Driften op Zandvoort wordt verboden

Auteur: , 76 Reacties

Slecht nieuws: vanaf 1 maart wordt driften op Zandvoort verboden!

Rook

Vanmiddag heeft Circuit Park Zandvoort aan diverse exploitanten het slechte nieuws gebracht, ze hebben dit inmiddels aan ons kunnen bevestigen. Reden voor het verbod is dat er teveel klachten waren van omwonenden. Driftgeluiden zijn namelijk heel andere geluiden dan racegeluiden, bij het driften geef je telkens een beetje gas. Dat geluid kan na een tijdje flink gaan irriteren (bij ons niet, maar ok). Tevens heb je het heerlijke geluid van rokend en piepend rubber. Zandvoort had daarom al extra restricties opgelegd, zoals het driften op nat asfalt, maar niet alle bezoekers/organisaties hielden zich daaraan.

Het circuit geeft aan dat men niet afhankelijk is van de driftcursussen, het ging om een klein gedeelte van de exploitatie (wat zorgde voor een groot deel van de klachten). Uiteindelijk heeft de directie daarom besloten om het driften vanaf 1 maart 2016 te verbieden. Erg jammer, want driften wordt alsmaar populairder. Met dank aan films zoals Fast & Furious, maar ook vanwege de vele driftkampioenschappen die over de hele wereld worden gehouden.

Er gingen geluiden dat dit nieuwe verbod er komt vanwege de nieuwe eigenaar, maar dat wordt ontkend. De klachten hierover zijn er al veel langer dan de onderhandelingen over de overname van het circuit.

Maar goed, we hebben straks dus een circuit waar je niet op mag driften… Think about it, dat is toch raar? Het is dan ook zonde dat de driftscholen op Zandvoort geen cursussen meer mogen aanbieden. Zoals Frank Kerseboom van RSZ Driftclub ook aangeeft: driften is essentieel voor voertuigbeheersing. Daarnaast is het gewoon heel leuk om te doen. Zandvoort geeft echter aan dat er wel driftlessen kunnen worden gegeven tijdens een racecursus, maar dat gaat om een klein stukje basistraining, geen uitgebreide driftles.

UPDATE: de BMW Driving Experience laat ons weten dat ze een Powerslide cursus aanbieden, waar driften op de gladde cirkel een onderdeel van is. Die cursus blijft bestaan, de slipschool staat los van het circuit en mag daar (gewoon) blijven driften op een gladde cirkel.

Afbeelding: driftende BMW 760Li op Zandvoort.76 reacties

Speciaal naar een circuit rijden om daar te gaan driften is sowieso een beetje lame.
Het mooie van driften is dat het ook bij lage snelheid kan, bochtige landwegen of rotondes kunnen al perfecte driftlocaties zijn.
@alcantara: Alleen ook volstrekt illegaal en en als je iemand achter het stuur hebt zitten die overmoedig of onkundig is is het ook nog eens levensgevaarlijk. De omwonenden zouden juist blij moeten zijn dat men naar het circuit komt om het daar te leren, dat scheelt ongelukken op de openbare weg.
@alcantara: ja, opzettelijk driften op de openbare weg kan je een flinke boete opleveren. Al moet ik zeggen dat ik me er ook weleens schuldig aan maak.
@arnoldh: je rijbewijs kan ervoor in beslag genomen worden met een EMG erbij.
@sportevo: Yep, artikel 5 overtreding, net als een wheely voor een motor.
@sportevo: dan is wouter persoonlijk failliet denk ik
@alcantara: drifters die naar het circuit gaan om te oefenen en niet de openbare weg daarvoor gebruiken, hebben mijn respect.
@alcantara: ik vind juist het volk wat denkt dat de openbare weg een circuit is lame..

Van die paupers die van mening zijn goed te kunnen driften. En mocht je denken een goede drifter te zijn: driften is niet een bocht doorrijden en als je er bijna uit bent de handrem even aantrekken/iets gas geven zodat de achterkant iets uitbreekt…By by Zandvoort, denk niet dat het nog lang duurt
@hoonigan247: Prins Bernhard jr. ging het kopen dus zal wel meevallen met die bye bye…
@hoonigan247: aardby
Tja, omwonenden van een circuit hebben vaak wat te piepen….
@gertjan2012: ja moeten ze er maar niet gaan wonen vind ik dan
@sbelali: Helemaal mee eensch
@sbelali: Die zijn er gaan wonen toen ze nog jong, snel en wild waren. Nu 40 a 45 jaar later ofzo zijn het suffe sikkeneurige soepstengels geworden!
@gertjan2012: Ik woon achter het circuit, en heb er eigenlijk nooit last van.
@persian1: Jij zit ook niet op redhetdamhertblog.nl, wel belachelijk dat het niet meer mag. Heel belangrijk voor coureurs om ook dat gebied van de auto te ontdekken.
@fmgarcia: je link doet t niet
Wat een jankers
Wordt steeds minder.. Breek het nou maar af, je mag dr toch niks meer
Daar zullen toch wel veel mensen een beetje driftig van worden…
@freezzr: stelletje driftkikkers daar in Strandvoort
Rip zandvoort
Man man man, persoonlijk lijkt het mij niet voor de hand liggend dat omwonenden dergelijke eisen kunnen stellen wanneer ze naast een circuit wonen.
@paulloper: als het aantal ‘drift uitjes’ extreem is toegenomen (lees een toename die de omwonenden redelijkerwijs niet hadden kunnen dan wel mochten verwachten) dan hebben zij hier wel degelijk iets over te zeggen. Daarnaast worden ook de belangen in overweging genomen. Aangezien er wordt genoemd dat de het driften niet een substantieel deel van de inkomsten genereert kan ik het me erg goed voorstellen dat de omwonenden aan het langste eind hebben getrokken.

Voor alle race- en autoliefhebbers is het natuurlijk onwijs zonde en jammer, maar persoonlijk heb ik er wel begrip voor.
@desalen: als er een circuit is winnen de omwonenden.

Als er een vliegveld is winnen de omwonenden.

Als ergens een weg drukker wordt winnen de omwonenden.

Ondertussen gaan de circuit zeikers wel met het vliegtuig op vakantie, rijdt de vliegveld zeikers elke dag op die drukker wordende rondweg op de linkerbaan de snelheid te overtreden en is de drukke weg zeiker een weekend racer op Zandvoort.

Je kunt ook gewoon minder zeiken en enig overlast voor lief nemen. Ik weet namelijk zeker dat elke zeiker zelf ook overlast veroorzaakt. Dat doet iedereen op z’n eigen manier.
@lekbak: hoho hier in Hilversum is een weg waar de omwonende niet winnen…. Helaas
@mrrallycross: helaas?

Dus jij bent nooit blij met het Nederlandse snelweg netwerk? Want geloof mij, voor elke weg die aangelegd is zijn er omwonenden geweest die geklaagd hebben. En jij maakt ook dankbaar gebruik van die wegen.
Als je last hebt van harde geluiden dan moet je met je stomme kop niet vlakbij een circuit gaan wonen. Ik kan geen respect opbrengen voor het soort mensen dat hierover klaagt. Ga lekker verhuizen ofzo.

Zonde dat zo’n mooie tak van de motorsport verboden wordt.
@ej20g: dat hebben ze gedaan, ze zijn naast een circuit gaan wonen…
@lekbak: hahaha, made my day!
welke achterlijke staatsmallot gaat er dan ook op een aftandse camping zitten NAAST zandvoort???? het zelfde gezeik als Eindhoven Airport, dat vliegveld ligt er al tig jaar, de wijk meerhoven werd gebouwd en IEDEREEN zit te zeiken over het geluid… man man man etc…..
@henkhupelschoten:
Aantal passagiers op eindhoven is meer dan vertienvoudigd sinds de aanleg van die wijk, niet zo gek dat die mensen zeiken.
@super: en dus? Iets verderop waar géén vliegveld ligt, is het aantal passagiers niet gestegen en heb je geen last van een vliegveld wat er niet ligt.

Als je nou eens in Egmond aan zee gaat wonen.. heb je geen last van het circuit, en zit je wel aan de kust..
@postzegel: ik woon zelf in aarle rixtel dus op een behoorlijke afstand van het vliegveld maar zomers heb ik op sommige dagen toch ook wel last van landende vliegtuigen die daar dan rondcircelen .nou zal ik daar niet over gaan klagen maar irretant is het wel
@cthijs: ik woon zelf ook in aarle en heb dus nergens last van… ooit een f-16 die over m’n huis komt gevlogen en meer is het ook niet….
@postzegel:
Goh, jij hebt het echt begrepen.
Blijkbaar werden deze driftcursussen dagelijks gegeven en ervaren omwonenden psychische klachten.
Geweldig nieuws weer voor de Nederlandse tak van de motorsport.
U bent steeds welkom op Circuit Zolder :-) :-) :-) :-) :-)
@ericc: Waar ze zo`n lage geluidslimiet hebben dat je ook gelijk van de baan gehaald wordt!?
Rokend rubber hoor je niet 😉
@coenh: ha, scherp! Viel me ook al op hha
Op naar Assen!
Wtf, ga dan niet naast een fucking circuit wonen
Zo zonde. Er zijn maar twee grote circuits in NL, ga dan niet precies daar wonen als je niet tegen geluid kan…
Kansloze idioten daar in Zandvoort…… Maar laten we eerlijk zijn, het circuit ligt er ook verkeerd. Een mooi baantje op de Veluwe zou top zijn! Geen omwonenden, geen gezeik, mooi landschap, lekker rijden. Nu Staatsbosbeheer nog overtuigen….
@dutchdriftking: dan zal de wip beurt van een zeldzame krekel in gevaar komen voorspel ik
@janmetdelangeachternaam: klopt, dan zijn het natuurlijk weer de boomknuffelaars en de geitenfetisjisten die op hun pik getrapt zijn. Zo heb je overal wel iemand anders die loopt te zeiken.
Nou weet ik hoe ADO den Haag fans zich voelen 😔
Bah bah.. Word ik driftig van..
Moeten ze weer dwars liggen?
Net zoals je niet naast een spoorweg moet gaan wonen als je het geluid van treinen irritant vindt, moet je ook niet naast Zandvoort gaan wonen als je niet tegen wat racegeluiden en driftgeluiden kan.
VAG heeft hier geen problemen mee…
@norge: Voor de driftkop in z’n H300 blijft het eeuwig zonde…
Leg een grote plak asfalt ergens op Flevoland.
Of anders bouw het aviodrome om tot circuit.
Geen mens woont daar in de wijde omtrek.
@Hubert: volgens mij wordt er daar al zat gedrift. Sterker: ik heb er een driftcursus VIA Autoblog.nl gedaan…
@Hubert: een plak asfalt in de weilanden heeft geen zin. Dat horen ze zelfs in Maastricht nog. Je moet het in het bos bouwen zodat de bomen het geluid absorberen.
@lekbak:
NIet in het bos, dan krijg je klagende wandelaars.
Daar om het avoidrome kun je een kanon afschieten en nog steeds niets raken.
@Hubert:
Inderdaad gewoon Midland circuit uitbreiden, mooie locatie, goed bereikbaar en naast een vliegveld in de polder (m.a.w. herrie hebben ze toch al).
Zandvoort is een leuk circuit met een mooie historie maar totaal gedateerd op alle fronten om over de verkeersafwikkeling nog maar te zwijgen.
Goedkoop stukje grond of huis kunnen kopen en dan gaan klagen voor overlast.. Mensen kunnen niks meer verdragen jammer genoeg :(
Dit doet me denken aan de discotheek bij mij in het dorp vroeger. In de buurt een paar nieuwe bewoners, die gingen klagen over overlast. En je mag één keer raden… de details zal ik je besparen maar een paar jaar later kon de tent sluiten.
Bewoners blij want de waarde van hun huis zou omhoog gegaan zijn…
Is natuurlijk ook belachelijk dat driften. Voor de nodige voertuigbeheersing okee (vandaar ook “nat asfalt”), maar als sport, nee. Circuit draait – voor mij – om rondetijden en de snelste zijn, niet de show-off uithangen.
@e1000bmw523i:
Mooi man, zal het doorgeven!
@e1000bmw523i: Verschillende mensen, verschillende smaken.
@e1000bmw523i: er zijn mensen die rijden voor de snelste tijd en mensen die driften. Voor sommigen zijn auto’s een middel om van A naar B te komen en voor de ander een hobby of zelfs passie zo je wilt.

Ik mis je punt volledig maar dat kan aan mij liggen.
@marc94: je mist ’n punt idd. Er zat namelijk een sarcastische toon achter (en toevallig ook cynische als je door gaat denken naar andere situaties)… ;-)
@e1000bmw523i: mijn excuses. Het gevaar van tekst is weer duidelijk.
Nieuw @Cpz NL kampioenschap dienblad driften, speciaal voor alle niet achterwiel aangedreven gebakjes. Who’s in?
Driften is iets voor randdebielen, je stookt je banden er mee op. Alleen voor een formule 1 demonstratie lijkt het mij leuk, voor de rest is het een stompzinnig gedoe.
@grandmasterb: autoliefhebberij is voor randdebielen. Een ‘mooie’ auto kost ook alleen maar geld.
Rondjes rijden op een circuit is voor randdebielen. Je rijdt je banden op en sloopt ook de rest van de auto.

Eigenlijk is andermans hobby ‘voor randdebielen’ noemen voor randdebielen!
Only in Holland….
Heel simpel. Circuit ligt er sinds de jaren 30. Iedereen die na 1940 in de buurt is komen wonen heeft geen recht tot klagen. Circuit lag er al ten tijde van het er komen wonen.
Ergens snap ik de mensen en het verbod wel. Natuurlijk kun je er vanuit gaan dat als je in de buurt gaat wonen bij Circuit Park Zandvoort, je te maken krijgt met het geluid e.d. van race activiteiten. Dat gezegd hebben we het dan over race activiteiten in de vorm van zo snel mogelijk rondjes rijden. Driften is een heel andere vorm van motorsport en zoals het begin van dit artikel omschrijft, komt er een heel andere vorm van geluid en overlast bij kijken.
Daar komt bij dat het circuit zelf volgens mij niet bepaalde nodig is om te kunnen driften. Voorbeelden: Slotemakers geeft in Zandvoort een driftcursus maar die komen niet eens in de buurt van het circuit. Bleekemolen heeft sideways meedriften waarbij ze wel op het circuit komen, maar ik heb niet het idee dat de vorm van het circuit daarbij van groot belang is. Andere driftactiviteiten in Zandvoort ken ik niet.
Misschien gezien de populariteit ervan voor driften gewoon een nieuw stuk asfalt maken ergens? Speciaal ingericht voor mooie drifts en op een plek waar men er geen last van heeft. Kan Circuit Park Zandvoort gewoon als racecircuit verder bestaan.
Ja gloeiende, heb 22 maart een racedag geboekt, incl een drift-demo. Die gaat dan zeker ook niet meer door? :(
@Gulli: Lezen jong, misschien toch wel!
====
Zandvoort geeft echter aan dat er wel driftlessen kunnen worden gegeven tijdens een racecursus, maar dat gaat om een klein stukje basistraining, geen uitgebreide driftles.
====
LEUK!

GEEN JAPFEST MEER DUS OP ZANDVOORT… JA IK GEBRUIK CAPSLOCK WANT DIT IS NIET LEUK.

Sluit zandvoort maar dan… gaan we wel naar Assen.

Fl*kkers.

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).