Duitse auto’s weinig populair in Israel

Auteur: , 69 Reacties

Over de historische relatie tussen Duitsland en het Verkozen Volk hoeven we niet uit te wijden, die is bekend. Zou dit ook de reden zijn waarom anno 2015 nog steeds bijna geen mens in Israel een Duitse auto koopt?

Audi RS5 in Israel - een zeldzaamheid

Op een zondagavond mag je zo af en toe eens een ongebruikelijke weg inslaan, en zo raakte ondergetekende bij de verkoopcijfers van Israel verzeild. In 2014 werden in het land met 8,3 miljoen inwoners 239.771 auto’s verkocht. En wat koopt de gemiddelde Israeli van zijn shekels? Geen Duitse auto’s in ieder geval, want de eerste auto van een Duitse fabrikant vinden we op plek 29, dit is de Opel Astra (met een Jolo-tastische 2.525 exemplaren), gevolgd door de VW Jetta op plek 39.

Het is niet zo dat de relaties superslecht zijn, Duitse regeringsleiders komen er inmiddels gewoon over de vloer (met soms onbedoelde bijverschijnselen), maar het is wel apart dat op autogebied een wat afwijkender voorkeur heerst dan in Europa.

Wat scoort er dan wel? Degelijke middenklassers, voornamelijk van Aziatische makelij. De top 3 beslaat de Toyota Corolla (13.694), Kia Picanto (10.670), en de Mazda3 (8.369). ’t is dan ook niet echt een land waar je grote afstanden aflegt, of even bij je buurlanden op bezoek gaat.

Foto credit: rOOmUSh69 reacties

Met alle respect.. Je snapt toch wel dat de auto prijzen in Israël een stuk hoger liggen dan in Nederland.
Dan nog… een Up zou niet meer moeten kosten dan een i10 bijvoorbeeld, maar de Hyundai wordt bij de vleet verkocht, de VW niet.
@audirijder: hoezo?
@gop1: de Duitse auto’s kunnen minder goed tegen stenen.
@audirijder: Met alle respect: Met “slechts” 8,3 miljoen inwoners kopen ze verhoudingsgewijs méér auto’s als wij hier in Nederland.

239.771 stuks op 8,3 miljoen inwoners tegen 387.835 stuks op 16.912.594 inwoners.
Wij hadden in Nederland zo’n 100.000 auto’s méér moeten kopen om verhoudingsgewijs gelijk te komen met Israel. De prijs in Israel lijkt me dan ook niet echt een probleem.
-edit: nutteloze bijdrage-
@VWTouran75: Nou, ze hebben het dan wel altijd over de Joden in de tweede wereldoorlog, maar die Duitsers waren ook geen lieverdjes hoor… ;)
@henrie:
Goed gejat…
Ik durf te wedden dat het ook daar mee te maken heeft, al is het maar een klein beetje.
Israëlische producten zijn ook niet populair in Palestina, oh wacht…
@ziekegeest: in palestina houden ze van het merk auto-bom.
@nederland1994: oke laat ik dan ook even zo een slappe grap maken,

Duitse auto’s zijn niet populair in Israël omdat joden liever Land Rover rijden.. haha

@jrk68 voorzie me even van een paar plusjes wil je
@marikoelolo: leer anders even een beetje geschiedenis pik. Domme opmerking.
@nederland1994: kom op, leg me even uit hoe de steel in de vork steekt… Kom met bronnen, ongefundeerd gezever hoor ik al vaak genoeg. Make my day en reageer
@nederland1994: Hoe kan een pik dom zijn?

Zie dat maar eens uit te leggen meneer-ik-weet-alles-over-de-geschiedenis.

-edit: nutteloze bijdrage-
@nederland1994:

Iemand uit 1994 die zo over geschiedenis praat kan ik sowieso niet serieus nemen, was je erbij?!
@marikoelolo: Google zelf even naar Kanaän. 2000 jaar terug leefden daar de joden al voordat zij naar Egypte gingen en 150 jaar later weer terug waren. Toen kwamen de Romeinen.
@nederland1994: Zeeuws-Vlaanderen behoorde ooit toe aan de Vlamingen, en dat kan ik bewijzen met oude geschriften en kaarten, tegenwoordig vast wel ergens te vinden via Google.

Bij deze ga ik in naam van mijn Historisch Vlaemsche Land over tot de annexatie van dat gebied, en verklaar ik U den Oorlog. Alle Nederlandersch van Onze Rechtmatige Grond af…
@Esprit_de_Flandre: praat anders nog een keer tegen jezelf. Wat je zegt slaat totaal nergens op, zeer irrelevant!
@nederland1994: Nee hoor, net dezelfde – kromme – redenering.

Een of ander – akkoord, voor veel mensen belangrijk – boek vertelt dat hier of daar ergens een volk woonde, en dat die grond hen toebehoort. Ik vind dat eerlijk gezegd geen reden om oorlogen te gaan voeren tegen de huidige bewoners. De geschiedenis wis je niet uit omdat je dat wil. Als de Joden Israëli’s daar op die plaats willen leven, dan is hun dat gegund, maar dan gaan ze wel moeten zie overeen te komen met de Palestijnen.

Ik vind het trouwens verkeerd om over ‘Joden’ te spreken in het geval van het Israëlisch-Palestijns conflict, vandaar bovenstaande schrapping. Het Jodendom is een religie, en daar is niet veel mis mee – of liever, niet meer dan met een andere religie. De Israëlische staat daarentegen is een militaristische staat, die – hoe is het in godsnaam mogelijk!! – veel trekken mee heeft van Nazi-Duitsland: deportaties, gettovorming, enclaves, muren, stigmatisering, vernietiging en inbeslagname van eigendommen, economische en sociale onderdrukking, paramilitaire ordediensten…

Dit is natuurlijk mijn mening. Jij ziet dit misschien anders, maar veel argumenten heb ik van jou kant nog niet gehoord. Behalve “lees eens een boek van een paar duizend jaar oud.” Sorry, maar dat vind ik niet sterk genoeg als argument…
@nederland1994: wat een niveau weer, ik vroeg om uitleg met een bron, en krijg een vaag wiki stukje over een historisch land en als bonus word ik uitgemaakt voor domme sukkel, wat heel subtiel weg geëdit is.
@nederland1994: En terwijl we toch bezig zijn, stuur alle Noord-Amerikanen terug naar UK, Ierland, Frankrijk, België, Nederland en Duitsland, en alle Midden- en Zuid-Amerikanen naar Spanje en Portugal. Kunnen de Maya, Nazca en Dakota mooi weer de boel runnen…
@marikoelolo: misschien als je heel even verder zoekt en kijkt dan je neus lang is dan zul je te weten komen dat ik gelijk heb. Aangezien je om dergelijken bewijzen vroeg vind ik dat je dan ook best zelf een beetje miet kunnen zoeken. Desnoods kun je ook de bijbel lezen, daar worden alle verhalen bevestigd.
@nederland1994: Oh, dat boek dat bestaat uit incomplete delen? Iets met apocriefe boeken die NIET zijn opgenomen in “de bijbel” omdat ze “te controversieel” zouden zijn?? Pakt weer een fijn autoboek om te lezen.
@406_v6: als jij dat vind bewijs het tegendeel dan maar even.
-=edit: kappen nou. Allebei.=-
@marikoelolo: hahahaha geweldige opmerking, super plus!!!
Joden staan bekend om hun zuinigheid, logisch dat ze niet voor overprijsde inferieure producten kiezen..
Zou ik ook niet doen.
@tupperware: Dat kan ik uit ervaring bevestigen. Maar waarom is dat eigenlijk zo?
@tupperware: In New York zie ik anders veel dikke Benzen en Bmws rijden.
Zoals audirijder al opmerkt: kijk ook even naar de prijzen. En als Nederland niet zo’n uitgebreid leaseprogramma had met gunstige tarieven verkochten Duitse auto’s hier ook een stuk minder …
@oxymoron: U heeft zojuist Nederland en gunstige tarieven in een adem genoemd, beseft u dat?
@ziekegeest: Gunstige leasetarieven! Wat was niet zo heel lang gelden de bijtelleing voor een leasebak?
*durft geen Mercedes-logo grap te maken*

Kan het zijn dat de Duitse merke de markt niet interessant genoeg vinden?
Hoeveel geld moet je stuk willen slaan om X plaatsen te stijgen op de ranglijst?
En wat levert het op? 1000 auto’s meer?
Duitse wapens daarentegen…

Het slijten van wapens aan Israël is voor de Duitsers al jaren een lucratieve handel, ze zijn ook de grootste Europese handelspartner van de joodse staat. Dus met die onderlinge relatie zit het wel goed.
@Tommy2: ja, maar de Joden weten uit eigen ervaring dat de Duitsers goede wapens fabriceren…
@e1000bmw523i: Ahahahah. Kostelijk!
Blijkbaar kiezen die mensen meer voor bewezen betrouwbaarheid dan voor mooi uitziende interieurs.

Nee, dit is geen bash. Gewoon een gemeende aanname.
Dat vieze zwarte ding verpest mijn uitzicht…
@norge: vraag hem anders even vriendelijk of hij hem weer terug in z’n broek wil stoppen?
@ziekegeest: Je doet je naam eer aan…
@ziekegeest: that’s what she said
In een conflictgebied speelt betrouwbaarheid en degelijkheid nu eenmaal een belangrijke rol.
@imba: doel je op vag, bmw en mercedessen gaan toch meestal wel lang mee?
Ik vind het mooi dat het volk zich zo tegen iets kan keren. Zouden wij ook eens moeten doen met die idiote belastingen op auto’s enzo
@mrrallycross: Is het mooi, of is het ook een beetje hypocriet?
Woonde ooit in Amsterdam Zuid, 10 minuutjes lopen van een ‘belangrijke’ synagoge. Op zaterdag, in de middag, kon je niet bij mij in buurt parkeren. Waarom dan? Omdat de Joodse bezoekers van de synagoge natuurlijk niet met de auto naar de synagoge mogen; werken/bedienen van dingen op de rustdag, die grap. Dus ja, dan kan je je auto niet voor de deur van de synagoge zetten, want als je mede-uitverkorenen je dan zien; dan verlies je je aanzien etc. Dus, je parkeert je auto een goede 10 minuten lopen verder op; en vooral snel parkeren en weg van die auto lopen.
Maar goed, zo is het bij elke godsdienst: hoe strenger je wordt in het geloven, hoe meer uit-de-tijd de regels zijn waar je je aan moet houden en hoe hypocrieter (een gedeelte) van deze mensen zich gaan gedragen.
Tja ze hebben wel de reputatie dat het schrapers zijn dus waarom meer uitgeven dan nodig?

Of zijn ze in de slogan “bulletproof reliability” getuimd zijn en dachten ze dat die feature wel een goed idee zou zijn in de settlements?

Daarnaast is Europa minder goed vertegenwoordigd in de meeste landen in het Midden Oosten dan veel Aziatische merken…
Tja ik sluit abaoluut niet uit dat de tweede wereldoorlog er mee te maken heeft, Mercedes zal helemaal niet populair zijn.

En onder t kader van vrijheid van meningsuiting.
Wat zegt een joodse pedofiel tegen een kind.. Wil je snoep kopen?
@Mbaas: hè, dat is antisemitisme
In Nederland is het ook heel lang not done geweest om Duits te kopen tot in de jaren 70
@burninrubber: of indo’s in een japanner, dat was hetzelfde.
@burninrubber: Mijn overgrootvader was een POW van de japannels in de tweede wereldoorlog. Mijn opa had na de oorlog een van de eerste kevers (een bril). Echter toen mijn pa met een Subaru aan kwam zetten was hij not amused. Op zich interessant hoe persoonlijk die dingen kunnen liggen.
@jaapiyo:
Zo had ik ooit een collega die in een Jappenkamp had gezeten. Met die Japanse inspecteur wilde hij niet praten om met zijn Mazda naar huis te rijden..
@jaapiyo: Ach, mijn opa heeft ook tegen de Duitsers gevochten, heeft zijn been verloren, maar reed daarna gewoon Duits & Japans en ook stond altijd de Duitse TV: “De Hollander zendt alleen maar troep uit! “.
En mn andere opa heeft meer dan 50 jaar een trauma overgehouden uit het moeten werken in Duitsland (niet in een kamp of zo), maar reed ook altijd VW.
Het is dus maar hoe je er mee omgaat.
@burninrubber: Halvewege ’74 verkochten de duitser ook een stuk minder auto’s. Schadebedrijven zagen juist een boost van duitse auto’s als klanten…
Het zou oud zeer kunnen zijn dat weet ik niet maar wat ik wel weet is dat de duitsers ook in Amerika feitelijk maar een marginale speler zijn. Voor BMW en Mercedes niet erg want zij doen het lekker op die +- 2% die ze van die grote markt kunnen pakken, echter VW doet ongeveer hetzelfde en Audi voegt daar maar iets meer dan een procentje aan toe. Ver daarboven zitten dus GM, Ford en Chrysler maar ook Toyota, Honda, Nissan en KIA/Hyundai. Zelfs Subaru wat hier amper verkoopt doet het in de VS beter.
Daarbij dalen de verkopen van VWs alleen maar de laatste jaren daar en zijn de andere volumemerken van VAG er niet vertegenwoordigd (behalve Porsche) en schommelt het best verkochte VW model ook daar zo tussen P20-30 op de lijst van best verkochte auto’s http://www.thetruthaboutcars.com/2014/10/september-2014-got-even-uglier-volkswagen-usa/
Met andere woorden misschien heeft dat hele religie verhaal er wel helemaal niks mee te maken.
Tsja, ik kan wel een opmerking maken over LPG installaties die niet populair zijn in Israël, maar dat gaat volgens mij te ver…
@Rick-dos: Had het moeten doen!

Kijkt sip neer.

Hej! 5 euro!!
@Rick-dos: Lol! Made my lunch
Beetje auto gaat in Israël een eeuwigheid mee, want weinig roest of -Demis Roestos- R.I.P.
Pigot (Peugeot) achterwiel aandrijvers als de 404, 504 en 505 zie je er nog genoeg, de kingof the desert noemt mijn Iraelische zwager ze en ze worden gereden door zowel Israelis als Palestijnen en de Break uitvoeringen zijn nog altijd razend populair bij de Bedoeinen, omdat de tent in één keer op het imperiaal kan.
Daarnaast zijn Japanse pick-ups populair u weet wel waarom, en kopen ze eerder iets van Franse of Italiaanse makelij en is een Volvo de Israelische Mercedes qua prestige.

En vrachtwaggels zijn ze gek van onze nationale trots DAF ! Terwijl Palestijnen meer van de Mercedes trucks zijn.
Ow ja Subaru, ook daarvan snapt uwel waarom, goedkoop in aanschaf, bere goeie kwaliteit en AWD voor nix en noppes.
Tja als toyota wereldleider is qua verkopen, moeten ze ergens een stuk meer verkopen dan volkswagen he.
Ze kunnen altijd nog de Chinese kopie kopen. :’)
Ik denk dat ze in Israël iets minder hebben met premium en iets meer met value for money.
Zit nou iemand in het hoofdkantoor van een willekeurig Duits merk met een Cartmanhoofd te schreeuwen ‘WIR MUSSEN DIE JODEN AUSROTTEN!1!!’

http://www.jewdyssee.com/wp-content/uploads/2012/02/Cartman-Hitler.jpg
In Israël vinden ze kennelijk mooie auto’s belangrijker dan duitse worsten met Logo’s. Ik ben een volbloed Nederlander met verstand en smaak en geen Jood, maar ik moet er ook niet aan denken om in een duitse auto te rijden of er één te hebben.
I love Israël. Nogal wiedes dat de Israëliërs liever geen auto’s kopen van het volk dat ze heeft proberen uit te roeien. Ook al is het 70 jaar geleden. Voor sommige mensen lang, voor een volk kort.
Wat zijn de verkoopcijfers van duitse auto’s bij de palestijnen?

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).