra en in handen van Al Assad, aan te vallen. Volgens geruchten is de truck gebruikt en heeft het apparaat enorme schade toegebracht, maar we kunnen daar geen bevestiging van vinden helaas.

ISIS schijnt vaker gebruik te maken van trucks die worden omgebouwd tot zelfmoord-wapens, maar dit is de meest bizarre en grote variant die we tot nu toe voorbij hebben zien komen. De truck is naar schatting ongeveer 10 meter lang, ruim 5 meter breed en ook ruim 5 meter hoog. Het is lastig om helder te krijgen wat het precies voor voertuig is, maar als ik het op me af zag komen zorgde ik dat ik snel weg zou zijn.

Via Foxtrotalpha.68 reacties

mijntjes leggen niemand zeggen.
@oranje123456789: dan zul je heel veel mijntjes van het kaliber antitank moeten hebben…
@e1000bmw523i: denk dat dat wel meevalt, deze apparaten zijn niet ontworpen om explosies te deflecteren en krijgen zodoende de volle laag.
@racerx: Je vergeet alleen dat het ding redelijk hoog op de poten staat. De druk van de explosie kan gelijk weg…
@e1000bmw523i: ja maar die banden niet. Die gaan direct kapot. En dan rijd dit ding echt niet door hoor. (Denk ik:) daarbij zijn de banden het grootste gedeelte van de hoogte. Dus ook al kan je doorrijden, dan gaan je assen er later wel aan. Maar als de explosie niet hard genoeg is om de banden kapot te doen scheuren, dan gaat de rest ook niet kapot.
Gewoon zo’n grote Dumptruck die in de mijnbouw gebruikt worden. Een stevige muur à la Berlijnse muur is als een grassprietje voor die dingen.
Wanneer je dit ding aan ziet komen kan je nog gerust een dutje doen voordat je op de vlucht slaat….En wanneer je toevallig een simpel pisooltje bij de hand heb schiet je gewoon de bandjes lek…
@norge: plus een t ….ergens
@norge: die bandjes schiet je met je pistooltje niet lek
@slome51: zijn ze massief dan? Of gewoon te dik om doorheen te komen?
@moatie: nee niet massief maar met staal en/of composiet in de wangen en loopvlak. Één band kost meer als 10 ruggen, misschien wel meer als 20…
@norge: Dit is een rijdende bunker……
een vijandelijke rijdende bunker……
een vijandelijke rijdende bunker met gekken
een vijandelijke rijdende bunker met gekken en pistolen
een vijandelijke rijdende bunker met gekken en pistolen en raketwerpers
Doe jij het maar rustig aan gozert!

Ik vind dit ding er zooooo wreed uitzien, in de eerst volgende shooter op de x-station-U mag deze erbij!
@msfiorentina: ? Wat zeg jij?
@msfiorentina: Ik kan niks ontdekken wat ik “wreed” zou moeten vinden aan dit tuig en de teringzooi die ze gebruiken om hun streken uit te oefenen. Het enige wat ik wreed vind zijn hun praktijken.
Ach, 1082 kW aan brutovermogen moet kunnen om een ram(p)kraak te kunnen plegen? Nu nog chippen en een Akropovic uitlaat…
Achterlijke idioten dat IS. Zo snel mogelijk uitroeien.
@autofanaat: een hiroshima-bom, zou dat genoeg zijn?
@elias: helemaal niet nodig, 1 belletje naar de Israelisch en dat zooitje is in een maand van de kaart geveegd. Echter krijg ik het idee dat dat niet de bedoeling is van de Internationale gemeenschap, voorlopig krijgen ze een hoop wetten er door gedrukt zolang terroisme bestaat
@thierryvth: Precies. Ze laten die bende wilden gewoon hun zin doen. Israël heeft idd de middelen om de boel daar snel en effecient van IS te verlossen. Maar er zal wel iemand belang bij hebben dat het daar nog een tijdje doorgaat.
@elias: Ja.
@elias: dan worden de olie verkopende Islamitische mannen in jurken zo boos dat wij weer autoloze zondagen krijgen. Autoloze maandagen, dinsdagen, woensdagen, donderdagen, vrijdagen en zaterdagen volgen dan ook snel.
@mashell: Toch niet zo verkeerd die EV’s
@elias: en genoeg om alle onschuldige bewoners ook te vermoorden, ik stel voor: omsingelen die handel en stuk voor stuk aan gort schieten
@autofanaat: mee eens ,allemaal naar de HEL met die lui,vandaag hebben ze weer 4 piloten levend verbrand
Hm, je zou zeggen dat The A-Team haram is, maar dit lijkt er verrekt veel op…
Het paard van Troje, maar dan anders…
Het Syrische leger heeft toch wel RPG’s? Welgemikt schot op de cabine òf de radiateur en dat ding stopt vanzelf.
één heel liefklein helicoptertje, heeft zelfs als naampje ‘little bird’ vliegt al rond sinds de zestiger jaren en als je hem ziet is het net een modelvliegtuigje.

Maaaaarrrrr oef, de gemiddelde tank heeft er weinig tegen in te brengen.
Laat staan deze -dan zeker- zielige Tonka kiepwagen

http://i.ytimg.com/vi/nyIyKqR5t0w/maxresdefault.jpg
@desjonnies:
The good old McDonnel Douglas MD500.. Tegenwoordig een Boeing.
@Original_Arnoud:

Origineel een Bell.
OH-6 “Cayuse” genaamd.
@carmasterr:

Dat moet Hughes zijn.
Excuus.
@desjonnies: Een warthog heeft toch iets meer stance ;-) Is natuurlijk ietsje duurder én voorbehouden aan de Amerikaanders, maar je heb wel wat.
Krijg je met een mooie raket uit een van de vele F16’s die daar rondvliegen echt wel stuk hoor.
Ja wat moet je er van zeggen, het werkt prima. Wat IS betreft kan je mijns inziens niet hard genoeg optreden. Maximaal militairen die kant op sturen en gewoon schoonvegen daar.
@dutchdriftking: en welk land zou dat moeten doen? De Navo met de VS voorop lijkt me geen goed idee. Militair ingrijpen kan alleen werken als de landen van de Arabische Liga orde op zaken komen stellen. Ik ben alleen bang dat zij het eigenlijk wel een goed idee vinden zo’n Islamitische staat.
@mashell: totdat ze de sheikh al zayed road met die Tonka oprijden, en richting de burj khalifa tokkelen. Dan worden ze in de UAE ook wel nerveus.
@mashell: IS is een Internationale dreiging. Alleen al vanuit dat oogpunt moeten we er heen…..
B.A Baracus heeft zijn hobbyspullen weer tevoorschijn gehaald zo te zien
@jeps90: no pitty u fool…..aldus BA
Dat dit gebruikt wordt als slooptruck geloof ik wel, maar als zelfmoordtruck? Het idee van een zelfmoordaanslag is dat je maximale schade, dood en verderf in je omgeving wilt veroorzaken. Volgens mij wil je dan juist een hele lichte voertuigconstructie, en juist géén bepantsering, toch?

Maar goed, helaas heeft IS wel meer, en zwaardere, wapens waarmee ze dood en verderf zaaien. En zolang ze (financieel of anderszins) gesteund worden door diverse landen in de regio en elders, zullen ze alleen maar sterker worden.
In GTA5 kan dit ding het meest simpele boompje nog niet omver rijden
@johanhummer9: Omdat GTA 5 het meest realistische spel ooit is.
Dit zal ook niet het laatste zijn wat die gekken bedenken. Zolang wij er niet echt iets aan willen doen als wereld….
@dewitt:
Me dunkt dat ‘wij’ in onze ‘eeuwige wijsheid ‘en onze debiele zucht naar die zgn democratie en vrijheid al genoeg schade hebben aangericht in deze landen en ik heb het eerlijk gezegd met lede ogen aan zien komen.
Misschien dat we NU eens begrijpen dat deze landen nog niet rijp zijn voor een zgn democratisch principe en -dat het de bevolking geen reet interesseert !

Daarom zat en zit er in deze landen een zgn ‘sterke’ man aan de top, niet ideaal, maar momenteel zijn er 1563 partijen met elkaar aan het knokken en is het er nog nooiot zo’n puinhoop geweest in het nabije Oosten en de Noord Afrikaanse landen, dank u EU en VS !

Min of meer hetzelfde is er gebeurd in Oekraïne waar we twee schreeuwende mongolen nar toe hebben gestuurd voor freedom and democracy
En toen werd er eentje pissig !
En riepen wij allemaal PANG !
@desjonnies: Jij. Jij begrijpt het.
@desjonnies: Nou das duidelijk ….. Uiteraard hebben wij zeker niet de wijsheid in pacht . En is ons failliete systeem is niet de oplossing voor iedereen . Maar je gaat me nu niet met droge ogen vertellen dat ze het maar uit moeten zoeken ,terwijl wij gaan zitten kijken… En dan zeg ik : wij als wereld ( niet alleen vs eu ) moeten wat doen
@dewitt:
Serieus? “Wij”?

Denk je echt dat “wij” dit even kunnen oplossen? Dat bemoeienis van “ons” ook maar iets bijdraagt? Sorry, maar dat is te naïef voor woorden.

Nee, “wij” stonden allemaal te juichen toen het Syrische volk in opstand kwam tegen Assad. Assad was slecht, rebellen waren toffe peren. Democratie! Beschaving! Ontwikkeling! Arabische Lente!

EU en Obama voorop. En nu? Met de kennis van nu hadden “wij” (inclusief de EU en Obama) het stiekem helemaal niet erg gevonden als Assad gewoon nog stevig aan het roer stond. Die hele opstand er nooit was geweest. Ondanks dat Assad gewoon een smeerlap is. Dat is ondertussen de ongemakkelijke, maar KEIHARDE waarheid!

Het is daar één grote clusterfuck met allerlei volken die elkaar allemaal dood willen hebben. Wie zijn er nog “goed” of “slecht”? Die vraag is al onmogelijk om te beantwoorden. En vertel mij nu eens wie “wij” moeten helpen? Bedenk wel; wie nu je beste vriend is, is morgen je grootste vijand. Of ben je Al Qaida alweer vergeten?
De voorkant doet me denken aan de auto in Dumb and Dumber, alleen dan ná de ooramputatie…
@850t5r: helemaal!! Helemaal!!
Hoog Mad Max-gehalte met de nadruk op Mad!
Ik zeg een F16 en …..daaaaaag stoere truck
” Volgens geruchten is de truck gebruikt en heeft het apparaat enorme schade toegebracht, maar we kunnen daar geen bevestiging van vinden helaas”


U bedoelt ‘gelukkig’ ipv ‘helaas’ mag ik hopen?
Welk Audi RS model is dit precies??
Dit is nog es wat anders dan al die splinternieuwe Toyota Landcruisers.
Mag aub alleen AB IS vrij blijven dank u.
Ik kom hier voor mijn plezier en ontspanning oftewel opzouten met alles wat met IS/islam te maken heeft !
@RobUSA: racist?
@ater:
Islam IS geen ras, dus jouw beschuldiging slaat als kut op Dirkie.

Ik word sowieso moe van types die bij elk wissewasje racisme roepen.
@thejerk: Weet je wat ik nou zo jammer vind? Mensen zoals jij en @RobUSA. Jullie linken allemaal de IS aan de Islam, maar eigenlijk zijn de mensen van de IS niet echt moslims (goede moslims). Dat zijn mensen die de Islam proberen zwart te maken. Ik en vele anderen zijn er helemaal klaar mee dat de Islam wordt aangezien als IS en oorlog. Dingen over IS zeggen is geen racisme in mijn ogen, maar dingen over de Islam wel.
@ater: niet om het één of ander maar niet “wij” linken IS aan de Islam, dat doet IS zelf!! Als de hele moslim-wereld dat tuig zou bestrijden dan was er inmiddels niet één meer over… Helaas is er ook behoorlijk veel steun (o.a. financieel vanuit landen in het midden oosten door lieden met dubieuze motieven).

Dat ze geen goede representatie zijn waar de islam werkelijk voor staat, DAT ben ik dan weer wel 100% met je eens.
@ater:
Het linken van IS aan de islam is 100% legitiem.

IS wil namelijk terug naar de tijd van profeet Mohammed. Een totaal andere tijd. Een tijd waar we compleet anders dachten over wat goed en wat fout is. Een tijd waar religie puur en alleen om macht draaide.

Want religie verbindt een heleboel mensen en vervolgens beheerst religie die heleboel verenigde mensen. Niet alleen de islam. Neem bijvoorbeeld de Tien geboden. Joden, christenen en moslims hebben ze. Wat toevallig, niet waar? Die geboden hadden een gigantische impact op een maatschappij. Sterker nog: onze complete hedendaagse denkwijze over wat we goed en slecht vinden vindt zijn oorsprong in die geboden…….

De oorsprong of het doel van religie is dus macht. Religie was een uitstekend middel om een volk te verenigen en te beheersen. Stabiel en rustig als het moet (middel: de tien geboden), strijdbaar als het nodig is (middel: vijanden bestempelen als heidenen, ofwel “dood aan de ongelovigen!”).

Vandaag de dag draaien meeste religies niet meer puur om macht. Meer als een levenswijze: hoe leid ik een goed leven? Tenminste, dat hoop ik dan maar. Echter zijn eeuwenoude teksten en gedachten over “goed en fout” nog steeds de basis. Persoonlijk vind ik dat een compleet fout uitgangspunt, maar dat terzijde.

IS neemt alles 100% letterlijk zoals de profeet het destijds bedacht/opgeschreven had (al dan niet met een eigen interpretatie die hun toevallig goed uitkomt). Zoals ik zei; terug naar een tijd waar religie puur en alleen om macht draaide……… Een overlevingsstrategie misschien wel. Want, om er maar een dooddoener in te gooien, katholieken waren ook geen lieverdjes hoor….. Dat maakt IS ontzettend ouderwetse (en barbaarse) moslims, maar wel degelijk moslims……
@ater: Ik zei al ik kom hier voor mijn lol, dus daarom ga ik ook niet eens in op jou vraag.
@ater:
Weet je wat ik nou zo jammer vind is dat je niet gewoon even nadenkt voordat je reageert.
Ik link namelijk niets, al wat is zeg is dat een religie en een ras twee totaal verschillende dingen zijn.
@RobUSA: Mee eens,dit soort ISlamisfists horen NIet op deze site
Maar bij de IS hebben ze geen MOAB.
Stelletje lozers. Luchtaanvalletje aub?
Zouden ze bij IS misschien stiekem fan zijn van Mad Max?
Is gewoon een dumper zoals ze in de mijn, grond weg en Waterbouw worden gebruikt. Dit lijkt me een Komatsu (605?)

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).