Duitse regering stemt in met tol voor personenauto’s

Auteur: , 18 Reacties

Duitsland heeft de volgende stap gezet richting een tolheffing op de auto(snel-)wegen, vandaag gaf de regeringsraad groen licht. Betekent dit dat de PKW-Maut er 100% zeker komt? Geenszins.

Tol betalen

Met deze bekrachtiging van de tolplannen liggen de Duitsers mooi op schema om in 2016 iedereen behalve de eigen bevolking te laten bloeden voor het gebruik van hun asfalt. Dat de plannen zoals ze er nu liggen volledig ingaan tegen het gelijkheidsbeginsel van de EU snapt iedereen behalve de Duitsers zelf.

Ingewijden beweren overigens dat bondskanselier Merkel helemaal geen zin heeft in het plan, maar dat ze er van uit gaat dat de Europese Commissie het toch wel blokkeert. Op deze manier haalt een ander de kastanjes voor haar uit het vuur, en krijgt ze geen kritiek vanuit de eigen achterban. Het plan komt immers van de CSU, de Beierese zusterpartij van Merkels eigen CDU.

Vooralsnog zijn de tolplannen er doorgedrukt en in Duitsland definitief, maar onderschat de EU niet.

Met dank aan Jan Pieter voor de tip!



18 reacties

Dus alleen GB en Belgie zijn nu zonder dit soort acties als naaste landen?
Gezeik berichten over de tol: Kom er maar in :P
@Donstil Inderdaad.Elk jaar in een week tijd een paar ruggen stuk slaan op een Oostenrijkse (of Franse) berg, om vervolgens te gaan lopen zeiken over een paar tientjes.Ik begrijp dat niet.
@sydney: Voor grensbewoners is het een ander verhaal.
@berlinetta: Ik betaal me weer scheel aan betaald parkeren.Ik durf te wedden dat dat voor 95% van de grensbewoners niet op gaat.
@sydney: Nouja, ik woonde eerst in Maastricht. Nergens gratis parkeren, woon nu in Utrecht. Bij mij voor de deur is het gratis. Maar je hebt wel gelijk inderdaad.
@berlinetta: dan woon je niet in de binnenstad. Ik heb gister nog 7 euro betaald voor 2 uur.
@berlinetta:
Die motten ook niet janken, die verdienen dat al jaren terug door goedkoop over de grens te tanken..
@tupperware: True, maar het is de overheid die dat in de hand werkt, niet de bewoners zelf.
@sydney:
ik wel…
@sydney: nou ik ben dan wel heel benieuwd met welke tarieven je rekent. Bij mijn zuid-franse vakanties is de tol meer dan 20 procent van de prijs van de hele vakantie. En absoluut geen paar tientjes. Daarentegen kost de gemiddelde vakantie ook niet de genoemde paar ruggen. Feit is dat autorijden nu weer duurder word, is het niet hier dan is het wel op vakantie in omringende landen.
Das ist nicht so toll
Iedereen gaat tol betalen, maar dat is niet eerlijk omdat de huidige bevolking gecompasseerd wordt via een ander post? Sorry? Nee ons systeem is eerlijk waarbij buitenlanders voor de grens nog even vol tanken om vervolgens gratis gebruik te maken van ons wegennet. De kosten hiervoor ligt volledig bij de Nederlanders…

Wat een onzin..
@flutterby: “Nee ons systeem is eerlijk waarbij buitenlanders voor de grens nog even vol tanken om vervolgens gratis gebruik te maken van ons wegennet.”
Dat is fair zolang wij ook het zelfde recht hebben in het buitenland. En dat hebben we straks niet meer Duitsland, dat is de hele essentie van het probleem.
@flutterby: een woord wat je niet zo vaak hoort : gecompasseerd.
Europese Unie zogenaamd.. vrij kunnen handelen bla bla bla
Allemaal lul verhalen
Goede header
Das ist nicht so… Toll

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).