DMC Ferrari 458 “Estremo” gaat net wat verder

Auteur: , 15 Reacties

Je had het wellicht geraden, maar Estremo is Italiaans voor 'extreem' en dat is deze Ferrari 458 Italia in bepaalde opzichten zeker.

Na een bezoekje aan de werkplaats van DMC transformeert een Ferrari 458 Italia in deze DMC 458 Estremo, ze veranderen niet alleen het uiterlijk maar ook de techniek wordt aangepakt.

We zien allemaal dat er andere bumpers en een spoiler gemonteerd zijn. Ook is de klep aan de voorkant voortaan gemaakt van carbonfiber. Al dat extra carbonfiber moet er volgens DMC voor zorgen dat het gewicht met zo’n 50 tot 80 kilo daalt. De V8 die achterin ligt is ook onder handen genomen en dankzij de nodige aanpassingen zoals een nieuwe uitlaatsysteem, andere software en een nieuw luchtfilter is er 22 pk extra beschikbaar. Het sprintje vanuit stilstand naar 100 km/u gaat nu in 3,1 seconden en de topsnelheid ligt op 332 km/u. Ook ligt de auto 30 millimeter dichter op het asfalt.

In totaal zal DMC slechts 15 van dit soort pakketjes maken en 1/3 wordt ook nog een zogenaamde Gold Edition waarbij je een extra onderdeel krijgt en een Custom Owner Plate die gesigneerd is door de ontwerper.

Het witte exemplaar dat we hier zien is gebouwd voor een klant uit Tokio, Japan. De zwarte velgen zijn 20 inch aan de voorkant en 21 inch achteraan.15 reacties

De volledige naam zou dus “estremo brutto” moeten zijn, Italiaans voor extreem lelijk.
Best mooi…
@kaytje123: …als poster op een jongetjeskamer van een 3-jarige
Geweldig! Vooral die voorspoiler. Hopelijk gaan ze allemaal naar Japan.
@ropbp: You Sir.. made me smile! :-)
rape
Wow 22 pk extra…. andere luchtfilter geplaatst ofzo?
@stanny: dat krijg je volgens mij ook al met een akrapovic uitlaatsysteem..
Vet!
Super dik!
Man man man man man hier wordt ik niet vrolijk van.
@racenderechter: Nice, rimes.
Ik weet nou niet of de voorzijde lijkt op een uiteengetrokken voorvleugel van een 2009 VW Polo of van de vleugel van Batman.

Al met al .. ik rijd nog liever in een Ferrari California dan dat ik in een tweederangs verkeerd getunede 458 rond tuf. Is net als Almelo. Daar wil ik nog niet dood in gevonden worden.
Blubberdik!
En bij de achterbumper was de witte lak alweer op??

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).