Dit is de NL prijs van de Rolls-Royce Dawn

Auteur: , 44 Reacties

Voor de miljonair die hunkert naar een dakloos bestaan.

Rolls-Royce Dawn

Effe voor de goede orde, maar aan een vanafprijs heb je in dit segment dus helemaal geen fluit. Optielijsten reiken zo ver als de fantasie van de klant en de bedragen die daarmee gepaard gaan overstijgen met gemak de waarde van de auto van je buurman.

Wie toch nieuwsgierig is naar wat zo’n dakloze Dawn nou precies op moet brengen, wordt vandaag op z’n wenken bediend. Tegelijk met de Nederlandse introductie van de cabrio bij Cito Motors in Eindhoven maakte het merk bekend dat aan de kersverse cabrio een prijskaartje van 425.000 euro komt te hangen, inclusief belastingen. Verder weten we dat er in Nederland al zes Dawns zijn verkocht, al ligt het in de lijn der verwachting dat dit aantal nog wel oploopt nu het ding ook echt te zien is voor het publiek.

RR Dawn

De kap van de Dawn opent tot een snelheid van 50 km/u in 22 seconden en biedt vier volwaardige zitplaatsen. Daarbij oogt het front van de cabrio wat minder pompeus dan dat van bijvoorbeeld de Phantom (rijbeleving) en diens afgeleiden, maar dat is ook geen wonder daar de Dawn gebaseerd is op de wat kleinere Ghost (rij-ervaring).

Overigens is de 6.6 twinturbo V12 fijn gemasseerd tot 563 pk en 780 Nm, wat overeenkomt met de cijfers van de Ghost. De 2.560 kg zware dandymobiel sprint ermee van 0-100 km/u in minder dan 5 tellen en geeft bij een begrensde top van 250 km/u de pijp aan Maarten.
44 reacties

Er is absoluut niets mis mee, maar mocht ik een snelle cabriolet willen van een exclusief merk dan ging ik toch voor de Maserati GranCabrio. Een wit parelmoer exemplaar met rood leder graag.
@dutchdriftking: Hoewel het eigenlijk een ander type cabrio is, is het inderdaad een van de lekkerste cabrio’s ooit gemaakt. Het uiterlijk, dat geluid… Echt een genot. Maar hij begint ook oud te worden. Vooral het interieur is sterk verouderd.
@berlinetta: Het is inderdaad een erg verouderde auto. Maar Maserati komt er mee weg. Net als Aston Martin.
Van binnen is ie mooi.
Ja graag en dan die blauwe van de introductie.
4 ton, maar Dawn heb je ook wat!
Waarom hebben ze die lampen zo verpest😳
@w0uto: dat vind ik juist een van de beste verbeteringen
S65 cabrio + 4C/8C
@henkhupelschoten: Dat vind ik ook de betere deal inderdaad.
@henkhupelschoten: Dichte 8C ook goed?
@americanmuslecarlover: Whatever you want! Zou je voor dat geld ook een Disco Volante by Superleggera kunnen krijgen?
Wat een lullig achterruitje voor die prijs.
@utregcity: Het is dan ook de bedoeling dat je die achteruitrijcamera op de optielijst aankruist.
@potver7: voor dat geld verwacht je toch wel een achteruitcamera?
Voor niks gaat de zon op, behalve bij Rolls Royce… ;)
425.000… Wat een geld. Dat is 130.000 euro meer  dan een Bentley Continental Cabriolet Speed. En een S65 AMG Cabrio zal rond de 340.000 komen, nog steeds flink goedkoper. Ik begrijp dat dit soort auto’s duur zijn vanwege hoge ontwikkelingskosten en lage productieaantallen, maar je kan doorslaan. En dan heb je nog de baby Rolls ook… Want voor 550.000 heb je al een Phantom DHC. En dat is dan een ‘echte’ Rolls, en geen 7-Serie cabrio.
@gtwillem: Als je wilt weten hoeveel hij kost kun je hem niet betalen. Die oude Rolls slogan gaat voor jou helemaal op.
@thomasthomas: Klopt. Ik kan hem ook niet betalen. En als ik geld als water zou hebben zou ik het nog steeds niet doen. Ten opzichte van de concurrenten vind ik hem veel te duur (ik zie de meerwaarde echt niet) en het prijsverschil met de Phantom DHC vind ik dan weer te klein, terwijl de Phantom DHC juist wél meerwaarde biedt.
@gtwillem: Mensen die zulke auto’s kunnen kopen denken niet na over meerwaarde dit of meerwaarde dat, ze DOEN het gewoon. Wat zou zo’n gevoel toch heerlijk zijn he..
@888natan: Dat ben ik niet met je eens. Hoe denk je dat die mensen in de eerste plaats rijk zijn geworden?? Tuurlijk, er zijn zat mensen die kopen wat ze willen kopen en er totaal geen verstand van hebben (voetballers, artiesten, acteurs) Maar iemand die een beetje logisch nadenkt (en dat doet iemand die veel geld verdiend over het algemeen) ziet een prijsverschil wat niet te verklaren is. Veel te groot met de concurrentie, en te klein met de grote broer.
@gtwillem: rijke mensen die hun geld hieraan uitgeven, kijken minder op een centje dan rijken die hun geld daadwerkelijk willen investeren. Hobby’s kosten geld en dat moet kunnen. Rendement haal je uit andere zaken.
@beefcake: Nee, dat is niet waar. Maar voor een heel klein gedeelte geldt dat. Kijk maar naar de verkoopcijfers. De gehele Quote 500 is met gemak in staat om er eentje te kopen, sterker nog, de duizenden die daarachter komen kunnen hem ook lachend betalen. Toch zijn er maar een paar die het doen… Wat verkoopt Rolls per jaar? Stuk of 50 stuks per jaar?
@gtwillem: daarom zeg ik: rijke mensen die hun geld hieraan uitgeven. Andere rijke mensen, zoals jij noemt, besteden hun geld liever anders.
@gtwillem: niet iedereen die rijk is houdt van auto’s…
@gtwillem: Tuurlijk, maar mensen die wel wat geld te besteden hebben gaan denk ik niet voor zo’n opvallende auto. Ik denk niet dat ze in dit segment zoeken ivm ‘gekke blikken’ die ze dan van vele nederlanders (misschien wel van de ‘elite’?) zullen zien (doe maar normaal dan je doe je al gek genoeg). Je hebt natuurlijk een punt, maar een bepaald soort mensen (je houdt ervan of niet) denk aan voetballers inderdaad die kopen zulke auto’s zonder echt naar waar voor hun geld te kijken.

En ja, die hebben toch een andere kijk op auto’s dan jij of ik.

Ik zag toevallig vandaag een parelmoe; X6 rijden met afschuwelijke chrome velgen; ik dacht gelijk ‘dat zal wel een voetballer zijn’. En in die prijsklasse heb je natuurlijk ook veel meer auto voor je geld dan zo’n gedrocht!
@888natan: Oh? Hoe denk je dat die mensen rijk zijn geworden? Door het geld dat ze verdienden/erfden uit te geven alsof het niks was?

Rijk wordt/blijft men door het geld dat men niet uitgeeft (lees: bespaart). Met andere woorden iemand met zoveel geld zal juist kijken naar wat de directe concurrenten kosten…en gaat dan voor de optie die het meeste waar voor het geld brengt…
@e1000bmw523i: dat zeg ik toch?
@gtwillem: De meerwaarde is dat ‘ie duurder is.
@gtwillem: Hij heeft wel een punt !
@thomasthomas: Het zal de kopers van dergelijke auto’s inderdaad hun rijke reet roesten hoeveel die kost, maar de opmerking van @gtwillem klopt wel. Het verschil van 130k laat zich moeilijk verklaren.
@thomasthomas: Haha die is goed ja…
@gtwillem: En toch hè, toch is deze Dawn eerder een concurrent van de Azure dan de Phantom Drophead ;)
Jullie verwennen ons wel hoor met fantastisch leuk nieuws!
Met deze auto laat je heel goed zien dat je euro’s zat hebt, maar ik vind hem niet mooier dan een Bentley Continental GTC.
echt een palm-invest bak ..
look at me i am a charlatan ..
Liever een Azure al raakt ie ondertussen al redelijk op leeftijd. Win-win situatie, veel mooier en veel goedkoper :)
Er reed er van de week zo één hier in Laren, met het dak open.
Kan niet.
@mauritsh: Jij ontkent nog steeds het bestaan van Laren?
Ik zou t er niet voor over hebben. Ik kies liever voor een nog stijlvollere Rolls cabrio uit het verleden.
Dit is toch echt tien keer beter dan zo’n S cabrio, veel meer klasse ondanks dat deze RR duurder is zou ik geen moment twijfelen om dat extra geld uit te geven.
@gecko75: Vroeger had een Rolls wel klasse tegenwoordig is het meer een auto voor patsers,
Ook in Nederland hebben we miljardairs.Voor die mensen is geld niks,kijken ze niet na.Er komt toch meer binnen alsdat ze uitgeven.De 1 heeft wat met auto’s.Die valt op.De ander rijdt een X5 maar dan met V8 of een C klasse.Die valt dus niet op.Portieren sluiten bij beide merken na 1 minuut zodat ze zich veiliger voelen.

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).