Uitzwaaimodel: Mercedes SLS AMG GT Final Edition

Auteur: , 37 Reacties

Het gerucht dat Mercedes binnenkort zou stoppen met de SLS AMG ging al een tijdje rond. Met de onthulling van de SLS AMG GT Final Edition is dat vermoeden bevestigd. Dit is de laatste mogelijkheid om nog een SLS AMG te bestellen.

Mercedes zal gelijktijdig op de autoshows van Tokio en Los Angeles het afscheidsmodel van de SLS AMG presenteren. Dat zal ook nog opgefleurd worden met de onthulling van de S65 AMG.

Veel informatie heeft Mercedes nog niet beschikbaar gemaakt over de SLS AMG GT Final Edition, maar ze verklappen wel dat de 6.3-liter V8 gewoon 591 pk levert. In totaal zullen slechts 350 exemplaren van dit uitzwaaimodel gemaakt worden. Als we de foto’s mogen geloven komt de SLS AMG GT Final Edition er zowel als coupe als roadster.

Nu maar hopen dat de Mercedes SLC AMG/GT AMG snel komt.37 reacties

Voor m’n gevoel heeft de SLS wel een korte loopbaan gehad. Geïntroduceerd in 2009 en 4 jaar later word hij alweer teniet gedaan.. Meeste auto’s lopen toch een jaar of 8 mee met na een jaar of 4 faceliftje.. Maar dat neemt niet weg dat ik het een vd mooiste auto’s van de afgelopen 10 jaar vind. Bye Bye
@str8six: we zijn zo gewend geraakt aan de uitmelkcampagnes van vag.. Mercedes doet het gewoon goed. inslaan als een bom, Verkopen als een gek en 4 jaar later een speciale editie tegenaan gooien endan lekker een nieuw model. Beterdan dat die eeuwige “nieuwe” modellen met een nieuw bumpertje!
@lambo4all: Nou, Mercedes doet het inderdaad wel juist, maar voor mijn gevoel hadden ze beter een jaartje of anderhalf kunnen wachten en weer anderhalf jaar daarna deze final edition op de markt brengen. Deze SLS oogt in mijn ogen nogal tijdloos, dus hij had (ook zonder uitmelkmodellen) nog wel tot 2017 meegekund.
@lambo4all: AMEN!
@str8six: Ze willen het zelfde bereiken met de SLS zoals de 300sl
Is en blijft een prachtig ding!
@forzaferrari:
Normaal wel, maar in deze uitvoering?
Ik vind een zwarte motorkap op een Sjonniebak al sneu maar op een SLS vind ik het ronduit belachelijk. Die ongein heeft Mercedes helemaal niet nodig.
@tupperware: true that!
@tupperware: daar heb je gelijk in. Deze auto heeft klasse, dit verpest het wel wat ja..
@forzaferrari: nou nou klasse.. Dit is juist een dikke hardcore supercar met een flink leipe v8 voorin! Beetje amerikaans met duitse kwaliteit, samen met de c63 black is dit een van de ruigste benzen! Een s-klasse, die heb klasse.. En de naam zegt het al
Witte sls en een s klasse wat wil je nog meer?
@MAB: Helemaal niks meer; wat een combinatie…
@TimoBac: Misschien een ML of GL voor de vakantie’s of om de paarden trailer te trekken. Maar veel meer zul je echt niet nodig hebben.
@jarno_dewilde: Ik hou niet zo van paarden; misschien m’n jacht, alhoewel ik die net zo lief achter m’n S63 hang.
@TimoBac: Dan neem je die SUV toch erbij voor de skivakanties? Of anders gewoon voor de steeds extremer wordende Nederlandse winters.
@MAB: Dat is idd alles wat je nodig hebt. Alhoewel ik een E63 S AMG in Sleeper uitvoering ook wel enorm gaaf vind.
@MAB: Nou, wat mij betreft mag die SLS in het zilvergrijs uitgevoerd worden en de S-klasse zie ik het liefst in een mooie donkere kleur. Donkergrijs, zwart, donkerblauw, zoiets. Maar verder heb ik er niks op aan te merken.
Ik vind hem eigenlijk gewoon het mooist in saai zilvergrijs. Maar dit is voor mij ook wel een van de mooiste auto’s van de afgelopen 10 jaar.
Mijn droomauto Sls Black Series …
Zal dus een nieuwe moeten zoeken
Lelijk auto, goed dat het weg gaat. De S-Class is wel mooi, maar kan ook beter.
Kan iemand mij uitleggen waarom Mercedes stopt met de SLS? Waarom gaan ze voor het volgende model een segment lager?
De SLS was toch een succes en een fabelachtig goede auto? Daarnaast, zolang is die toch niet geproduceerd?
Vragen, vragen… Weet iemand antwoorden?
@mercs: soms moet je op het hoogtepunt stoppen ;)
@robbie: Dat lijkt me niet de reden, of is het echt zo dat deze auto zo goed is dat een vervolg onbegonnen werk is? Nergens kan ik de reden vinden om te stoppen met deze auto.
Sowieso had de SLS naast SLC een bestaansrecht, dus ik begrijp het nog niet echt
@mercs: het houdt de wagen exclusiever, de restwaarde blijft hoog (gallardo schrijven af als een gek). Ze houden gewoon nietzo van uitmelken bij mercedes :)
Altijd een mooie wagen gevonden, maar dit is over de top. Achterspoiler en motorkap lijken van Johnny-bak te komen. Dit is een wagen dat klasse moet uitstralen en deze doet dit niet meer, geef mij maar een gewone SLS AMG GT zonder al die troep. But, kids will love it!
Jammer dat ie nu al weg gaat. Een van de mooiste auto’s die er zijn!
Ik kan die strategie van Mercedes wel waarderen. Laat de klanten maar lekker hebberig zijn. En de SLS blijft een icoon daardoor. Goed bezig!
Supermooie wagen. Goed dat ie nu weg gaat, blijft zo veel beter zijn marktwaarde behouden.
Wat ik gelezen heb slaan ze nu een generatie over en komt de SLC in de plaats en binnen 7 jaar komt er een opvolger van de SLS.
Toch veel beter dan een model te blijven uitmelken.
Had gehoopt dat er nog een v12 ingelepeld zou worden. Sls 65 bs ofzo
Dat hebben ze dan sneller gedaan dan Bugatti met de Veyron. Die zijn nog lang niet toe aan het uitzwaaimodel. Maar wees eerlijk, deze auto is gewoon een prachtig ding terwijl de Veyron toch een wat lomp uiterlijk heeft. En wie wil nou niet zo’n donderend geluid uit de uitlaat. Heel wat anders dan de stofzuiger van de Veyron.
Wel jammer dat Mervedes stopt met de SLS AMG…
Prachtige wagen was het met veel eigenschappen uit het verleden, tijd voor een waardige opvolger.
Doodzonde dat de SLS al zo snel van de markt afgaat
Weet iemand hoeveel SLS’s er zijn verkocht wereldwijd en in Nederland?
Vaarwel, mijn liefste! Het waren 4 wondermooie jaren…
Ah ja, het is beter nu te stoppen dan uitmelken zoals de veyron en de gallardo…
De originele SLS AMG, en ook de roadster waren echt prachtauto’s. Jammer dat de Black Series en ook deze Final Edition zo gesjonnificeerd zijn met alle toegevoegde tupperware.

Ik zie deze auto toch het liefst in een zilver metallic lak ook al is dat een wat saaie kleur voor een supercar…
Voor mijn gevoel heeft de SLS een veel kortere productieperiode gehad dan de SLR. Klopt dat?

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).