Eindelijk! Een écht lekkere Ferrari 488 GTB [video]

Auteur: , 24 Reacties

Laat dat maar aan de boys van EDO Competition over.

Ferrari’s meest recente supersporter met V8 oogt ten opzichte van de 458 Italia en Speciale wat vriendelijker. Niet dat ’t plotsklaps een allemansvriend is, maar hij lijkt dichter tegen de California T (rijtest) aan te schurken dan tegen de eerdergenoemde 458. De verschillen onder de kap zijn echter evident, met de komst van de geblazen V8.

Om ook het uiterlijk net dat beetje extra punch te geven kleedde EDO een 488 aan in het zwart, met dito velgen en contrasterende rode remklauwen. Voor zover bekend heeft de ‘tuner’ niks onder de kap van de Ferrari uitgespookt, reken dus op 670 pk en 760 Nm aan koppel. Dat laatste alleen in de hogere versnellingen, vanwege de extra bonus top end-beleving. Wie extra pony’s wil klopt even bij xXx aan.

Foto’s via Mick Kok24 reacties

Eindelijk…
Wat een K video is dit…. Stationair cappuccino geluid. Foto’s zijn beter
-edit: dank u, is inmiddels gefixt-
Enorm snelle en dikke bak, maar toch zou ik gaan voor de 458 Speciale. Puur voor de beleving en het geluid.
Wow!
Vind de 488 sowieso mooier dan een 458
@Thijsj: Ik ook, ben positief verrast door de 488 wat het uiterlijk betreft. Een 488 met de motor van de 458 Speciale zou perfect zijn.
Het is opzich best smaakvol gedaan, maar mijn uitvoering is het niet. Doe maar gewoon een mooie rode.
@dutchdriftking: doe er maar helemaal geen! Liever iets wat niemand verwacht dat het snel gaat. Golfje mk1 met een leuk blok staat al jaren op mijn lijstje
@nicoalex: Ik snap het wolf in schaapskleding idee, en vind dat zelf ook heel gaaf, ik pest ook nog wel eens wat bmw`tjes met m`n golfje dat blijft heerlijk. Maar het is absoluut niet vergelijkbaar met een Ferrari. De charmes van zo`n Italiaan, daar komt niets boven. Nou ja een andere Italiaan natuurlijk wel, maar dat even ter zijde.
@dutchdriftking: ik heb persoonlijk helemaal niks met het merk Ferrari. Al die supercars zijn er leuk uit zijn snel maar worden 9 van de 10 keer toch alleen maar gebruikt om te flaneren in Monaco keer gas te geven en dat was het dan. Snap het nut er niet van. En nee ben geen oude verrimpelde zak van 60 maar iemand onder de 30 al duurd dat ook niet lang meer:)
Gaaaaaaaap
Niet mijn ding, maar het is eigenlijk nog allemaal best netjes gedaan.
Ik vind het niet zo chique. Maar iedereen zijn smaak.
Dank voor de vermelding! 👊🏻
@mickkok: Np! Bas wees me erop :)
Laat die deze kant maar oprijden :) Ik vind ‘m strak!
Een enorme verbetering!
Mooi alleen mogen de rode details van mij in het geel!
Weinig spannends aan geluid te horen zo stationair. Alleen rijdend klinkt ie vast beter
Dan klinkt een Maserati toch veel beter.Heel veel beter.
Zo hoort het
Nee, dat koppel komt alleen vrij in de hogere versnellingen omdat de bak dit anders niet aankan.
Technisch dingetje: een versnellingsbak is eigenlijk een vertragingsbak. In de lage versnellingen krijg je door de vertraging nog meer koppel op de uitgaande as.

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).