Dit is je kans om de Mustang uit F&F: Tokyo Drift te kopen

Auteur: , 19 Reacties

Zet maar op de oprit.

Mustang

Eén van de sterren van Fast & Furious: Tokyo Drift is de 1967 Ford Mustang Fastback. Onder de kap niet een dikke V8, maar een 2.6 liter RB26DETT. Een Nissan Silvia S15 fungeerde als donorauto. Nissan leverde de RB26DETT oorspronkelijk in de Skyline GT-R.

Zoals met elke Fast & Furious film, werden er meerdere kopieën gemaakt. Universal Studio’s kocht destijds zes Mustangs en bouwde deze om. Eén van de zes exemplaren zal binnenkort geveild worden en kan dus van jou zijn. De auto is sinds 2011 in handen van de huidige eigenaar.

Op de foto’s is de groene kleur goed te zien. In de film lijkt de auto, door de filters die gebruikt zijn, zwart met witte strepen. Ook in de uiteindelijke racescène, die in het donker werd opgenomen, leek de Mustang zwart te zijn. Niets is minder waar. Universal Studio’s koos voor de kleur Highland Green. Een donkergroene tint die bijna zwart lijkt. Alleen onder een felle zon is te zien dat de auto eigenlijk groen is. De Mustang zal tijdens de Spring Carlisle Auction (19-21 april) worden geveild.

Mustang
Mustang19 reacties

Waarom je de nieuwe Astra nu wilt configureren bekijk het hier!.
Een beetje een fatsoenlijke ophanging er onder bouwen en je hebt het beste van twee werelden.
@robert110: fast én furious?
@esprit84: zag hem weer voorbij komen op TV…. Sometimes it ain’t just about being fast…..
Mooi
Is dit trouwens wel een van de film auto’s met de 2.6? Ik kan mij herinneren dat er ook een paar gebouwd zijn zonder Nissan motor.
Mustang: YEAH
Groen: HELL YEAH
Velgen: OMG… nee dank je
@imarinos: Een maatje kleiner en geen chroom en ik had het nog best mooie velgen gevonden, maar nu is het idd niks.
@imarinos: Doe je er toch andere velgen onder? Een huis koop je toch ook niet (vaak) met de meubels er nog in van de vorige bewoners…
Bryan Tyler ft Slash – Mustang Nismo.. heerlijk!

https://youtu.be/oZc_EUlDk1k
In de film was hij toch ook duidelijk groen? IMO
Van een oud vrouwtje geweest, sliep binnen en altijd netjes mee gereden…..
Is dit er daadwerkelijk een met de 2.6? Ik weet dat de ‘stunt auto’s’ die in de rijdende scènes gebruikt werden gewoon voorzien waren van de V8.
@dutchiehd: het ging juist om de motor! Verdiep je maar eens in de R32, R33 of R34 Skyline GTR. Vind het veel erger dat ze er een S15 project met dit blok voor gesloopt hebben. Dat is echt een droom combo!!
@kennone: ik ben bekend met de Skylines, de R32 GTR is een van mijn favoriete.

Maar jouw reactie gaat mijn reactie totaal voorbij, waar ik op doel is afgebeelde auto hierboven (de Mustang dus), daadwerkelijk de RB26 onder de kap heeft, aangezien de rijdende stunt auto’s die gebruikt zijn in de film allemaal een V8 hebben (check de BTS)
Met 26 versnellingen?
@rufctr01: DSG noemen ze dat tegemwoordig
Mensen die een Mustang willen hebben er geen interesse in door de motor. Mensen die fan zijn van Jappen hebben geen interesse door de body. Hadden ze de auto niet gebruikt in die kinder film dan was het een creatie die je aan de straatstenen niet kwijt geraakt
Heel bruut! Maar om nou een S15 met een RB26 te slopen dat doet toch wel pijn! Is toch wel een droom auto en helemaal als ze deze motor er in lepelen!!
@kennone: misschien rijdt er nu wel ergens een S15 met een Ford V8 rond 😊

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).