Dit kost een rondje Nürburgring in 2014

Auteur: , 33 Reacties

Vandaag maakte het management van de fameuze Nordschleife de prijzen voor 2014 bekend, en natuurlijk wordt het volgend jaar weer wat duurder om je 20,832 km aan Touristenfahrt af te leggen.

Rondje Ring

Een enkele ronde kost je per 1 januari 2014 € 27,-. Momenteel is dat nog 26 euro. Wil je vier rondjes doen, dan ben je precies 100 euro kwijt (nu nog 97 euro). Negen ronden gaan voor 209 euro (nu 202) over de toonbank, en 25 laps kosten je 518 euro (nu 499).

Wil je er nog veel meer doen, dan is het raadzaam voor een jaarkaart te gaan, deze doet in 2014 € 1.650,-, een flinke plus op de huidige € 1.475,-.

Maar er is ook wat nieuws: vanaf volgend jaar krijg je ook de mogelijkheid om met je ticket in plaats van de Nordschleife 15 minuten op het Grand Prix-circuit te rijden. Best slim eigenlijk, hiermee wordt de drukke Nordschleife wat ontlast, en bovendien wat gratis rubber neergelegd op het circuit, voor als de F1 weer eens langskomt.

Als je voor 31 december boekt, betaal je overigens nog je prijs van 2013. Alle informatie hier.

Foto: autojunk.nl33 reacties

Zolang deze autohemel maar gered wordt vind ik het goed.
@bofkont: autohemel/crashhemel, ’t is maar net hoe je het wil noemen! (:
@baap: Ben ik niet met je eens, vind je het te duur ga je gewoon niet.
Dit is een legendarisch circuit wat gewoon behouden moet blijven voor de liefhebbers.
Gelukkig maken ook veel autofabrikanten voor testwerkzaamheden veel gebruik van de ring.
Gewoon al een dag kijken zonder zelf de baan op te gaan is al een waar genot voor een autoliefhebber!! zoveel gave/bijzondere wagens zie je daar!
@bofkont:
Nu moet ik wel zeggen dat de prijzen de laatste jaren omhoog geschoten zijn.
In 2007 betaalde ik nog 550 euro voor een jaarkaart, dat is straks dus bijna het 3 voudige.
Maar zolang de belangstelling nog steeds toeneemt kan ik ze geen ongelijk geven. Misschien kunnen ze ook entree heffen voor alle ramptoeristen, spotters en liefhebbers.
Die worden immers gratis vermaakt door de mensen die dik betalen om daar te mogen rijden. Stel, die betalen 5 euro per dag, dan hoeven de prijzen voor het rijden waarschijnlijk niet eens omhoog.
@tupperware: Ja de prijs is explosief gestegen ik weet het, maar ach ja vraag en aanbod hey ;)
Vind ik wel een goed idee gewoon entree heffen voor de kijkers, ik heb er best 10 euro voor over om alleen al te mogen kijken.

Een ritje met de ringtaxi staat nog op mijn wensenlijstje :)
@baap: Oeps lees net je reply goed, je zegt crash, damn mijn excuses.
Ja ook menig auto is daar kapot gereden helaas.
@bofkont: Haha, geen probleem. Ik dacht even; ontkent hij nu dat er geen crashes gebeuren! (;
Allemaal goed voor mij, zoveel stijgt het nu ook weer niet (toch niet voor mij, ik koop geen jaarkaart).
Nu kan je nog online bestellen voor volgend jaar aan de prijzen van dit jaar maar met de verzendingskosten brengt het niet op.
Ik koop zowiezo altijd jaarkaart :)
@dahlback: plus wat s’en ergens on sowieso, als je het dan toch fout wil doen zeg dan: ziezo!
@matje140: ja moet je het zelf ook wel goed fout zeggen, ik bedoelde natuurlijk: zoiezo! Stomme autocorrect
@matje140: Snel gemaakt zeker, zo’n foutje…
@matje140:

zoiezo?!
@jack_abarth: ja, ik zei: “als je het dan toch fout doet doe het dan goed fout en zeg zoiezo ipv zowiezo.” Zoals de persoon boven mijn eerste reactie zei. En voor je het vraagt, ja ik weet dat het sowieso is…
Ik moet nog even doorsparen
Is best wel wat geld eigenelijk voor iets waar zij niet veel aan moeten betalen, maar ja: we doen alles voor de groene hel te redden!!!
@s.cars2810: Hoe bedoel je? Naar wie refereer je als je zegt ‘zij’? De directie van Nordschleife hoeft weinig te betalen? Wat denk je van belastingen, onderhoud aan het wegdek, algemene reperatie… om maar wat te noemen.
@s.cars2810: 12 minuutjes karten kost toch ookal meestal 16 eu natuurlijk moet dan een kart ook betaald worden ect maar valt wel mee
Oi. das andere koek dan de 14 (!) euro die ik voor m’n eerste rondjes moest aftikken.

Maar goed: De kosten voor een ticket voor een paar rondjes zijn toch altijd nog ondergeschikt aan de totale kosten van een weekendje ringen. Alleen al aan peut voor de heen-terugreis ben ik meer kwijt dan aan tickets voor een rondje of 4.
Nou nou poeh poeh dat is wel een flinke verhoging!!! Dan maar een hamburger minder bij de McDonalds of pilsje minder in de kroeg…
2 potjes karten van 12min. is ook 27 euri. Nou, dan vind ik bijna 21km lang rondsnuffelen op de groene hel toch spannender :-)
Mijn vader heeft altijd een jaarkaart en huurt verschillende auto’s daar, of gaat met de carrera uit 1976 lekker blazen. Niet heel snel, maar dat geluid is heerlijk. Nog luchtgekoeld;)
Afgelopen keer dat ik mee ging werden we ingehaald door een porsche GT, mooiste geluid ooit. Echt geweldig.
Kan je met een Nederlandse auto gewoon direct de ring op? Hij heeft een speciale keurig of zo nodig? Ik dacht dat ik dat ergens gelezen had, dat je auto eerst een soort Duits APK nodig had voordat je op de ring mocht, weet het niet meer zeker.
@NiNja: dat lijkt me sterk. De ‘Ring is gewoon een soort tolweg waar je toevallig ontzettend hard overheen mag denderen. Je hoeft daar geen speciale keuring voor te hebben, je hoeft immers ook geen speciale keuring te hebben voor de Autobahn of gewone snelweg.
@NiNja:
Als je auto een kenteken heeft, en je hebt geen lijpe zooi om je voertuig hangen dan is het een kwestie van kaartje kopen en genieten :)
@patrickae86: Oke nice, dan was ik verkeerd geïnformeerd ^^ Moet de ring een keertje zeker bezoeken, lijkt me geweldig.
Ik was er vorige week en ik kon zweren dat die €1475 voor een DAG was, niet een jaar?! Toch?
@TimoBac: Als je de vangrail kust en je auto weggesleept moet worden misschien.
@TimoBac: volgens mij kan je voor 1700 de baan afhuren, ik weet niet of dat voor een uur of een dag is
@nsmeijer:
Dat zal wel voor een uur zijn, een kartbaan als de Landsard huur je een dag af voor dat bedrag.
@mierenneuker
Als je hem in de rail hangt zit je snel aan zulke bedragen ja.
150 euro per strekkende meter gerooide vangrail + de gederfde inkomsten voor de tijd dat de baan afgesloten was voor het onderzoek naar de oorzaak van het ongeval, lopen aardig in de papieren.
@TimoBac: die prijs is echt voor een jaar.
na enkele jaren zal het altijd zo opgeslagen zijn in prijs dat het een omgekeerd effect gaat krijgen.
de stijging valt me alleszins mee dit keer, zeker als je de Schleife onder de 10 minuten rijdt heb je er al gauw 5 minuten voordeel van als je de GP gaat rijden ;)
http://www.nuerburgring.de/angebote/motor-action/touristenfahrten-nordschleife/oeffnungszeiten-nordschleife.html voor de resterende openingstijden van dit jaar.
1700 voor een uur/dag? ik heb gehoord, dat de organisatie van een trackday 25mille neertelt van 8-16.30

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).