Doe een goede daad én verdien 10.000 euro

Auteur: , 40 Reacties

Het enige wat je hoeft te doen is een gestolen Lamborghini Huracan op te sporen.

Doe eens terugvinden

Het blijft een flink risico. Als verhuurder van luxe en snelle automobielen loop je de kans dat je moneymaker wordt gestolen. En precies met dat probleem zit de Duitse toko Motion Drive. Zij hebben een mooie zwarte Huracan in de verhuurlijstjes staan en die is dus niet teruggebracht.

Op zich al heel vervelend, maar in het geval van deze Duitse verhuurder nog veel vervelender. Ze zijn een relatief jong bedrijf en in een jaar tijd is dus deze deze stier gejat, maar vorig jaar gingen sujetten er vandoor met een vuurrode Ferrari 458 Italia. Die overigens vlak voor de diefstal opvallend vaak in Nederland werd gespot. Dat Italiaanse raspaardje is nooit teruggevonden, de Duitsers zijn bang dat hun Huracan eenzelfde lot is beschoren. En niet geheel onterecht, de dieven zijn behoorlijk geraffineerd te werk gegaan. Zo hebben ze twee GPS-trackers onklaar weten te maken.

Goed, iedereen oogjes open. Mocht je de Huracan tegenkomen, blijf dan rechts rijden, haal niet in bel dan de politie en neem daarna meteen contact op met onze oosterburen, dan kunnen zij jou die 10.000 eurootjes opsturen. De laatste keer is hij gespot in de buurt van Dortmund, maar voor hetzelfde geld rijdt hij nu door pak-em-beet Assen.

Met dank aan Joran voor de tip.40 reacties

De Opel Ampera-e is duizenden euro's goedkoper geworden. Kijk hier voor meer info!
Dat is toch gewoon verzekeringswerk
@martijn11: Tuurlijk, maar te bedenken dat er eerst een Ferarri is gestolen en daarna deze Lambo, zou elke verzekeraar dwars gaan liggen. En dan heb ik het nog niet eens over een torenhoge premie als ze er überhaupt mee akkoord gaan.
@martijn11: Nope, niet altijd. Je geeft als verhuurder de auto “vrijwillig” mee aan de huurder. Dan liggen zaken net wat anders.
@thomasbol: alle auto’s zijn in de autoverhuur (heb er zelf 5 jaar gewerkt) all risk verzekerd dus ook tegen diefstal. Neemt niet weg dat er maar weinig verzekeraars zijn die dit soort bedrijven willen verzekeren.
@contender: ik heb ook bij een verhuurder gewerkt en helaas ook diefstallen van complete voertuigen meegemaakt. Omdat je als bedrijf het voertuig én de sleutel meegeeft wordt heling niet gezien als diefstal. Ken je het verhaal van de die vent uit IJsselstein die zijn Opel Cascade in Syrië terug haalde nog?
@martijn11: ik breng em wel gwn terug, heb ik en langer gereden dan mocht en 10k verdiend XD
En wat kan je er dan mee. Makkelijk verkopen?
@fmgarcia: misschien zelfs op bestelling gestolen.
En dan niet eens een gratis ritje, karig hoor!
Binnenkort terug te zien op Syrische Youtube. Met een 50cal op het dak.
@E34M5Touring: hahahaha , Gelukkig maar dat hij 4wd heeft in die woestijn….
Klinkt als n inside job met de gps trackers…
@dutchdriftking: je hebt van die apparaatjes die storing veroorzaken , dan heb je met gps geen bereik. Daarna kan je op je gemak de auto doorzoeken op tracking systemen..
@rovadepo: jawel, maar dan weet je niet dat er nog ern back-up GPS in zit……
@dutchdriftking: klopt klopt.
@dutchdriftking: dat soort apparaten zenden een signaal uit, met een simpel kastje zijn ze zo op te sporen. Zoals ze bijv ook bij het cbr gebruiken om te controlerem op telefoons/oortjes etc. Alle uitgaande signalen (RF cell etc) pik je er zo uit. Beetje crimineel lukt dat ook wel
@darrock: de nieuwste zijn tegenwoordig af fabriek en verbonden met de ecu. Zonder de kast(jes) rijdt de wagen niet dus storen of eruit halen heeft dan nog weinig zin.
@dutchdriftking: lucratief businessmodel, elk jaar een ander model in de verhuur, en daarna foetsiemoetie.
@dutchdriftking: “where’s my hammer?” hamertje op dat apparaatje in een schuurtje ergens in limburg, en gaan met de banaan…
Ongelooflijk laf om zo’n supercar te stelen. Zijn ze hiervoor verzekerd, mag het wel hopen voor ze…. staat een mooie huracan te koop hier in Nederland
Als je ‘m vind, mag je ‘m dan ook zelf houden?
@bas038: nee, jij krijgt 10.000 knikkers..
Vorig jaar een Ferrari nu een Lambo, als verzekeraar zou ik wel argwaan beginnen krijgen.
@misterdrogba: Niet zozeer argwaan, maar de verzekeraar trekt op een gegeven moment wel de stekker eruit
Ze gaan normaal gesproken net zo makkelijk in rook op.
Als brave jongen denk dan nu… Wat moet je er mee? Krijg je hem nog ergens op kenteken? Aan wie kan je de onderdelen kwijt?
@jorden: Niet in elk land is de registratie van voertuigen zo streng. In een gemiddeld oostblok land denk ik niet dat je zo snel van de weg getrokken wordt. En dan nog, als je dat wel wordt is dat met een paar honderd euro ook zo opgelost. Lang leve de open grenzen. Lekker ongehinderd shoppen over de grens.
Deze was ook nog bij Supercarsunday in Assen. Zal wel in onderdelen verkocht worden :/
Misschien toch tijd voor een wat grondigere background check bij verhuur van zo’n dure dingen..
Maar goed, dan zul je zien dat de Huracan van een brave meneer wordt ‘gestolen’ tijdens de verhuurperiode.
Dat is meer dan de 400 gulden die ik kreeg voor het geven van de locatie van een gestolen Lancia 8.32.
Eerst wilden ze niks betalen, dus heb ik de locatie eerst niet verteld 😜
@eefie: Ik vind het wat vies om iemand zo geld af te troggelen. Hoe zou jij je voelen als een auto waar je blij mee ben, zuinig op bent etc. gestolen wordt. Je kunt iemand heel gelukkig maken, maar nee, eerst dokken.

Ik heb ooit een gestolen motor teruggevonden en bedankt voor het vindersloon. Hoop dat als mijn spullen gejat worden iemand anders hetzelfde doet.
@lemster: als er vindersloon is beloofd moet dat betaald worden of je dat aanneemt of weigert is aan jou. Als er geen vindersloon beloofd is en je vraagt er om ben je een hond en hoop dat al je voertuigen worden omgewisseld door schoonmoeders
@boxtarus: idd, ik heb nergens om gevraagd. Toentertijd was 400 gulden voor een student best veel geld
@lemster: ik heb niemand geld afgetroggeld, voor de goede orde. Zij boden geld, ik heb nergens om gevraagd, maar ik moest de exacte locatie vertellen ed. Dit recherchebureau stond echter niet goed bekend.
Ook als ik niets had ontvangen, had ik heus wel de locatie doorgegeven.
Je reactie is dus iets te voorbarig
@eefie: Excuses daarvoor. Als er nog een partij tussen zat dan snap ik dat je gewoon het geld wilt hebben.
@lemster: niet nodig, ik had ook duidelijker kunnen zijn
@eefie: Haha afpersen! Leuk joh.
Krijg de tering… ik heb deze maandagmiddag als het goed is nog in de stromende regen zien rijden op de 61 in Duitsland. Vond het al stoer dat die dat aandurfde, het regende echt heel hard. Maar verder niet bij stilgestaan en mijn bewondering steeg nog meer toen ik in diezelfde regenbui een held zag rijden in een oude Ford GT40 replica….
nah ik hou em zelf wel
Bij tankstations staan toch camera’s. Daar zal hij toch regelmatig naartoe moeten lijkt me.Ook een Huracan valt op bij een tankstation.Dan weten ze in elk geval in welke buurt hij rijdt,toch?

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).