Duitser bezoekt Amsterdam, verliest interieur van BMW

Auteur: , 64 Reacties

Geef mij maar Amsterdam...

1-serie-interieur

Met het mooie weder komt het toerisme ook weer op gang. Dit kan een lucratieve bron van inkomsten vormen voor vele regio’s en het is dan ook belangrijk om (inter)nationaal het juiste visitekaartje af te geven. Bij de komst van een Duitser naar Amsterdam is dit niet helemaal gelukt. Tenminste, voor een stel snodaards was het bezoekje van de Germaan vast en zeker lucratief. Als de Oosterbuur echter teruggaat naar zijn eigen Heimat, zal hij waarschijnlijk niet direct al zijn matties overtuigen ook een bezoekje te brengen aan onze hoofdstad.

Adam

De dikke Duits-mobiel die de Duitser meenam werd namelijk helemaal leeggeroofd. Dan hebben we het niet alleen over enkele spullen die in de auto lagen, maar ook over onderdelen van de Einser zelf. De Navi-unit, het stuurwiel en onderdelen van de middenconsolde werden er op professionele wijze uitgesloopt. Als goedmakertje hebben de boeven zo te zien wel wat slingers opgehangen aan de stuurkolom. Scheisse!

Geplaatst door Politie Amsterdam Overtoomse Sluis op zondag 13 mei 2018

Dank Mevlut voor de tip!64 reacties

Die Duitsers hebben van ons vroeger ook zat gestolen…
@robbie123: hoe orgineel!
@robbie123: Net zo’n dijenkletser als een random schoonmoedergrap.
@robbie123: doe ff normaal man, zeventig jaar na dato na een bezetting van 5 jaar het mensen van twee generaties later nog in de schoenen schuiven.

Dan heb ik meer respect voor de gemiddelde Indonesiër. Daar hebben wij 350 jaar de dienst uitgemaakt en dat is net zo lang geleden (iets korter zelfs) maar die zijn lang zo rancuneus niet als hoe wij hier nog op Duitsers reageren.
@tenaci: Nee je begrijpt het niet, dit is “humor”
@fanboy: oh sorry… 🙈
@tenaci: Tja, Duitsers hebben geen humor, dus dit soort reacties waren te verwachten …
/ heel onschuldig bedoeld sarcasme \
@tenaci: en dat terwijl op Discovery Chanel, national geographic en history Chanel je kapot word gegooid met WW2
ik zie nooit iets over Indië… volgens onze media is dat dus ook niet zo belangrijk! Ga daar over klagen ipv geintjes over Duitsers…
@sameshitdifferentday: ik ben het helemaal met je eens wat de docu’s betreft. Maar m’n punt hier is juist dat dit geen geintjes meer zijn, dit kan gewoon niet meer en zegt vooral iets over de zeikerige volksaard van ons Nederlanders…
@tenaci: over zeikerig gesproken … ga emigreren ofzo droeftoeter
@xl909: Reageer gewoon inhoudelijk als je het ergens niet mee eens bent. Dit komt nogal infantiel over.
@tenaci: helemaal mee eens!
@sameshitdifferentday:

Joepieeeeee .. nog meer slachtoffers .. meer meer meer ..
@lincoln: ik voel mij verontwaardigd door deze reactie
@lekkaah:

Onzin ..
dat kan alleen als er een verdienmodel aan vast zit ..

Slachtoffer zijn kan gratis .. maar NOOOOOIT voor nix ..
@lincoln: dat klonk bijna als een citaat uit een nummer van Spinvis.
@tenaci: en nu met de zweep erover
@tenaci: wat de Duitsers hebben uitgevreten is toch wel iets erger dan wat de Nederlanders hebben uitgevreten
@melkkoe: nou zou je geschiedenis boek ff open slaan
@robbie123: wij hebben van de hele wereld gestolen…
@vagtroep:

“Wij” ??
Ik hoor niet bij jouw soortje ..
@robbie123: ach man… wordt toch is volwassen! Tis meer dan 70jaar geleden!!
Mijn ergste nachtmerrie! Dacht dat het tot VAG beperkt bleef, maar BMW blijkbaar ook…

Is hier überhaupt (om even een mooie Duitse term aan te halen) iets aan te doen, te voorkomen?
@jaapies: Nope, tijdje bij e verzekerings-/schade-afdeling van een leasemaatschappij gezeten, bizar hoe vaak het voorkomt. Zo vaak zelfs dat klanten op advies werknemers onderling laten ruilen van auto’s, omdat de criminelen naar dezelfde plekken blijven terugkeren.

Weet dat de schade in dit soort gevallen bij bijv. een 3-serie al snel 4.000-5.000 euro is.
@granlusso: gaat waarschijnlijk snel in de papieren lopen. Heb recent van een schadehersteller gehoord dat zij leeglopen op het aantal manuur dat in het herstellen van dergelijke schade zit. Het Idrive communiceert heel lastig met nieuwe onderdelen of zoiets. En schijnbaar moet soms zelfs de hele kabelboom worden vervangen :(
@por100: dat het idrive heel lastig met andere onderdelen communiceert is juist de diefstal beveiliging. Een BMW dealer heeft daar wel een oplossing voor maar een schadehersteller is dat erg moeilijk (omdat het voor alle merken anders gaat).
@granlusso: was het maar zo’n feest. Het stomme is dat de dieven de kabels etc. gewoon doorknippen. Dat maakt de reparatie veel duurder omdat ze minimaal een week bezig zijn met solderen. De 1 serie die ik heb was ook berooft, schade was toen €10.000 euro.
@izudin14: er is een verschil tussen de daadwerkelijke schade en het bedrag dat de verzekring moet lappen. Verzekeringen worden altijd genaaid door schadeherstel bedrijven. Ik was een keer bij een firma om een paneel te spuiten van mn auto. Zodra ik zei dat het uit mn eigen zak kwam, ging de helft vd prijs eraf.
@loserboi932: ohja ook nog. Toen ik mijn auto kocht lieten ze me de factuur zien, zat op 9 duizend en een paar honderd. Die officiële dealers moeten natuurlijk ook nog er een beetje aan verdienen….
@izudin14: ga jij lekker ff een kabelboom solderen 🤦🏻‍♂️
@jaapies: Als je in je onderbroek met een pollepel in je hand op je BMW gaat zitten dan zullen ze er echt wel van af blijven.
@robert110: moet je opletten hoe snel ( in minuten) je eraf wordt geplukt en je actie op het bureau mag verklaren.. om vervolgens de volgende ochtend door ega (m/v) wordt thuisgebracht en dit alsnog het resultaat is. Mooi vrijmibo verhaal, dat wel 😁
@bischero: Trek een zwembroek aan, en neem je ID en autopapieren mee; dan gaat geen agent je afvoeren… er is geen wet die verbied je eigen auto als ligstoel te gebruiken in het openbaar en bij deze temperaturen is een zwembroek ook normaal …
@jaapies: Dit gebeurt echt heel vaak. Het is waarschijnlijk een snelle aktie (10 minuten??) tijdens en na de daad zijn ze vrij onzichtbaar (even bukken bij passerend volk, spullen in de sporttas, klaar). Makkelijker te verhandelen dan een gestolen auto door Europa rijden.
Zolang alles in de auto niet met dikke stalen antidiefstalbouten vast zit is het niet tegen te houden. Natuurlijk helpt een state-of-the-art aftermarket alarm, maar dan moet je dat ook maar horen en er optijd bij zijn (en dan?).
@jaapies: ik heb nu een disklok in mijn 3er. In mijn 1er was de stuur weg, zat ook geen alarm op. Denk dat dit ook het geval was bij deze auto…
Je zou denken dat het voor die Oostblokkers dichterbij is om het in Duitsland zelf te doen?
@Gulli: dus zijn het waarschijnlijk geen oostblokkers
@dirkiii: Uhhmm, er loopt hier veel georganiseerd (!) ‘tijdelijk’ import-volk uit de EU rond dat er alleen maar op uit is om te roven; je moet de verhalen in de Oost-Europese thuislanden zelf eens horen, is geen geheim.
@dawwg: Mag ik verwijzen naar mijn eerdere reactie. Ze zegt niets over de daders maar toont wel dat er ook wel Nederlanders betrokken moeten zijn, is het niet in de diefstal dan wel in de handel van gestolen matriaal. Het lijkt ook logisch dat deze items verkocht worden daar waar de vraag het grootst is, zijnde bij de slachtoffers van de diefstallen.
@dawwg: Had jouw reactie op de mijne nog niet gezien.
In Hilversum laatst 3 BMW’s in 1 nacht (en in 1 wijk geloof ik)

Het zou toeristen wat minder snel moeten gebeuren gezien ze korter verblijven en dieven dus wat minder goed hun huiswerk kunnen doen.
Kutvolk die dit doen!
Stelletjes aso’s! Een hartelijk welkom aan een oosterbuur.
En terecht. Geen discriminatie op grond van afkomst.

Wel enigszins jammer van de selectieve toepassing van de Nederlandse wet.
Ik was het niet!!
@maroksahbe: jouw bruur dan lan?
Parkeerde me BMW an die mooie ouwe gracht,
en toen ik wegliep daar dacht ik staat’ie mooi vannacht
maor toen ik ’s morgens kwam dacht ik hier is wat loos,
me wagentje was leeggeklauwd door een gemene jatmoos
Ow hoe kom ooit Mokum toch uit, ik wil hier nou weg
in iedre Amsterdammer zie ik nou een dief
maar gisteravond in de kroeg toen deejen ze zo lie-hief
‘ Hee Bube wo ist der banhof’ zongen zij
en ikke als Duitser, ik stond er lachend bij,
maar onderwijl in het donker daar midden op die gracht
werd mijn mooie BMW’the hellemaal leeg geja-hat.
@desjonnies:
ik weet maar één feit.
niet zo iets dat ik benijd.
infotainment kwijt.
Ik weet niet meer of het hier op Autoblog was dat ik het verhaal las van een Belg die hetzelfde overkwam. De man ging op zoek naar 2dehands vervangonderdelen en vond er bij een Nederlands bedrijf. Bij installatie bleek zijn eigen data nog steeds in de unit geprogrammeerd te staan. Het is dus blijkbaar niet zo dat deze dingen richting oosten verdwijnen.
@alfapeter: De vraag en richtprijs van die units is in het ‘Westen’ veel hoger; dus zo gek is dat niet.
Dit weekend hebben ze mijn stuur en tellers ook ontfutseld uit mijn bimmer. Kost me een pak geld om die dingen te vervangen. Als ik ze op heterdaad betrap stop ik persoonlijk de versnellingspook in hun lichaamsdeel waar het altijd donker is.
@piston: Die 5pk extra stickers hebben ze op je “bimmer” laten zitten?
@piston: Ik zeg: overdwars en zonder glijmiddel daar waar de zon nooit schijnt !
Bloedirritant dit. Toevallig ook vorige week met mijn a3 leasebak gebeurd. Raampje ingetikt en stuurwiel gejat.. s line stuurtje schijnt populair te zijn…pfffff
@maarten020: die zijn al 5 jaar populair
Meer mensen met de “Nazi-unit” leesfout..?
Ik zou kopers van schadeauto bekijken. Ik kijk wel eens naar schade auto’s omdat ik in Servië een goede spuiter en deukenherstel vriend ken, gewoon profwerk voor weinig. Maar waarom ik het niet doe is dat grootste probleem de aibags veelal zijn gesprongen waardoor je nieuwe stuurtjes moet aanschaffen met nieuwe airbags erin. Dit lijkt op een deal met iemand die schade autos opkoopt en dit probleem crimineel oplost. Nou ja dat was mijn gok. Goeds d
@draganbakema: Heb je stukje gelezen maar je hebt daderkennis ik vertrouw je niet.
oh, de stoelen met airbags zitten er nog in, valt mee dit :)
Interieur leeg gehaald … Nou overdrijven is ook een vak.
De stoelen zitten er nog in bijvoorbeeld, probeer die eens via de dealer te bestellen en je auto is direct economisch totalloss met de overige schade.
Degene die dit gedaan hebben moeten ze ook slopen

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).