Doen! Subaru Forester in een STI-kostuum

Auteur: , 24 Reacties

STi. Drie letters die elke Subaru interessant maken. Zelfs als het om de heilige graal der boswachtersbolides gaat.

Groot was dan ook onze vreugde toen we ontdekten dat Subaru een STi-versie van de nieuwe Forester in elkaar heeft gezet. Compleet met uitbundiger bumperwerk, een zwarte verflaag op de grille en spiegels (lol @ aerodynamica enhancement), een subtiele verlaging en grotere velgen. Zelfs de kleur – World Rally Blue – is helemaal juist, en ook het interieur is in STi-onderdelen ondergedompeld.

Minpuntje: Subaru zegt dat ze de Forester STI tS Concept alleen hebben gebouwd om even de reacties te peilen. Hij kreeg zelfs geen onthulling op een grote autoshow, maar moest het doen met een debuut op het Japanse Suzuka Circuit tijdens het weekend van het Super GT tourwagenkampioenschap. Kortom: het is sterk de vraag of er ooit een Forester STi op de showroomvloer komt te staan. En als Fuji Heavy Industries besluit om eens lekker gek te doen, dan staat een Europees debuut zeker niet hoog op de agenda. Mocht zelfs dát gebeuren, dan is ‘ie in Nederland waarschijnlijk onbetaalbaar. Iets met CO2-belastingen.

Fotocredit: Response24 reacties

“(lol @ aerodynamica enhancement)” Haha epic !
Wat een verrassende shot van de onderkant! (foto 19)
Ziet er ouderwets en goedkoop uit imo
Doe mij er maar 1 maar dan wel met trekhaak!
Als dit goed is dan kan een “Golf Sportsvan GTI” en een “M2 Active tourer” ook gewoon. Ik had gehoopt dat de wereld geleerd had van de Zafira OPC, maar helaas.
@mashell: Zo’n Zafira OPC is dus helemaal niet stoer?
Ik heb me toch vaak afgevraagd hoe zoiets nou zou rijden.
Gewoon doen! De vorige Forester STI zou misschien de enige SUV achtig iets zijn, wat ik zou overwegen als ik hem kon betalen…
Wat een lekker nuchter merk is Subaru toch. Alleen al dat interieur, dat is gewoon slim. Alles op de plek waar je het verwacht, niks geen aanstellerij, naar gewoon degelijke robuuste materialen. Net als de buitenkant. Alles straalt uit dat de auto ontworpen is door techneuten, die hebben nu eenmaal niet op de mode-acedemie gestudeerd. Lekker belangrijk hoe het eruit ziet, want het resultaat zijn wel auto’s die bijna niet stuk te krijgen zijn.
@moveyourmind: klopt maar een halfords navigatie scherm kan anno nu echt niet meer hoor!! Werk het gewoon mooi af met een ingebouwd navigatie scherm ziet er veel fraaier en robuuster uit.
Wat is dat rare “druppeltje” aan de buitenspiegel?
Of zou dat puur voor de al superieure aerodynamica zijn?
Waarom maken ze niet eerst een forester met 7% bijtelling. Dan 2 jaar later kunnen ze beter die sti maken, omdat het geld er dan wel is voor een grapje
@thedammer:
Omdat Subaru nog een merk is dat wel vasthoudt aan z’n merkwaarden en die niet laten verwateren voor een totaal irrelevante markt als de Nederlandse.
Daarom heeft Subaru wel een trouwe schare liefhebbers, dit in tegenstelling tot merken die hier wel hun oren naar laten hangen.

De leasekneus die daarvoor gaat zal het een worst zijn waar hij mee rijdt, als de bijtelling maar laag is.
@thedammer: ze maken geen Forester met 7% bijtelling omdat Nederland (en Europe over het algemeen) geen hele belangrijke markt is. Azië, Amerika en Scandinavië, dat zijn Subaru’s echt grote markten.
Heeft -ie alleen een mooi pak aan, of is er ook wat onder de kap te vinden?
@bug2000: ik neem aan(en hoop) de 2.5liter 4cilinder boxer MET turbo.
@boenket97: FA20F. Een 2-liter dus, met minstens 300 pk (de Forester XT voor de Japanse markt heeft al 300 pk).
@bug2000: Alles van dit merk én met de lettertjes STI heeft iets lekkers onder de motorkap.
Jaaah, jaaaah ,lekker !!! Doeen!!
Als ze het goed doen heb je een beter product dan de Gla 45AMG want deze heeft WEL bruikbare binnenruimte. Dus special ops team er tegenaan en binnenharken die euro’s
Van de vorige generaties zijn ook STI’s gebouwd, ze bleven alleen wel op de thuismarkt.. Toch treurig!
Ziet er heerlijk dik uit! Maar het zal vast weer een JDM-only bak worden. Hopelijk zal iemand hem dan importeren. Heb er iig goede hoop in dat het een leuke apparaat wordt
Die kerels van Mighty Car Mods zijn er toch ook al eens op losgegaan op zo’n forester.
gelukkig is subaru met snelle toevoeging voorgoed vertrokken wegens de co2 tax. weg gejorisd door de staat :)

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).