Duitse autoverkiezing blijkt doorgestoken kaart

Auteur: , 46 Reacties

Deze week werd in Duitsland voor de tiende keer de Gelber Engel uitgereikt, een autoprijs van de ADAC (zeg maar de Duitse ANWB). De VW Golf won, en niemand keek op. Totdat naar buiten kwam dat ADAC's perschef de Golf een handje had geholpen.

Martin Winterkorn neemt zijn (fop)prijs in ontvangst

In tegenstelling tot bijvoorbeeld de COTY-verkiezingen is het niet een panel stoffige journo’s dat het lekker in eigen kring houdt en op een eigen feestje voor u bepaalt wat de beste auto is, maar mag ‘het volk’ stemmen. Bah, wat revolutionair, straks ga je me nog vertellen dat vrouwen en negers ook mee mogen doen…

Het nadeel van deze methode is dat je als Herr Oberpressehauptkommissargeschäftsführer onwelgevallige resultaten kunt krijgen. Perschef Michael Ramstetter, tevens hoofdredacteur van het blad Motorwelt, zag met lede ogen aan dat zijn geliefde Golf het niet ging redden, pakte zijn rode pen, en vertienvoudigde het aantal werkelijk uitgebrachte stemmen op de auto. Helaas voor hem kwam het bedrog uit, de Süddeutsche kreeg hier lucht van, en fakkelde hem af.

Zijn bedrog is nu uitgekomen, maar de webmaster van de ADAC is nog niet wakker, want de site vermeldt nog steeds de Golf als winnaar, en ook de video met de ‘oude resultaten’ is nog online. Uiteraard maakten we even een screenshotje (site) voor als dat niet meer zo is.

VW stuurde zijn allerhoogste baas, Martin Winterkorn, naar het evenement in München, die wel flink zal balen dat hij deze besmette prijs persoonlijk is komen ophalen. Ramstetter staat ondertussen op non-actief, zo meldt Bild. Of er ook in de andere categorieën van de Gelber Zwendel, waar verrassenderwijs (..) overal een Duitser won, is gesjoemeld is niet bekend, de ADAC komt later vandaag met een verklaring.46 reacties

VW en knoeien met cijfers in één artikel, dat had ik echt noooooooooooit verwacht!
En de hamvraag is : hoevaak heeft hij dit gedaan?
@rolov: Nee de vraag is hoeveel heeft hij betaald gekregen, je denkt toch niet dat hij dit doet uit liefde voor een VW Golf?!
@drivingpleasure: ik denk dat jij de liefde voor duitsland door duitsers onderschat ;)
@rolov: Nee hoor, maar de liefde voor een golf kan je mij niet wijsmaken..
@rolov:
Valt anders reuze mee hoor, deze Duitser zal je niet in een Duitse auto zien, ik weet wel beter….
@jrk68: Jij hebt insider informatie :)
@jrk68: je snapt toch we dat mijn opmerking sarcasme was?
En welke auto heeft dan wel gewonnen?
@breakingpoint:
een alfa
@RazorHead: want in Italië hebben ze nooit van fraude, corruptie en chauvinisme gehoord?
SCHANDE!

Hoeveel mensen zouden vanwege deze prijs deze auto dan niet gekocht hebben!?

Één?, Twee? O mijn god.. wat nou als.. er drie mensen een nieuwe golf gekocht hebben vanwege deze mega belangrijke prijs..

Ik zeg! Stenigen die gasten..

Hoe zou zo’n verkiezing eigenlijk in de VS gaan vraag ik me nu af? Hmm..

A job for Sherlock Holmes of misschien zelfs voor:

[http://derekwinnert.com/wp-content/uploads/2013/11/453.jpg]
@lamborgfan: Prijzen als de COTY worden toegewezen door een panel van journalisten. In plaatst van hier waar het om votes van mensen gaat.
@FelixF: Ik vraag me toch al langer af hoe zo’n saaie doos als een Golf – zeker niets bijzonders – vergelijkingstest na test wint.
Dit maakt eea duidelijk.
De Duitse grootheidswaanzin 2.0…
Denk vanaf dat hij de aanstelling kreeg.Die rotmof.
Haha ach, je kunt er van zeggen wat je wilt, maar ‘ze Zjerman’ heeft er in ieder geval geen half werk van gemaakt. ;) Wel verbazingwekkeend dat je zo voor eigen kerk moet preken blijkbaar.
Meneer zal hier vast wat “aanmoediging” voor hebben gehad van vag. Je ziet de nieuwe golf nog verdacht weinig rijden trouwens, óók in duitsland.
@lambo4all: Dat komt omdat je het verschil niet kan zien tussen de vorige en die van nu…
@lambo4all: weinig? Dat idee heb ik niet
@lambo4all: niet? Ik zien ze echt vaak rijden, met name de bluemotion uitvoering.
@awesome: is dat niet de polo?
@rolov: waarom zou het de polo moeten zijn?
@545e60: omdat ze nauwelijks uit elkaar zijn te houden. Was een grapje maar jij ook Goedemorgen. .. ;)
@lambo4all: Duitsland is er vol van. Nee je kan zeggen wat je wilt, maar een flop is de Golf 7 absoluut niet.
@FelixF: De Golf is zo ingeburgerd dat hij bijna niet kan floppen. Het enige is dat je voor het zelfde geld een betere auto kan halen of voor minder geld een zeer degelijke. De Golf is nou eenmaal niet meer goedkoop. Het petjes volk, de pubers, de middenklasse(erg belangrijk) vindt de Golf nou eenmaal een ideale auto…
@drivingpleasure: Nee idd, voor een paar duizend Euro minder heb je de Skoda of Seat versies, die doen in de basis niet onder voor de Golf, je hebt alleen een nader logo’tje.
Oei oei die beerput gaat open. 2013 klopt in ieder geval ook niet, maak ik uit het Duitse artikel op.
Bij de verkiezing van de populairste auto kwamen 3409 stemmen binnen voor de Volkswagen Golf. Perschef Michael Ramstetter vond dat te weinig en maakte er 34.299 stemmen van.
Het blijkt maar weer dat de Duitsers nog altijd goed zijn in propaganda. En vele mensen nemen het voor lief. Telkens weer word VW opgehemeld als een uniek merk. Andere merken worden neergezet als te veel plastic en te slecht afgewerkt, maar de enige auto die ik heb gehad en uit elkaar zag vallen was een VW Golf!!!! Das (schlechte) auto.
Der üntergang ……………..
@desjonnies: Wel een beetje sneu al die nazivergelijkingen..
Meestal inherent aan simpletons, niet?
@lekkaah: pffff, als je dat al een nazivergelijking vind. Wel opmerkelijk trouwens, dat de resultaten van deze Duitse organisatie niet kloppen. Duitse instanties hebben toch de naam dat ze kloppen……
Pon en Autoweek, hetzelfde verhaal. Daarom heb zoveel idioten in NL die denken dat ze met een VW het beste onder hun kont hebben.
@rufctr01: Inderdaad, AW zit zwaar in de broek(zak) van PON. Bij het opstellen van hun ‘top 10 artikelen met de meeste reacties’ hebben ze zelfs het artikel met de meeste reacties (over slechte kwaliteit Audi motoren) uit de lijst gelaten. Het betreffende artikel is zelfs ook gewoon verwijderd door AW, maar de restanten waren zoals altijd op internet nog duidelijk te achterhalen, plus veel posters konden het zich nog herinneren, wat de censuur alleen maar nog duidelijker en schrijnender maakt.

Gewoon definitief bewijs dat ze door Pon geregeerd worden daar en op comments die om opheldering vroegen werd niet gereageerd. Het artikel verdween vervolgens verdacht snel van de hoofdpagina.

Je ‘wist’ het eigenlijk al maar toch…Ik kreeg vroegah een aantal jaar lang een jaarabo op AW cadeau van mijn grootvader dus ik baal er wel van dat het nu een stel ordinaire oplichters blijken te zijn.
Ik ben geschokt, dit had ik nou nooit verwacht…
Wacht even jongens, we horen toch niks nieuws? Is dat niet hele hele idee van dit soort uitverkiezingen? Alles is doorgestoken kaart; want het is allemaal business. De Oscars zijn business, de verkiezing van alles bij de Fifa is business, car of the years zijn business.
Iedereen moet toch geld verdienen!
Is het een probleem: natuurlijk niet.
http://www.autoblog.nl/archive/2010/12/17/saab-9-5-is-de-autoblog-auto-van-het-jaar-2010

Een week nadat ik Victor Muller tegenkwam toen hij met de autoblog-redactie in de yab yum zat…

Conclusie: al die verkiezingen zijn doorgestoken kaart ;-)
Vroeger werden Volkswagens door de Belgische pechverhelping niet altijd gerapporteerd, waardoor ze statistisch als betrouwbaar er uitkwamen, daar was mijn vader getuige van, wanneer het Belgische Autogids reviews hield bij de lezers over de betrouwbaarheid van de auto’s, bleken Volkswagens, met name Golfjes er zeer slecht uit te komen
X1 wint de kwaliteitsprijs? De Golf heeft minder hard plastic dan de X1 van mij..
We zijn allen van duitschen bloed! Behalve bontkraagjes. Als je het zo bekijkt…..who cares about an autoverkiezing
‘Bah, wat revolutionair, straks ga je me nog vertellen dat vrouwen en negers ook mee mogen doen…’

Satire is ook een vak.
Wat een VAG haat. Ik rij al 10 jaar Seat, Volkswagen en Audi en het enige wat er ooit stuk ging aan de Seat was 1 Bobine en ik ben echt niet zuinig met auto’s.
@dutchcourage86: Haat zou ik het nou niet echt noemen, maar wat verwacht je dan als ze de boel oplichten, dat ze nu VAG hier de hemel moeten in prijzen?
@dutchcourage86: soms is de waarheid hard.
Alle hooggeplaatste mensen & politiekers foefelen met cijfers.

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).