Domino’s helpt de hongerige automobilist een handje

Auteur: , 23 Reacties

Mensen die altijd honger hebben in de auto: Domino's bedient u op uw wenken.

Domino's

Tsja, apps in je auto. Niet altijd een geweldig idee, kijk maar naar Apple CarPlay. Het klinkt allemaal zo leuk, smartphone-integratie in je auto. Maar eigenlijk heb je er precies niks aan. Bellen en spraakbediening is handig, maar tegenwoordig hebben de meeste auto’s dat ook ingebouwd in hun eigen interface. Hetzelfde geldt voor muziek, apps als Spotify kunnen makkelijk gekoppeld worden met de Bluetooth van je auto. En er is wel integratie voor WhatsApp, maar je kunt niet typen, alleen spreken. Je moet natuurlijk niet afgeleid worden. Sommige mensen zweren bij het systeem, maar ondergetekende gebruikt het bijna nooit. Misschien betekent het wel dat Hyundai hun infotainment gewoon goed op orde heeft.

Goed, het valt niet te ontkennen dat er potentie zit in het systeem. En dan hebben we het niet alleen over CarPlay, maar überhaupt apps op het dashboard van je auto. Domino’s, bijvoorbeeld. De grote pizza-keten zet al grootschalig in op het bereikbaar maken van overal pizza’s bestellen, de nieuwste manieren zijn bijvoorbeeld via een smartwatch-app, autonome auto’s of via je Google Home. Naast vage ideeën met robots, komt er een realistischere nieuwe manier bij: je auto. In samenwerking met Xevo Inc., een bedrijf wat zich op grote schaal bemoeit met ‘autotainment’, wil het pizzabedrijf de dienst gaan aanbieden in nieuwe auto’s. Hoe het precies gaat werken en welke automodellen precies uitgevoerd gaan worden met de app, is nog niet bekend. Wel weten we dat Xevo achter een hoop auto-infotainmentsystemen zit, dus Domino’s schat dat tegen het einde van 2019 vele miljoenen auto’s rondrijden met de app.

Je kunt uiteraard met de app een pizza laten klaarleggen bij een lokale Domino’s-vestiging en hem ophalen, hoe het precies werkt met bezorgen wordt niet duidelijk. Misschien dat je achtervolgd wordt door een enthousiasteling op een brommer? Gezien de eerder genoemde cijfers die oplopen in de miljoenen, lijkt het erop dat de dienst wereldwijd uitrolt. Overal en altijd pizza is vanaf dit jaar dus mogelijk.

Trouwens, de oplossing voor verse pizza in je auto is er al een tijdje: je hebt er alleen een Lamborghini Huracan Performante voor nodig.23 reacties

Weer clickbait. Ik dacht dat het artikel over het spelletje zou gaan…
@hzr: En ik die goochelaar
@hzr: ik dacht Domino, het meisje dat ooit werd bezongen door Clouseau <3
@awesome: Ze heette Domino, of noemde zich zo.
hzr via Android app
@krizus: domina?
Komt 1april uit zeker
Oplossing; voor vertrek bestellen en een bezorgtijd specificeren, vervolgens rijden en voila: je hebt een pizza thuis wanneer jij een pizza thuis wil hebben.
Ik ben juist wel fan van Apple CarPlay. Dat je er niets aan hebt vind ik overtrokken. Integratie met Waze, Flitsmeister, werkt allemaal veel lekkerder tov simpelweg via BT streamen naar je infotainment. Spotify idem. Bovendien is alles ook veel meer/sneller up to date. Zit juist veel meer toekomst in, om dit gecentraliseerd via 1 (okee 2, Android Auto) platform te regelen. Waarom zouden autofabrikanten blijven investeren in infotainment systemen die binnen een jaar na introductie alweer hopeloos verouderd zijn….? Verdienmodel neemt af; de koper/gebruiker kiest er simpelweg niet meer voor.
@camber24: exact, zelfde verhaal als met smarttvs, publiek en dus ontwikkeling voor smartphones is veel groter
@camber24: ik zag de potentie van de CarPlay, eerlijk gezegd. Maar ik gebruik het nooit meer. De ingebouwde navigatie in mijn auto is nagenoeg perfect en kost geen MB’s. Als je bij het wegrijden een Spotify-lijst aanzet kun je met de knopjes op het stuur je playlist bedienen. Telefoon maakt ook via BT verbinding met de spraakset van de auto en werkt perfect. In auto’s met een ‘eenvoudig’ infotainment zal het veel toevoegen, maar in een auto met een compleet systeem zoals mijn auto is het echt overbodig.
@720s: je conclusie is gewoon onjuist. Nu op dit moment is het misschien handiger voor je om het niet te gebruiken. Maar waar de ontwikkeling van je huidige infotainment systeem stilstaat, gaat die van Apple CarPlay gewoon door. Jouw navi werkt nu misschien handig. Maar is over een half jaar outdated. Het gemak van kunnen googelen naar een winkel, of een kapper, of restaurant, en daarna direct kunnen klikken op ‘navigeer naar’, heb je in negen vd tien infotainment systems niet. Wil er wel een fles tussen zetten? Dat je na een jaar alsnog om bent? ;-)
@camber24: nou kijk. Ik snap de potentie. Maar alles wat jij nu opnoemt, dat kan mijn auto zelf. En die updates, ze zijn misschien niet instant, maar elk jaar tijdens de jaarlijkse beurt zetten ze de nieuwste kaarten in het infotainment. Ik zei het al eerder, misschien bof ik wel met een auto die één van de betere systemen heeft, want er is letterlijk niks wat CarPlay wél kan en mijn systeem niet. Daar zou ik dan wel een fles op willen wedden ;)
Maar waarom zou je zo’n kartonnen nep Pizza willen ?
@seicilindri: omdat kater.
@awesome: Dan is achter het stuur wellicht niet zo’n goed idee…..
Oké. Het gevaar is dus, dat je pop-ups/ adds gaat krijgen voor domino’s. Maar dat daar gelaten; waarom? Ik heb er drie keer besteld (om ze het voordeel van de twijfel te geven), bij drie verschillende vestigingen het afgelopen jaar. De eerste keer zat alles aan de bodem geplakt, als je een stuk wilde pakken dan trok je alles kapot. De tweede keer was het zó zoet, dat het leek alsof er een pot suiker over zat. De derde keer was het gewoon ondefinieerbaar. Geen woorden voor. Echt, vlees noch vis, kansloos. Maargoed, als de junk food verhemeldende westerse wereld dit wil, dan laten wij allen genieten van deze geneugten en zal ik m’n waffel houden.
@markie123: ik heb een periode gehad dat een pukkelige tiener met zijn bromscooter hier 1x per week voor de deur stond. Lekkere pizza’s, snel bezorgd, maar culinair? Neh. Als student zijnde heb je niet het geld voor extreem culinaire pizza’s, maar Domino’s smaakt beter dan die diepvries troep van de supermarkt, imo.
Geef mij maar Papa John’s domino is echt te ranzig.
En bellen achter het stuur mag niet maar rijdende weg een pizza bestellen geen probleem
@rob5nismo:
Even kijken hoor, welke is nou die pizza met die artisjokkenhartjes…
Hmmm nee deze niet, deze dan? Oeh die heeft wel extra champignons.
Nee dit was hem ook niet
Ho, fietser!
Of een Pizza Hawaii? Nee daar kan ik niet mee thuiskomen
Stond dat licht nou op rood of leek dat maar zo?
Ah dat was die pizza met die artisjokkenhartjes, hoe krijg ik die dingen er nou af?
Extra kaas? Ja altijd extra kaas, maar dan zónder artisjokkenhartjes!
Zo, bestellen maar. Hé ik ben al thuis?!
@Gulli: haha ik zie het zo voor me inderdaad :)
Tip. Ga naar een Italiaanse pizzaria.
Komt er een brommertje tussen de file door met verse pizza. Altijd een goed idee.

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).