Dit is de roodste BMW 6-serie van Autotrack

Auteur: , 41 Reacties

Mooi rood is niet lelijk?

Voor de okkazie van de dag wijken we wederom uit naar een merk met veel fans: BMW. Hoewel, dat zeggen we nu wel, maar die Jungs uit München stoten met hun ‘gewaagde’ designs tegenwoordig ook veel mensen af. Gelukkig kan je nog teruggrijpen op de juweeltjes uit het verleden. Zodoende gingen we met goede moed op zoek naar zo’n schitterende, rode F13 coupé. Liefst eentje zonder sportpakket en met decente velgen, want dat is wel zo tijdloos. Helaas vonden we een dergelijk exemplaar niet op Autotrack. Vandaar dat we nu iets schrijven over deze 6-serie GT.

De auto is net een half jaartje oud en uitgevoerd in de kleur Royal Burgundy Rood. Aan de binnenzijde vind je chique gebroken wit leder terug (Exklusivleder Nappa Elfenbeinweiss) en warme houten designstrips. Deze 6-serie GT is de opvolger van de 5-serie GT (rijtest) en heeft in die zin minder te maken met de laatste generatie 6-serie (die baseerde op de F10/F11 5-serie) dan met de huidige 5-serie (de G30/31). De 5-serie GT kreeg in het begin van zijn leven nogal wat kritiek op zijn looks, wat BMW teilweise al verbeterde met het faceliftmodel. De 6-serie GT heeft een nog wat scherpere daklijn, maar de afmetingen en proporties van de auto laten niet verhullen dat het hier gaat om een soort luxe MPV.

Voor de meesten van onze lezers zal dat laatste reden zijn om de auto op voorhand af te schrijven. Maar is dat eigenlijk wel terecht? Als je door de looks heenkijkt, krijg je namelijk wel een dijk van een auto voor je 87.995 Euro. Omdat de 6-serie GT toch wat hoger in de markt wordt gezet dan de 5-serie, doen de meeste kopers niet zo moeilijk over vinkjes zetten op de optielijst. Plus, het is sowieso wel lekker om in net even een andere auto te rijden dan al die managers en vertegenwoordigers met hun grijze 520d’s.

Wel even schrikken: onder de kap ligt géén zes-in-lijn. BMW vindt een geblazen vierpitter voldoende voor de ‘6’ en noemt het model 630i. Zo soepel als Haile Gebrselassie na een dagje badderen in een tobbe met Aleve loopt deze motor niet, maar dat is nou eenmaal het huidige tijdsbeeld. Zie je jezelf wel rollen in deze Bimmert, of zou je dan toch te bang zijn dat anderen jou zien rollen in deze Bimmert?41 reacties

Nette auto zo!
Blijft een beauty!
Ik juist het tegen over gestelde,, qua model dan. De kleur (op die vreselijke grijze strip na op de achterkant) en het interieur zien er wel echt goed uit!
Wat een hok…
@bitd: Mooi rood is niet lelijk, een BMW 6 GT wel.
Deze auto is jammer. De 5 GT op basis van de F10 was namelijk een enorm lelijk ding, wat jammer was vanwege de basis waar die op stond (F10 is één van de mooiste 5 Series ooit). De G30 is in mijn inziens lelijker geworden, maar de 6 GT is en profil een stuk mooier. Jammer dus dat de styling cues die de G30 minder mooi maken, zijn gebruikt op de 6 GT.

Conclusie: deze auto is al een stuk minder poepende hond dan de 5 GT, maar jammer dat het nieuwe BMW-design de verkeerde kant op gaat. In details was de 5 GT namelijk wél een stuk mooier.
@720s: De 5GT stond gek genoeg op het platform van een 7-serie. Dat lijkt bij deze gezien de maatvoering ook zo te zijn. Dus je rijdt een 7-serie met meer ruimte voor bagage voor minder geld, goeie deal dus ;-)
@emacee: Deze staat op het verlenge 5-serie platform uit China als het goed is, dus toch een ander platform helaas.
@teerdz: nee, dat is het geval met de 3GT, die staat op het verlengde platform van de 3 serie.
@emacee: BMW heeft het zelfde “platform” voor de 3,5 en 7 serie. Wielbasis en spoorbreede zijn variabel. Deze zes is dus het zo goed een variant van de 7 serie als dat het een heel grote 3 serie is.
@mashell: Oh dat is dan sinds deze generatie zo. De 5GT was ook alleen leverbaar met de dezelfde motorisering als de 7 van destijds. En nu hetzelfde platform? Heeft de huidige 3-serie ook luchtvering dan?
Rood? Diarree rood?
En wie heeft die Sjonnie ‘Luxury Line’ dorpels verzonnen.
@harrie: bijna net zo lelijk als die “sport” badge die ze op de zijkant plakken
@bilscobar: maar nog altijd minder lelijk dan het stuk aangeplakt plastic op een 1 serie M-sport achterbumper wat voor een diffuser moet doorgaan.
@harrie: die zelfde dorpellijsten heb je ook al jaar en dag in andere modellen. Bij Mercedes en Audi is het al niet anders. Je kan ze ook personaliseer hoor. Wat rij jij?
@dikkereinier: lettertype heeft hij het over.
Mooi rood is niet lelijk, maar deze kleur wel. En een bultrug BMW al helemaal niet.
Schande dat ze hier het label 6 serie op durven plakken.
Ik moet zeggen, dit is echt een gruwelijk fijne auto.. Heb een paar maanden rond gereden in precies dit exemplaar en ook als 630 mis je de 640 voor geen cent. De kleur is in ieder geval het gaafste aan de hele auto, want in elke andere lichtinval is de kleur weer anders.. Het is echt heel erg zonde dat er niet meer 6 GT’s in launch-spec worden besteld, want het is echt een hele chique verschijning, zeker als deze wielen niet in hoogglans zijn uitgevoerd.
@teerdz: Ik vind het verschil tussen beide blokken toch wel aanzienlijk.
@atrak: Het is ook zeker een aanzienlijk verschil, maar wat betreft deze auto heb je het niet nodig om de dikkere motor te hebben. Met de viercilinder is hij bijna net zo soepel, als het nou een sportievere BMW was geweest, was het natuurlijk een andere zaak weer.
Jammer van de tekst op de instaplijsten. Verder vind ik het een erg fraaie kleurcombinatie
De dag dat ik deze grootte auto nodig heb zal ik aan deze denken, alvast veel liever dit dan een SUF
Mooi rood is inderdaad niet lelijk, maar dit is geen gezicht.
Aw lookie here. It’s a red shitting dog.
Goede kleur, komt er niet zo goed uit op de foto’s maar in het echt is deze kleur erg mooi vind ik. De BMW zelf helaas niet.
Mooi rood kan mooi zijn, dit is haast eerder bruin dan rood. Vieze kleur en dan een wit interieur… Nee ik sla ff over mocht ik überhaupt zo’n hok overwegen.
Weinig smaakvol vind ik..
@ghost: geen smaak is ook smaak😉
het is ook wel heel opvallend dat jullie worden gesponsord door autotrack he… de meest nutteloze zoekopdrachten zoals deze op de homepage zetten.
@markie123: gesponsord??! Dit is toch een clubje vrijwilligers die op eigen kosten een gratis nieuwssite in de lucht houdt?
Wat een contrast… een mooie smaakvolle buitenkleur en dan zo’n koud steriel interieur.
Heerlijke wagen. Nice!
Maar wat vindt Lincoln van deze auto?.. Iets voor mensen die hun school hebben afgemaakt?..

Dat is wat telt ..

Stelletje aanhangers van Stichting Aap ..
@nicolasr: is dit uw inhoudelijke reactie op dit artikel ??

Welkom bij mijn fanclub ..

Aldus lin .. coln
Goede keuze. De looks is inderdaad smaakgevoelig en dat ervaar ik als een zege. Dubieuze types die deze automobiel als “hok” kwalificeren, zul je er dan ook nooit in aantreffen. De positieve kwaliteiten van deze auto staat buiten kijf. Veel ruimte en comfort,hogere instap gecombineerd met een prettig rijgedrag en een hoogwaardig interieur. Uiteraard is dit geen auto om het circuit mee op te gaan, het is een relaxte cruiser voor mensen die zich durven te onderscheiden.
Is dit rood? Dan was mijn ontlasting daarnet ook rood denk ik…
Dat is eigenlijk een beetje de Granny Tourer van de 6-reeks.
@cossiekiller: klopt, voor mensen die liever naar Spanje reizen dan in een M3 daarheen te stuiteren.
Wel jammer dat er zo groot op de instap lijsten “Luxury Line” ingegraveerd is. Staat behoorlijk knullig. Alsof je, wanneer je 100K op een auto stukslaat, eraan herinnerd moet worden dat het een luxe versie betreft.
Vind ‘t geen mooie auto. Maar als gebruiksvoorwerp om lange afstanden in alle comfort mee af te leggen, heeft-ie waarschijnlijk weinig concurrentie.
Op AutoScout24 staan er zelfs twee rode exemplaren te koop

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).