Dit waren de drukste filepunten van 2016

Auteur: , 22 Reacties

2016 was filetechnisch geen goed jaar. Op de volgende plekken was het zelfs helemaal bar en boos.

Dit waren de drukste filepunten van 2016

Ten opzichte van vorig jaar nam de filezwaarte dit jaar met 12 procentjes toe. Volgens de ANWB heeft dat te maken met verbeterde economische omstandigheden en men gaat ervan uit dat het aantal files de komende jaren nog wel even blijft toenemen. Er stonden trouwens vooral meer files buiten de spits, dus tussen 10:00 en 15:30. Tussen die tijdstippen groeide de filezwaarte met 21 procent.

Op dinsdagavond 1 november was het absoluut bal. Die avond vond dankzij 928 kilometer file de drukste spits van het jaar plaats. Verder was het traject van Den Haag naar Amsterdam op de A4 het drukste van allemaal. De filedruk nam op het stukje tussen Leidschendam en Zoeterwoude toe met 112 procentjes.

De A4 staat nog een keer in de top 5 en wel vanwege het stuk tussen Hoogmade en Zoeterwoude. Een andere topper was de A9 tussen Amstelveen en Alkmaar tussen Badhoeverdorp en Velsen (+ 263% drukte tov vorig jaar wegens werkzaamheden). Verder was het drukste knooppunt dit jaar de A4 op het traject Leidschendam-Zoeterwoude. Hier vond ook de drukste ochtendspits van het jaar plaats.

Foto: @jean_belmer via Autojunk22 reacties

De laatste brandstofpas van 3.500 euro wordt nu geveild Bepaal zelf wat je betaalt!.
Sta er elke dag, Amsterdam – Den Haag. Je wordt er moedeloos van!
was het maar weer crisis
@jaccovdzaag: of verhuizen of andere baan zoeken. Oplossing is niet zo moeilijk!
@seanxtype: Nah, is ook zo’n makkelijke oplossing. M’n baan is leuk, en waar ik woon ook :)
@jaccovdzaag: dan ook niet zeuren, dan weet je de consequenties :)
@seanxtype: Daarom zeur ik ook niet :)

Hoe ze die weg daar heen hebben gelegd, dat is het erge ervan.
@seanxtype: Als het leven toch zo makkelijk was….
@jaccovdzaag: Thuis werken? Flexibele werktijden? Motor kopen?
@joostie: Die eerste wordt niks, die tweede gebeurt 6 maanden per jaar, en die motor, die komt volgend jaar!
@jaccovdzaag: ik moet elke dag precies dat stuk a9 waar de files met ruim 250% zijn toegenomen. Met de motor scheelt het me sowieso 30 min reistijd enkele reis! Top uitvinding!
Gelukkig heb ik er ietsje minder last van door aangepaste werktijden. Het zal volgend jaar alleen maar beroerder worden.
Die A4 is echt een klote stuk. Zelfs overdag is het vaak te druk om een beetje door te rijden.
Ik blijf erbij; de constructie met parallelbanen op de A4 bij Leiden is een capitale blunder en op het criminele af. Crimineel vanwege de enorme kosten gemaakt voor een niet werkende oplossing, de kosten voor het bedrijfsleven, ongemak van de mensen die erin staan en de invloed van al die optrekkende auto’s op het milieu en leefomgeving.

De tijdelijke oplossing zonder, tijdens de aanleg van de tweede tunnelbuis was prima, na jaren oponthoud bij de brug over de Oude Rijn waren de files waren weg!
@wimpster: Je zou denken dat ze er honderden modellen en simulaties op los hebben gelaten….

Elk weldenkend mens begrijpt dat op één punt van drie naar twee rijbanen, een afrit, een oprit én een tunnelbak op een van de drukste snelwegen in Nederland géén goed idee is.
Gek he met al die keren ritsen op de A4. Ik zie het steeds vaker, het loopt keer op keer vast op de punten waar er op een snelweg geritst moet worden. Daar bovenop komt ook de idioterie van tunneldosering op de A2 bij Maarssen die alleen maar files veroorzaakt.
@rike: het loopt ook eerst vast op de stukken met twee baantjes. Daarna staat op een gegeven moment de hele weg vast. Gewoon schandalig.
@rike: ik zeg: A2 tunnel weer afbreken. Er is vrijwel niks bovenop het tunnel gebouwd.
Een deel van het probleem is ook dat het lijkt alsof ze totaal niet meer nadenken bij het verbreden van een weg.. Net als bij de A8 ’s middags. Vroeger ging dat altijd goed, maar nu hebben ze bedacht om 2 keer van links naar rechts in te voegen halverwege de A8, waardoor er dagelijks file ontstaat. Ik weet zeker dat er geen file zou staan als er van rechts naar links ingevoegd zou moeten worden.
Blij dat ik niet in het westen woon.
Ik wil graag korting op mijn wegenbelasting voor elke vertraging. Ik bedoel met de NS heb je ook een prestatieafspraak. Waarom niet met auto’s? Overheid weet toch waar ik allemaal uithang dus dan kan dit makkelijk.
Hoera! 14 januari gaat de Velsertunnel weer open, nu maar hopen dat e file op de A9 afneemt.
Van Babylonienbroek naar Giessen , 7 minuten met de auto , 18 minuten met de fiets
Mijn woon werk verkeer is zo slecht niet

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).