Mercedes trekt beroep in, Max definitief tweede

Auteur: , 21 Reacties

De Duitsers beseften waarschijnlijk dat een beroep volkomen zinloos was, dus ze accepteren de straf.

Ik hoooooooor niks!!!!!

Fans van de Formule 1 zitten nog steeds te genieten van de race van gisteren en fans met een rood-wit-blauwe bril op doen dat helemaal. Want weer flikte Max het om slechts 1 Mercedes voor zich te hoeven dulden. Nico Rosberg kreeg een tijdstraf, dus Max schoof een plekje op. Al was het wel spannend of dat zo zou blijven, want het Mercedes AMG Petronas Formule 1 Team had tot donderdag de tijd om in beroep te gaan tegen de beslissing van de wedstrijdleiding. Maar daar zien ze dus vanaf. Ze accepteren dat Nico 10 seconden straf aan zijn overall krijgt en dat hij derde is en blijft.

Het team zegt er het volgende over:

“We hebben besloten dat het beroep om tegen de beslissing van de Stewards van de Britse Grand Prix in te gaan, wordt ingetrokken. We hebben bewezen dat de auto zou uitvallen vanwege een probleem met de versnellingsbak en om die reden zouden de regels mogelijkheden bieden om Nico te adviseren een verandering aan te brengen. Maar het advies om de zevende versnelling niet te gebruiken maakte inbreuk op TD/016-16; dat is artikel 27.1 uit het Sportief Reglement. Het team accepteert de interpretatie van de Stewards op deze regel en dus de bijbehorende straf.”

Op zich ook wel terecht.Als ze de tips niet hadden gegeven, was Nico hoogstwaarschijnlijk uitgevallen en was hij heel wat meer punten kwijtgeraakt. Daarbij, als je overduidelijk de regels verbreekt, is het soms beter om stil te zitten als je geschoren wordt. Dat maakt het weer beter voor je als je later nog eens een akkefietje heb met het bevoegd gezag.

Mercedes vindt het trouwens wel een beetje een suffe regel. Ze gaan binnenkort om tafel met de heren regelmakers om tafel, om te kijken of dit niet anders kan. En persoonlijk geef ik ze geen ongelijk, deze maatregel zorgt niet direct voor veel meer kijkplezier voor de toeschouwers. Max is er blij mee, maar nog leuker is het als hij voortaan weer gewoon tweede wordt zónder hulp. Kan hij best!21 reacties

Ondernemers hebben nooit autopech toch. of wel!?.
Het zou ook wel heel erg dom zijn van Mercedes om door te zetten. Ze gingen overduidelijk de fout in ook al is het een belachelijke regel.
@viezefreddyw: regel is wel goed. Jammer dat de TD alleen aan teams is uitgereikt en niet publiekelijk is vrijgegeven ondanks protest van Martin Brundle. Hierdoor is het voor de fans raden wat wel en niet gezegd mag worden. Rosberg mocht vorige week overigens wel gewaarschuwd worden. Perez z’n probleem had volgens de FIA door de BC gewaarschuwd moeten worden.
Top en terecht! Het lijkt erop dat Lowe in “the heat of the moment” toch wat te snel was. Overigens wel slim achteraf gezien, hij is nu nog derde geworden, als ze niks hadden gezegd was ie waarschijnlijk veel verder naar achteren gevallen. Zoals Horner gister al zei over dit voorval: de reprimande voor dit incident kan in de toekomst tactisch gebruikt worden…

Ikzelf denk zelf dat we daar gisteren al toeschouwers van zijn geweest.
Was het niet de teambaas van Merc die heeft lopen lobbyen om die regel er door te krijgen? Meende zoiets te horen tijdens de nabespreking op CNBC. Anyway, beetje dreigen met hoger beroep enz. Maar denk dat Lekbak het wel aan’t rechte eind heeft gehad. Eerst kijken naar het gat met de achterligger en dan gokken dat je er met 10sec straf vanaf komt. Uitvallen had ze veel meer punten gekost.
@E34M5Touring: is niet dreigen. Maar tactisch.
Ze moeten binnen een uit na uitspraak van de stewards in beroep gaan. Doen ze dat niet is het definitief.

Dan hebben ze 96 uur “bedenk” tijd.
Of ze het door willen zetten.
Hierdoor kunnen de vele juristen die het team heeft rustig bekijken of beroep zin heeft.
Niemand kan tegen onze Max op!
@parttimeautospotter: “Onze max”, ben je zijn vader toevallig ? PS binnen 3 à 4 is hij Monegask als het geld begint binnen te lopen (zoals 3/4 van de groten der autosport)
@lowlow: Max woont al een tijdje in Monaco.
@parttimeautospotter: maar het gaat hier dus niet om jullie hondje!
Wat een baas die Max, hij passeert zelfs nog anderen na de wedstrijd…
@opgooier: Ja, dat hij er 1 is van de unieke buitencategorie wordt al heel lang geroepen haha.
Tja, jammer voor Max.

Want een derde plaats had ie nog niet.
@scherzo: Inderdaad, ik vind dat ook wel mega jammer, want nu gaat Max in Hongarije niet meer doortrappen als hij 3de ligt ;-P
En Max is wederom driver of the day, hoppaaa!
Weet je wat het stomme is? Ik vind Max op het podium al gewoon, en verwacht ergens al dat hij voor de Ferrari`s en z`n teamgenoot uit komt…..
Ik denk nu wel dat meer teams die 10 sec voor lief gaan nemen als er uit strategisch oogpunt toch voordeel uit te halen is.
De regel is op zijn zachts gezegd discutabel. Alleen iedereen wist dat dit de regels waren. Hebben zich daarop voorbereid. Stuurtjes en procedures aangepast, rijders geïnstrueerd . MB heeft zich wat dat aangaat niet goed op die nieuwe regels voorbereid. Dus niet veranden dit seizoen maar in het nieuwe seizoen.
Tuurlijk zorgt dit voor meer rijplezier. Je had me moeten zien zitten toen Hamilton was aan het huilen in baku!! Tranen over de wangen van het lachen! En Räikkönen die zijn engineer door de boordradio wilde trekken. Heerlijke momentjes
En terecht, gewoon straf slikken MB.
Zelfs Chris Horner die erg blij is met de uitkomst vindt het een onzinregel. Maar regels zijn regels en zolang ze gelden heb je je eraan te houden. Maar het is inmiddels wel duidelijk dat het een tactische zet was. Liever 10 seconden aan je broek en een paar puntjes minder binnenhalen, dan uitvallen en niets scoren. Plus, als ROS nog ff had kunnen doorstomen had hij misschien nog 10 seconden uitloop kunnen rijden en dan was er voor hem niets aan de hand geweest. Ik snap wel dat ze die radiocode hebben gebroken in dit geval.
Nu kost het 10 seconden, en daarmee 1 plekje. Dus heeft Mercedes eraan verdiend. Zie het als een digitale pitstop / reparatie.
Hij ging met ettelijke seconden per ronde achteruit, had nog een paar ronden te gaan, en maakte een leuke kans om helemaal uit te vallen.
Als bij hoger beroep dat sommetje was doorgerekend, zou de straf wel eens een minuut of meer hebben kunnen worden.

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).