Dit vond de internationale pers van het optreden van Max

Auteur: , 62 Reacties

Terwijl in eigen land zojuist bekend is gemaakt dat Max de populairste hondennaam is, richten wij onze blik op de internationale media. Wat vonden zij van Verstappens optreden op Silverstone?

Max Verstappen voor de Mercedes van Rosberg

Hoewel de finale van het EK Voetbal al even oranjeloos was als de rest van het toernooi, stond de zondag bol van het Nederlands succes in de sport. Op het EK Atletiek snelde Nederland mede dankzij Dafne Schippers naar een schitterende eerste plek, Tom Dumoulin soleerde in een heroïsche bergetappe naar de winst en Max Verstappen finishte als derde, maar mocht het brons achteraf omwisselen voor het zilver na een tijdstraf voor Rosberg.

Het is in sommige landen even zoeken naar het F1-nieuws, op sportpagina’s die worden gedomineerd door voetbal. Daarnaast begint het succes van Max Verstappen al een beetje te wennen, niemand verwacht eigenlijk nog dat Neerlands hoop in bange dagen zichzelf niet in de kijker rijdt. Desalniettemin is datgene wat er geschreven wordt over Max zonder uitzondering positief.

Die Welt
In Duitsland dit maal iets minder lofzang over Max, het was immers Die Heimat’s eigen Rosberg die over de knie gelegd werd. Wie een beetje tussen de regels door leest, ziet dat men ook bij onze Oosterburen genoten heeft van het gevecht om P2 en de inhaalactie van Verstappen op Rosberg. “Het was misschien wel een van de meest riskante manoeuvres van het seizoen, maar de moed van Verstappen werd beloond. […] De camera’s waren verliefd op het duel van de rivalen, geen enkele andere coureur was zoveel in beeld als die twee.”

Eurosport
Op de internationale website van Eurosport wordt Verstappens inhaalactie op Rosberg de beste inhaalactie van de race genoemd. “At least Verstappen can console himself with his own piece of brilliance that took him up to P2 early on, an audacious move round Rosberg at Stowe.”

Motor.es
In Spanje zijn ze blij met wat hernieuwde concurrentie voor Mercedes. “Red Bull heeft zich op Silverstone ontpopt als de nieuwe concurrent voor Mercedes.” Hoewel Verstappen een plekje hoger eindigde door een penalty voor Rosberg, vinden ze bij motor.es dat die positie prima past bij de race pace van de jonge Hollander.

Daily Mail
Natuurlijk hebben de Britten vooral oog voor de thuiszege van Lewis Hamilton. Dat ze desalniettemin ook de stuurkunsten van Max kunnen waarderen, blijkt wel uit de volgende passage:

“It was while on the wet tyres that the Dutchman performed one of the best overtaking moves of the season as he passed Rosberg around the outside of Becketts corner for second place. Although the former Toro Rosso driver would later lose the place back on a drying track, it did little to dent the reputation of one of F1’s fastest growing stars. Verstappen’s rapid progress from rookie to front-runner has made him the most successful Formula One driver in Dutch motor racing history, surpassing the achievements of his father Jos.”

Motorsport
Je verwacht het niet, maar ook ter redactie van deze toonaangevende autosport-website vonden ze de actie van Verstappen op Rosberg prachtig. “Verstappen attacked Rosberg on lap 16, and grabbed second with a fantastic round-the-outside move at the last element of Becketts and sealed it through Chapel. […] Hamilton pitted with a 4.2s lead over Verstappen, who was lighting up the timing screen with fastest sector times at the crossover point between inters and slicks.”

ESPN
Net toen we dachten geen artikelen meer tegen te komen die in zijn geheel waren gewijd aan de race van Verstappen, kwamen we op de site van ESPN een interview met Max tegen. Dat wordt ingeleid met een veelzeggende samenvatting. “Verstappen turned in another fantastic drive at Silverstone, finishing on the podium for the second race in a row. A highlight came on lap 16 when he passed Rosberg around the outside of Becketts while the pair were on intermediate tyres.”

Sky Sports
Een aanvulling van @john4545 en een hele mooie. Ze zijn bij Sky -hoe verrassend- lovend over de inhaalactie van Max, die ze misschien wel zijn mooiste tot nu toe noemen. “Max Verstappen has certainly produced some stellar overtaking moves in his short time in F1 – but any better than his pass on Nico Rosberg in the British GP?”

UPDATE 1: Jawel, voor de vierde keer dit seizoen is Max verkozen tot F1 Driver of the Day!

UPDATE 2: Het Mercedes AMG Petronas Formule 1 Team had tot donderdag de tijd om in beroep te gaan tegen de beslissing van de wedstrijdleiding, maar daar zien ze vanaf. Max is dus definitief tweede, meer info HIER.62 reacties

2 weken achter elkaar op het podium, wat een heerlijke prestatie van onze Max!

Logisch ook dat de inhaalactie op Rosberg zo veel besproken wordt, die was ook echt geniaal!
@gerwin420: had wel wat weg van de buitenom inhaalactie van Nigel Mansell in Mexico 1990 op Gerhard Berger (met geweldig verslag van Murray Walker, de beste F1 commentator ever): https://m.youtube.com/watch?v=V2g1yrGputA&vidve=5727&autoplay=1
@406_v6:
Ik dacht precies hetzelfde!
U kent uw klassiekers!
@martinus: toen de F1 nog écht leuk was (niks ten nadele van Max, maar in die tijd was er nauwelijks tot geen electronisch hulpmiddel aan boord).
@406_v6: Minder de auto die het verschil maakten, en vooral de coureurs die hun stempel drukten. En ook veel minder wedstrijden voor mijn gevoel.
Dat iedereen er zo lyrisch over is begrijp ik niet. Zo’n inhaalactie van Max is voor ons Nederlanders nu toch net zo gewoon om te zien als een boterham met hagelslag? #onzegoldenboy

Zou mooi zijn als hij volgend jaar echt een competitieve auto heeft en de strijd echt kan aangaan met de Merc’s.
@Rick-dos: dat juist de internationale media zo lyrisch is geeft juist aan dat het bij ons wel meevalt. Dat we oprecht blij mogen zijn met Max en hem niet enkel vanwege zijn nationaliteit ophemelen.
@Rick-dos: Als dat zo is dan is er geen strijd met de Merc’s dan wordt het ‘Doei Merc’s probeer me maar bij te houden!’ :)
En vervolgens zijn hun banden versleten en hobbelt Max met zijn bandenmanagement nog vrolijk 25 ronden verder haha
@Rick-dos: denk dat het heel saai wordt als hij in de beste auto terechtkomt. Nu moet hij echt knokken en krijgen we inhaalacties als die van gisteren te zien. Als hij een Mercedes onder zijn kont krijgt zal hij gewoon op P1 zijn rondjes doen en hebben wij niks meer te kijken.
@scottishcarspotter2000: Het seizoen is leuk als de beste auto’s van verschillende teams erg dicht bij elkaar liggen.

Dat zou volgend jaar zomaar eens het geval kunnen zijn als ze bij Fiat/Ferrari hun zaakjes op orde krijgen.
Zou men de naam van deze website niet beter veranderen in Maxblog.nl?
@jannemaneke: ik heb wel net mijn hond Max genoemd, is dat ook goed?
@Dizono: ik de cavia
@Dizono: ik m’n zus
@Dizono: ik mijn …
@Dizono: ik mijn schoonmoeder. Was het voorheen loeder nu is max loeder
@jannemaneke: iedereen zijn ding. Maar laten we nu niet doen alsof de prestaties van Verstappen zo gewoon zijn. Dit is echt een uniek moment in de autosport, en niet alleen in Nederland.

Lijkt mij dus normaal dat er hier aandacht aan wordt besteed.
@pomoek: Ja of een round up van alle mondiale autosport na ieder weekend. Linkje naar een samenvatting ed.
@pomoek: ben je klaargekomen dan gisteren als die voorstak ? Vraagje, ga je ook aan het ziekenhuis staan met spandoeken als hij een ongeval(letje) heeft ? Inderdaad, neen. Ik zie veel successupporters en plotse F1-kenners. Laat die jongen eens z’n seizoen uitrijden en kijk dan eens naar de finale plek, is dat een podiumplaats, TOP. Zo niet, waarom al the fuzzz?!!
@lowlow: Nee, we moeten juist niet wachten tot het eind van het seizoen om zijn prestaties knap te vinden. Juist nu moeten we er van genieten wat nu staat hij er, nu haalt hij podiumplekken, nu neemt hij bekers mee naar huis en juist nu is hij Grand Prix winnaar. De eerste Nederlander die een rondje vooraan rijdt, de eerste Nederlander die tweede is geworden, de eerste Nederlander die een Grand Prix wint. En dat allemaal op die leeftijd. We hebben er lang op moeten wachten want jaren lang is het allemaal kommer en kwel geweest in die sport en deden we nooit echt mee. Maar nu wel en dan ook nog eens met zo’n beetje het grootste talent dat ooit bestaat. Dan mag daar best aandacht aan worden besteed, niet meer dan logisch.

Ook ik zie veel successupporters, maar die heb je bij elke sport. Maar hier, bij Autoblog onder de redactie en onder de reageerders, zijn er veel liefhebbers van de sport. Echte liefhebbers. We hebben er jaren op moeten wachten, maar nu tellen we eindelijk mee.

Zo, en nu even een bak koffie.
@lowlow: je eerste zin begreep ik niet, maar snap bij het verder lezen dat je een Vlaming bent.

Nee, ik kwam niet klaar toen hij Rosberg inhaalde. Verstappen is vooral een coureur die goed met zijn banden weet om te gaan en constant rijdt. Dat hij mooi inhaalt is prima.

Ik begrijp niet wat bij een ziekenhuis staan met spandoeken te maken heeft met F1 kennis. Ik snap ook niet hoe jij weet dat ik dat niet doe zonder dat ik daar iets over heb gezegd.

Ik zal niet zeggen dat ik een F1 kenner ben. Ik durf best te zeggen dat ik de wereld zeker niet met een Oranje bril bekijk. Ik val niet in katzwijm bij elke scheet die een Nederlander op sportief gebied laat. Dafne Schippers Europees kampioen? Mooi voor haar, het is niet mijn sport. En wat Verstappen in Monaco liet zien was gewoon heel slecht.

Dat gezegd hebbende ben ik van mening dat wat Verstappen op dit moment doet een uniek momentje is in de F1. Er zijn heel veel mooie momenten maar dit is er een, en toevallig is hij een Nederlander.

Mensen die zeggen dat het allemaal niet zo indrukwekkend is, zoals jij in ieder geval suggereert, neem ik niet serieus. Nogmaals, ik zal mijzelf geen F1 kenner durven noemen, maar jou opmerking raakt echt kant nog wal.
@jannemaneke: Ze gaan er in elk geval sowieso geen jannemanekeblog.nl van maken…
De inhaalmanoeuvres zijn natuurlijk het meest zichtbare onderdeel van het race talent van Verstappen. Hij heeft zijn podium echter behaald op zijn race pace en zijn banden management.

Sterker nog: was het niet slimmer geweest om Rosberg naar Hamilton toe te laten rijden in de hoop dat ze elkaar weer in de haren zouden vliegen?

Begrijp me niet verkeerd, ik ben blij dat hij het niet heeft gedaan, maar ik bedacht me dat na de race.

Het leuke is dat, nu hij consequent in de top rijdt er nieuwe te behalen doelen opdoemen. Derde worden in het WK? Waarom niet tweede?
@pomoek: rosberg was niet snel genoeg om naar hamilton te rijden en in de regen was max gewoon sneller en hield rosberg hem op
Ik ben er van overtuigd dat wanneer het was blijven regenen, dat Max ze allemaal de moeder had gereden. Want hij liep hard in Hamilton op die natte baan.
@aschja: ja tuurlijk…. als, want hij is regenkoning
@aschja: ik debk het ook toen he tnog nat was was te zien datax echt een stuk sneller was dan beide mercedessen
Toch knap van hem als 18 jarige
Ik zat in de tribunes bij Luffield, en het publiek ging uit zijn dak toen Verstappen Rosberg voor bij ging. Toen hij de ronde erna voorbij de tribune ging klapte de hele tribune voor hem, gevolgd door geboe voor Rosberg.
@uncivilsum: Dat was niet voor Verstappen, maar voor Rosberg? UK is natuurlijk anti-Rosberg. Als Ricciardo hem had gepakt was precies hetzelfde gebeurd.
Goh wat raak je hier snel aan gewend. Hoewel er uiteraard trots en blijdschap is stond ik gister niet eens te juichen.
Blijft mooi natuurlijk. Al vond ik dat Rosberg hem daarna ook weer netjes inhaalde. En die tijdstraf blijft een rukregel. Natuurlijk heeft Max er enorm van geprofiteerd, maar als de teams nou gewoon echt als team zouden mogen werken….
@dutchdriftking: tot zo’n 10 jaar geleden was het de tendens om steeds meer uit handen van de coureurs te nemen. Vanaf de pitmuur werden motoren gereset en werd de rembalans aangepast. Automatische rijhoogte (Williams) zorgden er voor dat een coureur zich volledig op het racen kon richten. Wat beperkt bleef tot rondjes rijden want inhalen was niet mogelijk. De auto’s genereerden zo veel vuile lucht dat je er niet te dicht achter kon rijden.

Ik zeg niet dat alle veranderingen in de f1 goed uitpakken. Het kan bovendien altijd beter. Maar er wordt toch geprobeerd er enigszins wat competitie in te brengen waarbij het er ook nog toe doet wat de man in de cockpit kan. Helaas dat MB een geweldig chassis en motor heeft weten te fabriceren. Maar dat ligt is niet aan deze regels. Sterker nog, ze hebben er punten door verloren in de afgelopen wedstrijden!
@pomoek: QFT!
Jullie vergeten nog Sky F1, die in een competitie van overtake van het jaar de move op Rosberg nu als de te kloppen standaard gemaakt hebben.

Grappig dat Eurosport niet weet waar Becketts is…
@john4545: thanks, hij staat erbij!
Hij heeft gewoon lak aan de miljoenen verdienende rijders in het veld die niet echt meer voor een plekje durven of hoeven te knokken.Als Max ooit wint doet hij dat het liefst door net voor de laatste bocht z’n voorligger in te halen en niet door er een halve ronde voor te rijden en met 2 vingers in de neus over de finish te kachelen.
@Alfarobert: Klopt, hij krijgt zelf slechts een half miljoen. Working class hero! Power to the people! Ontwaakt! verworpenen der Aarde, Ontwaakt! verdoemd in hong’ren sfeer. Reed’lijk willen stroomt over de Aarde, en die stroom rijst al meer en meer! Sterft, gij oude vormen en gedachten, Slaaf geboor’nen, ontwaakt! ontwaakt! De wereld steunt op nieuwe krachten
begeerte heeft ons aangeraakt!
@pomoek: wiz all respect: ik vind 41 duizend per maand niet echt een working class hero-standaard. ;)
@john4545: Het was ook een, een beetje(?), sarcastisch bedoeld ;-)
@pomoek: ik heb er wel om gelachen!
@pomoek: dat was zijn TR salaris, ik gok dat hij nu een stuk meer pakt.
@RudyV: Het is in ieder geval de enige 18 jarige die ik ken waarvan ik zeg: Laat school maar zitten en concentreer je op je bijbaantje!
@pomoek: Neen hoor, bij Toro Rosso verdiende hij £512.000 (ongeveer €600.000). Nu bij Red Bull verdiend hij (als ik het artikel mag geloven) £2.200.000 (€ 2.574.000).
@brent_decat: toink. Dat is een flinke zak geld voor je hobby!
Was ook gewoon een mooie actie.
Offtopic, ik zag dat AutoWeek ook aan het bloggen is gegaan over F1. Zagen ze het aantal bezoekers teruglopen? Hehe
@timmehh: Net als de NOS een gevalletje van succes supporters.
@timmehh: MAXWEEK!!!11!
Als het niet alleen om de auto gaat (natte omstandigheden) zie je weer dat Rosberg door de mand valt. Niet de eerste keer dit seizoen dat we dit zien, met Monaco als het dieptepunt. Max is een baas :)
Wat was het interessant en vermakelijk om te zien hoe de heren van Mercedes elkaar compleet negeerden na de race in de ruimte waar ze even zich konden opfrissen voordat ze naar het podium gingen.

Hamilton die wel met Verstappen het gesprek aan ging en vroeg of hij hem (Rosberg) nog voorbij was gegaan terwijl Nico met een gezicht wat op onweer stond een slokje bronwater nam. Geweldig!

Max gaf Hamilton ook nog even dat ie dichterbij Lewis kwam op de intermediates en dat geloofde Lewis niet. Even gekeken naar de gemiddelde rondetijden per stint op de inters:
Lewis: 10 Ronden gereden: gemiddelde rondetijd: 01:54:452
Max: 11 Ronden gereden: gemiddelde rondetijd: 01:53.492
Da’s bijna een seconde verschil in het voordeel van Max dus geen woord aan gelogen.

(Bron: http://en.mclarenf-1.com/index.php?page=chart&gp=965&graf=3&dr1=Max%20Verstappen&dr2=Lewis%20Hamilton )
@ahs1979: Lil’Lewis gaf aan dat hij in die periode zijn motor in save-modes had gezet, om zo de motor te sparen voor andere wedstrijden. Dus het zegt niet heel veel over de verschillen in rijkwaliteiten.
@ahs1979: leuke stats!
@ahs1979: precies, op sky maakten ze ook echt een punt ervan. Hamilton die aan Verstappen vraagt of en hoe hij Rosberg ingehaald heeft.
Het gaat nog een paar keer knallen tussen die twee dit seizoen :-)

Voor de rest was er vooral heel veel mis met de race/het weekend. .
SC start? serieus?
en waarom 5 ronden lang?
als het halve veld direct pit voor inters dan doe je iets fout als raceleiding..
En alweer ‘Driver of the Day’!
Het is alvast te hopen dat Max ’n motor-upgrate gaat krijgen voor de volgende race, en dat het ’n dikke 900 pk gaat worden, dan pas zal hij er een Hamilton kunnen afrijden . . .
@exclusieviteitsfreak: 900 pk hebben ze makkelijk in de aanval modus (rijkste benzine mix, hoogste toeren, enz) maar mercedes zit daar weer een pony of 80 boben…
@gwnbmw: boven*
@gwnbmw: De onderstaande uitgebreide briefing, die met ‘hmm . . ‘ . begint, was eigenlijk rechtstreeks aan jou bedoeld, ben alleen vergeten eerst op ‘reply’ te klikken, das ook de eerste keer dat dat mij overkomt . . .
Hmm . . . , ik wou met die 900 pk wel eerst voorzichtig uit de hoek komen, heb onlangs wel de nieuwe F1 reglementering doorgenomen en las dat 1000 pk al zou toegestaan zijn, en ik mij dus nu alweer afvraag waarom Max zijn bolide dan niet opgetrokken wordt naar 1000 pk (als het dan toch al mag), echter, ik vermoed dat de reglementering het niet zal toestaan tijdens het seizoen, tenzij het ganse team er op ‘staat tegenover Bernie Ecclestone om Max te kunnen laten gaan zoals hij het in zich heeft, pas dan zal hij over Hamilton kunnen gaan, maar ja dat is dan wel letterlijk op het scherp van de snee, en hij er bij het minste uitvliegt in een bocht, door teveel snelheidsrisico’s te nemen, daar vrees ik bij Max voor, dan zal hij vermoedelijk overijverig worden, maar dat wil dan volgens mij niemand niet, al denk ik dat de eerste wereldtitel er vanaf volgend al wel kan inzitten met een motorisch upgrate naar 1000 pk, maar dat zullen we dus moeten afwachten.

Ik ben alvast een heel Grote fan van Max, al vanaf het eerste moment dat ik van hem hoorde, en had al direct door dat hij nieuw leven in de F1 zou gaan blazen, en de F1 wereld nu op z’n hoede is voor Max, en ben ik zelf zinnens om binnenkort, als een unieke samenwerkings-opzet met Koning Willem-Alexander geslaagd is, om Circuit Spa Francorchamps voor een gans weekend af te huren voor een F1 festijn met Max in de hoofdrol en al zijn collega’s, met alle ingrediënten die je maar kunt bedenken, zoals bv de beste DJ’s ter wereld, en het festijn zal geopent worden door beide Koings-prinsessen (Nederland en België), daar gaat volgens mij veel volk op af komen. Als dat al mag tenminste.
Max wordt niet alleen in NL en niet alleen door de pers op handen gedragen… 4e keer driver of the day onder de bezoekers van Formula1.com (de officiële FIA/F1 site) in 6 of 7 races? Hj is gewoon de slagroom en de kers op de taart dit seizoen.
@w0o0dy: nuancering in 6 races voor RedBull.
Maar toch… 4x in de 10 GP’s van dit jaar.. the crowds love him.

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).