Arabische vrouw rijdt auto, krijgt daarom 150 zweepslagen

Auteur: , 58 Reacties

Plus 9 maanden cel. Hoe haal je het ook in je hoofd??

Arabische vrouw rijdt auto en krijgt daarom 150 zweepslagen

In Saoedi-Arabië is het voor een vrouw niet vanzelfsprekend om achter het stuur van een auto te kruipen. In tegendeel, hier staan zelfs forse straffen op.

Veel vrouwen zijn het niet eens met deze regelgeving, maar durven hun onvrede hierover niet te uiten, laat staan de regel te overtreden. Een enkele keer komen een handjevol dappere vrouwen in protest en gaan dan met zijn allen de weg op.

Hoewel dat laatste een open doel geeft om eens lekker wat ‘vrouwen-achter-het-stuur grappen’ te maken, blijft dit toch een trieste situatie. Het resulteerde recent wederom in een veroordeling, dit maal tot 150 zweepslagen en 9 maanden cel. Dat melden verschillende Saoedische media.

Laten we hopen dat deze middeleeuwse praktijken nogmaals verleden tijd worden en dat hier snel een einde aan mag komen.58 reacties

140 zweepslagen dan zou ik zeggen ok
maar 150 dat is toch wel wat overdreven ;)
@bmwpowerm5: en 9 maanden keukenarrest was ook voldoende geweest
@fejjie: waarschijnlijk heeft ze al der hele leven in de keuken gestaan, en kroop ze daarom achter het stuur.
Natuur kan dit volgens onze principes niet. Toch vindt ik dit gewoon een gevalletje cultuurverschil. Ofwel het is niet goed maar als zij dat zo willen, het is maar zo.
@robert110: Denk je dat de vrouwen daar dit willen?
@imba: Zeg ik dat dan?
@robert110: Ja, je zegt “het is een gevalletje cultuurverschil” en “dat is maar zo”. Met die mentaliteit was WO2 heel anders afgelopen hoor, bah !
@dawwg: Daar spelen de Arabieren een grote rol ze ruilden olie voor Amerikaanse veiligheid ze zijn nu tot de tanden bewapend met modern wapentuig.

Overigens mag je de Russen bedanken dat ze Hitler de genadeklap hebben toegebracht het heeft ze 20 miljoen doden gekost.

Hitler liet zijn oog vallen op Russische olie gelukkig zijn Russen geen watjes.
@robert110: En volgens de heersende cultuur in de katholieke kerk is het de bedoeling dat kleine jongetjes verkracht worden, dat maakt het nog niet juist..

Belachelijk dit soort regels, dat hier nog niets aan gedaan word is eigenlijk absurd
@darkpluisje: Dat is ook niet juist. Ik heb ook nooit gezegt dat het juist is. Ik zeg alleen dat het een cultuur verschil is.

Andere situatie zelfde principe:
Een vegetariër vindt het niet juist dat wij vlees eten. Wij vinden dat wel juist of vinden het gewoon. Wie heeft er gelijk? Inderdaad, iedereen heeft gelijk om zijn eigen reden, welke kant je op gaat is een vrije keuzen. Hoe je de kant kiest is ook helemaal vrij.
@robert110: die vrijheid waar jij het over hebt, is juist wat deze vrouwen niet hebben…
@johnnymellow: Ze hebben het wel maar realiseren het mischien niet. Niemand kan ze verbieden het land uit te gaan. Het wordt ze mischien moeilijk gemaakt maar het is niet onmogelijk.
@robert110: Lulkoek, ze mogen helemaal niet zonder hun man het land uit, kunnen geen grote sommen geld zelfstandig opnemen, het zou hun familie en kinderen schande en zelfs fysieke pijn kunnen opleveren. Verdiep je eens in de materie zou ik zeggen ipv dergelijke kortzichtige onzin uit te kramen !
@dawwg: Jawel de elite mag alles alleen de onderdrukten niet ga jij je maar verdiepen in die onderdrukkers.
@robert110: Jij vergelijkt appelen met peren. Een vegetariër is misschien wel een vreemd persoon, maar hij doet niemand kwaad en ontneemt de anderen niet de keuze om wel vlees te eten. Door vrouwen zwepenslagen te geven doe je hen wel kwaad en ontneem je hen de keuze om te doen wat ze willen. Je vindt keuze belangrijk, nou, zij hebben geen keuzemogelijkheid
@robert110: Jij hebt wel een heel verknipt wereldbeeld, Putin is je grote vriend en nu blijk je ook al voorstander van vrouwen slaan…?? :S Dit is gewoon in strijd met de rechten van de mens
@drime: Ik ben helemaal geen voorstander van het slaan van vrouwen (ook niet tegen trouwens het is een neutraal dingetje). Het is in strijd met onze mensenrechten, het zit daar gewoon anders inelkaar. Waar haal jij trouwens vandaan dat Putin mijn grote vriend zou zijn, ik moet niets van die vent hebben.
@robert110: Je zegt net dat je het slaan van vrouwen een cultuur dingetje vind. Ofwel vrouwen met zwepen slaan omdat ze autorijden is net zo onschuldig als het Nederlandse koekhappen.
@drime: In die cultuur is dat waarschijnlijk zo ja. Maar dat zal je toch echt daar moeten vragen, ik weet niet hoe ze daar (en niet alleen de vrouwen) er nou precies over denken. Ik heb alleen een beeld van deze regels vanuit de westerse media en kan dus niet zeggen wat men er daar nou van vindt.
@robert110: Ik ben het eens met robert110. @corvettez06 @str8six @dawwg en alle andere.

Natuurlijk is vrouw onderdrukking, kind huwelijken, geitenneuken en al die andere idiote dingen te bizar voor woorden. Maar de reden dat Nederland, Nederland is dat we met ze alle hebben afgesproken niet mee te doen aan die praktijken (waarschijnlijk is nederland daarom zo klein). Het is een nobel streven maar je bent echt wereldvreemd als je denkt dat de meeste mensen zoals wij Nederlanders denken. voorbeeld; Er zijn meer mensen die liggend schijten dan zitten. Om problemen te voorkomen moeten we ons niet met andere landen en hun regels bemoeien maar enkel respecteren. Hoe ziek deze ook zijn.
@Laue: Google eens op dierenseks en NEDERLAND .


NO 1# in de wereld
In europa ook vrouwen verbieden te rijden, zijn wel gelijk van meeste files af :p
Ik heb wel respect voor de vrouwen die ondanks de dreiging dit soort straffen de moed hebben om toch te gaan autorijden en daarmee vechten voor hun idealen.
Nog ff en dan hier ook.
Een paradijs voor de sm meester
Gadverdamme hoe kan dat toch daar? Dat achterlijke praktijken van dat soort plekken zal ik toch nooit kunnen begrijpen. Dat kunnen ze niet eens onderbouwen met hun islam waar ze zogenaamd dit soort mishandeling vanuit verzinnen, het zijn gewoon allemaal beesten.
@sjonnieturk: Bedenk dat dit geen mishandeling meer is. 150 zweepslagen op hun manier overleef je niet – tenzij ze het in porties van 30 stuks met een weekje time-out doen; daar zie ik ze ook nog wel voor aan.
Tja, religie (sharia-wet) helaas brengt het zelden iets goeds..
Dat land had al lang internationaal totaal geboycot moeten worden onder aanvoering van de VS en de EU, maar krankzinnig genoeg hoor je nooit wat van Obama, Barroso, Kerry, Timmermans en van Rompuy over de volslagen krankzinnige middeleeuwse praktijken aldaar, terwijl de heren toch altijd hoogst verontwaardigd zijn tegenover alles en iedereen. Het ultieme meten met twee maten als je het mij vraagt.
@persian1: 1 woord: olie
@draadloos: En Israël dan ? die lapt ook alle regels aan haar laars.
@sandniggah: wtf heeft Israël met het mishandelen van vrouwen te maken?
@str8six: google orth. vrouwen en mensenrechten in het algemeen .
Ach… ze lezen daar ook van rechts naar links dus de porno is ook andersom dan hier. Dus de dames gaan eerst rijden en worden dan pas opgewonden door plagende zweep tikjes…
Zoals pimmetje wel een zei: achterlijke cultuur.
@gearhead: Heeft niets met cultuur te maken of godsdienst maar alles met onderdrukking van een wrede monarchie (wat overigens in de islam niet eens is toegestaan macht door erving)

En met Pimmetje is het slecht afgelopen want op tenen staan levert niets op.
Voor verkeersovertredingen heb je boetes, dit is gewoon machtsmisbruik. Wij mogen er als Heidense varkens niks over zeggen want dan discrimineren we. Nee, we generaliseren. HONDERDVIJFTIG ZWEEPSLAGEN, JE LICHAAM IS DAN COMPLEET VERWOEST.
Zullen we de eerste 10 verkeersmaniakken met pet ook eens 150 zweepslagen geven, dan heb je de poppen aan het dansen. En neem dan gelijk de 10 meest achterlijke reageerders van Autoblog, gedeeltelijk hierboven aanwezig maar gelijk mee in het rijtje!
@carlo:
Ik vroeg me al af, waar is @sandniggah om dit goed te praten en ons te beschuldigen..
@jrk68: ha, dat was ook precies mijn eerste gedachte! Waar is @sandniggah als je ‘m nodig hebt?!
@str8six: Hier ben ik en jij moet een filmscript gaan schrijven je hebt namelijk talent.

Uiteraard een fictie film.
@jrk68: ik heb geen van beide gedaan vraag je liever af waarom die tiran wordt gesteund door bijvoorbeeld SHELL.


Zo lang geen boycot zoals Rusland ?
@carlo: Oef gelukkig sta ik onder je..
150 zweepslagen.. Als je het al overleeft, is je lichaam blijvend aan gort.. En dan 9 maand om erover na te denken.. Voor autorijden??
Arme vrouw. 150 zweepslagen voor een ieder die dit goed vindt, idioten.
Boycotten zeg ik, volgende keer bij de pomp vragen jullie gewoon om Noorse olie.
@norge: Mooie .
Zou beter zijn voor mijn no claim als we die regel ook in nederland hadden ;)
Ken je The Passion of the Christ? In die tijd leven ze daar nog steeds.Vrouwen onderdrukken,loopt relatie niet zoals man wil dan vermoord je haar.Stenigen,zweepslagen,etc Het bestaat daar nog steeds.Mij krijg je voor geen goud naar een Moslimland.Het blijft rotvolk.
@Alfarobert: Je kan ook tever gaan he.
@Alfarobert: Mensen zoals jij moeten ze zweepslagen geven! Slappe gelul
@persian1: en jij bevestigd even wat hij zegt. Dank daarvoor.
@Alfarobert: tip ga naar youtube typ in Israeli settler violence.
Er zijn mensen die behoorlijk veel geld betalen om zweepslagen te krijgen. Kuch max kuch mosley kuch
Och, ik zou hier iedereen aanraden de beginselen der Staatkundig Gereformeerde Partij eens te bekijken, oftewel de SGP en hun standpunt ten opzichte van de vrouw.

Want wij zijn zo modern, toch?

Uiteraard vind ik het verschrikkelijk wat daar gebeurd maar de onnozole opmerkingen van reaguurders die hier zogenaamd leuk over willen doen kan ik geenszins waarderen.

Het getuigt echter van een enorme moed om dit te doen in dat land, wetend wat de consequenties kunnen zijn.
Ik weet niet of ik zoveel lef zou hebben.

Op een geheel andere toon :

Ook daar wordt niet ieder vonnis steevast uitgevoerd en zijn er vaak mogelijkheden om te middelen dus hopelijk wordt de soep niet zo heet gegeten als ze wordt opgediend.
Jullie moeten niet zo over roberto110 heen vallen, hij legt dat toch duidelijk uit dat het een cultuur verschil is , dat moet je respecteren , je hoeft het er niet mee eens te zijn, is dat nou zo moeilijk te begrijpen. Nee want de Hollanders willen altijd het braafste jongetje van de klas zijn,maar als er wat op straat gebeurt , is het het lafste volk wat er is , ze doen geen reet .want ohhh wat zijn wij Hollanders zo goed , bah bah .
@corvettez06: dus jij kan het respecteren dat vrouwen in elkaar gebeukt worden en zweepslagen krijgen als ze autorijden? Man wees eens eerlijk, dat valt toch niet recht te praten?! Heeft niets met respect te maken! Juist met desrespect van hen jegens vrouwen!
@corvettez06: Het is strikt genomen ‘een cultuurverschil’ ja, maar niet eentje die je dan maar moet accepteren/respecteren; vrouwen worden daar onderdrukt; machtsmisbruik heet dat. Of vond jij dat er bij de Nazi’s ook slechts sprake was van ‘een cultuurverschil’ met 6M vergasde Joden (nog even los van alle andere slachtoffers) als gevolg en dat je ‘dat moet respecteren’ want het is ‘een cultuurverschil’ ??? Zit er een draadje los ofzo ?

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).