Dit is de meest awesome garage die je deze week gaat zien

Auteur: , 31 Reacties

Een beetje huis in het drukbevolkte Tokyo is veel duurder dan een Ferrari F355 en een Porsche 993 bij elkaar, dus met ruimte moet je slim omgaan. Nu maar hopen dat z'n Ferrari geen hoogtevrees heeft!

Japan, het land waar alles kan. Of je nu een complete collectie zeldzame classics laat wegroesten of de wielen van je Silvia onder een hoek van 45 graden zet, niemand zal je gek aankijken. Hoewel we tenminste de helft van bovenstaande Japanners liever iets zorgvuldiger met hun vervoermiddelen zien omgaan, leidt dat out of the box-denken soms ook tot briljante ideeën.

Kenji Yanagawa is zo’n grote denker. Voor een klant ontwierp deze Japanse architect een woonhuis met een garage die plaats biedt aan drie auto’s. Niet naast elkaar, maar boven elkaar worden de Ferrari F355, Porsche 993 en Honda S2000 keurig opgeborgen als waren het Samla-opbergbakken in een Billy-kast.

Daar waar je de opbergboxen van onze Zweedse potloodjesdistributeur het liefst uit het zicht zet, mogen je 911 en F355 natuurlijk best gezien worden en daar is aan gedacht. De eetkamer is een waar genot voor liefhebbers van il Cavallino Rampante, terwijl je aan de andere kant uitkijkt over Tokyo. Je kunt de auto’s natuurlijk naar gelang van plek wisselen, al moet je er dan wel vrij zeker van zijn dat je de handrem hebt aangetrokken van de auto’s die bovenop de driedubbele garage staan. Het is rood en als het van je parkeergarage valt, dan is het dak van je huis stuk. Rara wat is het?

Voor de mensen met een speciaal stukje van de hersenen dat getraind is in het onthouden van Japanse namen: een kleine twee jaar terug schreven we al eens over een huis dat Yanagawa ontwierp, destijds voor de eigenaar van een zilveren 911. We vermoeden dezelfde 911 en opdrachtgever, die waarschijnlijk meer wilde stallen dan enkel zijn zilveren Porsche. Wie het is blijft een raadsel, maar het is wél een Autoblog-lezer. We opperden destijds een autolift en toeval bestaat natuurlijk niet…

Met dank aan Jaco voor de tip!31 reacties

-edit: gefixt, ik ga even in een hoekje staan-
@Bio88: ja dacht ik ook al. Beunhaas zeg
Toch is het zo dat je stalen ros nog altijd blootgesteld is aan de natuurkrachten of een vogel die het nodig vond even zijn behoefte te doen boven je ‘garage’
@cadrez: Ja, vooral leuk als er weer eens een aardbeving daar is, denk ik.
@donvincenzo:
dan is het net een stapel auto’s op een trilplaat!
@cadrez: plus dat japan geen subtropisch klimaat heeft.
-edit: dank u, is inmiddels gefixt-
De Ferrari bovenaan: zal een mooie fakkel zijn, zo hoog in de wind.
Dat is serieus creatief gedaan. Meer van deze artikelen!
@bouwvakkert: A.u.b! :)

On-topic: Deze man heeft smaak! Alle drie de auto’s zou ik zo graag willen..
Een F355 en een 993, dan heb je het wel begrepen :)
@griffendahl:
Duidelijk geen rapper..
@griffendahl: of de zaken gaan de laatste 15 jaar toch wat minder goed dan daarvoor.
-edit: gefixt!-

Wel een erg toffe garage! Lekker creatief zo! En ook tof dat het 3 hele leuke wagens betreft.
Onze @awesome het hoge noorden verruilt voor het seismisch nog actievere Tokyo.?
@tupperware: haha! 3,0 op de schaal van Richter voor je opmerking! :)

Ik blijf nog wel even in NL, hoewel Tokyo ook zeker op de bucketlist staat. Een paar weken de auto-cultuur gadeslaan en vastleggen lijkt me toch we erg tof!
Net een Ikea bouwpakket zo!
En nu maar wachten op een aardbeving.
Tis dat er een F355 in geparkeerd staat :)))
De boel kan dus zakken, goed bedacht!
Wel zou ik dan nog een dakje toevoegen voor de bovenste, zodat ook de wagen op plankje drie een dak boven zijn hoofd heeft ;)
@mrdjm: als je op de tekening kijkt kunnen ze allemaal droog staan als de ‘garage’ in de laagste stand gezakt is..
@ejs: of ben ik gek?
@ejs: ja. De bovenste staat altijd bloot aan de elementen.
Hmmmm.Ik heb al zoiets.

Maar dan met nog wat kantoren en een hele grote ruimte erbij waar allemaal mensen met auto’s bezig zijn.En er komt heel vaak visite langs.
Wauw! Dat is een waanzinnig goede collectie. Duitse boxer zescilinder achter de achteras met achterwielaandrijving, Italiaanse V8 middenmotor met achterwielaandrijving en een Japanse viercilinder in voorin in lengte geplaatst met achterwielaandrijving. Lekker divers en mooie designs ook. Heb ik wel waardering voor.
Dat wil ik wel! Alleen dan wat minder dure auto’s
Je wilt toch dat je auto’s in een garage binnenstaan? Sta je in de winter nog steeds je voorruit te krabben.
Mooi net dat ik mijn ferrari daar bovenop zet.
@dizono
Auto’s hebben Kobe nummerplaten en een snelle kijk op de site van Kenji Yanagawa laat zien dat dit huis staat in Nishinomiya-shi in Kobe.
Waar je Tokyo vandaan haalt is mij dan ook een compleet raadsel maar voor e.e.a. check effe deze link: http://www.yanagawa-aa.co.jp/original10.html
Niet te hopen dat ie een jalourse buurman met een luchtbuks heeft
Een heel gedoe om aan de bovenste te komen, en ik betwijfel dat het goedkoper is dan een gewone garage, zelfs met hoge grondprijzen.

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).