Bizarre BMW E30 gaat met de tijd mee

Auteur: , 30 Reacties

Heiligschennis of geniaal?

De BMW E30 3-serie is een klassieker. Hij ziet er prachtig uit, rijdt geweldig en kent een rijke geschiedenis. Dit is een auto om door te geven aan het nageslacht, maar hoe doe je dat als jouw exemplaar onder de deuken en roestgaten zit?

Onderdelen voor de E30 worden steeds zeldzamer (mede dankzij het fanatieke circuitgebruik), waardoor een restauratie flink in de papieren kan lopen. Het Hongaarse TMCARS biedt een bijzonder alternatief. Voor nog geen 3.000 euro leveren zij 12 carrosseriepanelen en 30 sub-onderdelen om de wagen eens lekker op te frissen.

De TM concept30 maakt van de E30 een auto die weer helemaal bij de tijd is. Een beetje zoals designtalent David Obendorfer deed met de BMW E9, maar dan andersom. En beter, want als we de twee met elkaar vergelijken weet ik wel wie mijn voorkeur heeft.

Het design van de TM concept30 volgt de Duitse school, wat betekent dat iedere lijn een doel heeft naast simpelweg mooi zijn. De bumper is mooi strak, gekroond met LED dagrijverlichting en een modernere visie op de “nieren”. Aan de achterkant is de kofferbakklep met ingebouwde spoiler een beetje te blokkig, maar de bumper en achterlichten passen helemaal in het nieuwe thema. De wielen hadden dan weer een tikkeltje groter gemogen, maar wat mij betreft is dit een geslaagd project. Beloof me alleen geen puntgaaf model te slopen hiervoor!30 reacties

Staat erg slecht op z’n wieltjes, maar er is vast een (kleine) markt voor. Verkoop het concept aan een recycle merk, zoals Lada of Dacia.
Voorkant is net n camaro
@volante: dat was ook mijn eerste gedachte…
Ik vind hem gaaf!
@bastiaanstultjens: Eens! Het spoilertje in achterklep had weg gemogen maar aan de voorkant vind ik hem er toch zeker goed uitzien! Iets grotere wieltjes en ook de spiegels mogen nog wat anders maar verder
@darkpluisje:

Dat menen jullie toch niet serieus mag ik hopen. Kijk even naar de B6 2.8 E30 hier in de rechterkolom oO
@bastiaanstultjens: mee eensch, alleen vind ik de achterlichten nogal op een halfords lada lijken. Maar voor de rest is dit is knap gedaan. De voorlichten zijn best vet alleen die nieren zijn te groot, hij ziet er ook redelijk goed afgewerkt uit (geen grote gaps tussen de panelen). Alleen die achterlichten…. Blagh!
Gadverdamme!
Nee, dit doet het helemaal niet voor me. De lijnen passen niet bij het originele strakke ontwerp. Klooien aan klassiekers gaat zelden goed. Q.e.d.
Heiligschennis. Gewoon origineel laten aub.
Nee nee nee! Origineel is mooi zat. Dit ziet er niet uit. Een echte E30 liefhebben begint hier niet aan. Mooie BBSjes RS eronder en klaar is ie.
Wel ben ik benieuwd wat David Obendorfer van de E21 zoU maken als deze door hem een retro aanpak zou krijgen.
Ik wil hier niet overkomen als vele anderen maar;
hongarijse………………. is gewoon hongaarse

ok OT dan maar;
tja het is en blijft een BMW, een echte BMW en wat maakte de E30 de slogan voor BMW waar zeg; BMW maakt rijden geweldig………
Ik vind dit in ieder geval getuigen van lef. Heel veel lef.

De led-lampjes en vooral de ge├»ntegreerde spoiler in de achterklep komen veel te geforceerd over, maar de grote lijnen, vooral in de neuspartij en over de flank, zijn best bijzonder. Da’s overigens wat anders dan “mooi”.
Geen spek voor mijn bek, maar het is hoe dan ook niet mis.
Ik vind het wel geinig. Alleen is de ducktail “poorly executed,” zo zouden de heren van Top Gear zeggen.
Zijn het een keer geen 21inch velgen is het weer niet goed. Denk dat een verlaging en wat negatieve camber ook al de wielen wat beter laten lijken.
Lijkt wel zo’n creatie van “Will I am”, imo maar een lelijk hok.
Dikke bmw
Wachten op een e30 m3 evo met zo’n setje
Ik zou willen dat ik zoiets kon maken, maar dan anders!
Heb eigenlijk nooit een E30 gezien die geen ombouwtjoeningsplasticfantastic zooi opgplakt/geschroeft had
@norge: Ik rij al bijna een jaar een volledig originele E30 320i, en ik ken veel E30 rijders die hun Bimmers ook lekker origineel houden. Er is dus nog hoop!
Geniale heiligschennis?
Grappig, maar ik houd het liever bij mijn originele 323i…
Ik ben volgens mij een van de enige die dit gewoon ongehoord dik vind.. Originele E30’s zijn ontzettend mooie auto’s, mee eens, maar dit is toch een prachtig goedkoper alternatief dan een volledig gerestaureerde kopen voor de hoofdprijs..
Plus dat het de ‘wat is dat’ factor heeft. Reken maar dat je er heel veel bekijks mee krijgt.
@jaguarjunk: heel veel bekijks ja en daarna “facepalms”? Haha
Hoe verneuk je een e30, ik zeg hou m in zn waarde..
Leuk wagentje, maar ik moet even mierenneuken: Hongarijse? Kom op… Hongaarse…
Dat deze auto “gaaf” gevonden wordt hier in de comments geeft me kramp.

De smaak van sommige reaguurders is op zijn minst opmerkelijk te noemen.
.nUe
ik vind hem wel diK ALLEEN DIE WIELEN ZO LELIJK
Als ze dit nou zouden met ee nieuwe 3 serie zou ik het best een toffe coachbuild vinden. Maar dit is gewoon heiligschennis. afgeragte E30 of niet, stop dan je geld in een goede restauratie beurt.

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).