Douane vindt twee miljoen in Nederlandse ziekenauto

Auteur: , 32 Reacties

Een speurhond met een neusje voor geld heeft weer puik werk geleverd.

Ambulance

Je kan geld niet meenemen na je dood, maar wel op weg naar ziekenhuis. Dat moet de gedachte zijn geweest die ten grondslag lag aan de vondst van twee miljoen Euro in een ambulance in Vlissingen. Nou ja, waarschijnlijk is het dat trouwens helemaal niet en hebben we gewoon te maken met een ordinair gevalletje witwassen. Door een oplettende snuffelaar heeft dat plannetje nu schromelijk gefaald.

De ambulance stond op een kade klaar om samen met een Jaaaaaag F-Pace (rijtest) verscheept te worden naar Suriname. Het is de zoveelste keer in relatief korte tijd dat de autoriteiten contant geld aantreffen verstopt in een voertuig. Telkens is daar ook een hond bij betrokken geweest.

Dit keer was het bedrag niet samengesteld uit talloze kleine biljetten, maar gewoon compleet uit briefjes van 500. Dit briefje gaat trouwens waarschijnlijk verdwijnen omdat het voornamelijk populair is onder criminelen. Gewone burgers gebruiken het haast nooit omdat die bij het betalen van grote bedragen plastic of hun computer gebruiken. Hierdoor wordt het grootste biljet ook wel de ‘Bin Laden’ genoemd. Iedereen wist van het bestaan af, maar niemand had er ooit een gezien.

geld

Enfin, de opsporingsdienst FIOD heeft zich vastgebeten in de zaak en stelt dat het waarschijnlijk gaat om geld afkomstig uit de verkoop van dure auto’s waar geen opgave van is gedaan aan de belastingdienst. Het autobedrijf dat het transport zou verzorgen biedt namelijk op haar website allerlei dure bakken aan, maar geeft nul omzet op aan de dienst die dingen niet leuker kan maken. Een 44-jarige man uit Almere is inmiddels aangehouden.32 reacties

Het spook van carstore oirschot?
Best weinig in kubieke centimeters, als je dat geld zo ziet. Kan je dat niet in een vespa laten verschepen ipv een enorme ambulance?
@valluik: 4000 biljetten elke stapeltje op de foto is 50K.
Creatief boekhouden.. Komt vaker en vaker voor.
@misterdrogba:

Gewoon zeggen dat het terug komt met rente ..

NLertjes kan je toch alles wijs maken ..
@misterdrogba: Komt minder en minder voor bedoel je … doordat alles digitaal is en de overheid ook in bankgegevens over de grens mag grasduinen, is het veel en veel moeilijker om grote aantallen cash te verduisteren of wit te wassen (vanuit ‘legitieme’ handelsbronnen).
Ik zou dat smokkelgeld gewoon in een oude geldtransportwagen smokkelen. Ligt het lekker veilig. Komt de geldgeur misschien niet eens naar buiten en mocht de hond dan toch aanslaan dan is het logisch dat een geldtransportwagen naar geld ruikt.
Volgende keer maar een brandweerwagen nemen.
@dailydriver: Lijkenwagen … en het liefst eentje die stinkt.
Was ik maar onwel geworden om met deze ambulance te worden opgehaald.
Waarom mag je niet als nachtapotheker ook een stukje gezondheidszorg voor je rekening nemen???
Da’s gewoon ziek veul geld……* ba dum tss *………..
@gash: get out!–>
Vandaar dat de zorgkosten de pan uitreizen, de premie inleg verdwijnt gewoon uit NL.
Gaan die bundeltjes nou naar de staatskas weer
@ruudbmw: Van die twee miljoen ligt niemand wakker als je de balans van de grootste BV bekijkt. Wordt waarschijnlijk allemaal vernietigd.
Nu ben ik benieuwd welk autobedrijf dit is/was en wat ze allemaal te koop aanbieden. Iemand die dit weet ?
@raceface:

Autobedrijf Jan Kees de Jager ..

De katvanger voor al uw belastingvrije geldtransport ..
Suriname, Suriname, ze betalen geen belasting en ze poepen uit de ramen :p
@crackdavid:

Jij bent misschien wel blank maar jij hebt zwart geld op de bank ..
(Ja .. op de bank ja) !!

Surinaamse wijsheid ..
Die Koenders toch ..
Dat is echt ziek veel.
Dan past het tenminste in een koffertje. Ik heb 1x 500 gezien, en dat is al heel lang geleden. Terwijl ik vroeger best regelmatig een 1000 gulden biljet zag.
@dutchdriftking: de crisis heeft bij jou ook toegeslagen?
@mashell: Ach, ik was 11 toen de Euro in ging in februari 2002. Maar daarvoor had ik nog wel eens een keer 1000 gulden van m`n vader gezien. Iets met een tweede hands auto of zo, dat deed men destijds nog contant. Maar 500 euro biljet alleen een keer als jochie van 12 bij de bank.
Ik was nog wat kwijt..
Waar kan ik zo’n hond kopen?
2 MILJOEN zou voor mij wel een pleister op de wond zijn.
Ik vraag me dan altijd af hoeveel geld er dan écht is gevonden. Je gaat mij niet wijsmaken dat zo’n onderbetaalde agent niet een paar briefjes in zijn eigen zak steekt. Niemand die het merkt, mevrouw agent is blij want de kerstcadeautjes zijn weer binnen, daarvoor zal ze meneer agent bedanken middels wat lichamelijke handelingen (doen alle vrouwen, echt! ;-) en de baas van de agent is ook blij. Die weet namelijk dat zijn personeel gemotiveerd blijft om de volgende keer wéér zo’n transport te onderscheppen. En het mooiste is, het kost hem (en ons als belastingebetalerts helemaal niks. Een win-win-win-win-winsituatie, zal ik maar zeggen.
@nicolasr:
Vrij naïef standpunt, of je moet geloven dat dit een toevalstreffer is.
Maar dat is niet zo, hier gaat maanden of jaren van recherche werk aan vooraf.
J.K, de Jager en K.Wiebes zijn degenen die geld langs de plinten van onze samenleving laten weglopen.
Dat ligt wel als een steen op hun maag hoor, zeggen ze.
Deze politie en recherche, wees blij dat deze teams er zijn en hun werk goed doen.
@nicolasr: ik heb ooit een schoonvader gehad die in beslag genomen geld onder zich had en jouw gedachte ten uitvoer bracht. Pech voor hem dat de crimineel exact wist om hoeveel geld het ging. Uiteindelijk baan kwijtgeraakt en failliet gegaan. Dus nee. Beter niet doen.
@nicolasr: niet te veel 2fast 2 Furious kijken. Agenten zijn zeer integere types. Die voelen zich juist de held dat zij zo’n vangst oprollen met de geld afgesnoven lassie.

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).