Duitser wil technoclub in oude Detroitse autofabriek

Auteur: , 27 Reacties

Er zijn veel gebouwen die je tot nachtclub kunt ombouwen. Een oude kerk is een absolute favoriet, maar wat dacht je van een verlaten autofabriek? Een Duitse technoproducer ziet hier in Detroit wel brood in.

'Autobahn'

In het bankroete Detroit heb je geen gebrek aan leegstaande panden, zo ook niet die waar vroeger autoindustrie zat. De oude Packard-fabriek kwam hier al eens aan bod, maar ook de Fisher Body Plant No. 21 is er eentje uit deze categorie.

Fisher Body Plant

De Berlijnse producer ging er onlangs langs, en was zo onder de indruk dat hij het plan opvatte er een technoclub op te zetten, zo meldt de Detroit Free Press. Geen heel raar idee, gezien de stempel die Detroit op de hedendaagse techno heeft gedrukt.

Een club in het hart van de oude techno, op een locatie die niet meer industrial kon zijn (zeg maar: het Klokgebouw in het kwadraat)? Wij zeggen ‘doen!’. Als we meteen even een paar muzieksuggesties mogen doen naast het obligate Cocoon-werk met een bas die hard genoeg is om de fabriek op zijn grondvesten te laten trillen: doe een rewind, met Lords of Acid, lekker veel Carl Cox, en nog meer Frankie Knuckles, God hebbe zijn ziel. De techno-opa’s zullen u dankbaar zijn. (via Boldride)27 reacties

Een jaar lang je auto voltanken met korting Bepaal zelf wat je betaalt!.
Goed om te horen dat er toch nog íets ontwikkeld wordt in Motown..
Fischer maakte naar mijn weten carrosserieën voor Cadillac.
@123bat:
Mijn Olds komt er ook vandaan. Op de dorpels staan mooie plakkaten: “Body by Fisher”. Ik geloof dat het een vrij algemeen GM ding was.
@mgmgb: Precies zo’n plaatjes zitten ook in een Cadillac Sedan De Ville uit “83 :)
damn nihilists
@baasbas: wherzz d’money Lebowski…
via iPhone app
@reobnednab: far f*ckin’ out, man!! Do you have any Kahlùa?
Ik zie niet hoe ‘veel Carl Cox’ lekker kan zijn. Epische tent overigens, kan je wat leuks van maken. Is dat niet die vent van Tresor die dit wil realiseren?
@jeaup: Klopt! Inderdaad die kerel van Tresor
Toplocatie als het in een andere stad gezeten had. Detroit is failliet en de techno scene is daar weliswaar begonnen maar op dit moment dood. In de US is house alleen populair is Miami, Vegas en NY en daar gaat echt niemand naar Detroit voor een technofeestje…
@maarten020: en het Is vreselijk koud daar in de winter.
@maarten020: detroit is falliet dus zoeken de bewoners heil in drugs.
@timowouters: en drugs en technofeestjes is een onbestaanbare combinatie.
En dit is Autoblog omdat.. ?
@dikdraak: It really tied the room together man!
@dikdraak: Omdat er 3 keer een woord in het artikel voorkomt waar ‘auto’ in verwerkt zit.
@dikdraak: omdat Detroit het auto mekka was en dit in een oude autofabriek Is en omdat ze zelf bepalen welk nieuws ze er op zetten.
@rolov: Zo lust ik er nog wel een paar.En Ik ga nu even op vi.nl verder lezen hoe het met de dinky toydoosjesverzameling van Harry Decheiver staat ;)
via iPhone app
@dikdraak: they’re threatening with castration, man!
Als je ziet hoe ver mensen in duitsland, nl en de uk reizen(international) voor een technofeestje, dan zal t vast uit kunnen daar. Vind t zelf af en toe ook wel lekker om compleet uit mn plaat te gaan op eentonige herrie die je thuis uit je speakers na 30 seconden alweer strontzat bent.
Prima underground locatie. Zou er graag eens naartoe willen.
Misschien was die Duitser wel Adam Beyer en wordt dit de nieuwe Amerikaanse ‘Berghain’. Leip hoor.
Daar hoort een Duits muziekje bij: http://youtu.be/JETUpguc18c
Boeiend, maar zouden ze in Detroit niet eens nadenken om daar iets van … tja, productie in te krijgen? Je weet wel, dingen maken, door mensen, die verkocht kunnen worden, zodat er jobs zijn en zo. Er zijn vast wel enkele Chinese merken op zoek naar een locatie om hun elektrische wagens te maken…
@Esprit_de_Flandre: waarom daar als het in China goedkoper Is?
Gaaf! Altijd leuk aparte locaties! En daar kan ook lekker herrie gemaakt worden :-)

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).