Verstappen weet nog niet wat Baku gaat brengen

Auteur: , 32 Reacties

In tegenstelling tot Helmut Marko is Max helemaal niet zo negatief.

Nee, ik weet het nog niet.

De spanning loopt op, zondag wordt er voor het eerst een Formule 1 Grand Prix gereden op het stratencircuit van Baku in Azerbeidzjan. Een aparte baan, als je het mij (en vele anderen) vraagt. In totaal zo’n 6 kilometer lang en een recht stuk van 2,2 kilometer, niet geheel in het voordeel van de Red Bulls. Zou je denken, zeker als je de uitspraken van Red Bull hotemetoot Helmut Marko hoort. Omdat de Renault motoren power te kort komen, is de race bij voorbaat al verloren, zegt hij. In principe vrij plausibel, de Benzen en de Fiats zijn veel sterker dan de Tag Heuers, is gewoon zo.

Maar met dat soort doemdenkerij moet je bij Max niet aankomen. Nee, hij geeft zichzelf gewoon een goede kans, net als iedereen, zei hij tegen Motorsport.com.

Ik denk dat we wel een paar verrassingen gaan zien, omdat het een nieuw circuit is en iedereen nog op zoek moet naar een afstelling. Maar ik ben redelijk optimistisch. Het lange rechte stuk helpt natuurlijk niet, maar we zouden tijd moeten kunnen goedmaken op het binnenste gedeelte.”

Max vindt het wel een grappige baan, hij rijdt er met veel plezier zijn rondjes in de simulator.

Wie overigens helemaal niet is gecharmeerd van het circuit, is Lewis Hamilton. Volgens de regerend wereldkampioen is het een baan van niks. Ontzettend lang recht stuk, paar suffe bochten en zo breed als een snelweg. Wat hem betreft maken ze alle circuits zoals dat van Monaco, die zijn tenminste spannend. (Hear Hear) Zijn Ferrari-vriend en dierenliefhebber Sebastian Vettel houdt zich voorlopig op de vlakte. Hij gaat pas iets zeggen als hij er zelf is geweest. Tot vrijdag dan maar Seb!32 reacties

Wat prettig dat Vettel een keer kiest om zijn mond te houden.
Ondanks Ferrari, heeft hij weinig gunfactor.
@martinus: Beter een gun dan een hammer imo.
@martinus: ik vind sebastian een steeds sympathiekere kerel worden. Ik gun hem de titel meer dan hamilton op dit moment.
@thijsj: dat sowieso. Zoals hij Max op Spanje terug het podium op duwde, in de trant van, geniet er even van, fijne vent!
@dutchdriftking: Wel jammer dat hij ‘m niet op de schouders nam.

Zo had het ook gekund bij zijn eerste overwinning.
http://1.bp.blogspot.com/-36TIdSjYtoE/T7BE6mbJbRI/AAAAAAAADxw/bnXfs97nv00/s1600/pastor+maldonado+wins+formula+1+2012+Venezuela+Driver.jpg
@martinus: ja, er blijft altijd wat te wensen over.
@martinus: Alles kan natuurlijk beter he.. Je hoeft niet altijd het laatste woord te hebben.
@martinus: Jeetje wat mis ik Pastor! Dan hadden we dit jaar veel meer safetycars gehad
@martinus: spreken is zilver zwijgen is goud
Ik heb onboard beelden gezien van de baan en ik word er niet echt warm van. Wat een nietszeggend circuit eigenlijk, een paar bochtjes en voor de rest alleen maar rechte stukken asfalt, geen enkel stukje “kronkelige” baan. Wat max betreft, we zien wel wat het wordt.
@casualcarfreak: dat had ik ook maar ik vraag me af als je de ronde onboard mee gaat als er echt op race snelheid gereden wordt
@rob5nismo: Ja deze gast reed echt alsof ie aan zn ballen zat te krabben. Welke je op full speed zeker nodig gaat hebben.
@fmgarcia: want vanaf bocht 8 tot 12 ziet er mooi vloeiend uit
@rob5nismo: Klopt helemaal. Gaat mega spectaculair zijn als het gas erop zit!
@rob5nismo: Dat lijkt inderdaad een erg leuk stuk, de ‘straight’ had van mij wel wat minder lang gemogen. 500 meter minder had ook best gekund, ik zie liever een stuk baan waar het op de ‘driver skills’ aankomt in plaats van wie de meeste pk’s heeft en het snelst gaat.

Ben toch ook wel benieuwd naar de beelden van dat steegje langs dat kasteel, ziet er ook leuk uit.
@jackbrown: dat is ook een veel te lang recht stuk.
Ben wel weer nieuwsgierig welke snelheden daar gehaald gaan worden
Heb net de eerste onboard beelden gezien. Denk dat Baku vooral het aandeel carbon gaat verhogen. Hamilton zegt dat het zo breed is als een snelweg, maar er zit me een knik in bij een soort kasteel, wayoo echt!!
Tja als hij hem niet in de muur parkeert zoals de vorige cityrace maakt hij best een kans. Het circuit is op een aantal snelle punten toch vrij smal, en ik denk dat lil Lewis zich daar op verkijkt. Dr is maar 1 antwoord op: zondags gewoon weer kijken!
Ik weet wel dat het hier weer een bukaku wordt van max nieuws
Er is echt nog wel een overmoedige held die zich op deze bocht gaat verkijken en daar probeert in te halen, dus het kan nog wel eens leuk worden!


Laten we vooral hopen dat het een van de Mercedessen is, dan zouden er nog wel eens kansen kunnen liggen voor Ferrari en Red Bull.
@Edge: Plaatje lijkt het niet te doen, dus poging 2:
http://i.imgur.com/wqN1ml2.jpg
wasrschijnlijk stuiteren er in de eerste vernauwing een paar koplopers eruit, en dan wint verstappen weer.
@schuimbekje3: wint weer… Hij heeft tot nu toe 1 wedstrijd gewonnen.
@boomhauwer: ergo: weer. Want om iets ‘weer’ te doen moet je het een keer eerder gedaan hebben :)
Waarom zou hij het niet goed doen
@martijn11: Max zal het vast goed doen, zeker omdat hij eens een keer evenveel ervaring heeft met het circuit als de rest. Of dat helpt is de vraag, als Mercedes, Williams en Ferrari op het lange rechte stuk gewoon voorbij zoeven op puur motorvermogen.
Tja, ik hoop natuurlijk op een goede race voor Max, en als t geen goede race word voor hem dan hoop ik dat het in iedergeval geen saaie race word.
Lijkt wel alsof het aangelegd is met een Tom Tom vierde links, derde rechts, tweede links. U bent gearriveerd.
Nee gek he, het is een race.
Ben benieuwd, zullen het zondag wel zien.
Ik ben juist wel nieuwsgierig naar de baan. Het lijkt mij wel leuk, aangezien ik verwacht dat alle rijders lekker zoekende zullen zijn.
Ik denk dat Max op vrijdag lange tijd op de eerste plek zal staan. Hij weet altijd erg snel te gaan op onbekend terrein.
Op een of andere manier weten andere coureurs daarna meer winst uit de setup te halen. Kan natuurlijk wel zijn dat Max zich meer op de race focust qua setup en dat is ook wel terrecht.

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).