Waanzinnige Franse barnfind, incl. Ferrari 250 GT [video]

Auteur: , 39 Reacties

We lijken er weer een te hebben, een onvervalste authentieke schuurvondst. In West-Frankrijk werden onlangs 60 prachtige klassiekers ontdekt, na decennia van blootstelling aan de elementen.

Bijna wekelijks ontvangen we tips over ‘unieke barnfinds’ met een mooi verhaal er omheen. In 99 van de 100 gevallen blijkt dit een dikkke hardnekkige hoax te zijn, vaak uit de tijd dat de chain mail nog de ronde deed. Een populair voorbeeld is de Portugese schuur vol klassiekers (achtergrond hier).

Vandaag stuitten we echter op wat wél een unieke ontdekking lijkt te zijn: een 60-tal klassiekers, waaronder Bugatti, Hispano-Suiza, Talbot-Lago, Panhard-Levassor, Maserati, Ferrari, Delahaye, en Delage, soms met koetswerk van fameuze coachbuilders in een oude Franse schuur.

Baillon barnfind

Vanzelfsprekend moet je autoliefhebber zijn om dit op waarde te schatten: het ongetrainde oog ziet alleen een hoop oud roest en afgebladderde verf, de kenner herkent een kapitale 1961 Ferrari 250 GT SWB California Spider (37 exemplaren gemaakt) die ooit van bad-boy acteur Alain Delon was. De waarde van het Italiaanse pronkstuk wordt op een dikke €10 miljoen geschat.

En wat te denken van de zeldzame Maserati A6G Gran Sports met Frua-koets, een klassieker met zo veel charme, dat ook Jamiroquai-frontman Jay Kay er voor viel?

Veiler Arcturial Motorcars schroomt niet met superlatieven te strooien; ze vergelijken de vondst zelfs met de ontdekking van de tombe van Toetanchamon. Ok.. Het enige verband dat wij met Egypte kunen vinden is een extravagante cabrio die ooit aan de oude koning (en notoir vieze boekjesverzamelaar) Farouk behoorde.

Baillon barnfind

Herkomst

De verzameling behoorde toe aan Roger Baillon, een entrepreneur in de transportsector. In de jaren ’70 ging zijn zaak op de fles, en moest hij een deel van zijn collectie verkopen. Wat resteerde, bleef op zijn plek, tot nu. Nadere mededelingen omtrent de ‘vondst’ doet Arcturial niet. Wel maakten ze een mooi video, die je kunt bekijken op barnfindjunk. Even door de collectie bladeren kan in dit persbericht (pdf).

Wil je een deel van de collectie kopen? Zorg dan dat je op 6 februari 2015 op de Parijse Retromobile Salon bent, daar gaat de collectie onder de hamer. Op de foto’s in onderstaande gallery (© Artcurial) zie je de highlights van de barnfind, en zijn ‘ontdekkers’ Matthieu Lamoure en Pierre Novikoff.

Met dank aan iedereen voor de tips!

Cliquez!39 reacties

De Opel Ampera-e is duizenden euro's goedkoper geworden. Kijk hier voor meer info!
Niet niks! Prachtige wagens!
Ik vrees dat die 250 GT juist buiten mijn budget gaat vallen :P
@osmo: Ik zou serieus een moord willen doen voor die 250GT..
No jokes.
@exotic: Ik ken nog wel een uit genade geraakte advocaat die wellicht een klusje voor je heeft.
@sir_smokalot: Stuur mij z’n details ‘ns door.
@exotic: ik gok iets in de richting van moskofiets?
Toch de schuur van mijn buurman maar eens nader bekijken…
@norge:
Die van de A4..?
@tupperware: Kidding me?
Het meeste lijkt wel te ver heen om er nog wat nuttigs mee te doen.
@Klojum: Te ver heen voor jou om er wat nuttigs mee te doen, zijn genoeg mensen die deze wagens tot in de perfectie weer restaureren
@Senne: en anders Rat Rod
Stel je eens voor dit plotseling tegen het lijf te zijn gelopen… om vervolgens de eigenaar van het land te vragen of je wat “oud ijzer” mee mag nemen voor een schappelijke prijs. *Doet 250 GT Inladen”.
Ik ga voor de Maserati!

Licht opknappen, rijklaar maken en blanke lak erover.
Hoe kan je een auto van 10 miljoen vergeten???
Iets klopt niet in het verhaal van 50 jaar onaangeroerd.

In de collectie zie ik een front van een Ford Taunus van begin jaren 70. Tenzij hij er nieuw in is gezet zal deze er op zijn best 40 jaar hebben gestaan.
@freez65: dat klopt idd… ik heb gezien dat er een ferrari 400i tussen zat die is ook nog lang geen 50 jaar oud
Geweldig gaaf. Er zijn vast nog meer barnfinds zoals dit….
In Frankrijk kan dit nog gewoon. Geweldig!
Beste barnfinds ooit!
Ongelofelijk! Hoe blijft zoiets verborgen! Gaaf!!!
Wordt je bijna droevig van. Zoveel moois, zo verloederd.
De kans dat hier nog papieren bij zitten, is waarschijnlijk niet groot. Kun je dit dan nog wel weer legaal op de weg krijgen?

(niet dat mijn buurman zo’n schuurtje heeft hoor, vroeg het me gewoon af)
Op 1:47 een Facel Vega HK 500. Ik kom die alleen op geen enkel barnfind document tegen… Apart!
@fredex:
Mag ik even? De Facel Vega die je ziet is geen HK 500, maar een Excellence EX of EX1. Dit was een 4-deurs uitvoering. Van deze EX1 zijn slechts 137 exemplaren gebouwd.
Van de EX en de EX2 waren dat er resp. slechts 7 en 8. Deze serie werd gebouwd van 1958 t/m 1964.
@9000cse: thnx for the heads up! Maar toch minimaal het vermelden waard in de documenten. Of ben je die wel tegen gekomen?
@fredex:
Nee, ik heb die documenten ook helemaal niet gezien. Ik zag het alleen, toen ik de foto’s bekeek.
@9000cse: maar je hebt idd gelijk. Ik had de foto’s nog niet bekeken. Ik zag op het filmpje alleen even vlug de voorzijde.
Er zitten op het zicht leuke dingen tussen. Maar als ik de tijd had om zo’n klassieker op te maken zou ik mss toch ergens gaan kopen waar het minder gehyped is.
Gaaf.
Maar je moet toch wel een steekje los hebben in je bovenkamer om al dat moois zo te laten versloffen of te ‘vergeten’?!
Waarom hebben dit soort “verzamelaars” cq Malle Pietjes nou nooit een neef die Jean Cloot heet, aannemer is en er wel een aantal nieuwe dakplaten op pleurt en niet tegen Oompje zegt : je vais faire des deuren poer vous oncle. parce que tout les karretjes are rotting away comme un imbeciel comme ca .

Aan de ene kant best wel slim om alle oude meuk van destijds te bewaren, aan de andere kant te stom of simpelweg te besodemieterd om ze GOED te stallen, wat in dit geval echt niet zoveel meer moeite kost.

Want mijne heren mede bloggers : tocht is beregoed voor auto’s, tocht doet vocht verdwijnen, wind en lucht nemen vocht op, maar van die bedompte ruimtes zoals hier, dat is funest.
Ik hoop dat autoblog toch wat origineler gaat worden… Alles wordt 1:1 gekopieerd van Jalopnik. Barn find, corvette burnout.. Straks de hit en run van de Lambo Diablo misschien? Kom op! meer eigen tests, aankoopadvies en wellicht interviews met Nederlandse petrolheads?
@sjeemsbond: alles? echt? niet zo overdreven, ik zie weinig overeenkomsten als ik zo kijk.
Oh, en dit nieuws over de barnfind stond vandaag/gisteren op alle grote sites.
@sjeemsbond: So what?? Als je de grote kranten in NL vergelijkt hebben ze ook dezelfde headlines. Dit is nou eenmaal nieuws.
@monaco: een corvette burn-out nieuws?? Tuurlijk jongen. Er wordt gewoon 1:1 gekopieerd van andere sites en een Nederlandse vertaling gegeven. Vanmorgen weer. De Chinese mini. 3x raden waar dat artikel een paar dagen geleden gepost werd. Precies. http://jalopnik.com/scary-crash-test-shows-why-you-dont-want-a-chinese-mini-1667433838
Net even gekeken, maar wéér niks in mijn schuur verdikkeme…
via Android app
Geweldig die maserati!
Ik zie het al…. een carport is ook niet alles.
Holy fuck, ik neem aan dat de huidige eigenaar 120 zweepslagen heeft gekregen voor het zo verwaarlozen van deze collectie?!

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).