Dit was ooit een BMW 3 Serie (E36)

Auteur: , 18 Reacties

Als het op tuning van oude BMW's aankomt heb je veel gerommel in de marge, en bedrijven zoals het Hongaarse TM Cars. Die oude knakenBimmers onherkenbaar maken.

Anderhalf jaar geleden berichtten we voor het eerst over TM Cars, nadat ze een kostuum voor de 3 Serie E30 maakten waarbij de looks van de auto compleet veranderde. Dat trucje is nu ook toegepast op de BMW 3 Serie E36, nadat een drifter een nieuwe look voor zijn E36 wilde.

Bij de ombouw van E36 naar TM Concept36 wordt vrijwel de gehele auto bedekt in stukken fiberglas met een gelcoating. Het is mogelijk om de originele koplampen en achterlichten te behouden, maar er komen ook aangepaste units die meer in lijn met het design liggen. Volgens de Hongaarse toko bij het ontwerp rekening gehouden met het vergroten van de downforce, wat de splitter den de achtervleugel verklaart. Dat hij op een Nissan Silvia is gaan lijken is overigens toeval.

De bodykit gaat ongeveer hetzelfde als de TM Concept 30 kosten: tussen de 3.000 en 3.500 euro. Exclusief lichten, montage, velgen, etc. In het voorjaar hopen ze de eerste kits te kunnen leveren. Voor nu zijn het slechts renders, maar met de wetenschap dat ze eerder puik werk hebben afgeleverd zien we het eindproduct hoopvol in. Eigenlijk is het een vorm van coachbuilding voor youngtimers. Kan dat een ding worden?18 reacties

*plaats obligate GTA-vergelijking hier*
@deladude: ik vind dat je bij GTA de modellen nog wel kan herkennen ;-).

OT: op zich een leuk project, zeker voor de driftscene. Daar gebruiken ze vaak nog de E30/E36 als basis (maar dan met dikkere motoren) dus op zich zou daar wel een ander koetswerkje overheen mogen. Een standaard E36 met spoiler is ook zo standaard tegenwoordig ;-).
Alle vergelijkingen die gemaakt gaan worden daar gelaten. Als bmw liefhebber en met name van de e36 vind ik het als driftauto wel “leuk” maar verder vind ik een e36 origineel het mooist.
Zonde van de E36. Ik vind het (mits origineel) zo`n mooie wagen. Zeker als coupe met een M-pakket.
*nieuws*

Botox neemt auto industrie over!
-edit: dank u, is inmiddels gefixt-
E30 linkje klopt niet
Mooi ding net als elke BMW!
@kimholland: als fan van kim holland kun je ook niet de moeilijkste zijn..
@kimholland: Nog nooit een i3 zien rijden zeker?
Aub die ene met de spoiler
Nooit zo gecharmeerd geweest van de e36 maar altijd nog beter dan dit gedrocht.
Hangt volledig van de afwerking en materiaalverbruik af. Geen fan van de e36 dus zie met wat aanpassingen hier echt wel wat moois in.
Is er wel van opgeknapt, maar das ook niet zo moeilijk bij een bmw.
Heeft wel wat weg van het laatste type mitsubishi galant. (met name de voorkant dan)
@tmenges: Wat zeker in de fastback uitvoering een mooie auto is vreemd genoeg.
Zelfs de google sketch skills zijn belabberd…
Geen goede revival concept, gewoon lelijk

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).